HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (860/975) > >>

Gorgonita:
Gondolom tudjátok, de ideírom hátha mégsem, hogy a comicsmanián 2002-ben már szerepelt a Redemption fordítása, váltakozó oldalméretekkel.

A karikákról részemről annyit, hogy bizonyára szakemberek dolgozták ki a rendszert, ami szerintem hasznos is. Persze magában nem változtat semmit, ha a szülő tesz arra, hogy mit néz a gyereke. De jelzés értékű, és segít ha a szülő tájékozódni akar.
 Más kérdés, hogy a szakemberek által kidolgozott rendszereket, nem mindig szakemberek alkalmazzák.
 Ezen felül, egy napjainkban kialakult problémáról van szó, amire még csak keresik a választ. Egyelőre csak bizonyos szabályokat tudtak lefektetni, hogy mi alapján karikáznak.
 Sajnos nem sok előrelépésre számíthatunk, amíg a szoftvergyártók a véres játékokból és a törvényhozók lefizetéséből profitálnak. Filmforgalmazók, tv studiók detto.
 A probláma sajnos adott, de egyelőre csak ilyen kis lépésekkel lehet előre haladni, mert a gyermekpszichológia, a vallás, a művészi szabadság, a történetek által képviselt filozófiák egyikére sem adhatók csípőből egzakt válaszok, szabályok.
 De a karika -szrtem -előrelépés.

Pl. ha megnézzük, a New Hope-ban azért levágnak egy kezet, elpusztul egy bolygó, meghal Kenobi, Solo kifekteti Greedo-t, Vader elég ijesztő lehet egy kisgyereknek, és felrobban egy rakás pilóta. Erre aligha mondhatja egy szakember, hogy oké három éves kortól fogyasztható.

regnar:
Ja, igen, az átvezető videók nekem is hiányoznak, de legalább az elején lehetett volna valami kicsike. Igaz, hogy meg lehet nyerni egy egy bónusz bejátszást, de azok sem az igaziak.

No szerintetek mit csinálok most? gépelek. de közben? rötölö klubon a Csillagok háborúját nézem. Naná, hogy nézem. Nem tudom megunni.

DE. Miért van az, hogy a DVD borítójára egy nagy rikító sárga körbe 12-est adtak rá, itt meg jelzés nélkül megy? akkor minek kellett a DVD borítóra rátenni? Nem értem, de szerintem azok sem akik ezt a körös hülyeséget csinálják odafent. Hogy minek, ha nem egységes, meg amúgy is...

Na lépek,mert bár vakon gépelek, de a nyakam már kitekeredett a film nézése közben..  Most volt a nagy Jawa. Akkora mint szripió  

Galen:
jaja...legjobb a sisak...ÁÁÁÁLLLLLAAAAATTTT....ha a közelemben fröccsen szét az ellenség akkor a a darabjai rárakódnak a sisak üvegére....jön a zsiguli ablaktörlő és javítja a hibát. hatalmas.... LEhet, hogy egy kicsit egysíkú lesz az egész....A Demo-ban Kashyyyk volt (bár csak a legalsó növényzet szintje) de nem estem hasra a környezettől. Viszont a Vuki rendesen felém tornyosult....király....hiányolom a be/átvezető videókat...és már tudom hogy a végén se lesz semmi....na mindegy...a zene jó...én meg lövök....

regnar:

--- Idézet ---Ilyet nem mondhat egy oldal, hiszen nincs joga kisajátítani egyetlen képregényt sem.
--- Idézet vége ---

Persze, hogy nem, én sem erre gondoltam. Csak közös megegyezés alapján való elosztásra... Persze ez csak"filozófiai" elméleti szintű fejtegetés volt. A gyakorlatban lényegében átvihetetlen...

Már értem a 14-es füzet teljes történetét. (Lehetne belőle egy minisorozatot csinálni   )

AMúgy a hétvégén ezek a szavak csengtek fülembe..  Delta Squad goin' in...  nice shoot sir... Fire in the hole... stb..     Szóval kipróbáltam a Republic Commando c. játékot.

Nem ilyet vártam, de tetszett. Azt hittem, amolyan rainbow six szerű játék lesz, inkább stratégiai, mint akció. Ehelyett a kezdeteknél még kicsit igeden, de aztán elég jól kezelhető parancsolási módszerrel a háromfős csapatot is tudom irányítani, - pl vegyenek fel mesterlövész pozíciót, helyezzen el robbanószert, fedezzen... stb

Nekem nagyon bejön, hogy mint klónkatona harcolok, és a sisakból látok kifele. Vagyis van kijelzőm, adatokat látok, látszik a sisak széle, koszos lesz az üveg stb..

Amúgy eléggé egysíkú a játék, tehát egetrengető történetet ne várjon senki. A klónháború első nagy csatájában bevetnek minket, mint egy négyfős kommandó parancsnokát, és különböző küldetéseket kell végrehajtani, pl megsemmisíteni coreship-eket (nem tudom a magyar nevét, a kereskedő szövetség gömb alakú hajói) stb.. De ugyanakkor nagyon pörgő, és lendletes. Szóval engem úgy magával ragadott az akció meg a hangulat, hogy 3 órán keresztül egyfolytában nyomtam egy éjszaka..

Jók a fegyverek, tetszik, ahogy az alapfegyvert variálni tudjuk, átalakítva mesterlövész, vagy granátvető üzemmódra.

A játék nem túl nehéz, egy közepes játékos simán élvezheti, de azért oda kell figyelni. Nagyon hamar bele lehet futni egy csapdába, aztán az ember csak lesi, ahogy midnen oldalról Super Battledroidok özönlenek elő.. aztán egy perc heves lövöldözés után egyre több lesz a hasonló kiáltás : reload..cover me! ... I'm out ... Delta down!! repeat Delta down!! és a két perc múlva néma csend és vigyorgó droidok, meg droidekák.

Ja és még annyi, hogy maximális grafikán szerintem csak a NASA tud játszani vele, de 640x480 ban már elfut egy 64 megás videokátyán 2,4 proci mellett 256 megával.      De ez minimum grafika mellett működik csak  

Szóval aki a hangulatot akarja élvezni és nem sokat gondolkodva belevetni magát a harcba a droidok és egyéb szárnyas helybeliek ellen, vagy a kasyyyk-on akar harcolni (vajon miért került bele a játékba?    csak nem a harmadik rész miatt.. Itt még nem járok, de kíváncsi vagyok hogyan néz ki majd)  és szeretné átérezni a klonháborúk érzését belülről, annak mindenképpen ajánlom.  azoknak is, akik nem rajonganak annyira a klonos dolgokért.

Galen:
Regnar
--- Idézet ---VISZONT, (most jön a negatív, amit fennt már említettem) Ti is Semic hibába fogtok esni?(Mármint, hogy össze-vissza mindent) Nehogy már.. Most miért kellett belefogni egy másikba, mikor még be sem fejeztétek a Vérvöröst? Meg ha már Birodalom, akkor miért nem sorrendben. Remélem ez nem lesz tendencia, hogy belefogtok mindenbe, aztán semminek sem lesz vége. Meg miért a közepéről?? Persze nem gond, hogy felraktátok, sőt worship.gif worship.gif ,de gondolom értitek mire gondolok...
--- Idézet vége ---
Na, sokat már nem teszek hozzá, Recsi leírta hogy volt ez. Szóval ez volt az a boritó, amit elküldtem Michonak és Trollnak annakidején. Nem mondom hogy referencia, inkább csak hogy ezzel kopogtattam...Szóval már akkor (2004. nyara) készülődött ez a füzet. Nekem baromira tetszett....aztán jött a közös munka Recsivel és  lassan haladt ez. Most lett kész.

Recsi
--- Idézet ---3. Ez kb. úgy működik, hogy a Kneten van egy lista, amire fel lehet iratkozni, ha valakinek komoly szándékai vannak 1-1 képregény honosításával. A Birodalom összes része le volt foglalva, de Galen elkérte a #14-et, mivel az neki már szinte kész volt, a lefoglaló pedig még nem jutott el odáig (sem). Tehát azért lehet "csencselni".
--- Idézet vége ---
Ez így van. Azzal a kiegészítéssel, hogy a 14-et nem kellett kérni, mert sikerült hamarabb lefoglalni. De egyébként a listára szükség van. Így senki nem fog bele olyanba, amit már valaki csinál. Nem vész kárba munka, több képregényt kaptok.

Regnar
--- Idézet ---Ha már itt beindult az SW, akkor miért nem lehet, összpontosítani ide mindent, nem elszórni mindenhova.. Talán a közösen kiadott képregények helyett, egy kis közös átlátható "képregénytérkép" kialakítása is megoldható lenne. kicsit stipi-stopi enyém tied érzésem van ezzel kapcsolatban...
--- Idézet vége ---
Ilyet nem mondhat egy oldal, hiszen nincs joga kisajátítani egyetlen képregényt sem. Tény hogy nálunk van a legtöbb SW füzet de nem csak nekünk van hozzá jogunk hogy kinyomjuk. Erre (is) jó a foglalási lista. Persze ettől függetlenül bárki kiadhatna párhuzamosan füzetet egy másik oldallal, de nincs értelme. Viszont az általad említett "képregény-térkép" jó ötlet.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése