nem az...
az ember igy konnyebben tajekozodik mikor olvasnivalot keres, pl mint a konyveknel
de a mai tendenciak mellett ez mar valoban nem mervado, sajnos...
Ahogy a svéd mondaná, ha jól beszélne latinul: "Sic transit gloria mundi." A mai fogyasztói társadalomban az emberek 90%-a nem egy íróhoz, rajzolóhoz, gyártóhoz, kiadóhoz ragaszkodik, hanem 1. az árat nézi (ez ugye a mi esetünkben nem mérvadó), de pl. sok Batman rajongó nem vette meg a Hush-t, mert túl drágának találta a TPB-s megoldást, függetlenül attól, hogy ha füzetenként jelent volna meg, akkor valszeg többe került volna (és azt viszont megvette volna, mert a sok kisebb kiadás nem tűnik olyan nagynak, mint egy egyszeri nagyobb), 2. a különféle behatások (reklámok, ismertetők, barátok elmondása, pletykák) alapján választ, 3. függetlenül az írótól-rajzolótól-gyártótól-kiadótól egy adott szereplőhöz/sorozathoz ragaszkodik. Ez van. Persze vannak olyanok is, mint te, akik utánanéznek, de ti vagytok a kissebbség. (Alakítanotok kellene egy Kissebbségi Önkormányzatot, azokat most nagyon támogatják Na, nem akarom elpoénkodni a dolgot. Nagyon jó, hogy vannak ilyen emberek. (Bevallom én is csak a "mindenevő gyűjtő" alcsoportot erősítem, és nem ásom bele magam egy-egy alkotó életművébe.) Viszont marha jó, ha egy-egy ilyen hozzáértő elmondja/leírja, hogy mi mindenről nem tudok Ezért imádtam pl. Regnar hozzászólásait, mert mindig kikanyarodott a témából és messze túlmutattak a kritikái a képregény egyszerű határain. Vagy ugyanígy nagyon jó volt elolvasni Karácsony után Réz András Mozibubus című könyvét. (Ezt tojta többek közt a Jézuska Olyan dolgokat írt le, amiket én is tudtam, csak fel sem tűntek. És ezért van szükség Zeritre is, mert benne megvan ez a kutatási/infohgyűjtési ösztön és ezt meg is osztja velünk legtöbbször, így az ő tudásával mi is többek leszünk. Köszönet érte ezúton is.