HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (160/1125) > >>

Snake (XF):
Félreértés ne essék, én is HC párti vagyok, pl Aaron Scalped-ja is azért nincs még meg papíron, mert megvárom vele a HC-kat. De ugyanez igaz a Saga-ra, vagy pl a Hawkeye-ra is (ami viszont novemberben már lesz szerencsére).
(a Fear Agent HC... na igen, erről Olórin kolléga ódákat zengett a tavaszi fesztiválon :) )

És ha már jövő év eleje, ott lesz januárban a Planetary Omnibus is. Az UXF-ről és a PunisherMAX-ról egyébként hol olvastál?
szerk.: nem szóltam. Már látom, hogy az amazon szerint a Punisher áprilisban jön ki, az UXF pedig márciusban.

Balakin:
Snake: persze, széken/fotelben ülve oké, de mint írtam, barátnőm konkrétan ágyban "fetrengve" szeret olvasni és ott neki kényelmetlen. Plussz nekem sok tpb-met nem lehet annyira kihajtani mint a hc-ket. De persze ha árról van szó mindketten azt mondjuk, hogy az olcsóbbat vegyük, és ha tpb az olcsóbb akkor azt vesszük (még mindig fáj a szívem pont a Fear agent hc miatt, de a teljes sorozatot meg tudtam venni tpb-ben féláron. Vagy az Invincible compendium, ami ugyan nem kényelmes egyáltalán, de szintén fél áron van a hc-khez képest).

edit: témába vág, szóval megemlíteném, hogy jövő év elején lesz pár új omni a MArveltől amik érdeklődésre tarthatnak számot: Joe Kelly féle Deadpool, Remender Uncanny X-force, Jason Aaron Punisher MAX! És nagy örömömre Dan Slott She-Hulkját is elkezdik kiadni ultimate collectionökben (vastag tpb-k). Ideje volt!
Már csak az a kérdés, hogyan lesz ezekre pénzem :D

talgaby:
Azt meg lassan nem éri meg. Már ott tartunk, hogy érdemesebb kivárni az omnibusokat vagy a 8-20 füzetes HC-ket.

Snake (XF):
Azért a kényelmesebb olvasással vitatkoznék. Egy 120 oldalas tpb-vel nincs semmi gond ilyen tekintetben.

Balakin:
tpb: olcsóbb
hc: időtállóbb, sokkal szebb már csak ránézni a polcon is, ha oversized akkor jobb az olvasási élmény, nagyobbak a rajzok (igen, azon a 3 centin ennyi múlik szerintem) és kényelmesebb is olvasni, súlytól függetlenül. A tpb-k nyeklenek, nyaklanak, ha mondjuk ágyban fekve akarod olvasni és néha oldalra is fordulnál (tapasztalat, barátnőm ezért olvassa inkább a hc-ket). Persze sokan panaszkodnak, hogy jajj 500 oldal feletti hc-k milyen nehezek, de ha fogtál már kézbe 500 oldalas tpb-t, akkor tudod, hogy a hc kényelmesebb (kivéve az essential jellegű kiadványok, amik olcsó és könnyű papírból vannak, de a tpb-k 90%-a fényes, nehezebb papírból készül).
Ezen felül könnyebb kinyitni is, főleg ha nem DC. Azok hajlamosak ellenállni vagy a régebbi omnik szétesni is (nekem még ilyen nem volt, vigyázok rájuk és inkább a karom fáradjon el attól, hogy tartom, minthogy kiessenek a lapok. Ezalól kivétel az Invisibles omnibus, ami 1500 oldalas és ugye DC/Vertigo, de az egyik legjobb omnibus amit eddig a kezembe fogtam), de pl a MArvel hc-k remekül kinyílnak és elfekszenek.
 Én amikro csak tudok hc-t veszek, tpb-t csak akkor ha tényleg olyan jelentős az árkülönbség (vagy egyszerűen nicns hc).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése