HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
HeirToGrievous:
Itt tényleg nem lehet az oldalra képet feltölteni, vagy csak én néztem el valamit?
Na, mindegy is, íme Grimlock (rosszul emlékeztem, a bal mellkastartó pöcök tört le, meg a jobb felső fogsora):
@Micho:
Én a Hajó utcai Arany Jánosba jártam, és a Tócóban nőttem fel.
@Sepi:
Nekem a MOTU valahogy kimaradt az életemből, sőt a mai napig egy részt nem láttam belőle. :/
@Farek:
Nálam hasonló volt a helyzet. Volt szomszédéknak volt egy hatalmas T-Rex robotuk Transformerük, volt vagy félméter (vagy kb. akkora, gyerekként mindenesetre hatalmasnak tűnt). Nagyon durva volt, még átalakítani sem volt egyszerű.
Közben nagy nehezen megtaláltam:
Aki még nem látta, RockerLalee csinált erről a korszakról egy 5(+1) részes videó sorozatot:
Ott találkoztam először ezzel a figura+képregény kombóval, bár ott kicsit máshogy volt megoldva:
Farek:
Unokatestvéremnek a '80-as évek közepén volt egy TF-es Sokkoló figurája, amiből a sugárpisztoly alakját ki lehetett rakni. Tökre mint a képregényben. A pisztoly jó méretes volt, lehetett vele játszani, a figura változata meg vagy 30 centi magas. Nagyon állat volt, pedig akkor még azt sem tudtam, hogy ki vagy mi ez. :badteeth:
Micho:
--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2019. Február 16., 20:18:25 ---A Cobrám az darabokban van, és mintha nem is lenne meg minden része, a G.I.Joe-mat pedig kicsit felturbóztam, és gyufásdobozból csináltam neki ejtőernyős hátizsákot - ejtőernyő nélkül. :)
--- Idézet vége ---
Most, hogy mondod, nekem is beugrott, hogy ejtőernyőt mi is csináltunk, pont ugyanígy... :whistle:
Ránéztem az adatlapodra, és látom, hogy te is debreceni vagy... csak életkort nem adtál meg, de nem kizárt, hogy gyerekként bandáztunk :cool:
Én a belvárosban nőttem fel, és a Ságváriba jártam általános iskolába '89-től '96-ig. Te?
--- Idézetet írta: Sepi - 2019. Február 17., 07:38:13 ---
Én anno ezt a figurát tudtam kisírni a szüleimnél:
--- Idézet vége ---
Ilyenem nekem is volt, több is. Valóban olcsóbb lehetett egy G.I. Joe-nál, de még épp nem a gagyi kategória.
Ez a kettő biztosan megvolt, az első figurának a fejét el lehetett forgatni, és átváltozott gyíkemberré, a másiknak meg mágneses volt a talpa:
Az első fotó mellett látszik, hogy volt egy kis képregénymelléklet is hozzá... ez még érdekesebbé tette a figurákat, hogy ha nem is volt belőle rajzfilm (mint a TF, Joe, He-Man), de valamennyire így is el lehetett képzelni a köré szőtt történetet, univerzumot.
Ehhez is találtam egy érdekes cikket magyarul:
https://urbancobras.wordpress.com/2010/05/18/tortenelem-2-resz-madelman-2050/
Úgy tűnik, több embert foglalkoztat ez a 80-as, 90-es évek játékai, mint hinnénk :cool:
Sepi:
Hangalámondásos szinkronból nekem még rengeteg volt. A gyerekkoromban szinte normálisnak számított, olyas sok filmet csak úgy lehetett megszerezni. Én még szerintem az Új Reményt és a Birodalom Visszavágot is úgy láttam először. :)
A G.I. Joe figurák és a Transformersek nekem kimaradtak. Bármennyire szerettem volna, nem sikerült a szüleimet rábeszélni, így maximum az osztálytársaimmal játszhattam velük az ő játékaikkal. Már akkoriban is voltak sokan, akik kijártak a szomszédos Ausztriába és ott vettek a gyerekeknek játékokat, ahol mindent lehetett kapni, csak pénz kellett hozzá.
Én anno ezt a figurát tudtam kisírni a szüleimnél:
Korábban beszéltünk már róla valamelyik topikban. Meg emlékszem, hogy sikerült egy Skeletor figurát vennem az egyik osztálytársamtól használtan és hiányosan, kb úgy ahogyan a képen kinéz:
Akkoriban nagy kedvencem volt a MOTU rajzfilmsorozat, amit szintén német szinkronnal és magyar hangalámondással lehetett megszerezni. :D
HeirToGrievous:
Még az lenne jó, ha valakinek sikerülne meginterjúvolnia azt a fickót, aki annak idején a hangalámondásos filmeket csinálta.
Mondjuk engem annyira ez nem érintett, mert amikor az ment, akkor még nem éltem, viszont szomszédéknak "A Jedi Visszatér" hangalámondásosan volt meg, így hosszú ideig csak úgy láttam.
Kicsit mondjuk fura volt, mert a IV. és V. Részt szinkronizálva volt meg nekik, de hogy milyen szinkronnal, arról fogalmam sincs. :nemtudom:
Már csak azért is jutott ez épp most eszembe, mert tegnap néztem egy koreai anime-koppintást, és az is hangalámondásos volt. ;D
Holnap meg is keresem Grimlock-ot, és ha már előszedtem, teszek is fel róla egy képet.
G.I. Joe-ból egy siklórepülős Cobrám:...
...meg egy 3 rakétavetős G.I.Joe-m volt.
A Cobrám az darabokban van, és mintha nem is lenne meg minden része, a G.I.Joe-mat pedig kicsit felturbóztam, és gyufásdobozból csináltam neki ejtőernyős hátizsákot - ejtőernyő nélkül. :)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése