Szerző Téma: Előzetes - amíg nincs kész a képregény...  (Megtekintve 318192 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

Nem elérhető kaine

• Hulk
Re:Előzetes - amíg nincs kész a képregény...
« Válasz #286 Dátum: 2006. Október 31., 15:12:27 »
Megfigyelhető, hogy a régi játékok csak azoknak kedvencek, akik a maga idejében játszottak vele. Én a RE 3 után próbáltam meg az 1-et és már az elején elvette a kedvem a nehézkes grafika és haladás (az ajtó és lépcsők voltak a halálom). Szóval visszafelé nem tetszenek.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #285 Dátum: 2006. Október 31., 08:40:49 »
Idézet
A Resident Evilből a 3 nem tetszett, az 1 pedig szintén.
A 3 erőltetett volt (bár attól még mindig a frászt tudja rámhozni a "Staaaaaars!"-hangeffekt...), de az első rész szerintem nagyon jó lett. Ha nem lenne a 2., az volna a sorozat legjobb tagja. Ám a második mindegyiket veri, különösen a bónuszszintek.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #284 Dátum: 2006. Október 30., 19:24:07 »
A Resident Evilből a 3 nem tetszett, az 1 pedig szintén. Ám a 4-et most vittem végig, az nagyon bejött. A Siren szintén nagyon idegen volt tőlem.

Idézet
Azért én megvédeném a Silent Hill 1-et!!!
Olyan nagyon nem kell megvédened, mert a 2 után az a kedvencem nekem is.  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #283 Dátum: 2006. Október 29., 16:41:39 »
Ha PS2-ről beszélünk, akkor toljátok csak félre a Resit, helyette próbáljátok ki a Siren-t. Garantáltan jól jártok vele. Mondjuk az igaz, hogy egy Gamecube + Resident 1 pakkért sokmindenre képes lennék   , pedig nem tartozik a széria a kedvenceim közé.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 29., 16:42:52 írta Gabe »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #282 Dátum: 2006. Október 29., 16:29:23 »
Idézet
A Silent Hill sorozat mindenkinek kiemelten ajánlott!
És ha már vki úgyis  a japán horrorjátékoknál tart, akár végig is tolhatná párszor a Resident Evil-sorozatot nullától ötig...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #281 Dátum: 2006. Október 29., 16:09:11 »
Idézet
Azért a Silent Hill 2-nek adhatnál egy próbát, mert nagyjából 10-szer jobb, mint az 1.    Mondjuk totál más, máson van a hangsúly, de talán épp azért. Minden idők legnagyobb játékának tartom.
Azért én megvédeném a Silent Hill 1-et!!! Kétségtelen hogy a 4 közül a második a legdrámaibb, legszívbemarkolóbb ( és tényleg az, hisz én meg is könnyeztem....férfiasan bevallom! ) de az első rész atmoszféráját, még a kettő sem tudta megközelíteni. A végtelen ködös utcák, a zajok, a filmes kameramozgások, a helyszínek, mind mind tökéletesek, míg a második részben egészen más dolgok dominállnak. A lényeg viszont az hogy az első 2 rész tényleg kötelező!!!!! Igazából csak együtt tökéletesek! A három egy nagyon jó kiegészítés, a négy pedig jó unaloműző.
A Silent Hill sorozat mindenkinek kiemelten ajánlott! / a film egészen más téma....jó, jó de tényleg nagyon más..../

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #280 Dátum: 2006. Szeptember 18., 15:54:37 »
Idézet
Stimmel. Sehol egy árva utalás, hogy az a lényeg, hogy lemenken a testrész a torkán a költőnek. Fogalmam sincs, hogy hogyan tudott valaki erre magától rájöni, a tippem az, hogy próbálgatták, aztán ráhúzták a logikát utólag. De ha a krematórium ornitológiai verseit magadtól megcsináltad, akkor minden tiszteletem a tiéd.
Ráadásul, még ha rá is jöttél volna valahogy, akkor se jó, mert ugye szemben van és tükörkép...  
A krematórium rejtvényt kitaláltam normálon még, de hardon egyáltalán nem.
Amire büszke vagyok, mert magamtól találtam ki és ahogy hallottam ez nagyon keveseknek sikerült, az a SH 1-ben a zongorás feladvány. Még az 576 konzolban is a leírásban az volt, hogy gratulálnak annak, akinek sikerül.  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #279 Dátum: 2006. Szeptember 18., 11:26:42 »
Ha már régi game-k, akkor van valaki aki rendelkezik a Phantasmagoria első részével? Vagy játszott vele? NAgyon jó kis horrorjáték volt abból az időből, amikor még készültek filmszerű játékok, azaz a lényegében egy mozifilmet játszhattál végig.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #278 Dátum: 2006. Szeptember 18., 09:19:03 »
Idézet
A 3-nál a hard fokozat rejtvényei azért lettek olyanok, mert a 2-t sok kritika érte, hogy túl könnyűek a rejtvények benne (az 1-hez képest). Szerintem erre a készítők azt gondolták, hogy ezt nektek, mondjátok ezután, hogy túl könnyűek!
Háááát, bejött. Szerintem egyesek még mindig arra ébrednek rémálmukbúl, hogy gombkat nyomogatnak a kórházban vagy hullákra rakott cetliket olvasgatnak egy kazán mellett...  (bár 2 napig én is a krematóriumal álmodtam, hogy fordulna fel, aki kitalálta )
Idézet
Talán az egyetlen rejtvény, ahol amikor megnéztem a megoldást, utána se volt lövésem se, hogy miért éppen az az.
Stimmel. Sehol egy árva utalás, hogy az a lényeg, hogy lemenken a testrész a torkán a költőnek. Fogalmam sincs, hogy hogyan tudott valaki erre magától rájöni, a tippem az, hogy próbálgatták, aztán ráhúzták a logikát utólag. De ha a krematórium ornitológiai verseit magadtól megcsináltad, akkor minden tiszteletem a tiéd.

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #277 Dátum: 2006. Szeptember 17., 22:25:43 »
Idézet
Amikor megeszi a nő arcát? Kegyetlen, nálam ott volt a totál leakadás hogy melyik számot kell lefaragni, aztán csak a leírásból jöttem rá, hogy a lényeg az "evésen" van, tehát a szeme nem számít...
Ott én is kiakadtam kicsit. És nekem is kellett hozzá szakirodalmat olvasnom, hogy megértsem. Talán az egyetlen rejtvény, ahol amikor megnéztem a megoldást, utána se volt lövésem se, hogy miért éppen az az.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #276 Dátum: 2006. Szeptember 17., 16:07:29 »
Én is jártam már így, de reménykedtem, hogy csak egyedi eset...

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #275 Dátum: 2006. Szeptember 17., 15:22:17 »
A CDGalaxis nem ér semmit, nekem fél évig rendelték a Civ3 kiegjét, aztán meguntam, és megvettem a MediaMarktban. Azóta nem vásároltam ott, pedig kártyám is van.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #274 Dátum: 2006. Szeptember 17., 14:33:09 »
Vagy végszükség esetén ott a CDgalaxis, ők azt állítják, hogyha nincs valami, megrendelik. Csak kicsit borsos az ára. A Collection viszont tényleg megérné, annak ellenére is, hogy benne van a 4. rész.
Idézet
De a kórház oldalfolyosóján az a vers...
Amikor megeszi a nő arcát? Kegyetlen, nálam ott volt a totál leakadás hogy melyik számot kell lefaragni, aztán csak a leírásból jöttem rá, hogy a lényeg az "evésen" van, tehát a szeme nem számít...

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #273 Dátum: 2006. Szeptember 17., 13:41:09 »
Idézet
kaine: Igen, nekem is  a2. a kedvencem hangulatra és történetre is, de a fejtörőkből a 3. nálam etalonná vált. Soha nem találkoztam se előtte, se utána olyannal, ahol még csak el se tudtam indulni (legnehezebb fokozat könyvesbolt és krematórium, még a leírásuk is vagy 3 oldalas volt).
A 3-nál a hard fokozat rejtvényei azért lettek olyanok, mert a 2-t sok kritika érte, hogy túl könnyűek a rejtvények benne (az 1-hez képest). Szerintem erre a készítők azt gondolták, hogy ezt nektek, mondjátok ezután, hogy túl könnyűek!    A könyvesboltihoz nemcsak az összes Shakespeare mű alapos ismerete szükséges, de az óangol nyelv ismerete is.   Ám ott még legalább tudtam hova nyúljak. De a kórház oldalfolyosóján az a vers...   fantasztikus vers volt, de el nem tudtam képzelni hogy lesznek abból számok a számkódhoz.   Bizony a hard rejtvényeknél gyakran a kezembe kellett venni a hivatalos könyvet, pedig még a normálon is megbirkóztam mindennel.

Idézet
Nekem is nagyon tetszett a Silent HIll 2, nem nagyon találkoztam még olyan játékkal, ahol nem mertem elindulni, pedig még nem is történt semmi.

Annak a sorozatnak az egyik legnagyobb dobása, hogy már azelőtt félsz, hogy még valami konkrét dolog történne veled. Ezért van a rádiód... és az hiányzik a 4-es részből.  
Idézet
Filmet láttátok? Nekem az is tetszett, úgy a templomos részig, onnatól kicsit gáz, bár a nővérkék jók, meg tetszik a befejezése a hazatéréssel.
Hogyne, azóta is várom, hogy megjelenjen DVD-n. Nyolcszor láttam moziban, nekem nagyon tetszett. Olyan volt, mint a játék, hogy még a 4. alkalommal is találtam benne valami újat, amit addig nem. Ahhoz, hogy rendesen értsd a filmet különben minimum kétszer meg kell nézni, még akkor is, ha azt hiszed értetted elsőre is.
Idézet
Az a baj, a játékot kölcsön adtam egyik osztályársamnak és használhatatlanul összekarcolva hozta vissza, kapni meg már nem lehet...
De lehet kapni, csak nem sok helyen. Keresni kell. Egy ismerősöm épp nemrég vett egyet. Különben most adták ki a Silent Hill Collection-t, ami tartalmazza a 2-4 részeket és az egész olyan 13-14 ezer körül kapható- a PeCsában láttam 9000-ért is.

Nem elérhető VTomi

• Spawn
    • http://
« Válasz #272 Dátum: 2006. Szeptember 16., 18:01:15 »
Nekem is nagyon tetszett a Silent HIll 2, nem nagyon találkoztam még olyan játékkal, ahol nem mertem elindulni, pedig még nem is történt semmi.  Filmet láttátok? Nekem az is tetszett, úgy a templomos részig, onnatól kicsit gáz, bár a nővérkék jók, meg tetszik a befejezése a hazatéréssel. Az a baj, a játékot kölcsön adtam egyik osztályársamnak és használhatatlanul összekarcolva hozta vissza, kapni meg már nem lehet...
Egyébként én kedvenc játékom a Soul Reaver 2, igen sokat beszélnek benne, de a grafika és a feladványok mindent visznek, nagyon agyalós kirakósok vannak benne.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2006. Szeptember 15., 18:45:46 »
Gabe: ne dícsérj, mert a fejembe száll. Egyébként hidd el, a fordításkor én is majdnem lefordultam a székről, mert az elején szentül meg voltam győződve, hogy valami MGS-hangulatú könnyed darab lesz, most meg már biztos vagyok benne, hogy megy a felnőtt részlegbe.

A régi szép idők nálam minimum 10 éves kornál kezdődik. Nálam a C&C: Tiberian Dawn már nosztalgia, pedig az már Windowsra is ki lett adva. De egyébként az ilyenekkkel játszok még mindig, mint a Transport Tycoon Deluxe (igaz ebből már a WinXP-s verzióval), Ufo: Enemy Unknown (vagy X-Com: Ufo Defense másnéven) és az örök klasszikus, a máig meg se közelített hangulatú, verhetetlen humorú Day of the Tentacle (aki nem ismeri, nyomás letölteni egy Dos-emulátorral). Konzolon meg marad a jó öreg Mario és MK

Heh, akor jól sejtettem azt a DoA-patchet. Ilyen játékoknál szinte mindig eleve úgy készítik el, hogy nincs ruha, aztán egy kis kapcsolóval rárakják a ruhát. A Giants pl. eleve úgy jött ki, hogy az egyik főszereplő félmeztelen, de aztán a cenzorok felöltöztették (de egy file kitörlésével ez orvosolható volt...). De a Tomb Raiderek is alapból kissé hiányos öltözékkel indultak...

kaine: Igen, nekem is  a2. a kedvencem hangulatra és történetre is, de a fejtörőkből a 3. nálam etalonná vált. Soha nem találkoztam se előtte, se utána olyannal, ahol még csak el se tudtam indulni (legnehezebb fokozat könyvesbolt és krematórium, még a leírásuk is vagy 3 oldalas volt).

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #270 Dátum: 2006. Szeptember 15., 15:17:52 »
Idézet
a Silent Hill 2 PC-re kötelező darab. Ha az ember megszokja az irányítást
Vagy konzolon, ahol tök egyszerű irányítani.  
A 3 bár tetszett és szeretem, nekem annyira nem jött be, mint az első kettő. Bár kétségkívül a legszebb a 3, sőt a 4 közül, de nem a leghangulatosabb. A 4-et nem szeretem különben.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #269 Dátum: 2006. Szeptember 15., 14:47:50 »
Akkor az én jelöltem, bár nem tudom mennyien fogjátok ismerni: Shenmue mind a két része. Melesleg tisztázni kellene mit értünk a retró fogalmán. Szerintem az a Dosos, meg Snes-es idők. A Playstation szinte tegnap volt. Még ma is adnak ki rá játékokat. Bár úgy veszem észre hogy körübelül 2 generációval ezelöttről hozzák fel a régi címeket. Akkor rövidesen a playstationos idők lesznek az aranykor. Ez így is van. Tucatnyi cím jelent meg akkoriban, ami mérföldkövé vált.

Ha ez így megy tovább, akkor 5 év múlva a Ps2/X-box/Gamecube szentháromság lesz a "régi szép idők". Szerintem ez teljesen szubjektív, mert mindenki azokat fogja felhozni, amik mellett felnőtt. Ezzel nincs is gond, de amit ma elitélünk, az holnap a régi klasszikus lesz.

Kanyarodjunk vissza az előzeteshez:

A kérdéses címben kissé szabadon fogalmaznak (csak a waddafakkban tudnék idézni   ). De szerencsére nem kell ismernetek a képregényhez a játékot, felejtsétek el, hogy adaptácíóval van dolgotok. Azt hiszem jól fogtok szórakozni, mert talgaby valami kegyetlen jól fordította le a szöveget. Én a beírása alatt majdnem leestem a székről. Meg haláli figurák vannak a történetben. Ha azt a kis próblémát ami akadt sikerül megoldani, akkor a jövő héten már olvashatjátok is. Majd egy beírt oldallal jelentkezem még.  

Idézet
Nekem már a PS2re megjelent híper átiratú Street sem volt akkora gém, mint Snes/arcade változat

AEzek a játékok még sima ps-en is elfutnának (nem ledegradálás), ezért nem szoktam PS2-esnek venni. Csak azért jött ki erre is, hogy azok is játszhassanak vele,  akiknek a Ps2 az első gépe. [Ps2-n próbáljátok ki a Soul Caliburt, nem bánjátok meg]

ja igen, talgaby: Nude patch    (tehát eltaláltad) erős a gyanúm, hogy a játékot a készítők is elkészítették ebben a khmm "meztelen" változatban, mert a patch mérete marha kicsi.. csak valamit feloldhat vagy mi a kódban. (A sima játékban is van X-ray visor, amivel lehet látni pár "dolgot")  
A DoA mindig is híres volt a cicimarketingről. Igaz, a filmben már jól láthatóan nem erre építettek    .  No nem baj, X360-on lesz folytatása az DOA-XBV-nak.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #268 Dátum: 2006. Szeptember 15., 11:43:37 »
Mondjuk én annak a Baldur's Gate II-t tartom (aminek még ma is csinálják folyamatosan az újrakiadásait, ritka az ilyen), de egyetértek abban, hogy a Silent Hill 2 PC-re kötelező darab. Ha az ember megszokja az irányítást (vagy növeszt még két kart, esetleg ketten játsszák egyszerre), nem tudja abbahagyni...talán csak akkor, ha egy kemény fejtörőnél elakad (bár abban meg a harmadik rész ver szerintem mindent, amit eddig láttam).

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #267 Dátum: 2006. Szeptember 15., 11:21:07 »
Azért a Silent Hill 2-nek adhatnál egy próbát, mert nagyjából 10-szer jobb, mint az 1.    Mondjuk totál más, máson van a hangsúly, de talán épp azért. Minden idők legnagyobb játékának tartom.

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
« Válasz #266 Dátum: 2006. Szeptember 15., 09:02:56 »
Egyetértek. Persze jelennek meg jobbnál jobb gamék ma is, de szívesebben ülök le nyomulni (potom 100órát  ) a Final Fantasy VII-tel, vagy a Silent Hill1-el, de az igazi játékélmény a Sneses idők (vagy az előtti). Nekem már a PS2re megjelent híper átiratú Street sem volt akkora gém, mint Snes/arcade változat. + hol látsz mostanában olyan gamékat, mint Turtles in Time, Streets of Rage, Final Fight, Cadillacs & Dinosaurs, Legend, Maximum Carnage... és még sorolhatnám?
Ezek JÁTÉKOK, manapság VIRTUÁLIS VALÓSÁG van.
Szerintem. (gumicsirkét nekem)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 15., 09:04:26 írta Ash »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #265 Dátum: 2006. Szeptember 15., 08:56:18 »
Soha, hogy dögöljön meg a kiadója. (A DoA:EBV-nál a "nemkellfürdőruci"-patch-re gondoltál?)

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #264 Dátum: 2006. Szeptember 15., 07:34:13 »
A Dead or Alive soha nem jelent meg PC-re?
Mondjuk már kicsit elmentünk egy másik topik irányába.  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #263 Dátum: 2006. Szeptember 14., 17:46:22 »
Csakhogy a CS nem éppen az a kifejezett retro... inkább a régi dos-os időkben gondolkozz, vagy mégrégebben.

Nekem nem gond, hogy elitélik a mai játékokat, csak az  a baj, hogy ezt kollektíven teszik. Playstationra több mint 3000 játék jelent meg, ha ennek csak egy százalékára azt mondhatjuk hogy iszonyatosan király játék, akkor is több tuat marad. Ha meg a többi gép összes játékát is belevesszük, meg a pc-s cuccokat is, akkor már bokáig gázolunk a jóban (igaz a rosszban meg nyakig  ) . Persze ehhez mint mondam, nagyon bele kell mélyedni a dolgokba. Na persze a többség csak kópia, meg ötlettelen vacak, de aki akar, az marha jól szórakozhat. Én magam is szoktam retrohoz nyúlni, nemrég a Defender of the Crown-t (C64-es idők) nyomtam telefonon, sőt maga a gép is megvan, jó pár darab flopy társaságában.

Hogy ajánljak valami olyat ami visszahozhatja a reményt: Dead or Alive: Extrem Beach Volleyball... az igazán szemfülesek meg egy kis patchel örök élményhez jutathatják magukat     (itt már a "grafika" meghatározó szerephez jut   )

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
« Válasz #262 Dátum: 2006. Szeptember 14., 17:12:39 »
Velem pont ez volt a Counter-Strike Source esetében. Hiába a király grafika, nemtudta azt az élményt nyultani amit az 1.6.

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #261 Dátum: 2006. Szeptember 14., 17:02:21 »
Azért abban van ám valami, hogy elindult nagyon sok ember a régi játékok felé. Tény, hogy vannak jó új játékok, de legtöbbjük már régebben megalkotott alapokra épül, ezért sok "öreg motorosnak" nem igazán tudnak újat nyújtani.
És hiába a hiper-szuper grafika, ha a hangulat hiányzik. Szóval nincs meg az újdonság varázsa. Így sokan inkább előveszik a régi játékokat amelyekhez valami úton módon kötődnek, minthogy egy sablonos újjal nyomjanak. De mégegyszer hangsúlyoznám, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem találni manapság is jó játékokat, csak szerintem nehezebb.
Nekem pl nagyon hiányzik a platformjáték. Szinte teljesen eltűnt.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #260 Dátum: 2006. Szeptember 14., 16:52:44 »
Hát, manapság divat lehúzni a játékokat, és mindenki a régi nagyokkal jön. De ha valaki jól körülnéz, biztosan talál jó játékokat is. Ez az. De a játéktól függetlenül is megállja majd a képregény a helyét. Akinek meg nem tetszik, az nem tölti le ennyi.    

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
« Válasz #259 Dátum: 2006. Szeptember 14., 15:14:10 »
Idézet
annyira nem tolonganak a konzolosok...
Vagy csak megmaradtak a jó öreg konzoloknál, és több fantáziát látnak az oldschool gammékban.    

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #258 Dátum: 2006. Szeptember 13., 18:30:54 »
oké, akkor még egyet, a három japán "nagy" közül az egyik kiadó (Capcom, Konami, Square ) gondozásában jelent meg, és "természetesen" kizárólag Ps2-n ment, amiért én X-box tulajdonos révén azóta is dühös vagyok... (csesszék meg, hogy alig dobnak át valamit európába is. Más platformokra meg annyit sem) Na jó, ez már sok, úgyhogy majd 2 hét múlva lesznek a további infok, meg képek.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #257 Dátum: 2006. Szeptember 13., 17:20:26 »
Idézet
Na jó, annyit még elárulok, hogy japán kiadó játéka.
hát nem a super mario, az egyszer biztos
"Once a scanlater, always a scanlater."