HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Hulk
Genál:
a hulk mítoszt elolvastam hát engem eddig nem fogott meg,a rajzok sztem rondák,nekem ez a stílus nemtetszik.
sztem a Hulk Bolygólya név jobban hangzana
talgaby:
Nem, hanem gondold át picit logikusan:
Az F4-be születik egy gyerek. Majd még egy. A kicsi(ke)t megtámadja egy másik dimenzióból jött lény, az egyik kórházba kerül, majd belekeverednek egy galaktikus csatába, az egyikük tagja lesz egy gyerek-szuperhős csapatnak, a másik egy oltári időutazási kavarból keveredik ki, felrobban a Baxter-épület, a szülők meghalnak, a Baxter-épület megint felrobban, majd a szülők becsődölnek és a külvárosba költöznek, és amikor egy teljes évig minden rendben megy, hirtelen eszébe jut a gyermekvédelemnek, hogy jéééé, némá', lehet, hogy a gyerekek veszélybe sodródnak és a szüleik talán nem tudják megvédeni őket.
Mondom, ez cirka 8-9 év után ugrik be nekik. Azok után, amit felsoroltam. Na most akkor Straczynski vagy az amerikai gyermekvédelmi hatóságról hiszi azt, hogy egy rakás eszetlen kretén ül ott, pláne, hogy a sztori szerint ők majd jobban megvédik a gyerekeket, mint azok a szülők, akik addigra háromszor elkergették, majd megölték Galactust is, aki a keresztény Isten-kép hatalmi szintje elett van közvetlen, vagy az olvasókat nézte ismételten nem kicsit hülyének, hogy egy ilyen történetet komolyan bevesznek. Ennél már csak az lett volna szebb, ha olyan 50 résszel ezelőtt jut ez eszükbe, hogy ők majd megvédik azt a gyerkőcöt, aki egy laza mozdulattal feltámasztott egy istent. Az egész szál úgy röhejes, ahogy van.
Galamb:
--- Idézet ---nem is beszélve az egész gyerekelhelyezési marhaságról, ami alapjában mond ellent a Marvel-univerzumnak)
--- Idézet vége ---
Ciki, de ezt az ellentmondást nem értem. Arra gondolsz, hogy a valóság ezzel a részével (vagyis gyermekvédelem, stb) nem tőrödtek a történetekben? De mondjuk régen a nagy bunyók esetleges civil áldozatairól sem tettek nagyon említést, viszont a Polgárháborúnak meg pont eleve a civil áldozatok miatt robbant ki (legalábbis ha jól rémlik). lehet, hogy csak közelebb akarták az univerzumot a valósághoz (aPolgárháborút annyira nem ismerem, azért kérdem.)
--- Idézet ---Hát, Jenkins Peter David után nekem is a másik kedvencem.
--- Idézet vége ---
Hát igen nekem a Last Titan az egyik kedvenc képregényem.
dr samson:
--- Idézet ---innentől teljes mértékben a doki veszi át a fordítói teendőket.
--- Idézet vége ---
Jaja és mivel még hét szám fordítása hátra van, ha valaki ki szeretné próbálni magát, nosza rajta! Szívesen át adok egy-két számot, ha valaki bele akar kóstolni a honosító életbe.
--- Idézet ---Mondhatni, hogy becserélte egy nagyobb zöldségadagra a DeFalco-F4-eket.
--- Idézet vége ---
Inkább feláldoznám ezt a zöldséget, ha lenne elég érdeklődés a DeFalco féle F4-re...
talgaby:
--- Idézetet írta: galamb ---A honosítás itt is profi, habár szerintem a Planet Hulk jobban hangzik, mint a Hulk világa.
U. i.: Bennek el kéne már egy pszichológus. Káros már ez az önsajnálat
--- Idézet vége ---
Ahogy a doki mondja, én ragaszkodtam hozzá. Így is eléggé elterjedt az a hülye divat, hogy minden nyavalyás címet angolul hagynak, mert a fordítóknak már annyi fantáziájuk sincs, hogy kitaláljanak vmi értelmes magyart (vagy ennek a gyökeres ellentéte, adaptációknál, ahol talán az eredeti név vonzhatná a rajongókat, olyan címet adnak, hogy ember rá nem jönne, miből készült).
A Lény itteni ábrázolása meg... nos, Straczynski Pókemberét sokan szidják, köztük én is, de az F4-es ténykedése talán még annál is lesújtóbb volt. Ami azért fura, mert az F4 alapvetően egy sci-fi, ő meg ugye a filmiparban pont a sci-fijeiről ismert, de it meg pont azt kerülte el minél messzebbre, és ami még rosszabb, 20-30 évnyi jellemfejlődést vágott ki egy pillanat alatt a kukába. Ben vmikor a 200-asok tájékán viselkedett ennyire önsajnálóan utoljára, de a többiek is olyanok voltak, mintha a '70-es évek beli csapatot rángatta volna elő (nem is beszélve az egész gyerekelhelyezési marhaságról, ami alapjában mond ellent a Marvel-univerzumnak). Plusz van a történetben egy elég nagy baki is a múltban, kíváncsi vagyok, észreveszi-e vki. Alapvetően igazság szerint én elég gyengének tartom ezt a sztorit, pont, hogy a legvégén lévő párbeszéd ér számomra csak vmit, de mivel F4, így vállaltam a dolgot. Részemről viszont ennyi volt a közreműködés ide, innentől teljes mértékben a doki veszi át a fordítói teendőket. Mondhatni, hogy becserélte egy nagyobb zöldségadagra a DeFalco-F4-eket.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése