HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Recsi:
--- Idézet ---Az Upcoming szekció alatt...egyes képregények megjelenési dátuma érdekes módon jelenik meg.
--- Idézet vége ---
Na ja, ezt elég sokszor eljátsszák. De a végére rendezni szokták a sorokat.
regnar:
Gorgonita, szerintem a DH kiadói olvassák a HZS fórumon az ötleteinket, és olvasták a lentebb kifejtett nézeteidet, hogy legtöbbjében csak piff-puff, dirr-durr van, és sablonosak (ami sajnos nagyrészükre igaz..) , így aztán úgy gondolták, hogy mindegy milyen sorrendben jelentetik meg, úgyis mindegyik egyforma
Gorgonita:
Természetesen előre megfontolt és kitervelt szándékoltsággal irtam forditva, hogy lássam, ti is olyan pontosan emlékeztek-e az iskolában tanultakra, mint én.
ab ovo = from the begenning, az a-tól és bé-től
in medias res = a dógok közepébe (igy a-val irva medias )
Egybként tévedni jedii dolog. Főleg az ep3 óta.
Schmatzy:
Homályosíts fel, Gorgo: ez nem az in medis res? Mert én még így tanultam a suliban, és akkor ezek szerint az irodalomtanárom egy nagy láma volt.
Admina, ha ez a post nagyon off, töröld!
------------------------------
nem, engem is érdekel! [/font]
Gorgonita:
Már az ókori drámaírók is alkalmazták az ab ovo technikát. Ami annyit tesz, hogy egy történetet nem az elejétől kezdenek el, a szereplők bemutatásával, a helyzet ismertetésével és más stb, stb "unalmas dogokkal", hanem ab ovo = bele a közepébe. Majd később amikor az olvasó már függő, elmesélik azt is hogy kezdődött ez az izgi szitu.
Namost ezt nyúlta le Lucas is, amikor rögtön a 4. résznél kezdte a sztorit. Felteszem épp most kapott állást a DH-nál egy az ókori irodalomban szintén járatos külösös konturózó, vagy tipográfus, aki benyögte, hogy ez talán marketinges fogásként is bevállik. S lőn, kipróbálták. Ezentúl majd így jönnek az SW comicsok. Előbb az izgi részek, függetlenül a sorrendtől, csak aztán a körítés.
Mert ugye az nem poén, ha rögtön az elején megtudjuk, hogy Darth Maul apja Jar Jar. De ha ezt eltitkoljuk (ab ovo átugorjuk), akkor mekkora meglepi lesz már belőle. Ami után persze már mindenki kíváncsi lesz az előzményekre is.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése