HálóZsák fórumok > OFF topik
Képes Topik
Graf-X:
Hehe, ez nagyon jópofa lett
--- Idézet ---Graf-X:
Szinte biztos vagyok benne, hogy neked van valamilyen hasonló képzettséged...csak az védi ilyen érvekkel ezeket az intézményeket.
Nekem a festőművész tanárom azt mondta, nem menjek el a Képzőművészeti egyetemre (ő ott tanult és tanított...a Barcsai volt a mestere) mert a mesterek a saját stílusukat eröltetik rá tanítványaikra...az én kiforrott stílusommal semmit nem tudnának kezdeni.
--- Idézet vége ---
Képzettségem, na az aztán nincs semmi, mióta az eszemet tudom, forgatom a ceruzát. Aztán rájöttem, hogy azért nem hülyeség elsajátítani azokat az alapokat, amit a legtöbb érdemes művész is megtanult a történelem során, nyilván nem lehet véletlen. Ha meg valaki annyira"kiforrott", leterelni úgysem tudják a saját útjáról, max rengeteg apró, hasznos dolgot megtanulhat. VTomi indoka azért lehet, hogy meggyőzőbb, miszerint akár egy jó társaságba is bekerülhet az ember
Zééé, egyébként meg lehet kukkantani valahol valami művedet? Mert mostmár
kiváncsi vagyok.
Hopp, közben rájöttem, hogy van galériád a fan-artok között.
Szóval, nem akarok a lelkedbe gázolni, de szerintem, ezen rajzok alapján, talán kicsit többet gondolsz magadról, mint ami jogos lenne...
(Ennyi, befogtam... :x)
VTomi:
Nos, én azért járok heti egyszer rajzszakkörre, mert
a) addig is rajzolok, mert szeretek rajzolni, és különben se szólnak bele a rajzaimba, csak néha megmondják, hogy itt görbe, ott kicsi stb. Általában én szoktam mások rajzába belepofázni, ami csúnya, de (nagypofájúan hangzik) néha pár ember meg is kérdezgeti a véleményemet, meg hogy javítsam ki neki.
b) az igazi lényege a közösség, ami illedelmesebb fordítása a csajozásnak. Szóval év elején a 9 főből én voltam az egyetlen fiú, azóta jött kettő, de ők nem sok vizet zavarnak, szóval a rajzszakkör abból áll, hogy lököm az idióta beköpéseket, és ált. 4 csaj röhög rajtam/velem. És ez olyan tök jó érzés! (Csak le szoktak cseszni néhányan, hogy hangos vagyok, de szerintem ökörség, azért vagyunk ott, hogy jól érezzük magunkat.)
Ezt ma csináltam, osztálykabala lesz.
Mortal Wombat
Nitro:
Szerintem teljesen mindegy, hogy tanult-e valaki vagy nem, abból a szempontból, hogy a végeredmény a fontos. Hogy ki hogy éri el, az már a saját dolga és felelőssége. Két dolog van szerintem: ha valaki csak úgy magának rajzol, akkor az a lényeg, hogy szeresse, amit csinál, és hogy tetszen magának a műve. Más kérdés, ha profi, azaz megbízás alapján dolgozik ellenértékért cserébe. Ekkor másodlagos szempont, hogy magának tetszen, inkább a közönség a lényeg. (pl egy képregényrajzoló )
kaine:
Különben hülye vita. Ha valakinek semmi adottsága nincs, megtanulhat iskolában rajzolni, az tényleg olyan művi lesz, bár később még mindig kialakulhat saját stílusa, erre nem egy példa van a képregény rajzolók között is. De ha valaki tehetséges, még nem kell elzárkóznia az iskolától, ahol esetleg olyat is tanulhat, ami neki sose jutott volna eszébe.
Spidáj:
Én + már 509szer
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése