HálóZsák fórumok > a Zsák

Egy Kezdő Beíró Botladozásai

<< < (4/163) > >>

Gorgonita:
 Saját firkálmányaimba (jpeg fájlok) szeretnék szövegdobozokat, szövegbuborékokat illeszteni. Próbálkoztam World-del, Power Point-tal. Ezeknek elvileg van ilyen funkciója (Beszúrás/Alakzatok), de nem mentik el az eredményt. (PP a képet képként elmenti, szövegdobozt hozzá nem.) Bosszantó a dolog, mert emlékszem, hogy régebben, régebbi verziókkal ezt sikerült megoldanom. Van valami tippetek? Vagy tudtok ajánlani egyszerű ingyenes programot ehhez? Photoshop nincs, meg az nekem bonyolult is.

BuB:
Hm, ez nem igazán beírói kérdés, de bézier tollhoz ért vki?
A minap újra kellett már rakni a gépem, és az új operációs rendszerre csak a cs6-ot tudtam felnyomni, ami szipi-szupi végülis, csak a bézier tollal lett bajom... a problémám szimplán csak annyi, hogy amikor rajzolok vele és rakom le a pontokat olyan későn reagál a cucc rá, tehát eltelik egy kis idő az egérgombom klikkelése és a pont lerakás között nem egyből történik, mint annak idején...  :headscratch:  pöttyet zavaró így rajzolni...  :-\

Farek:
És ha minden kötél szakad, kézzel tudsz beállítani/megadni kisebb betűméretet is. (Farek Photoshop oktatás 5 percben című műsorát élvezhették :) )

talgaby:
Nem rossz ez. Az eredetihez mintha lenne még jobban hasonlító font a HZsW részlegben, de ez apróság.
A betűk kapcsán a fontválasztós doksimat javaslom, de a lényeg, hogy a betűméretet a magyar szöveg függvénye, vagyis megnézed, mi az a méret és sortáv, ahol normálisan befér. Meg persze az se árt, ha a magyar változat nem kétszer akkora, mint az eredeti, amely hibába majdnem minden kezdő és rengeteg tapasztalt amatőr fordító is beleesik.

Aegnor:
Úgy látom, pont rosszkor írok, mert Thakot nem tudom megközelíteni, de azért elkészültem én is egy borítóval. (Az utóbbi időben nagyon el vagyok havazva, így csak néha van szabadidőm.)  Közben arra is rájöttem, hogy imádok a PS-sel bíbelődni. :)
A szimpatukusnak tűnő képregényről csak a beírás kipróbálásakor derült ki, hogy a betűk egyszerűen nem férnek bele a bubikba. Pedig a legkisebb betűméretet, a6-osat használom. Ilyen esetekben mi a teendő? Próbáltam megnövelvni a kép méretét, de a betűméret ugyanolyan maradt a képhez viszonyítva. Így beírási mintával nem tudok szolgálni :(  A borító betütípúsaival még csak véletlenül sem találtam megegyezőt, így azokat egy hasonlóval igyekeztep pótolni.

http://kepfeltoltes.hu/view/140623/coc_eredeti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140623/coc_uj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése