HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (271/975) > >>

SithLord:
Kid, Recsi szívemből szóltatok..

Recsi:
Tegnap megnéztük újra a gyerekekkel, és megint jól szórakoztunk. De ez csak a mi véleményünk. Én már nem akarok magyarázatokat keresni/hallgatni, csak szórakozni. Elkönyveltem, hogy tönkreb...ták a kedvenc univerzumomat képregényestül/regényestül, és ezen ha fejreállunk sem változtatnak.
Próbálok örülni annak, ami jó lett benne. Szerintem jó film. (Kb úgy mérem a jóságot, hogy ránézek-e az órámra, hogy mikor lesz már vége. Ennél a fimnél második alkalommal sem néztem rá :) )

KiD:

--- Idézetet írta: Farek - 2018. Április 16., 20:47:52 ---Az jogos, hogy kurtán-furcsán elbántak némely karakterekkel. Nem is értettem. Azt hittem volna, hogy a Disney-nél kitalálták, hogy kivel mi legyen, a forgatókönyvírók megírták, a rendezőnek meg nincs más dolga, mint hogy megrendezze az alapján. Jól.
Ehhez képest meglepő volt, hogy pl. Phasmát JJ futtatta, a Last Jedi rendezője meg nem bírta a karaktert, és jól kinyírta. Most meg, hogy JJ visszatért, lehet, hogy a csaj is?!? Ez a rendezőn múlik? Egy ekkora produkciónál, ahol ott a háttérben az egész SW gépezet, lehetséges képregényekkel meg mindennel? És erre egy szimpla rendező úgy dönt, hogy akkor durrelebumm? Szóval én nem hittem volna, hogy a történetben és a szereplők sorsának alakulásában szabad kezük van. Ötletük esetleg, de ilyen...
Szóval ez valóban nagyon fura, és ilyen szempontból szerintem kontraproduktív is, ha így belekakkantanak a történetbe.

--- Idézet vége ---

Igen, kicsit olyan érzésem volt nekem is, hogy ez az új rendező direkt Abramset szívatja.

Farek:
Az jogos, hogy kurtán-furcsán elbántak némely karakterekkel. Nem is értettem. Azt hittem volna, hogy a Disney-nél kitalálták, hogy kivel mi legyen, a forgatókönyvírók megírták, a rendezőnek meg nincs más dolga, mint hogy megrendezze az alapján. Jól.
Ehhez képest meglepő volt, hogy pl. Phasmát JJ futtatta, a Last Jedi rendezője meg nem bírta a karaktert, és jól kinyírta. Most meg, hogy JJ visszatért, lehet, hogy a csaj is?!? Ez a rendezőn múlik? Egy ekkora produkciónál, ahol ott a háttérben az egész SW gépezet, lehetséges képregényekkel meg mindennel? És erre egy szimpla rendező úgy dönt, hogy akkor durrelebumm? Szóval én nem hittem volna, hogy a történetben és a szereplők sorsának alakulásában szabad kezük van. Ötletük esetleg, de ilyen...
Szóval ez valóban nagyon fura, és ilyen szempontból szerintem kontraproduktív is, ha így belekakkantanak a történetbe.

KiD:

--- Idézetet írta: Farek - 2018. Április 16., 16:44:16 ---- Melyik nagy csavar? Kik Rey szülei? Nekem az sem gáz, igazából lassan már kezd halálra idegesíteni, hogy csak Kenobi-Solo-Skywalker vonalon lehet mozogni, ha jedikrő van szó.

--- Idézet vége ---

Nekem az alapvető problémám az, nemcsak a Rey szülei vonallal, hanem sok egyébbel is, hogy az első filmbe Abrams beletett egy csomó apróságot, aminek majd lehet jelentősége a jövőben. (Gondolta egykor.) Azon el lehet vitatkozni, hogy jól tette-e, kellett-e, de ott volt. Ezek után egyikkel sem kezdtek semmit, mindet a lehető leggyorsabban rövidre vágták. Fiúk, mi legyen Snoke vezérrel? Nem tudom, nyírjuk ki és nincs vele gond. Fiúk, kik legyenek Rey szülei? Passz, ezt a részt engedjük el! Fiúk, mi az sok Jedi könyv a látomásában? Fogalmam sincs gyújtsuk fel őket... Na és mit mondjon Rey Luke-nak, mit szóljon Luke Han halálához? Ezt inkább majd átugorjuk a sztoriban, Luke eldobja a kardot és... vágás.

Valahogy nem tudok tapsikolni neki, ha átüt a filmen, hogy nem gondolták ki előre, hogyan építsék tovább a több milliárd dolláros szériájukat és össze-vissza imprózzák nekem az egészet menet közben.

Egyik kedvenc jelenetem, amikor Rey meg Kylo beszélgetnek a lány szüleiről és kibeszélnek a nézőkhöz. "Én tudom az igazat. A szüleid..." "Senkik voltak..." "Úgy van." Valami ilyesmi, ha jól emlékszem. Ennek a szövegnek a Star Wars világon belül semmi értelme az ég egy adta világon. Reynek nem fontos, hogy szülei senkik voltak-e, vagy univerzum szerte híres jedik, vagy rettegett fejvadászok. Egyetlen árvának sem számít, egyetlen örökbefogadottnak sem, egyszerűen csak meg akarja őket ismerni, tudni akarják kik ők, mi történt velük, miért hagyták el őket, stb - teljesen függetlenül attól, hogy kik. Egy ember számára nem senkik a szülei. Ez a mondat nem Reyhez, egy valós személyhez szól, ez a mondat a rajongóknak szól: tessék szépen abbahagyni a találgatást, itt a vége, pont, ezek az emberek nem érdekesek. Annyit még hozzátesznek, hogy a szülők nem is törődtek a lánnyal, hogy a néző tényleg továbblépjen, engedje el ezt a szálat. Még ha ki is találják a folytatásra, hogy "nem is úgy volt, Kylo csak hazudott", ez akkor is egy olyan hiteltelen párbeszéd, amit nincs olyan árva, aki elhinne, főleg mert nem akarná elhinni - pláne nem az ellenségétől, aki nemrég ölte meg a saját apját. (Akármilyen spirituális kapcsolatot érez is vele egyébként.)

Valami olyasmi lenne itt a az én véleményem magva, hogy ha előre kigondolják, hogy mondjuk semmit nem akarnak Snoke vezérrel kezdeni, akkor a rá fordított időt lehetett volna más, sokkal értelmesebb történetszálakra fókuszálni és akkor nem kéne itt arról beszélgetnünk, hogy amúgy gáz-e, hogy egy huszárvágással nyírták ki...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése