Szerző Téma: MATINÉ vagy amit akartok! :)  (Megtekintve 189933 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Warusz

• Fantom
MATINÉ vagy amit akartok! :)
« Válasz #374 Dátum: 2008. Június 05., 12:50:23 »
Tetszett ez a 2 Batman rész, Bár a hasbeszélős kissé gagyi abban a formában, hogy ő alakitja a gengszter vezért és félnek töle a tagok. (olyan mintha ön magát akarná meg személyesiteni a bábos) A BW is komoly volt.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #373 Dátum: 2008. Június 04., 19:45:18 »
Ennek örömére légyszi döntsd el, az aláírásod melyik háromnegyede kerüljön levételre. Ekkora aláírás itt nem engedélyezett.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Jazzcica

• Donald kacsa
  • *
    • http://
« Válasz #372 Dátum: 2008. Június 04., 18:30:29 »
Na végre, hogy ismét van BW!  Már nagyon hiányzott  

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #371 Dátum: 2008. Június 02., 11:41:21 »
Stopperóra beélesítve

Ígéretemhez híven visszatértem a mozigép  mögé, úgyhogy már lehet is nézni az új kínálatot!

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #370 Dátum: 2008. Június 01., 11:14:46 »
Olykor mindenkivel meg esik Spuri. Próbáld meg legyözni a kort egy stopper órával .

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #369 Dátum: 2008. Május 31., 22:49:39 »
tényleg írtam? hmm   öregszem úgy tűnik

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #368 Dátum: 2008. Május 31., 22:30:04 »
Mivel vhol írtad, hogy nekiláttál a másodiknak, nem volt nehéz kitalálni.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #367 Dátum: 2008. Május 31., 22:05:41 »
Nem is tudod, talgaby, mennyire telibetaláltál!!  Az első 28 oldal már kész is a második kötetből! YEAH!
Megnyugtatok mindenkit, hétfőtől visszatérek a mozigép mögé is

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #366 Dátum: 2008. Május 31., 16:26:33 »
Spuri minden bizonnyal nekikezdett gőzerővel a második Charax-füzetnek.

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #365 Dátum: 2008. Május 31., 16:22:14 »
nem tudom, de én is ezt kérdezném

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
  • Nem: Férfi
« Válasz #364 Dátum: 2008. Május 26., 21:55:52 »
mi van a mozival hogy nincs semmi????

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
« Válasz #363 Dátum: 2008. Április 30., 16:35:37 »
nem szeretem a RR-t... ha a songokut betiltottak, ezt uldozni kene... szegeny farkas

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #362 Dátum: 2008. Április 28., 21:04:05 »
A második Extra-hét megnyitva!

Remélem, hogy a betervezett filmeket sikerül majd levetíteni is!

Egyelőre a Charax teljesen leköt. És nem a honlap, hanem...

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
« Válasz #361 Dátum: 2008. Április 25., 21:21:18 »
A Birds of prey megvan vlknek?

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
« Válasz #360 Dátum: 2008. Április 23., 23:40:00 »
jo volt a batman. a taxis beszolasa, hogy elmegy dolozni metropolisba...  

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #359 Dátum: 2008. Április 23., 21:55:11 »
Srácok kezdünk elkalandozni. Ez matiné fórum, a TF-es dolgoknak van saját topikja. Ha pedig a rajzfilmes pontatlanságokat akarjuk kitárgyalni, akkor jövő ilyenkorra se végzünk
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Optimus Prime

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #358 Dátum: 2008. Április 23., 21:13:14 »
Azért a BW tér/idő realitássát simán übereli a G1. Példa: Changing Gears, Megs a Napból szív el energiát a Földön (persze ez már eleve hülyeség). Optimus kijelenti, hogy Teletran-1 szerint még két óra és a Napnak vége és vele együt a Földnek is. Gyorsan Afrikába kell menniük.  
Na de mindenki tudja, hogy az Autobot bázis Észak-Amerikában van. Ennek ellenére simán odaérnek, ám egy kisebb dzsungel jobban útjukat állja, mint pár ezer kilóméter.

A BW-ben sosem derült ki egyértelműen, hogy hova is kerültek. Egyedüli támpont a Stonehenge, ami Angliában van. Ellenben arrafelé alig ha élrtek valaha is gepárdok, rhínók vagy gorillák. Persze nemgien volt mindenütt Energon kristály halmaz és furcsa építmények. SPOILER persze ez mind belefér, hisz az 1. évadban azt hiszük, hogy ez csak egy Földhöz hasonló bolygó. Csak a 2. évadban tudjuk meg, hogy a Földön vannak crika 10000 évvel ezelőtt. Dátumot se kapunk soha.
"Give me your face!"

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #357 Dátum: 2008. Április 23., 20:50:18 »
Ja, igen a táj dolog engem sem zavar, csak átkötöttem belőle az érkezősdire, aztán, hogy miért írtam oda, hogy talgaby is ezt írta azt ne kérdezzétek.  

Amúgy igénytelenség helyett lehet a ciki szót alkalmazni, talán az jobban leírja. Kb. egy kalap az olyan hibákkal, mint pl. amikor a G1 Marvel elején Sokkoló ott ácsorog az Álcabázison.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #356 Dátum: 2008. Április 23., 20:11:39 »
Na, megrónak vmiért, amiben nem is hibáztam...

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #355 Dátum: 2008. Április 23., 19:50:57 »
Jaj, bocs, nem vettem észre, hogy a Double Jeopardy is erre a hétre volt betárazva, amúgy a  pókos utalásra gondoltam.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 23., 19:52:38 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #354 Dátum: 2008. Április 23., 19:02:12 »
Spoiler?  Egy összefoglalót írtam, aztán a szokásos reális/nem reális vita jött... ráadásul életemben nem láttam ezt a sorozatot. Legfeljebb akkor ráhibáztam valamire...

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
« Válasz #353 Dátum: 2008. Április 23., 18:45:19 »
Idézetet írta: elwood
Viszont talgabynak jár még egy megrovás, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül spoilerezett, direkt nem mondom hogy hol, elsőre fel se tünt, le se reagáltam.

tuttttira a zuhanyzos jelentetet szpojlerezte  

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #352 Dátum: 2008. Április 23., 18:38:33 »
Idézetet írta: KiD
Én talgabyval értek együtt. Ez nem függ attól, hogy valami mese, sci-fi, vagy kalandregény, ez csak egy rosszul megírt részlet. Ha egy karakter fölkerekedik egy történet elején, hogy elmenjen valahova, és a haverja a történet végén utána indul, az ne érjen már oda ugyanakkor, plána, ha egyforma gyorsan tudnak haladni. Ez kicsit igénytelen, még gyerekekre szabva is.

KiD, bár neveket nem írtál le, abban igazad van, hogy ha Megatron és a többiek nagyjából ugyanakkorra értek a Stasis Pod-hoz, az nem reális. Optimusznál más a helyzet, ő sugárhajtással sokkal gyorsabb. Talgaby viszont nem erre gondolt, vagy ha erre gondolt is, nem erről írt. Talgabyt a táj változatosságát furcsállotta (megjegyzem hófődte hegycsúcsok az egyenlítő környékén is vannak, Kilimanzsdáró pl.) illetve az út-idő arányt általánosságban, más szemszögből kifogásolta.

Az, hogy gyerek viszonylatban is igénytelen, azt erős túlzásnak érzem. Ha már ez igénytelenségnek számít, el nem tudom képzelni, akad-e bármi, ami igényesnek nevezhető.

Viszont talgabynak jár még egy megrovás, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül spoilerezett, direkt nem mondom hogy hol, elsőre fel se tünt, le se reagáltam.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 23., 18:39:12 írta elwood »

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
« Válasz #351 Dátum: 2008. Április 23., 18:08:16 »
ezert a smajli a vegen... a lenti hozzaszolasokra reagaltam evvel. magam is sf rajongo vagyok (1x mar iro is  )
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 23., 18:27:36 írta talgaby »

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #350 Dátum: 2008. Április 23., 17:32:41 »
Idézetet írta: Blem
+ a regi sf filmek, amik 2000korul jatszodnak, ma mar akor nem is sf-ek, mert a tudomany mas iranyba ment es mar az  a mult

Ne haragudj, de ezzel nem értek egyet. A SCI-FI, mint műfajmegjelölés fogalma a Wikipédia szerint ugyanis a következő:

A sci-fi (angol: science fiction, ejtsd: szi-fi) vagy más néven a tudományos-fantasztikus művek olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotások, melyek legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatják be.

Ebből kifolyólag a véleményed azért sem helytálló, mert nem azért sci-fi, mert a jövőben játszódik, hanem mert olyan témával foglalkozik, ami a tudományos fejlődés egy lehetséges irányát mutatja be, időtől függetlenül. Például H. G. Wells regénye, az Időgép az 1890-es években játszódik, és mind a mai napig sci-finek titulálják.

Bocs az okoskodásért, de vérbeli sci-fi rajongó vagyok...  
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Blem

• Dr.
  • Garfield
  • **
« Válasz #349 Dátum: 2008. Április 23., 17:15:57 »
vegremeg tudtam nezni, johet a batman

a BW, SW inkabb space opera mint sf, de ma mar annyira kitagult az egesz sf fogalma, hogy nem tudod pontosan mefogalmazni mi is akar lenni, ezert alakultak ki az egyes alagak (klasszikus sf, space opera, sf-fantasy mixek, stb) amiknek megvan a sajat rajongotabora. + a regi sf filmek, amik 2000korul jatszodnak, ma mar akor nem is sf-ek, mert a tudomany mas iranyba ment es mar az  a mult

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #348 Dátum: 2008. Április 23., 16:35:25 »
Én talgabyval értek együtt. Ez nem függ attól, hogy valami mese, sci-fi, vagy kalandregény, ez csak egy rosszul megírt részlet. Ha egy karakter fölkerekedik egy történet elején, hogy elmenjen valahova, és a haverja a történet végén utána indul, az ne érjen már oda ugyanakkor, plána, ha egyforma gyorsan tudnak haladni. Ez kicsit igénytelen, még gyerekekre szabva is.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #347 Dátum: 2008. Április 23., 14:22:43 »
Megatron egyrészt robot formában a T-Rex álkapcsaival is tud fogni, másrészt  egyes részekben lehet látni, hogy a jobb karján a farok az csak ráborul a kezére, sőt, olyan is volt, hogy le is vette róla, és teljesen látható volt a kézfej, öt ujjal, stb.

A következetességgel szerintem nem volt semmi baj.  Csak ismételni tudom magam: ha egy tíz perces/fél napos út lényeges a történet szempontjából, akkor meg kell mutatni. Ha egy két napos túra nem az, akkor nem kell.
Duck Tales csak egy példa volt arra, hogy nem kell jelentéktelen dolgokon fennakadni. Superman arca se lesz tele kilapult bogarakkal, ha gyorsan repül, nem úgy, mint egy kocsi szélvédője. Az összes szuperhős a 2.-3. története után tolókocsiban kéne hogy üljön, mert minden csontja 77-szer összetört, az izületeik meg tropára mentek, stb. Ha venném a fáradtságot, bármelyik szuperhősről be tudnám bizonyítani, hogy logikátlan, ostoba és marhaság, amit tesz. Így a modern "hősmítosz"-nak szerintem itt semmi helye nincs, max. utánzatról, meg szórakoztatóipari termékekről lehet beszélni. Egy hősre fel lehet nézni, lehet becsülni. Aki felnéz bármelyik szuperhősre, és elmúlt 10-12 éves, azt kiröhögöm. Ettől még lehet kedvelni ezt a világot, én is így vagyok ezzel, sőt, végtelenül elnéző vagyok pl. a TF egyik-másik butábbnál butább történetével, amíg szórakoztat. De ne vegyük azért túl komolyan.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 23., 14:24:36 írta elwood »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #346 Dátum: 2008. Április 23., 08:46:27 »
Jó, de ha mindenáron példálózni akarunk, akkor a Duck Tales inkább egy modern tündérmese, amibe egy csepp logika sem kell, erőteljesen épít a "varázslatokra", amiket rajzfilmes gegeknek nevezünk, a Beast Wars, SW, stb. meg inkább egy modern hősmítosz, ami a valós világot veszi alapul, de vannak benne "hősök", aki csupa fura dologra képesek. Tehát pl. az, ha Optimusz hatvanszor annyi lövést kibír, mint bárki, elhiszem, mert ő a fővezér és legyen kemény. De pl. ha vmelyik részben kijelentené, hogy csak 200 klikkre elég üzemanyag fér a rakétájába, az bármennyire fontos dramaturgiai elem lehet, de akkor is felvonom rá a szemöldököm, mert volt már olyan rész, ahol szerintem vagy félezer km-t elröpködött, és nem volt ilyen gondja.  Nem kell reálisnak lennie, de következetesnek igen.
De ha már Beast Wars... egy kérdés az első rész óta foglalkoztat: Megatron robotformában hogyan fog meg bármit is?

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #345 Dátum: 2008. Április 22., 22:49:58 »
Idézetet írta: talgaby
Az "állatos" beszólásokon még úgy-ahogy túlteszem magam, de azon nem, hogy látszólag képtelenek eldönteni, mégis, milyen gyorsan közlekednek a robik.

Én nem látok itt problémát, ez pusztán dramaturgia kérdése. Az 1. részben az utazásnak hangsúlyosabb szerepe volt, mert be kellett mutatni a karaktereket, a köztük lévő konfliktust. Tényleg tartson két részig egy húsz perces történet, csak hogy reálisabbnak tűnjön, meddig tart egy utazás? Felőlem lehet két év is, amíg eljutnak az északi sarkra, ha a cselekmény szempontjából érdektelen, kit érdekel? Sűrítsék nyugodtan össze két másodpercbe.

Még valami: A Transformers és a Beast Wars valójában nem igazi sci-fi. Ahogy a Star Wars sem az. Mindegyikből hiányzik a tudományos elem (vannak helyette áltudományos elemek). Ezek jobbára csak űrbe, jövőbe, akárhova áthelyezett westernek, kalandtörténetek vagy szerelmi sztorik. Ha úgy tetszik: MESÉK. Amivel semmi baj, ez is nagyon jó, de nem egy Verne, Asimov vagy Arthur C. Clarke.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 22., 23:02:31 írta elwood »