HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Gorgonita:
Köszi. Wookiepediát, kaminopediát is használhattam volna, csak gondoltam hátha tudja valaki élből. Szándékomban áll végigolvasni a Republicot is, csak előbb a KJA féle őskotorokon kéne már átrágnom magam. Meg a Farscape ongoingos elmaradásom pótolni.
Más. Hamarosan Celebration V, és Gyuri bá is ott lesz. Kíváncsi leszek mond e valamit az élőszereplős sorozatról. Mert ha hinni lehet a net bugyrainak utóbb valami ilyet szólt egy fogadáson:
"The live action TV show is kind of on hold because we have scripts, but we don't know how to do 'em. Because, they literally are Star Wars, only we're going to have to try to do them [at] a tenth [of] the cost. And, it's a huge challenge... lot bigger than what we thought it was gonna be."
Recsi:
Na, csak utánanéztem, ha már ilyen hosszú bejegyzést írtál :D
A Kiffu Őrzők csoportja a Kiffaron alakult, hogy a Kiffex börtönbolygón és a szektorban őrködjenek, illetve fenntartsák a rendet.
Vezetőjük a Sheyf (a séf :hehe: ) ami a tábornoknak felel meg.
Az Őrzők fekete páncélt viseltek, jelvényük ötágú csillag egy körben, amely egyben a Vos klán címere is volt. Ez aklán vezette az őrzőket a klónháborúk ideje alatt. (a wookiepedia alapján)
Khaleent a 2004/2. számban taláható Republic #54-ben fogják el a jedik. Kortót (Quint) és őt üldözik, és feláldozza magát, hogy feltartsa a jediket, míg Korto elmenekül. Azok elfogják, és börtönbe vetik.
Bocs, hogy össze vissza írogatok, csak nincs egyben sok időm. Remélem, tudtam segíteni.
Recsi:
--- Idézet ---No, hát lassan nehezebb bejutni hozzátok, mint egy robotsereg és sith adapteusok védelme alá helyezett szeparatista bázisra.
Hibákat nem is nagyon tudnék felróni ennek a füzetnek. Egyedüli zavaró tényező, hogy nem tudjuk meg, milyen börtönben sínylődik a lila hajú lány, s ki a kitalált alteregó, Korto, aki Quinlan majdan születő gyermeke nevét viseli. De ezt a - vedd meg a többit is - marketinget sikerült a minimumra szorítani, és a történet önmagában is megáll. Hálás köszönetem a csempészeknek, akik elhozták, nekünk! :worship:
Kérdéseim: - Kik ezek a kiffari Őrzők? Milyen rabokra vigyáznak? Köztársasági bűnözőkre? A börtönbolygó őrzésén kívül, van még valamilyen feladatuk? Békét őriznek a területeiken, vagy ilyesmi?
- A Dookumentációban szereplő ifjúkori bejegyzések, milyen forrásokból táplálkoznak? Volt könyv a grófról, vagy a Yodás könyvből?
--- Idézet vége ---
Köszönjük a kedves szavakat és a kimerítő leírást :D
A birodalmiak folyton belepiszkálnak a rendszereinkbe, azért ilyen nehéz bejutni néha az oldalra...
Most nem olvastam vissza a semices képregényeket, de ha jól emlékszem, abban elég sok minden kiderül az előzményekről meg a folytatásról. Igazából a magyarul mejelent "papír" részek közül kihagyott epizódok által okozott űrt próbáljuk tömködni, amiben szerencsére Kenand is segít párosunknak. Ha lesz időm, készítek majd valami olvasási sorrendet, de a történetet teljes egészében úgy lehet érteni, ha Semices részeket is elolvassa az ember + esetleg a filmek könyvváltozatát + a kiegészítő könyveket, szóval mindent...
Kérdéseidre remélem Galen (esetleg más) tudja majd a választ, én sajnos nem. A leírást Galen a wookiepedia alapján készítette, de nem tudom, honnan vette, ahhoz semmi közöm... sajnos :(
Szeintem itt nézz utána: http://hu.kaminopedia.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap
Gorgonita:
No, hát lassan nehezebb bejutni hozzátok, mint egy robotsereg és sith adapteusok védelme alá helyezett szeparatista bázisra.
Remek kis címmel ajándékoztatok meg minket megint. Konfliktusa sokkal inkább olvastatja magát, mint a Windus füzeté. S persze az emberben végig ott a költői kérdés, hogy miért nem lehetett hasonló Vader bukástörténete is. Ez a páros mindent tud, amit Lucas nem. Quinlan helyzete bőven hihetővé teszi megingását. Köszönhetően a nem csak emlegetett, de a képeken is ábrázolt köztársasági korrupciónak, szegénységnek, háborús pusztításnak. A peremen szolgálatot teljesítő, és a tanácsban ülésező lovagok látásmódjai közti ellentét újabb adalék a hős megkísértéséhez. Amire itt - lévén Quianlan rendes gyerek - egy személyes tragédia is rásegít. Egy később bolygók robbantásához asszisztáló gonosztevő esetében, azonban erre már nem is lett volna szükség.
Elegendő a talajvesztettség érzése, a hatalomvágy és a hitehagyottság megfelelően tálalt egyede. Amihez tökéletes hangulatot és hátteret varázsol a Dooku kegyeibe férkőzni igyekvő adapteusok rivalizálása. Akik puszta létszámukkal is érzékeltetik, hogy a rossz választás is alternatíva mesebirodalmunkban. A képernyőn őket nem látjuk. Pedig ez az atmoszféra, megspékelve egy égiháborús drámával, ahol Kenobi végül a helyes, Anakin pedig a rossz ösvényt választja, mindenkit kielégített volna. S akkor még nem szóltam a címszereplőről. Az itt ismét rafinált, machinátor, konspirátor, gróf úrról, akit a fináléban sietve félreállítanak, hogy egy identitászavaros villanyborotva, nulla jellemrajzzal, motorozhasson egyet a Hasbro-Lego-ILM Unió nagyobb dicsőségére.
Hibákat nem is nagyon tudnék felróni ennek a füzetnek. Egyedüli zavaró tényező, hogy nem tudjuk meg, milyen börtönben sínylődik a lila hajú lány, s ki a kitalált alteregó, Korto, aki Quinlan majdan születő gyermeke nevét viseli. De ezt a - vedd meg a többit is - marketinget sikerült a minimumra szorítani, és a történet önmagában is megáll. Hálás köszönetem a csempészeknek, akik elhozták, nekünk! :worship:
Kérdéseim:
- Kik ezek a kiffari Őrzők? Milyen rabokra vigyáznak? Köztársasági bűnözőkre? A börtönbolygó őrzésén kívül, van még valamilyen feladatuk? Békét őriznek a területeiken, vagy ilyesmi?
- A Dookumentációban szereplő ifjúkori bejegyzések, milyen forrásokból táplálkoznak? Volt könyv a grófról, vagy a Yodás könyvből?
- Abigel Whistler szerelmére, a vámpírok érzéki teremtmények! De ha valakinek két csáp jön ki az orrából, az nem érzéki. Tudom hogy volt egy ilyen ürge a kantinban, és innen eredeztethető az anzati nép a Star Wars univerzumban, de ő csak szürcsölgesse tovább az itókáját. Ha a messzi-messzi galaxis kiterjesztett univerzumában vannak sárkánylovasok, boszorkák, szamurájok, lovagok, pilóták, revolverhősök, kalózok, szellemek, szörnyek akkor nyugodtan lehetnének standard vámpírok is. (Ja ez nem is kérdés. De akkor is!)
Recsi:
Itt http://en.wikipedia.org/wiki/Yoda:_Dark_Rendezvous meg tudod nézni.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése