Az első képregényem?
Nos koromból adódóan /jócskán túl a 30-on/ talán a Kockás 4. száma
Az amikor egy óriás madárpókkal harcol a borítón. Vele majdnem párhuzamosan ismertem meg a Mozaikot is. /Abrax, Brabax és Califax kalandjait. Nem összekeverendő Hagen Digedagjával ami szintén Mozaik címel jellent meg 76 jan-ig. /
Büszkén mondhatom azóta birtokomban is van kézzelfogható formában az Abrafax és a Kockás sorozat is.
Egyébként szerelem volt első látásra. Azóta is nagy híve vagyok a klasszikus európai képregényeknek.
Aztán nem volt megállás. Akkoriban virágzott a képregénykiadás. 9 ft-os f-f. füzetek /Rejtők, Sebők, Korcsmáros no meg Fazekas Attila mára már legendás Csillagok háborúja, Birodalom visszavág majd a többi film és irodalmi adaptációja. Szóval volt választék.
Aztán 89-ben megérkezettek Pókember, Batman, Superman, Fantom, James Bond és a többiek.
De gondoltak a kisebbekre is: Bobo, Góliát, Berci, Rózsaszín Párduc de még Csip Csup Csodák sőt Nils Holgerson kalandjait is követhettük hónapról-hónapra.
Mindegy valahogy úgy alakult hogy engem végzetesen megfertőzött a képregény. Éppen ezért mára több ezer db-os gyűjtemény tulajdonosának vallhatom magamat.