HálóZsák fórumok > OFF topik
Képes Topik
Zééé:
Én életemben nem tanultam senkitől rajzot...egyszer voltam egy rajszakkör órán, ahol lerajzoltam egy pisztolyt, azt mondta a tanár nagyon jól rajzolok...de többet nem mentem, nem volt időm.Engem az ilyen rajzszakkörök meg hasonlók nem érdekelnek, mert szerintem vagy tud valaki rajzolni össztönösen vagy nem tud...képesség kérdése.Ha valakinek nincs affinitása, azt ugyan meg lehet tanítani bizonyos dolgokra, de önmagától nem fog tudni semmi értékelhetőt csinálni.
Amúgy nem tudom mi az a kroki és nem is érdekel...nekem az ilyen egyszerűen skicc, mert ez a hivatalos szó rá.Szóval nekem kevés skiccem van, sosem csinálok olyat...mondjuk úgy, eltérően rajzolok, mivel nem tanultam soha.Ennyi.
Amúgy rühellem ha valaki azzal jön, hogy ő hol tanult...mert az szart se számít....csak itt Magyarországon.Nálunk régi beidegződés, hogy csak az rajzolhat jól aki valakitől tanulta egy hivatalos intézmény keretein belül....külföldön a képregényrajzolók jelentős része sehol nem tanult rajzoloni.
Én a suliba minden órán rajzoltam és ha valami nem sikerült, addig rajzoltam míg sikerült....
Azért egy adalék hozzá tartozik a történethez.A papám a filmgyárba volt díszletmester, az eredeti Koldus és Királyfi (Oliver Reed) filmeben a bazilikát a koronázási szertartás jelenetben (a végén a filmnek) ő építette itt Magyarországon.Az oszlopokat hungarocelből faragta ki....hamarosan lesz az RTLklubon, nézzétek meg, főleg a végét.....a Bazilika az ő munkája.
Amúgy szobrász és királyul rajzol...és ő sem tanulta senkitől....soha.
Ez már családi hagyomány nálunk.
regnar:
--- Idézet ---Tessék kíhúzni szépen tussal vagy fekete alkoholos filcel a kontúrokat és az árnyékot, aztán tessék szépen kiszínezni, befejezni
--- Idézet vége ---
Nos ha kiszínezi már nem lesz kroki és elveszti a frissességét. A kroki az, amit ott látsz a rajzon. Gyorsan - vázlatosan - felrajzolt alak, ügyelve az arányokra és kerülve a túlzott részletességre. Én is csak onnan tudom, hogy tanultam és csináltam
Spidáj:
Zééé te 1ébként hány éves vagy?
Zééé:
Itt vagyok és mit mondhatnék jó a rajz...abszolút eltalált a testtartás, jók az arányok és jó a mozdulat, csak sajnos nincs befejezve.Sajnos ez csak egy skicc.Tessék kíhúzni szépen tussal vagy fekete alkoholos filcel a kontúrokat és az árnyékot, aztán tessék szépen kiszínezni, befejezni.És az arcot valahogy kicsit konkrétabra ha kérhetném, mer ez így nagyon anoním.
Na most megyek mert alkotnom kell nekem is.
Spidáj:
Nekem is teccik
Regnar: mi az a kroki?
a krokett és a broki keveréke?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése