HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Gorgonita:
Na mi az? Olyan sokat írtam, hogy még mindig olvassátok? Lehet ám hozzáfűzni, vitatkozni. Helyeselni meg pláne.
A műszerfalamon több élet van, mint ezen a bolygón. Ha ez így megy tovább Marvel rajongó leszek.
Spoiler
Az új Republicban a várakozásoknak megfelelően néhány Jedi túlélte Lucas 66-os parancsát. (Elég erőltetett név -nem? Még jó, hogy nem a Road 66 zenéje ment alatta. )
Szval minden esély megvan rá, hogy a túlélők elkalapálják Palpatine-t még mielőtt belejönne ebbe a birohadalmiskdásba.
Az ehavi Empire már kevésbé izgi. Néhány beépült lázadó flangál egy birohadalmi állomáson, miután már egy rész elment azzal, hogy bejutnak. Ez aztán a forgatókönyv. Remélem nem fáradt el nagyon aki írta.
Spoiler kikap.
Recsi! Galen! Mi lesz a meglepi? Lesznek benne ewokok? Ugye nem baj, hogy itt süketelek az új füzetekről? De régen azt mondtátok, hogy minden mehet ami SW.
Nna mennyit írtam már megint.
Gorgonita:
Addig is amíg frissültök, egy kis Spolier tartalmú kesergő a Rouge Leader 2-ről.
Úgy nézem ez a történet sem vezet nagyon sehova. Nem világos, hogy a birodalmiak miért támadnak két kis csapatszállítóval Corelliára. Pusztán azért, hogy jelezzék a lakosságnak, hogy még léteznek? De ez még a kissebb probléma. A birodalmi tábornok titokzatos alakja -feketére festett rhg páncél -egész hangulatos. Felidézi azokaz az időket, amikor még nem tudtuk, ki van Vader vagy Fett páncélja alatt.
De hogy a képregény egésze egy adok-kapok csata ábrázolásában merül ki, számomra nagyon unalmas. Az egyetlen érzelmi reakciót szegény Ten sorsa váltotta ki belőlem. Érte aztán lehet aggódni a harmadik-utolsó füzetig. Van egy tippem is arra, hogy nem éli túl, és ennek hatására dönt úgy Wedge, hogy mégis marad a Zsiványok élén. Ez persze csak tipp, de én így fejezném be.
A rajzok nkem kevésbé tettszettek, mint az első füzetben. A történet végére pedig még vártam valami hatásos befejezést a conclude felirat fölé. De sem az nem derült ki, hogy néz ki a tábornok, sem az, hogy milyen bolygóra hurcolták Ten-t.
Igazából azonban az bánt, hogy miközben sok vád éri a prequel-t, hogy az nem hozza a régi hangulatot, a classic-füzetek is el-el maradoznak attól. Ezért nem várom különösebben a Semic következő választását sem, amelyben Luke a Jabim-on apja tetteivel szembesül. Nem, mintha sok jóból választhatnanának.
A Roguel Leader-ből én hiányolok egy olyan temperamentumos női karakter mint Leia. Olyan humorforrásokat, mint Chewie és a két robot. Az ilyen karakterek szerves részei kellenek, hogy legyenek egy hangulatos SW-nek, úgy ahogy a Farscape, Buck Rogers tv-sorozat vagy Flash Gordon rajzfilm is ilyen figurákra épít. Ahogy a Trek-ben is ott van Worf, vagy a B5-ben DS9-ben a vagány elsőtiszt hölgyek. Ezek alapkarakterei az ilyen szórakoztató sf-eknek. A Dark Horse pedig már jó ideje nem találja ezeket az alapkaraktereket.
Persze nem előírás, hogy sablonok szerint dolgozzanak, de az eredetiség sem jellemző ezekre a sorozatokra.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a DH követi a Marvel rossz szokásait. A borítón ezúttal az X-szárnyúak a pénzcsalogatók. A történetek pedig jól kiszámíthatóan haladnak a folytatás felirat előtti váratlan meglepetésekhez -új ellenség belépője, főhős bajban, váratlan támadás stb.
Hiányzik egy-két jó író a DH-tól. Olyanok akiknek eredeti ötleteik vannak, vagy legalább tudják mitől döglik a szórakoztató űropera. És hiányzik az akarat, hogy a tuti bevételen túl valami bizonytalanabbal, de művészibbel is próbálkozzanak.
Szrtem.
Számomra az etalon a Dark Empire. Üdítően egyed irajzstílus, jó karakterek, jó történet. Palpatine visszatér mint Ming a Flash Gordon sorozatban. Újra van Birodalom és Lázadás. És ami a legfontosabb hangulatos.
Kezdetben ugyan berzenkedtem a sok bolygó elpusztítása miatt. De aztán leesett, hogy egyik sem lakott világ. Egyadül a Byss volt egy sűrün lakott világ, de azt már a -szrtem -kényszerűségből írt plussz történetben semmisítették meg. Az a két füzet szrtem csak azért született meg, mert valaki eldöntötte, hogy a T.Z. féle Új Köztársasági vonalat követik tovább, és nem jön vissza a Birodalom. Azóta sem működik a recept.
A DH történetének 1tlen hibája, amikor Palpatine nem erő érzékeny talpnyalókat varázsol sithivadékokká. Ehelyett simán lehettek volna még tanítványaoi raktáron, úgy hihetőbb lett volna.
A DH-n kívűl még a jedi-kristályos Luke-Leia -Vader kaland és a Classic Star Wars című képregénysorozat, a régi Han Solo és Lando Calrissian trilógia a kedvenceim. És a Shadow of kiadványsorozat is egész jó lett.
Ezek persze nem igazán illeszkednek már a Lucas-i, -kiválasztottas, két sithes, stb. - kánonba, de számomra ezek a könyvek, füzetek jelentik az igazi SW-folytatás hangulatot.
Schmatzy:
Végre kapunk StarWars Kifestőt is! Jejejeeeee!!!
regnar:
--- Idézet ---De lesz majd még tőlünk szokatlan dolog is.
--- Idézet vége ---
No erre én is kíváncsi vagyok
Lehet találgatni? Felteszitek az üres bubikkal a képregényt, meg melléje az ömlesztett feliratot és mindenki párosítsa össze? Egyfajta interaktív játék?
Rykov:
Várunk mi türelemmel
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése