Szerző Téma: Csevej-csenöl  (Megtekintve 1145299 alkalommal)

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Re:Csevej-csenöl
« Válasz #3037 Dátum: 2009. Szeptember 28., 15:05:25 »
Biztos vagyok a dolgomban.

Menj el a legközelebbi boltba, és vegyél 20%-os ecetet, akkor nem lehet nagy baj
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
  • Nem: Férfi
    • wWolfff Galériája
« Válasz #3036 Dátum: 2009. Szeptember 28., 14:50:59 »
Na hát szégyen, de olyan rég jártam suliba, hogy már egyszerűen egy ilyen kis egyenletet sem tudok kiszámolni.  

Szóval adva van:

4dl víz + 0,5dl 20%ecet  = 4,5dl 20% oldat

na most a baj az, hogy nincs nekem 20-as csak 10-es ecetem. Szóval, hogy változik a víz és az ecet aránya az oldatban.  Szóval valaki aki jártas ilyen számolásokban az  légyszi segítsen már ha tud.

vagyis:
x víz + y dl 10%ecet = 4,5dl 20% oldat

Nem nem akarom meginni, bombát sem akarok csinálni. Ha hiszed ha nem, egyszerű almapaprikát akarok elrakni, ami magával vonza azt a tényállandót, hogy az aránynak stimmelnie kell, mert mégiscsak almapaprikáról van szó azistenitneki.  

help plz

ps:: csak akkor írj ha tutibiztos vagy a dolgodban, mert nem szívesen önteném a trágyadombra.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 28., 14:53:45 írta Wearwolfff »

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
« Válasz #3035 Dátum: 2009. Szeptember 22., 08:29:57 »
Köszi, Wearwolfff az információkat. Magam is ilyenre gondoltam, elvileg ma megyek megnézni a lakást, leellenőrzöm a környéket is. Azért lenne ez nagyon jó anyagilag, mert sokat megtakarítanék, csak rezsit kellene fizetni, bért nem.
Azért kérdeztem,mert eddig mondjuk a legjobb helyeken laktam, most a Clark Ádámnál Budán, szóval azért nem akarok a Kondor Birodalomba (kis Worlukos humor  ) költözni...Ketten mennénk oda egyébként, 15-20 ezer lenne fejenként havonta és ez ráadásul téli hónapban lenne...
Köszönet a tájékoztatásért!
Az időmegkérdezős ötlet jónak tűnik, kipróbálom.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
« Válasz #3034 Dátum: 2009. Szeptember 21., 16:17:59 »
Nekem az istván útnál lakott egy barátom, voltam náluk párszor. az egy lakótelep volt, tele parkolóval és parkkal. A főúton van forgalom ezáltal közlekedés is, de például tíz perc alatt lesétálsz a 3M metróhoz.  Azt a lakótelepet nem tudom, de ismered a nagy számok törvényét. Lakótelep - kis terület -  sok ember - ki tudja mennyi ork. Viszont unokatesómék ott laktak káposztáson kicsit kívülebb a város széle fele. Na az egy rohadt csendes környék volt tiszta és rendes, rendezett játszóterekkel. Hozzájuk egyszer sem törtek be.

Én Újpalotán laktam arról mesélhetek. Amíg kisebbek voltunk még nem volt gáz, mert fiatal volt a lakótelep. Ahogy öregedtünk és szétszéledtünk iskolákba mindenki szétklikkesedett. Esetleg ha már az általánosba is máshova jártunk akkor meg pláne. Szóval megindult a bandázás. Elszaporodtak az orkok, ezáltal elszaporodtak az iskolai verekedések is. A fele általános osztálytársamnak van valamilyen problémája. úgy értem alkohol vagy drog. vagy épp börtönben van valamiért.

Azóta sem bocsátottam meg annak a valakinek aki az ajtónk előtti rácsot felfeszítve ellopta három kerékpárunkat. köztük az enyémet. Szerintünk, meg az egész emelet szerint is a szembeszomszéd volt, de nem volt rá bizonyíték. Ez tíz éve volt azóta sincs saját bringám. Azt meg felettébb utáltam mikor a nyolcadikon volt egy öregasszony aki magatehetlenül feküdt az ágyban és ha szüksége volt valamire akkor börtönmorzeszerűen verte a radiátort, hogy neki kell valami és nem érdekelte hány óra van. Ha hajnali kettő akkor annyi.

Na mindegy csak azért mondtam, hogy igazából mire számíts. De amíg nem mész oda és nem látod a saját szemeiddel, hallod a füleiddel, addig nem tudod meg szerintem. Na nem azt mondom, hogy egyből költözz oda csak sétálgass a környéken, kérdezd meg emberektől mennyi az idő, és figyeld a reakciójukat, egyből megmondják vagy fintorognak. Vagy éppen láttad náluk a mobilt, de mikor odaérsz, hozzájuk azt mondják nem tudják mennyi az idő. Ez sokat elárul a környékbeli emberek hozzáállásáról.

btw én már nem kívánom magamnak még egyszer a lakótelepet, csak ha egy körbevett lakópark mondjuk.

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
« Válasz #3033 Dátum: 2009. Szeptember 21., 15:19:50 »
Sziasztok! Van egy szokatlan kérdésem: IV. kerület, Pozsonyi út környékét ismeri valaki? Mert van egy lehetőségem, odaköltözhetnék, csak rezsit kéne fizetnem, bért nem, szóval iszonyú olcsó lenne. Jelenleg I. kerületben lakom, amit imádok, mert nagyon jó környék. Ez a kérdésem, hogy a Pozsonyi milyen? Nyugodt, tiszta, koszos, esetleg tele van, khm...nevezzük orkokkal?  
Mert ha nagyon lepukkant, nem megyek oda, meló is az I. kerület közelében van, annyit nem ér meg akkor, hogy menjek a IV. kerületbe. Köszi az esetleges válaszokat.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
« Válasz #3032 Dátum: 2009. Szeptember 21., 02:12:54 »
nyugalom már el van kezdve. csak kicsit nagyon pepecselős a spec ott a bogaraknál.  

ps.:
btw remélem, ha sok hölgy olvasó lesz, akkor végre találunk valakit Mary Janere fordítás-ügyileg.
és most mennék és azt hazudnám, hogy lány vagyok. Csak már szavaztam.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 21., 02:17:09 írta Wearwolfff »

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3031 Dátum: 2009. Szeptember 20., 21:21:02 »
Idézet
Valaki itt most tényleg gondolatolvasó. Vagy mi van?
Jelen esetben én voltam az, és most nagyon erősen arra koncentrálok, hogy nagyon kellene az a Ronan 04. szám...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3030 Dátum: 2009. Szeptember 20., 20:09:12 »
Gondoljatok rá, és majd megtudjátok ki az.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3029 Dátum: 2009. Szeptember 20., 18:12:01 »
valaki titokban mentalista biztos  ki kellene deriteni ki az

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #3028 Dátum: 2009. Szeptember 20., 17:08:33 »
Áh, a TF-fórumon van pár olvasónk, akinek már-már ilyen képességei vannak néha, de a tagságból még nem láttam erre utaló jeleket.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
« Válasz #3027 Dátum: 2009. Szeptember 20., 17:00:03 »
Na most már tényleg valami van itt amit szeretnék kideríteni. A múltkor gondoltam, hogy írok, hogy mi van az SGA-2résszel, két napra rá kikerült. Most meg tegnap azt mondogattam magamban, hogy jó volna egy ilyen szavazás, hogy "be mered e vallani, hogy lány vagy".  Ez ügyben nem szóltam senkinek. Erre mi a szavazás? Jó nem pont ugyanaz.

Valaki itt most tényleg gondolatolvasó. Vagy mi van?
Bár remélem nem én mentem át túrkászba.

Nem elérhető neosaman

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #3026 Dátum: 2009. Szeptember 19., 22:54:05 »
Részemről, "full respect"  azoknak, akik ennyi időt szánnak arra, hogy mások számára is hozzáférhetőek legyenek ezek a képregények.  

-Rudi-

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3025 Dátum: 2009. Szeptember 19., 21:13:13 »
Üdv.

Köszönjük, hogy beköszöntél, reméljük, többször is megteszed majd. A te örömöd a mi örömünk.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 19., 21:13:31 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető neosaman

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #3024 Dátum: 2009. Szeptember 19., 21:02:22 »
Hello!

Részemről azért reggeltem, mert már vagy 2 éve olvasgatom a képregényeiteket, és szerettem volna megköszönni, azoknak, akik ennyi időt ráfordítanak, hogy legyen mit olvasnunk.

-Rudi-

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3023 Dátum: 2009. Szeptember 08., 18:19:23 »
A knet blogon olvastam Daredevil burn again sztoriról, és eszembe jutott, hogy ezer éve el akartam olvasni. Gondolom tudjátok, kiadták Magyarországon, vagy lett honosítva, (és ha igen akkor hol)? Előre is ezer hála!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3022 Dátum: 2009. Szeptember 01., 22:47:00 »
nem neztem meg mindet, de amit megneztem, az tetszett:D

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3021 Dátum: 2009. Augusztus 30., 12:20:52 »
Mostanában elég sok frissítés történt a Szuperhősöket és gonosztevőket felvonultató oldalamon

Marvel:
Kraven I, Sandman, Ultron, Protector, Growing Man, Crossfire, Ringmaster, Elements of Doom, Warskrulls; Francisco Milan; Doctor Octopus I; Doctor Strange; Shocker; Sandman; Exodus; Eric Kleinstock; Projector; Venom III, Mandarin avatars, Iron Man, Hulk (Uni-Power), Arana, Beta Ray Bill, Black Cat (Felicia), Captain America (Steve), Captain America (Ape), Daredevil, Deathlok (Luther), Silver Surfer, Ghost Rider (Johnny), Jack Flag, Moon Knight, Deadpool, Hulk (Bruce), Hulk (Red), Marvel Squad, Monolith, Miss Marvel, Namora, Wolverine (Ult), Werewolf, Nick Fury, Elektra, Juggernaut, Warmachine, Abomination, Beast (McCoy), Black Panther, Bug, Captain Universe, Deathcry, Invisible Woman, Iron Fist, Marvel Girl (Jean), Mantis, Punisher (Frank), Pavel Rasputin, Rocket Raccoon, Super Skrull, Sabretooth, Spider-Man (Ironspider rész), Sub-Mariner (Namor), Wolverine (Logan)

DC:
Black Lantern (Superman, Deadman, Martian Manhunter, Firestorm, Aquaman), Killer Croc; Harley Quinn; Gleen; Scavenger III; Stanch, Abattoir, Hellgrammite, Paragon, Tannarak, The Spook, KGBeast, Ultra Humanite,Batman (Bruce), Big Barda, Captain Atom, Etrigan, Hawkman I-II, Lobo, Mister Miracle, Jonah Hex

Kellemes nézelődést.

www.benreillyweb.extra.hu

Nem elérhető katox

• Indiana Jones
  • *
    • http://
« Válasz #3020 Dátum: 2009. Augusztus 23., 14:10:01 »
Erre akartunk egy író barátommal nevezni, el is kezdtük, és csak tegnap reggel vettem észre,h egy csöppet lekéstük a határidőt...

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3019 Dátum: 2009. Augusztus 22., 18:48:04 »
idogep wtf
gyengéd barbár

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #3018 Dátum: 2009. Augusztus 22., 18:45:54 »
Hopsz, tényleg. Akkor mégse tudok.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #3017 Dátum: 2009. Augusztus 22., 18:39:49 »
Ühüm, csak ennek csekély egy hete járt le a jelentkezési ideje.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #3016 Dátum: 2009. Augusztus 22., 18:12:05 »
Én tudok egyet, itt a szövege:

A Honvédelmi Minisztérium, valamint a Magyar Képregénykiadók  Szövetsége a szerződéses haderő megalakításának 5. évfordulója  alkalmából pályázatot hirdet képregényalkotók számára három  kategóriában.

A pályázat célja a Magyar Honvédség, a hivatásos, szerződéses  katonai pálya, valamint a Magyar Honvédség békemissziós-béketeremtő  tevékenységének bemutatása, ismertetése, népszerűsítése.

A kategóriák részletezése:

1. kategória. Képregény-csíkok (comic strip):  minimum három darab, 3 képkockából álló képregény-történet. A három  képregénycsík alkothat sorozatot, vagy azonos, ismétlődő szereplőkkel  önálló történeteket, vagy különböző szereplőkkel különböző  történeteket.  2. kategória. Egyoldalas képregény

3. kategória. Többoldalas képregény: 2-5 oldalból álló képregény-történet.[/li][/list]  Az alkotások színes és fekete-fehér változatban is készülhetnek. A  pályázat kiírói felhívják az alkotók figyelmét, hogy kizárólag grafikai  megoldásokat fogadnak el. (tehát pl. fotó-képregényt nem)

Az alkotók létszámában nincs megkötés, a pályázaton alkotócsoportok  is indulhatnak. Egy személy (pályázó) egy kategórián belül csak egy  alkotással pályázhat, azonban akár mindhárom kategóriában indulhat. A  pályázaton kizárólag eddig meg nem jelent alkotásokkal lehet részt  venni.

A pályázatnak tematikai és stílusbeli megkötése nincs, de a bírálat  során – a kiírásban megfogalmazottak alapján – a honvédség és a katonai  pálya népszerűsítése szempontként jelentkezik.

A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy a helyezettek  pályaműveiben – azok publikálása esetén – ellentételezés nélkül kisebb  mértékű változtatásokat kérjen az alkotótól.

A meghirdetők az alábbi témakörökben várnak pályamunkákat:

Az Önkéntes Haderő (2004-2009) életét, tevékenységét, feladatait és a tiszt, tiszthelyettes - képzést bemutató alkotások;

A Magyar Honvédség jelenlegi nemzetközi  szerepvállalásait (missziós tevékenység) bemutató pályázatok  (Afganisztán, Irak, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Ciprus,  Egyiptom-Sinai-félsziget)

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Képregénykiadók Szövetsége a  kiemelkedő pályamunkákat az alábbi pénzdíjakkal (bruttó összeggel)  jutalmazza, melyek odaítéléséről a meghirdetők által felkért szakmai  zsűri dönt. A négytagú zsűribe a HM és az MKSZ két-két főt delegál.

1. kategória:

1. helyezett: 60 000 Ft
          2. helyezett: 40 000 Ft
          3. helyezett: 30 000 Ft

Különdíjak: 10 000 – 30 000 Ft[/li][/list]2. kategória:

1. helyezett: 60 000 Ft
            2. helyezett: 40 000 Ft
            3. helyezett: 30 000 Ft

Különdíjak: 10 000 – 30 000 Ft[/li][/list]3. kategória:

1. helyezett: 180 000 Ft
              2. helyezett: 120 000 Ft
              3. helyezett:   90 000 Ft

Különdíjak: 30 000 – 60 000 Ft[/li][/list][/li][/list]  A helyezettekkel a díjak átvételét követően a Honvédelmi  Minisztérium szerződést köt, amelyben beleegyeznek, hogy alkotásukat  egy alkalommal nyomtatott és / vagy digitális formában a Honvédelmi  Minisztérium vagy a Magyar Képregénykiadók Szövetsége egy későbbi  időpontban publikálja.

A pályázatok beadására az alkotók postai és elektronikus lehetőség közül választhatnak.

Az elektronikus leadás két lépésben történik:

A pályázatukat ezen az úton leadni szándékozóknak 2009. augusztus 15-ig jelentkezniük kell a Magyar Képregénykiadók Szövetségénél az infoKUKACkepregeny.info  címen. A szervezők a feladónak címezve küldik meg annak az FTP  szervernek az adatait (felhasználó név, jelszó), ahova az alkotását fel  kell töltenie 2009. szeptember 15-én  24.00-ig. Az oldalakat külön fájlban, 300 dpi felbontású JPG képként  kérjük leadni. A sikeres feltöltést kérjük e-mailben jelezni, amelyet  24 órán belül visszaigazolunk.

A postai leadás módja:

Az A4-es méretű oldalakra kinyomtatott pályaműveket kérjük postára adni 2009. szeptember 15-én  24.00-ig a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság címére  (Cím: 1438 Budapest, Pf.: 344.) A borítékra jól látható formában  tüntessék fel a következő jeligét: „Önkéntes haderő - képregény"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
            • HZs-megszállott
            • *
            « Válasz #3015 Dátum: 2009. Augusztus 22., 17:48:11 »
            Nem, de a Kneten jobb eséllyel kapsz választ erre. ők foglalkoznak ilyen általános magyar képregényes dolgokkal, mi inkább honosítóoldal vagyunk, nem teljesen a mi profilunk az ilyesmi szemmel tartása.

Nem elérhető katox

• Indiana Jones
            • *
              • http://
            « Válasz #3014 Dátum: 2009. Augusztus 22., 17:35:13 »
            Nem tud valaki közelgő képregénypályázatról, vagy hasonló megmozdulásról?

Nem elérhető Kinglade

• Üvöltörzsőrmester
            • Kázmér
            • **
            « Válasz #3013 Dátum: 2009. Augusztus 20., 13:39:07 »
            Lefoglaltam a The Middleman című képregényt, de kellene valaki aki lefordítaná. Már írtam a képregény.net fórumára is, de még nem jelentkezett senki.
            Itt található egy kis ismertető a képregényről: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Middleman

Ez pedig az első szám borítója:

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
            • HZs imádó
            • *
            « Válasz #3012 Dátum: 2009. Augusztus 11., 15:29:19 »
            Idézetet írta: galamb
            Hát ami felébreszti a gondolataimat!  
            ha minden igaz, hamarosan lesz itt a HZs ilyen, talan nem is egy
            addig tudom ajanlani a co-mix termeset, persze egy kis onreklammal
            Pyrenee: egy kislany a vadonban nevelkedik az allatok kozt, helyszin a Pireneusok... mivel nem kell tigrisekkel megbirkoznia mint Mauglinak, igy csakis a "tudas szerzes"-re koncentralhat, amit egy medve, egy roka es egy vak sas biztosit neki... az elet fontos es lenyeges dolgairol kap hasznos tanacsokat, a talan naivnak tuno valaszok, kisherceges mely bolcsesseget rejtenek
            Ahova a szem nem lat el...: egy angol familia a huszadik szazad elejen egy olasz falucskaba koltozik, hogy a halaszatbol eljenek meg, mivel az apa tehetos, igy gozhajoval forradalmasitani akarja ezt az "ipart", az egyebkent nem tul vendegszereto falusiak ezert meginkabb elutasitoan es kirekesztoen bannak veluk, feltik a kenyeruket... a 10 eves William viszont baratokra lel es gyerekkora legszebb nyarat fogja ott tolteni... kis mese a massagrol (nem a nemi massagra ertendo), baratsagrol, apa fiu kapcsolatrol es erzelmekrol...
            Quintos: a spanyol polgarhaboruban 9 kulfoldi es helyi onkentes indul el elso kuldetesere, ami hamar akadalyba utkozik... a teljesen magukra utalt embereknek szembe kell nezniuk a haboru borzalmaval, ami nem magasztos szolamokbol es eszmekbol all, mint ahogy azt elkepzeltek
            Egy anya tortenete: ez egy Andersen mese, stilusosan a legismertebb dan kepregenyalkoto adaptaciojaban (gyonyoru festmenyszeru panelek), mit tehet egy anya ha elvesziti gyermeket, illetve mire kepes, hogy visszakapja ot

meg majd meg lesz sok-sok hasonlo temaju alkotas honositva odaat
            gyengéd barbár

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
            • HZs-megszállott
            • *
              • HálóZsák
            « Válasz #3011 Dátum: 2009. Augusztus 10., 23:12:21 »
            Idézetet írta: Wearwolfff
            Ez igaz, de én arra akartam kilyukadni, hogy az ártó szándékú ember direkt ilyen módon tárolja le a saját adatbázisában így ő hozzáfér egy rakat jelszóhoz.
            Igen, ez igaz. Itt már a felhasználón múlik, hogy különbséget tudjon tenni egy "gagyi" oldal között, meg egy olyan között, aminek nem áll érdekében megkockáztatni a jelszavak kikerülése miatti bizalomcsökkenést, és így a látogatószám-csökkenést.

Idézet
            Viszont az ellenőrző összeg generáló is csak egy algoritmus ami valahol le van tárolva nem? Ha megvan az algoritmus semmiből nem áll egy dekódolót csinálni. Bár annyira nem értek hozzá, szóval nemtom, hogy megy ez.
            Jelszótárolásnál (például md5-nél) a kódolás szándékosan egyirányú, azaz egyértelmű, hogy egy jelszóhoz milyen ellenőrző összeg tartozik, de egy bizonyos ellenőrző összeghez nagyon sok (elméletileg végtelen sok, gyakorlatilag amennyit a technikai korlát enged) jelszó tartozhat.

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
            • Pókember
            • *
              • wWolfff Galériája
            « Válasz #3010 Dátum: 2009. Augusztus 10., 23:04:20 »
            Ez igaz, de én arra akartam kilyukadni, hogy az ártó szándékú ember direkt ilyen módon tárolja le a saját adatbázisában így ő hozzáfér egy rakat jelszóhoz.

Viszont az ellenőrző összeg generáló is csak egy algoritmus ami valahol le van tárolva nem? Ha megvan az algoritmus semmiből nem áll egy dekódolót csinálni. Bár annyira nem értek hozzá, szóval nemtom, hogy megy ez.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
            • HZs-megszállott
            • *
              • HálóZsák
            « Válasz #3009 Dátum: 2009. Augusztus 10., 22:17:38 »
            Idézet
            Aztán meg az, hogy ahogy mondjátok a jelszavak le vannak tárolva az adatbázisban, így néhány embernek teljeskörű hozzáférése van az oldalra bejelentkező összes jelszóhoz. Gondoljunk csak bele, hány olyan oldal lehet aki direkt csak azért csinál bejelentkezést az oldalára, hogy így bárminemű felesleges idegeskedések nélkül jelszóhoz jusson.
            Az adatbázisok nagyon nagy részében nem a jelszavakat tárolják (őszintén szólva az úgy nagyon amatőr), hanem egy úgynevezett "ellenőrző összeget". Ezeket nem lehet visszafejteni, így nem sokra mennek vele a rosszindulatú adminok, illetve azok, akik illetéktelenül fértek hozzá az adatbázishoz.
            « Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 10., 22:20:28 írta zozi56 »

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
            • Pókember
            • *
              • wWolfff Galériája
            « Válasz #3008 Dátum: 2009. Augusztus 10., 22:05:36 »
            Idézetet írta: Schmatzy
            Innentől a tapasztalt betörőnek nincs más dolga, mint a kezdő internetezőből kiszedni a jelszavát, mondjuk egy másik, nyilvános, tehát indexelt, fórumon vagy levlistán, így az a jelszó azonnal közismertté válik.

Ez sajnos az internet mai napig meglevő gyermekbetegsége.

Gondolok itt arra, hogy mi a francnak kell mindenhova beregisztrálni. Én úgy már nem is tudom számon tartani de vagy 70-90 helyre biztos regisztrálva vagyok.  Ebből olyan 45 amire csak egyszer léptem be hogy le tudjak tölteni egy amúgy freeware vagy épp shareware programot. Nevetséges. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mindenhol felhívják a figyelmet arra, hogy az igazi jelszó mondjuk így néz ki: rq43Tg5W (na azért ezt is fel lehet törni bruteforce-al). Namost hetven helyre mindig mást megadni... Az ember egyszerűen nem képes rá csak ha felírja valahova, de akkor meg megette a fene. És az emberek 80% ugyanazt használja mindenütt a másik 19%nak van három vagy négy amit váltogat. Csak a maradék 1% vagy .5% az aki mindig mindenhova mást ad meg, de állítom az is nyilvántartja valahol.

Aztán meg az, hogy ahogy mondjátok a jelszavak le vannak tárolva az adatbázisban, így néhány embernek teljeskörű hozzáférése van az oldalra bejelentkező összes jelszóhoz. Gondoljunk csak bele, hány olyan oldal lehet aki direkt csak azért csinál bejelentkezést az oldalára, hogy így bárminemű felesleges idegeskedések nélkül jelszóhoz jusson.

Jó egy fórumon még megértem, hogy vannak olyan funkciók például a pm üzenet ami egy felhasználó nélkül nem megy, de egy sima weboldalra minek bejelentkezni??? Csak azért, hogy kiírja nekem a nevem és megkérdezze milyen napom volt ma? Meg, hogy hozzá tudjak szólni a dolgokhoz egy blognál mondjuk? Felesleges már csak azért is, mert ha direkt vétek a szabályok ellen akkor maximum le tudják tiltani a felhasználómat. És akkor???? Regisztrálok egy másik néven. Ha azt is letiltják egy haramadikat. Az ip címet nem tilthatják le, mert a lakosság úgy 70%-ának dinamikus ip-címe van, (már csak gazdasági alapból is mert tételekkel olcsóbb) Szóval akkor már a világ összes ipcíme le lenne tiltva és nem tudna senki sem belépni utána azzal. Szóval az egésznek semmi értelme nincs. Csak épp megadtad azt a jelszót ami általában mindenhol ugyanaz. A süti tiltásról meg ne beszéljünk mert semmiből nem áll kitörölni a gépeden levő összes sütit. Költőileg megkérdezem hogy mondjuk egy cms oldal úgy van nagyobb biztonságban ha a felhasználók tömkelegét regisztráltatja feleslegesen, vagy nincs is ott a bejelentkező ablak???

Már a hálózsák egy pozitív példa, hogy nem kötelező regizni.
            Na mindegy erről ennyit.