Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1271814 alkalommal)

0 Felhasználó és 21 vendég van a témában

Nem elérhető Warusz

• Fantom
Re:Transformers
« Válasz #1704 Dátum: 2009. Október 01., 09:35:16 »
Köszi a frissítést! ősszintén nem számítottam Napcsillantó árulására én inkább Driftre számítottam, mert én nem igazán tudok róla sokat. Nagyon jó kis szám lett és jó, hogy Üstökös kezdi megint a szerveszkedéseit .

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1703 Dátum: 2009. Október 01., 09:18:49 »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
« Válasz #1702 Dátum: 2009. Szeptember 29., 16:03:44 »
Köszönöm a választ, talgaby
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1701 Dátum: 2009. Szeptember 29., 11:58:54 »
Erre még emlékszem:
Ez eredetileg egy négy részes mini lett volna. Az optimuszos lett volna az egész vége. Viszont annyira vették, hogy sorozatot csináltak belőle, és így lett az, hogy egy újabb konfliktusként gyorsan behozták Sokkolót, és onnan folytatódhatott a sztori.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1700 Dátum: 2009. Szeptember 29., 11:42:03 »
Olvasgatom az eredeti füzeteket és azon gondolkodtam, hogy a 2. szám (itt a 4.) végén, amikor Sokkoló lelövi Megatronékat, az egyik lap miért szerepel kétszer? Az utolsó előtti, konkrétan. Eltűnik a kép a robbanásról, helyette Optimusz beszél. A szöveg is új beírású, úgy látom. Így volt eredetileg és ez annak a fordítása?

Nem elérhető Angelus (szabi)

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1699 Dátum: 2009. Szeptember 27., 00:01:06 »
Köszi a G1 frissítést.Jó látni,hogy kikalapáltátok a nyomtatott plédány néhány szinezési (Husáng) és fordítási hibáját.Hihetetlen annyi Comix-artos huzavona után végigért a G1.  Jó emlékeket idéz.ElQ is veszem a nyomtatott példányokat

Nem elérhető Ubul

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1698 Dátum: 2009. Szeptember 26., 12:44:34 »
Üdv. Jam köszönöm a TF G1et nagy élmény volt, újra látni, bár nem képregény formában, mert sajna ezt nem tom lapozgatni, de milió hála. Sok türelem és munka, idő gyümölcse, na meg eltökéltségé. Várjuk szeretettel a G2őt, és persze a többi folytatását is.

Tisztelettel

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1697 Dátum: 2009. Szeptember 26., 10:12:26 »
Amit még nagyon várok, az a Hearts of Steel. Nagyon szeretem a ilyen alteros ötleteket, tükör univerzum, ez a múlt századi dolog, stb. Megszokott történet is teljesen új lehet.

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1696 Dátum: 2009. Szeptember 25., 19:58:43 »
Ok rendben. Köszi a választ Elwood.

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1695 Dátum: 2009. Szeptember 25., 14:23:39 »
Köszönöm a választ, elwood. Akkor az csak egy mellékszál a Megatronos dologgal. Kár. Amúgy Straxus csak ennyit szerepelt összesen? 8. szám, meg a Megatronos néhány rész Angliában? Pedig kemény szereplő, erőben szerintem Megatron és Sokkoló szintjén van. Nekem egy török szultán jut róla az eszembe. Despota, buzogánya van, kicsit testes robot.

Teljesen felcsigáztatok a G2-vel, de nem nézek utána, hogy újdonság legyen.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1694 Dátum: 2009. Szeptember 25., 13:28:45 »
Idézetet írta: Warusz
A G2 majd teljesen követi a G1 történeti fonalát?
Többé-kevésbé igen. A részletekről nem szeretnék beszélni, derüljön ki a történetből (vagy nézzetek utána máshol), annyit viszont elmondhatok, hogy nukleon nem lesz benne. (Az az Action Master figurák megszületésének magyarázata volt, és a G2-es figurák újra átalakíthatók voltak.)

Idézetet írta: turkia
Egyébként én nagyon szerettem Straxust, magyarul a 8. számban volt. Valami ilyesmi van, ugye, hogy a hívei megtalálták a fejét és életben van?
Straxus leszakadt, ám életben maradt fejének története az angol TF füzetekben szerepelt, volt ott egy kis kavarás, Straxus elméje ugyanis később megszállta Megatron testét, ahol aztán a két tudat egymást kiszorítva próbálta átvenni a test feletti irányítást. Mindez azután történt, hogy az amerikai történetben az Álca vezér felrobbantotta magát az űrhíddal. Amikor Furman, immár az amerikai történetek írójaként, szerette volna visszahozni Megatront, zárójelbe kellett tennie ezt az egész Straxus-Megatron affért, mert az amerikai olvasóknak erről fogalmuk sem volt. Így - megelőzve a '90-es évek Pókember-történeteit, de kicsivel a x-menes Főnix-Jean Grey-Madalyne Pryior kavarás után - Furman kinevezte az angliai történetek Megatronját egy klón-Megatronnak, aki aztán egy, a visszatérő igazi Megatronnal folytatott harc után öngyilkos lett, nehogy az elméjéből kitörni készülő Straxus átvehesse felette a hatalmat. Bonyolultnak hangzik? Az is
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 25., 13:31:30 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Argh

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #1693 Dátum: 2009. Szeptember 25., 12:09:11 »
Nagy Koszonet a teljes Trasformers G1 sorozatert!  

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1692 Dátum: 2009. Szeptember 25., 08:44:15 »
elwood, köszönöm a hírt, várok türelemmel. Tényleg, Jhiaxus nevét valahol olvastam angolul, de nem néztem már utána. Amit sajnálok, az az, hogy Megatron, stb. kiestek. Kicsit filózom azon, lehet-e hatásos Alakváltók történetet készíteni nélkülük... De bízom nagyon az új törénetben, számolom a napokat...  

Igen, szerintem is voltak olyan részek a végén, amik grafikailag nem voltak a legjobbak. Például Unikron legyőzését Geoff Senior-ra bízni...

Galvatron ezek szerint életben van? Végülis Maximus csak a tóba dobja, ahol túl nagy baja nem lehet.

Egyébként én nagyon szerettem Straxust, magyarul a 8. számban volt. Valami ilyesmi van, ugye, hogy a hívei megtalálták a fejét és életben van?

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1691 Dátum: 2009. Szeptember 25., 08:36:54 »
A G2 majd teljesen követi a G1 történeti fonalát? Úgy értem ha folytatja a történetet Husáng álcáival Galvatron esetleges fel bukkanásán kívül? Itt a nukleon hatása gondolok a többi autobotnál.
Remélem a grafika jó lesz. Sajna nekem úgy tűnt a G1 számaiban, hogy kicsit el kockásították a rajzokat.

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #1690 Dátum: 2009. Szeptember 25., 01:33:56 »
Nagyon szépen köszönöm, hogy annyi-annyi év után végre teljes a G1 van sorozat. Minden tisztelet az alkotóknak!!!!

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1689 Dátum: 2009. Szeptember 24., 23:08:47 »
Idézetet írta: Ben Reilly
Annyi talán, hogy a 80. számban olvasható nagy epikus lezárás számomra befejezetlennek hatott, és túl sok dolog maradt nyitva, mint Spike és Maximus sorsa is.
Ó, ne félj, a G2-ből kiderül a folytatás!

Ami a G2 12 részét illeti. A Marvel az előzetes szerződésben olyan irreálisan magas eladásokat várt el a Transformers képregénytől egy esetleges folytatáshoz, ami teljesíthetetlen volt. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy a G2 egyik főellensége, az IDW-s sorozatban is feltűnő Jhiaxus, akinek nevét is ennek kapcsán, egy szójátékból alkotta meg Furman: angolul a kiejtés megegyezik a "Gee, axe us" mondattal, ami nagyjából annyit tesz, hogy "Fú, kaszáljatok el minket!"
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 24., 23:16:49 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1688 Dátum: 2009. Szeptember 24., 22:44:51 »
Csak annyi történt, hogy jöttek a kilencvenes évek, és nem tudtak annyi acsargást és bazinagy stukkert belerakni, mint amennyi egy Liefeld-képregényben volt. ;D
Valójában a Hasbro emelte meg a jogdíjakat, és a cégvezetés úgy döntött, hogy az amúgy is lefelé eső eladások tükrében nem érné meg nekik anyagilag folytatni a licencelést. De akkoriban szinte az összes licencképregény így járt.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #1687 Dátum: 2009. Szeptember 24., 22:31:06 »
Szégyen vagy nem szégyen én sem tudok semmit a G2-ről. Ezen ledöbbentem, hogy csak 12 részt élt meg a sorozat. Nem volt nagy siker, vagy alapból ennyire terveztek?
Spike és Maximus gondolom ugyanúgy elváltak mint legutóbb. Ezért ellenszenves karakter számomra Spike, mert amíg meg kellett menteni az öccsét addig jól jött neki a bináris kötés, utána bezzeg már bűzlött neki a dolog. Cserbenhagyta az Autobotokat és szinte halálra ítéli Maximust, vagy legalábbis feledésbe taszítja vagy mittomén.
Mogorva itt lett a kedvenc karakterem anno, rengeteget fejlődött "régi énjéhez" képest. Számomra a legcoolabb rész az egészoldalas kép az utolsó részben, amikor O.P. és Mogorva egymásnak háttal küzd az álcákkal, a többi 'bottal egyetemben. Kőőkemény.

Nem elérhető Abyss

• Garfield
  • **
« Válasz #1686 Dátum: 2009. Szeptember 24., 20:12:31 »
Köszi mind a 80-at

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1685 Dátum: 2009. Szeptember 24., 17:53:05 »
Sosem volt alkalmam arra, hogy egyben elolvashassam a Transformers képregényeket, ennek egyik oka, hogy a magyar kiadást nem gyűjtöttem, a másik, hogy nem iazán érdekelt. Szerencsére ez hála nektek megváltozott, és egy nagyon izgalmas történetfolyamot követhettem végig. Annyi talán, hogy a 80. számban olvasható nagy epikus lezárás számomra befejezetlennek hatott, és túl sok dolog maradt nyitva, mint Spike és Maximus sorsa is.
Köszönet  
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 24., 17:54:00 írta Ben Reilly »

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1684 Dátum: 2009. Szeptember 24., 17:37:15 »
Minden jó ha jó a vége . 1000 köszönet mind a 80 számért. Igaz ez még csak a kezdet hiszen jön a G2 amit én várok is türelmesen, mert arról le vagyok maradva. Ciki .

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1683 Dátum: 2009. Szeptember 24., 16:59:50 »
mad47, turkia, kelidavid:
A következő hónapban a G2-vel folytatjuk a Marvel sorozatot, ahogyan azt már többen - akik rendszeresen olvassák a forumot - megírták. Ez egy 12. részes sorozat, aminek az első és utolsó része duplaszám, ráadásul még van pár történet a G.I. Joe füzetek lapjain is, ami becsatlakozik a történetbe, de ezekkel kapcsolatban lesz nálunk egy kis csavar, amiről most nem beszélnék. Ugyanígy nem szeretnék beszélni a G2 cselekményéről sem, aki nem látta, nem olvasta, annak legyen meglepetés, aki meg olvasta angolul vagy csak végigpörgette a szkeneket a neten, az úgyis tudja, sejti, miről van benne szó. De aki nagyon kíváncsi fel is kutathatja a történetet a neten, bár én azért bízom a türelmetekben... vagy a lustaságotokban

Idézetet írta: KiD
SZERK: Hm... Amint látom, mi újranyomásból dolgoztunk, mert az első számokon nincs rajta a szöveg.
Az eredetiből dolgoztunk, csak annak idején Graf-X fáradságos munkával kiszedte belőle a szöveget, és nem érezte szükségét visszaírni magyarul.

Idézetet írta: turkia
A legjobb a 15. számig köbö. Itt még nagyjából Bob Budiansky rajzolt?
Budiansky csak egy számot rajzolt, azt is csak részben, de az a pankrátoros sztori az az amerikai 55. számban volt, ami valóban a magyar 15. szám első történetének felelt meg. Ezen kívül még rajzolt borítót öt vagy hat füzethez.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 24., 17:07:49 írta elwood »

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1682 Dátum: 2009. Szeptember 24., 16:10:17 »
De jó, hogy teljes az Alakváltók élete.  Olvasgatom a számokat, még úgy is, hogy gyerekkoromban ezerszer végiglapoztam mindet. Hogy én mennyire nem szeretem Andrew Wildman, meg Geoff Senior rajzait. Geoff gyerekrajzokat csinál, szögletes robotokat, Wildman meg orrcimpát, ajkakat, meg orrlyukat. Ha egy robot elesik az úton, már kilógnak a huzaljai. Ez sem tetszik.
A legjobb a 15. számig köbö. Itt még nagyjából Bob Budiansky rajzolt?
A legjobb a magyar képregény 7. számában Megatron arca. A végén van egy közeli. Csillog, fémes, sima. Iszony hiderg arc.
Na olyan egy robot fej.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1681 Dátum: 2009. Szeptember 24., 15:52:21 »
Szerintem felesleges kérdés volt, hogy lesz-e G2...
(Már csak egy régebbi szavazás miatt is arra lehet következtetni, hogy tervbe van véve ill. lesz, ahogy KiD is említette!)  
Az MD és az AHM mellett fog menni párhuzamosan, gondolom én...  
Tyrant-nak és Elwood-nak köszönöm a TF Marvel G1 utolsó 5 részét!    
Mogorva személyisége ezekben a részekben bontakozott ki teljesen, gyakorlatilag ő volt a főszereplő!  
A legpoénosabb részek: ahogy Sokkoló és Üstökös stoppolja a Bárkát; Mogorva fejbedobja Ordast!  
A legkeményebb rész: amikor Optimusz aprítja az Álcákat!
A legcoolabb rész: Mogorva ,,átalakulása''!  
Kicsit még elhúzhatták volna a készítők ezt a story-t! Már csak a nukleonos dolog miatt is...  
De nem vagyok mohó, tökéletes lett a vége; ahogy mind a 80 (újra)honosított rész!

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1680 Dátum: 2009. Szeptember 24., 13:52:20 »
Köszönet a honosításért! Bár nekem megvan az összes képregény eredetiben, mivel nagy Alakváltók rajongó vagyok már a 7. szám óta. Ez volt az első, amit megvettem. Talán innen a nagy Megatron és Sokkoló imádatom.  Aztán a 12.-től lettem gyűjtő, megszereztem mindet. 1995-ben én 12 éves voltam, azonban egyetemen és már dolgozóként is pontosan akkora rajongó vagyok.
Egy kérdés: mit lehet tudni a G2 cselekményéről? Néhány mondatban tudna valaki mesélni? Szereplők, helyszínek, történet...? Köszönöm szépen.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #1679 Dátum: 2009. Szeptember 24., 11:57:00 »
Nem akarok poént lelőni, majd legfeljebb a többiek cenzúráznak, de lesz G2. A TF Marvel széri pedig eredetileg egy 4 részes minisorozatként indult, nézd meg az első 4 szám borítóját!

Amúgy tiszteletem az alkotóké, hogy bevállalták a teljes sorozatot. Szép munka volt!

SZERK: Hm... Amint látom, mi újranyomásból dolgoztunk, mert az első számokon nincs rajta a szöveg.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 24., 12:01:24 írta KiD »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1678 Dátum: 2009. Szeptember 24., 11:46:04 »
Nagyon jó volt ez a befejezés. Bár ezt az utolsó 5 részt ismerem, mert nekem megvan papíron. 1995-ben jelent meg a 25-27. számaiban. Akkor voltam 8 éves, amikor ezeket láttam először. Ez volt az amit a múlt hónapban említettem, hogy leírom az utolsó 5 részről. És most már megtettem. A borítók nagyon jók voltak. Ebben vége lett a G1-es sorozatnak.
Viszont lenne két kérdésem.
1. A 80. szám borítóján volt egy leírás, hogy "A 80.szám egy négyrészes minisorozatban!" Ez mit akar jelenteni? És miféle négyrészes minisorozatra utal?
2. Az előttem lévők is kérdezték. Én is kíváncsi vagyok hogyan tovább? Talán lesz a G2 sorozat? Bár egyszer láttam, hogy a G.I. Joe képregényben kezdődött az egész. Lehetséges, hogy talán egy összefoglalóba beszámoltok arról is?
Nos ennyi volt a kérdésem és véleményem.
Ezer köszönet Elwood&Tyrant a G1 76-80. számokért!      Nagyon jó volt, hogy ez előidézte az emlékeimet.
Sok sikert kívánok nektek a G2-sorozat honosításához!
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #1677 Dátum: 2009. Szeptember 24., 10:51:12 »
Na ez is eljött. Az utolsó szám befejező képsorai mellé nyugodtan oda lehet képzelni mondjuk a Linkin Park- New Divide-ot aláfestésnek, vagy Stan Bush jó öreg The Touch c. dalát.  Hát gratulálok, hogy annyi év után végre összejött, hogy teljes az eredeti Marvel TF sorozat kis hazánkban. Köszönet érte a HZS teamnek!
Kérdés: hogyan tovább? Lesz G2???

Nem elérhető gabo

• Optimus Prime
« Válasz #1676 Dátum: 2009. Szeptember 24., 10:48:31 »
Gratulálok a Transformers G1 befejezéséhez! Szép munka volt mind a 80 rész!
A G2-t is tervezitek honosítani?? Ha igen mikor?? És mennyi részből áll az a sorozat??

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1675 Dátum: 2009. Szeptember 24., 10:04:18 »
Frissültünk!
TF Marvel G1 #76-80

Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.