HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
benya11:
Szerintem is jó ötlet ez az egész. Kíváncsi vagyok, hogy Elwood is fog-e olyan jó híreket írni, mint Troll. Szvsz biztos. Kíváncsian várom a frissítéseket.
tomgrey:
Helló régi ismerősök Elwood és Schmatzy! Micsoda hírek...egyébként ez egy jó ötlet szerintem!
elwood:
--- Idézetet írta: Nitro ---
--- Idézetet írta: elwood ---azaz: aki a fedélzetre akar szállni, mind jöjjön a fedélzetre (v.ö. Mindenki a fedélzetre!).
--- Idézet vége ---
Azért a Mindenki a fedélzetre! az megint más. Arra azt mondják inkább, hogy "Beszállás!". Legalábbis szerintem.
--- Idézet vége ---
Jobban belegondolva valóban.
Nitro:
--- Idézetet írta: elwood ---azaz: aki a fedélzetre akar szállni, mind jöjjön a fedélzetre (v.ö. Mindenki a fedélzetre!).
--- Idézet vége ---
Azért a Mindenki a fedélzetre! az megint más. Arra azt mondják inkább, hogy "Beszállás!". Legalábbis szerintem. Annak, amit Taiy kérdezett, még nem hallottam magyar megfelelőjét.
A "kamura beírok valamit, mert nemtom mit jelent" szerintem se jó ötlet. Az urbandictionary viszont tényleg az.
elwood:
Taiy, szerintem tök oké, ha megkérdezed, amit nem tudsz, bár lehet, hogy készítői nem pont ennek szánták ezt a topikot. A "kamura beírok valamit, mert nemtom mit jelent," a lehető legrosszabb, amit tehetnél.
Kifejezéseket lehet keresni erre specializált angol szótárakban. Írd be az "idioms" vagy az "expressions" szavakat a google-be, és egyből kijön pár ilyen szótár, ami megmagyarázza a jelentést.
Szlengek fordítására, megtalálására nagyon hasznos még az www.urbandictionary.com. Bárki szerkeszthet bele meghatározást, ezért elég naprakész.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése