Egy zord téli este egy hajléktalan járja a kertváros utcáit, bekopogtat minden házhoz egy kis forró italt, ételt kérni. Mindenhonnan elzavarják amikor rámosolyog a szerencse: az egyik ház ajtaját nyitva találja, és minden bátorságát összeszedve benyit.
Már a küszöbről bekiabál, hogy ki is ő és mit is szeretne, de választ nem kap, viszont finom meleg van, és a konyha irányából ínycsiklandozó illatok csábítják.
Belép a konyhába, hát ott találja az egész családot, papa, mama és két huszonéves lány, ülnek csendben az asztalnál, amin gőzölög a meleg vacsora.
-Elnézést a zavarásért - szól - de nagyon fáztam és éhes vagyok, kérem egy pár falat ételt ha tudnának nélkülözni...-felkészül az elutasításra, de senki nem szól egy szót sem, így belkamározik a vacsorából, először csak óvatosan, majd egyre merészebben.
-A nagy evésre megszomjaztam, talán kaphatnék egy kis itókát? - de válasz megint nem érkezik, így emberünk kinyitja a hűtőajtót, és hozzásegíti magát egy sörhöz. Maj még egyhez. És így tovább, míg egy hatos csomag el nem fogy. Ekkor hősünk már teljesen szabadon járkál, tesz-vesz a házban, és egyszer csak megakad a szeme az egyik lányon.
-Nagyon helyes egy lány, mondhatom...nem volna ellenére egy kis hancúrozás?
Válasz most sem érkezik, így feldobja a lányt az asztalra, és elszórakozik vele. Miután végzett, a másik lányt is elkezdi méregetni, majd így szól: -Na, te se maradj ki a jóból!
Semmi reakció, így kedvét leli benne is, majd az anuyka felé fordul:
-Ahgy nézem, magácska is szépen rendben tartja magát, egy körre megpörgetem magát is!
Megint semmi reakció, így emberünk elszórakozik az anyukával is. Végezetül az apát kezdni mustrálni, majd így szól:
-Jól van öreg, gyere csak ide te is!
Erre az apa felhörren: - Na azt már nem!
Mire a három nő:
- Te szólaltál meg előbb, te viszed ki a szemetet!!!