HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (848/975) > >>

regnar:
Egyetértek a két előttem szólóval. Letsgo nagyon rátapintottál valamire, jó meglátás, Gorgonita érvelése is igaz lehet.. én így látom a dolgot:

Szerintem már összességében kell figyelni a hat filmet. A kiválasztott egyensúlyt hoz az erőben Ő Anakin és Vader egy személyben. Szerintem Vader teremti meg az egyensúlyt, azzal, hogy megöli Palpatine-t és ő is meghal. És Anakin teremti meg az elmozdulást. Szerintem Yoda sem biztos abban, hogy mi is lesz ez az egyensúly.

Én is hallottam, ahogy Lucas nyilatkozta a vízfodrozósást.  de miért a sithek dobják a követ? ezt nem értem. Az egyensúlyban ők is benne vannak. Szerintem Anakin hozza meg a kimozdulást és ő teremti meg az egyensúlyt már Vaderként. Ő a hullám, ő az eltérés és a béke. Legalábbis ahogy én látom. Erre lett kiélezve az új trilógia. A régiből ez nemderül ki, mert szó sem volt kiválasztottról...Ez is érdekes dolog.. de ebbe nem akarok belemenni, mert ezen már túl vagyunk...

van ugye 1000 év béke. Addig az egyensúlyt nem tudom, hogyan értelmezik. nem is foglalkoznak vele szerintem. Van egy homályos jóslat, amit rá lehet húzni bárkire. Felerősödik a Sith újra... Vagyis én inkább azt mondanám, hogy meggyengül a Jedi rend. Végülis ez ugyanaz. A "jó" erő csökkenésével a bennünk rejtőző kettősségből a gonosz erő tör előre és Anakinban manifesztálódik...Szerintem

Egyáltalán kiderül az valahonnan, hogy Anakin a kiválasztott?? Vagy csak azt "hiszik", hogy ő az...

Gorgonita:
Két másik értelmezés -bár Letsgo-é sem rossz, és ezt még nem is hallottam.

1. A sötét oldal nem csak a sithekből áll, ahogy a jó sem a csak a jedikből. A galaxisba túlsúlyba került a gonosz. Korrupció, kalózkodás, rabszolgatartás, stb.

2. Az egyensúlyt nem úgy kell elképzelni, mint egy mérleget, hanem mint egy nyugodt víztükröt, amibe valaki -a sithek -követ hajítottak. De a sithek halálával ismét nyugodt a víztükör, amibe már senki sem hajigál köveket. Ha jól emlékszem, ezt az utóbbi magyarázatot maga Lucas mondta.

letsgo:
Ezt nem úgy értik, ha minden igaz és jól vettem ki a történetből akkor az egyensúly az, hogy nelegyen igngadozás, tehát ne legyen bizonytalanság, vitatott kérdések az erőben, szerintem ne legyen sith. Tehát ezt ne úgy érsd, hogy most ha 2 jedi és 2 sith van akkor egyensúly van, ez nem oylan mint a hinta, ez egy kézzel foghatatlan egyensúly, nem tudom, hogy érted-e de biztos ami biztos inkább kérdezd meg Galent és Recsit, Ők profik a Star Warsban!

Alucard:
Szerintetek hogy van ez a kiválasztott dolog? Úgyértem Anakin a kiválasztott és neki kéne EGYENSÚLYT hoznia az erőben, csak azt nem értem ezt Yodáék hogy képzelik? Mert ha úgyveszük akkor egyensúlyt hoz, hiszen csak két SITH(VADER és PALPATINE) és két JEDI(OBI-VAN és YODA) marad életben, ezt pedig vehetjük egyensúlynak. Nektek mi erről a véleményetek?

Gorgonita:
Volt benne egy két jó poén, amin jót mosolyogtam. Mégis inkább örülnék ha a Dark Horse alkotói inkább jó kis spacefantasy történetekkel és nem paródiákkal tömnék a Taleseket. Ez inkább a kluboldalak és fanfictionok "színvonala." Inkább örülnének neki, hogy olyan országban, olyan kiadónál lehetnek, ahol vannak lehetőségeik, és megmutatnák mit tudnak ezerrel.

Ami a Solo Greedo vitát illeti, nagyobb a füstje mint a lángja. Lucas érezte hogy kicsit necces, hogy Solo lő először, és igyekezetében hogy ezt javítsa vétett egy még nagyobb hibát. Jellemző hogy a rajongók ezzel évekig tudnak foglalkozni, a filmek könyvek más tartalmasabb aspektusai helyett.

A classic óta eltelt 20 év alatt, olyan hősök lettek népszerűek a Trek-ben, X-men-ben, Babylon-5-ben stb, akik ha tehetik nem ölnek. A fézerek, minbari harci rudak, és X prof tanításai mellett, a Solo féle macsóból csípőből karakterek felett kissé eljárt az idő, a mesékben. Ugyanakkor tényleg röhejes lett, hogy Greedo, hogy lőhetett ekkora szemekkel mellé 5 centiről.
 A felnőtteknek szánt sf-k, Galactica, Matrix stb. más lapra tartoznak, mert azok nem mesék, és nem is mesehősök a főszereplői.

Solo fejlődéstörténetébe belefér hogy először lőjön, hisz csak később változtat nézetein, a hothi menekülés közben és miután megmentik Jabbá-tól. Meg aztán Greedo fegyvert is fogott rá -akár előbb lőtt, akár nem. De ezt -szrtem -már csak Lucas SE-os baki után látjuk ilyen világosan.

De hogy erről még képregényt is kellett írni? Háááát....nem hiszem.

Félreértések nagyívű kerülgetése végett, ez szrtem is egy jó paródia, csak azt sajnálom, hogy a Talesekben időnként már több a paródia mint az SW. Mondjuk a Skippy a jedi droid nekem is bejött, de nem biztos hogy jó, hogy rendszer lett belőle, a komoly történetek rovására.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése