Hadd ejtsek én is pár szót a témához, hogy én, mint csak amatőr és hobbiképregényrajzoló hogy szoktam csinálni. Először is rajz egy lapon, aztán kihúzás, aztán scan, aztán photoshop... Persze ezt már mindenki leírta előttem
De ami tapasztalat az az, hogy a scannelés után előfordulhat, hogy változtatni akarok valamit az oldalon, no de egy egész oldalt újrarajzolni, hát szóval macera... Erre jó a digitábla. Én beleszerelmesedtem, és anélkül már szinte el sem tudom képzelni a képfeljavítást. A színezésről nem nagyon tudok mit mondani, szerintem az adja magát.
Viszont amire fontos figyelned, hogy lehet sok-sok ötleted, és létrehozhatsz sok-sok világot, meg egyebet, de akkor még mindig csak sok de megvalósítatlan ötleted van...
Én a charax esetében csináltam azt, hogy sok ötletemet belegyúrtam egy matériába, egy világba, és azt kezdtem el megvalósítani. Nem mondom, nem kis meló összehozni egy teljes világot történelmestől mindenestől, de szerintem megéri. Szóval ha van jó sztoriötleted, nem biztos hogy az a jó, ha mindnek nekilátsz. Írd le, jegyzetelj sokat, és később, amikor már megérett a dolog, illeszd be a világodba.
De egyetlen sztori miatt egy új világot létrehozni szerintem egyrészt túlzás, másrészt a világot teszi másodrangúvá...
Mondom mindezt minimális tapasztalattal, visszajelzéssel, és kritikával a hátam mögött. De talán érdemes megfontolni...