Szia Micho....sajnos ebből nem scanneltem fázisképeket. Ez gyorsan készült, csak úgy septibe. Még az elején ki is akartam dobni a kukába, mert nem voltam megelégedve vele, de a végén tegnap este mégis befejeztem. Igazából a Vader feje eléggé rosszul sikerült mint színezés, de ez van ezt kell szeretni. Alienen is lehetne még mit dolgozni, mert mehetne még rá árnyék néhol, de alapvetően ez csak egy poénképnek készült.
A számítógépes színezést igazából nem utálom, csak nem értem miért ajnározzák annyira. Tehát száz ember van aki miután megtanulta a képszerkesztő progikat, jól vagy nagyon jól de minimum közepesen tud színezni vele, de ebből a száz emberből jó ha 10 tud a valóságban színezni. Az a baj (és ezért "útálom" a képszerkesztő mizériát) mert egyből mindenki annak esik neki, nem a valós rajztudását hegyezi, hanem mindent elektronikusan kíván megoldani elsőre és a kézi rajzot elhanyagolja. Az én artjaim nem olyan csilivilik mint egy PP vagy PS art, de viszont 100% a "kézügyességem" terméke. És ha a kész lapot a valóságban látnátok...nagyon oda lennétek.....mert amikor valakinek megmutatom a mappámat, mindjárt azt kérdi EZEKET NYOMTATTAD AZÉR ILYEN GYÖNYÖRŰ SZÍNES? Én meg mindíg bizonygatom, hogy ez nem nyomtatott ez így van színezve. Hát ez van. Azt azért hozzá kell tennem, hogy néha kénytelen vagyok a színt feljavítani.....hogy erősebb legyen, szóval beállítom a balanceot. De az nem erősíti a színeket, hanem mattá teszi. De ez ritkán van. Bár most tettem fel képeket amiket fázisrajz formájában scanneltem és kicsit effekteltem, de az munkahelyre készült és bár ódzkodom a dologtól.....muszáj nagy úr.