HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Recsi:
Hát igen.
Szerintem is jogos a történetet ért kritika. Nem szoktam előre elolvasni (csak nagyon ritkán pl. börzéről hazafelé a vonaton) a fordítandó dolgokat, és mindig más a motiváció, amikor kiválasztok egy történetet. A Crimsonnál elsősorban a képi világ dominált, a Republic epizódoknál az űr kitöltése. Mivel magam is előfizető vagyok a Semic-féle kiadványra (? ), zavart, hogy kimaradnak részek. Ha meg magamnak lefordítom, miért ne jelenjen meg itt, nem igaz? Ezért volt ez a kavarodás, hogy egyszer Crimson aztán meg Republic. Most lassan befejezzük variálást, elvarrjuk az elvarratlan szálakat. Max 1-1 SW Pillanatok-at iktatunk be.
De lesz majd még tőlünk szokatlan dolog is. Csak győzzétek kivárni
regnar:
Jaaaaaaaaa
Gorgonita:
--- Idézet ---ööö.. lemaradtam/tunk valamiről? Vagy csak nem vagyok eléggé figyelmes?
--- Idézet vége ---
A lentebb látható Te Ve Jedi tanoncra gondoltam.
regnar:
--- Idézet ---Szépen világító fénykardok, és brum-brum rombolók. Csakhogy így sose -vagy csak nagyritkán -kapunk újat. Porthos legalább alkotott egy új teremtményt. Nálam ő a nyerő! Remélem sorozat lesz belőle!
--- Idézet vége ---
ööö.. lemaradtam/tunk valamiről? Vagy csak nem vagyok eléggé figyelmes?
Amúgy tény, hogy a Köztársaság sorozat kicsit (nagyon) unalmas tud lenni egy idő után. Vannak jó történetek, de megújulásról az biztos, hogy nem beszélhetünk.
Gorgonita:
SW frissülés
Most hogy már én is bepróbálkoztam egy fordítással, és tudom meddig tart méginkább köszönet érte.
Történet -kifejezetten gyenge. Két menekülő haver bajban, két haver megmenti őket. Ezen valaki megint sokat agyalhatott, hogy azután felvegye érte a jól megérdemelt fizut.
Rajzok -a republicoc-ból ismert mainstream technika. Suhognak a fénykardok, mint mátrix 2-ben a pofonok. Új elemeket nem láthatunk, csak olyanok járműveket, lényeket, amiket valaki már korábban megrajzolt valamelyik filmhez. Persze ez az anyagi siker titka. Szépen világító fénykardok, és brum-brum rombolók. Csakhogy így sose -vagy csak nagyritkán -kapunk újat. Porthos legalább alkotott egy új teremtményt. Nálam ő a nyerő! Remélem sorozat lesz belőle!
Érdekességek: Ki-adi még a Baljós idején kapott egy családot a Prelude to Rebellion-ban. Erre jött a Klónok nincs kötődés szövege, most meg eröltetett magyarázkodás, hogy neki megengedték ilyen-olyan okokból.
Klónok-rhg-k lélekrajza. Ez is valami olyasmi, amit hiába vártam az ep 3-tól. Reménykedtem egy jelenetben, amiben Cody életét adja Obi megmentéséért. Halála előtt elhöröghette volna, hogy nem jó lélek nélkül élni. Így Luke és Lando is csak érzelmek nélküli klónokat öltek volna meg a Halálcsillagokon.
Luke szrtem egyik HCs elpusztításának sem örült fékevesztetten. Bár egy időben én is furcsáltam, hogy mit problemázik azzal, hogy lesújtson Palpatine-ra. Ott tépelődik hogy a gyilkolás a sötét oldala viheti, miután három éven át gránátokat hajigált lépegetőkbe. Szval itt tényleg van egy kis következetlenség, amit anno egy kicsivel több átgondolással, színészi játékkal ki lehetett volna küszöbölni.
De Luke fejlődéstörténete még így is megállja a helyét, hisz a csatái után nem látható tépelődéseket, hozzáképzelhetjük a történethez. És tudjuk hogy Yoda tanításai is ebbe az irányba terelték a főhőst.
Ellenben Anakin (állj át -oké -a jedik most már az ellenségeid -oké -Obi-wan barátod is az ellenséged -oké) bukástörténetével. De ebbe nem merülnék bele, mert amikor legutóbb kritizálni mertem, egy másik fórumon, elküldtek Dudikoff filmeket nézni.
Az sw.hu-ra egybként felkerült, néhány meg nem valósult, vagy másképp megvalósult forgatókönyv előtti ep3 jelenet-ötlet. Érdekesek, de szerintem az én változatom a legjobb.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése