HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
talgaby:
(szerk.: Schmatzy jött és kijavította. A hülyeségeimet meg akkor szépen leszedem. )
Ha vmi meg nem stimmel, Schmatzy úgyis kijavítja...
Gabe:
Tényleg kéne az a geek topik...
Na szóval, kérdéseim a következők volnának:
Eddig egyetlen gépem volt, ami közvetlenül az adsl-(korábban a kábel-) modemre volt kötve. Most változik a helyzet, mert bejön a képbe még egy gép. Csak az a baj, hogy egyáltalán nincs tapasztalatom a helyi hálozatok kialakításával kapcsolatban... Valami ilyesmire gondoltam: szerzek egy routert, amibe bedugom mind a két gépet. Ez eddig oké, de ami érdekelne, az az, hogy elvileg a routeren van "hardweres" tűzfal. Ez alklamas leváltani a gépen levő tűzfalat, tehát kihajíthatom a Zonealarmot, valamint az XP-s tűzfalat is? (igaz, ez utobbi amúgy sincs bekapcsolva). Elég sok erőforrást lehetne megtakarítani vele, főleg hogy a második gép az nem éppen mai darab lesz.
Aztán: a sima modemet ez után már lehet is hanyagolni, tehát fölöslegessé válik, mert a router betölti az ő szerepét is? És: a router tűzfala a belső hálon is fog védeni? Ez ciki de: most akkor a két gépet össze kell még kötni külön is, vagy elég bedugdosni őket simán a routerbe, mármint ha el akarom érni őket egymásról? Ha a router kezeli a netet, akkor csak az ő ip-je fog váltakozni, a belső hálon a gépeknek már fix ip-je lesz ugye? Ebben az esetben honnan fogom tudni, hogy a routernek mi az aktuális ip címe? Hiszen a t-online dinamikus ip-t oszt ki... ez azért lenne fontos, mert úgye a routert a böngészőn keresztül tudom állítgatni az ip címének a beírásával, de ha éppen változik az ip, akkor onnantól cseszhetem, vagy mi...? Ja és mégvalami: mennyire jók ezek a "hardweres" tűzfalak? Ér annyit, mint egy jobb softwares? Kösz előre is a választ ezekre a láma kérdésekre!
(és ez még semmi, előre félek a p2p beüzemelésétől...)
Ja ezt majd elfeledtem: valami kütyű létezik arra, hogy ezt a routert wlan-ná lehessen fejleszteni? Szóval az egyik "lyukba" valami antennát dugok, hogy vezeték nélkül is legyen legalább egy csatorna, ha szükségessé válna. Bár, gondolom ha van is ilyen, akkor csak erősen kényszermegoldás, hiszen a wlan routereknek egészen másmilyen biztonsági kockázatokkal kell megbírkoznia
Spuri:
Gondolkodom erősen, hogy a Fesztre ki kellene jönni valamivel, de az nem a Charax-kötetek lesz. Az csak készüljön a kolostorban. Egy mai történeten gondolkozom, csak nem biztos, hogy elkészülne a Fesztiválig... majd meglátjuk!
talgaby:
Pályázz arra a kiadási támogatásra, nyerd meg, és garantáltan kapsz egy jóval nagyobb cikket is oda.
Spuri:
Láttátok?
Kint van a K.neten hírnek a Charax! Teljesen meglepődtem, mert már lemondtam arról, hogy szót ejtsenek róla odaát...
De örülök mint állat!!!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése