Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1272562 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #1584 Dátum: 2009. Augusztus 28., 17:22:25 »
Köszi a retrókat, jó volt újra elovasni. Skorponok-ot én is nagyon sajnáltam ahányszor elovastam az Unikronos részt...még talán ő volt a "legnormálisabb" vezér az Álcák között...
Külön köszönet az utolsó oldalért, azt még soha nem olvastam...

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1583 Dátum: 2009. Augusztus 28., 17:06:53 »
Köszi a frissítést le töltöm amint lesz új gépem . Nem ami le lett töltve nem azon a winyón van ami tönkre ment így nem kell leszednem minden előröl nem kell aggódni .

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #1582 Dátum: 2009. Augusztus 28., 16:50:28 »
Idézetet írta: grey gargoyle
Idézetet írta: talgaby
Egy jubileumi duplaszámot kapott. Mennyit kellett volna húzni rajta? A rajzfilmben is tíz perc se kell nekik, hogy lerendezzék.

örülök, hogy neked ez normális, hogy 10 perc alatt lerendezik, nekem ettől még nem kell ezzel egyetértenem. Elég hatalmas ellenfélnek mutatták be, hogy ahhoz méltó legyen nagyságban a legyőzése is.
Én se értem mit vártál, ahogy talgaby említette, megkapta a jubileumi duplát. Kiírtotta a fél bolygót, meghalt az Autobotok és Álcák parancsnoka, elpusztult a Mátrix, ez kb. elég jelentős. Tudnál említeni egy példát más képregényekből, hogy milyen bánásmódot vártál volna inkább?

Amúgy én mozifilmet például eléggé szeretem ellentétben a rajzfilmsorozattal, ami azért elég ingadozó minőségű...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 28., 16:51:29 írta KiD »

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1581 Dátum: 2009. Augusztus 28., 16:11:28 »
Idézetet írta: talgaby
Egy jubileumi duplaszámot kapott. Mennyit kellett volna húzni rajta? A rajzfilmben is tíz perc se kell nekik, hogy lerendezzék.

örülök, hogy neked ez normális, hogy 10 perc alatt lerendezik, nekem ettől még nem kell ezzel egyetértenem. Elég hatalmas ellenfélnek mutatták be, hogy ahhoz méltó legyen nagyságban a legyőzése is.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető joustoe

• Garfield
  • **
« Válasz #1580 Dátum: 2009. Augusztus 28., 15:55:23 »
nekem megvan az  a magyar szinkronos változat, ahol az eredeti angol neveket tartották meg, háááát az se a csúcs, amúgy letudná nekem valaki írni, hogy az eredeti magyar szinkronos rajzfilmben kinek a nevét mire fordították?

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
« Válasz #1579 Dátum: 2009. Augusztus 28., 12:26:28 »
Ismét nézem az eredeti sorozatot és azt kell mondjam, Bob Budiansky munkájával nálam senki nem ér fel. Az eredeti hangulata ott volt meg, azok a rajzok... Aztán a sorozat vége közeledtével sor került Geoff Senior-ra, aki nem tudom, főállású-e, vagy csak úgy szívességből rajzolt...  
Anno mindig duzzogtam, amikor kihozta a postás, (mert előfizető voltam, minden számát őrzöm) hogy már megint ez rajzolta...
Igen, angolul kell nézni, mert az magyarul bődületes.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1578 Dátum: 2009. Augusztus 28., 12:19:21 »
Nem kell magyarul nézni, ennyi. Én is megvettem a fapados dvd-t, és néztem angolul.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1577 Dátum: 2009. Augusztus 28., 12:12:09 »
Utolsó szög a koporsómban:
A szinkronos rajzfilmben:
"UNIKORNIS vagyok..."  
Arról nem beszélve, hogy a szinkronhang csúszik, a hangok nevetségesek, mintha a Barátok közt szereplői beszélnének, meg a rajzfilm is csak simán rossz, szóval szinkron ide, vagy oda. Unikron eredeti angol hangja tetszik nagyon, de itt kimerül a rajzfilm "jó" oldala.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1576 Dátum: 2009. Augusztus 28., 12:02:17 »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

• Spawn
« Válasz #1575 Dátum: 2009. Augusztus 28., 10:58:38 »
Idézetet írta: KiD
Na Gargoyle, ezeket olvasd el!

kettőt vagy hármat olvastam már ezek közül régebben, de el fogom olvasni újra most azokat is. Szerintem túl gyorsan lerendezték azt az unikron elleni csatát.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1574 Dátum: 2009. Augusztus 27., 20:34:52 »
Na Gargoyle, ezeket olvasd el!

Nem elérhető Wardangelus

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #1573 Dátum: 2009. Augusztus 27., 19:24:43 »
Kedvenc "évadom" végre ide is felkerült.Külön öröm látni az uccsó oldalt azaz a robotfalók elsQ szereplését és Hi-q menekülésének okát.

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #1572 Dátum: 2009. Augusztus 27., 16:30:09 »
Köszi az 5 régi-új részt, különösen az eddig általam nem látott oldalt a 75. szám végén.
Még 5 rész és körbeérünk!!!!

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1571 Dátum: 2009. Augusztus 27., 13:39:35 »
Köszönöm szépen a legújabb Alakváltó-adagot. Bár nekem megvan az összes képregény, jó volt olvasni így is, a képregényben pedig kimaradt az Unikron halála utáni záróoldal. Mogorva jó karakter, köbö az egyetlen Autobot, aki nem idegesít gyerekkorom óta, illik hozzá a repülőből kiugrás. Tetszik, hogy a végére nagy szerepet kapott.
Emlékszem, Skorponokot nagyon sajnáltam, igen, mindig a jók mennek el. Megatron, Sokkoló, Straxus...

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1570 Dátum: 2009. Augusztus 27., 13:30:49 »
Elwood-nak és Tyrant-nak köszönöm az eheti TF Marvel G1-es dózist!    
Valóban izgalmas és akciódús részek ezek!  
Skorponok bukása megrendítő volt; nagyon szimpatikus karakter, annak ellenére, hogy álca!  
Mogorva beszólásain jót röhögtem!  
Sokkolót elég rendesen lealázták; előbb Skorpi, utána meg az Áramkörszaggató...  
Galvatron is megy előre, mint a gőzgép; ahogy tőle megszokhattuk!  
Igazán kár, hogy ,,csak'' 80 részt ért meg ez a story!

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #1569 Dátum: 2009. Augusztus 27., 12:57:52 »
Naggyon jóóó! Jár a köszönet ezen a 7en is nektek srácok. Az Unikronos csata végén az az 1 oldalon nagyot néztem, ez tényleg hiányzott az eredetiből. Ezek már 1től 1ig megvannak nekem eredetiben, de azért elolvastam őket most is. Tényleg feltűnő a digitális felújítás, szerintem nem kicsit javít az élményen. Amik meg szokás szerint hasznosak, azok a nyelvtani és egyéb szövegbeli hibák kijavítása, mint pl. amikor O.P. elválik HiQ-tól, az asszem az újságban elég érdekesen volt lefordítva. (ellenségek?)
Csak így tovább! Én az összes számot felpontoztam.
All hail HZS.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1568 Dátum: 2009. Augusztus 27., 10:55:32 »
A Marvel TF G1 71-75. része fenn van az oldalon. Ez tényleg nagyszerű. A 71. részt elolvastam. A 72-75. részt már ismerem nekem megvannak a magyarul megjelent füzetekben. A 75. szám a legjobban tetszett nekem. Főleg Geoff Senior rajzai miatt. Az utolsó oldal is kikerült. Úgy tudom az akkoriban kimaradt, de ti kipotoltátok.  Ahogy ezeket is. A 4. számban lévő első oldalt, amelyen a főcíme van. A 8. szám 4. oldalán amelyben láthattuk Racsni emlékeit. A 15.(Robotmester) és 16. szám(Űrdongó) is kimaradt akkoriban, de ezt is kipotoltátok. Eddig ezek voltak a ComixArt örökségből. Végűl pedig a 36-43. számok is kikerültek. Ezeket tavaly november-december környékén kezdtem el olvasni.
A további folytatásokat is ismerem. Ezekről most nem mondok egy szót se, Mert mások számára meglepetés is lehet. Majd egy hónap múlva meglátjuk és akkor majd írok azokról is további hozzászólásokat. Nos ennyi volt.
Ezer köszönet Elwood&Tyrant a Marvel TF G1 71-75. számokért. Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 27., 11:41:01 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1567 Dátum: 2009. Augusztus 26., 12:32:53 »
Szerintem a héten folytatja Elwood és Tyrant!  
Nem lenne rossz, legalábbis...

Nem elérhető Balee

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #1566 Dátum: 2009. Augusztus 26., 01:36:07 »
Sziasztok! Csak azt szeretném kérdezni, hogy mikor folytatjátok a G1-t?

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1565 Dátum: 2009. Augusztus 25., 15:14:25 »
Basszus, Gyertyáékat kellett volna Unikron ellen küldeni! Mit a Mátrixot?! Smafu!

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #1564 Dátum: 2009. Augusztus 25., 14:36:00 »
Hűűűű tényleg! Ebbe még bele se gondoltam!  De akkor továbbmegyek: Agymosó Autómosó c. rész: az emberek vascsövekkel dobálózva elkergetik Lézercsőrt Féreggel együtt. Akkor Blackrock + Gyertya Witwicky + Buster + még pár nímand ember a Transformers történelem legkeményebb egysége.

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1563 Dátum: 2009. Augusztus 25., 12:12:51 »
LOGIKUSAN nézve le kellene, hogy győzzék, mivel öten vannak és bármennyire erős is Sokkoló, azért az ötszörös túlerő nagyon komoly. Bár az eredeti képregényben is legyőzte őket a 4. számban az Antarktiszon. Akkor omlott rájuk a hegy. Mondjuk hármat reálisan legyőzne, de ez már túlzás.
Utána Megatron is legyepálja őket.

Imádom Sokkolót, meg Megatront is, de szerintem ez túlzás és ront az izgalmon, mert ezzel az erővel őket le sem lehet győzni. Ezt betudom az alkotói bakinak, mivel emlékezzetek:
Megatron simán leveri a Dinobotokat. Megatront simán leveri Szuper Omega.
A 12. számban (Győzedelmes Üstökös) szó szerint: "Lézercsőr szétégeti Szuper Omegát."

Következtetés: Lézercsőr a legerősebb alakváltó.    

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #1562 Dátum: 2009. Augusztus 25., 11:50:44 »
Idézetet írta: grey gargoyle
a dinobotoknál meg nem az volt a gondom, hogy dino formájuk lett, vagy hogy szerves, hanem az hogy egy kihalt létforma alakját vették fel. Akkor már logikusabb volt a marveles magyarázat.
Ha kihalt létformák alakjait felvehetik, akkor bármik lehetnének, sok értelme nincs hogy mivé változnak. Sőt annyi erővel a kibertroni alakjukra is kerülhetett volna hús.

Akkor és ott nem az volt a fő szempont hogy "elvegyüljenek a bolygó lakosai között", akik állatok voltak, hanem az energon sugárzás elleni védelem. Akkor meg már miért ne vegyenek fel egy olyan formát, ami az adott körülményekhez van igazodva, "már bizonyított". Abban a szituban lényegtelen volt hogy már kihaltak a dínók, időszűkében emellett a megoldás mellett döntöttek. Nameg Mogorva saját egója, miszerint neki olyan kell "ami harap".  Arról nem is beszélve hogy Mogorvánál maradva nagyon hülyén nézett volna ki egy hússal beborított tank.  

+++

Jaa és a Dinobotok elkapkodták, mert a bosszú hajtotta őket. Ezért kaptak ki Sokitól. Nameg biztos szokatlan volt az új alak.  Amúgy lealáznák.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 25., 12:16:10 írta Sepi »

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1561 Dátum: 2009. Augusztus 25., 09:53:10 »
Talán az egyik legjobb rész mind történet, mind rajzok, izgalom szempontjából. Talán Sokkoló és Mogorva együttes jelenléte teszi, de azt mondom, a kedvencem!

"Egy új, elemi szubrutin gyökeredzik meg, elősegítve a harag szintetikus megfelelőjét."

ÁÁÁ, hogy tudtak egy ekkora karaktert kitalálni? Minden mondata elképesztően ott van, semmi kapkodás, a legnagyobb csata közepette is higgadt. Eszméletlen, ráadásul ez a lila szín is tökéletes. A legjobb alakváltó, semmi kétség.
Bár talán kicsit túlzás, hogy simán leveri a Dinobotokat, jó-jó, nagyon erős, de 5 ellenfélnél is erősebb? Ez Mogorvára nézve nagyon gáz, pedig elvileg ő élvonalbeli, Optimusz után jön erőben. Akkor a többi robot jó gyenge lehet...Kicsit aránytalannak érzem, tehát van Mega, Sokkoló, Opti, Galvatron, stb., a többi pedig mérföldekre leszakadva. Nagy a szakadék.

• Spawn
« Válasz #1560 Dátum: 2009. Augusztus 24., 20:18:05 »
Idézetet írta: KiD
A Marvelt azért kérdeztem, mert ha az elejétől olvasod, és elérsz a közepéig akkor jön egy hosszú unalom, amit kb.  a 45. számtól a 80.-ig kis megingással folyamatos királyság követ. Én pl. baromira nem adok jó pontot a Marvelnek azért, mert bevezetetett egy csomó újdonságot (egyébiránt itt jegeyezném meg, hogy az IDW-nek és a DW-nek sem jár plusz pont azért, hogy alig vezet be valami újat), de elég epikus történet kerekedik ki belőle és az még csak nem is az egész. De mondjuk ízlések és pofonok.

egyetértek, de én azért elismerem azt, hogy sok alapötlet a marveles sorozaté.

a dinobotoknál meg nem az volt a gondom, hogy dino formájuk lett, vagy hogy szerves, hanem az hogy egy kihalt létforma alakját vették fel. Akkor már logikusabb volt a marveles magyarázat.
Ha kihalt létformák alakjait felvehetik, akkor bármik lehetnének, sok értelme nincs hogy mivé változnak. Sőt annyi erővel a kibertroni alakjukra is kerülhetett volna hús.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 24., 20:21:00 írta grey gargoyle »

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1559 Dátum: 2009. Augusztus 24., 18:14:58 »
Már régen olvastam azt a sztorit, de gondolom azért vesznek fel dínó alakot, mert az energon hazavágná őket különben - ahogy Sokkolónak hála később meg is tette - és kellett valami helyi életforma alakja, hogy ellenálljanak neki. A szerveas meg röhejes volt, maradtak a dínók.

A Marvelt azért kérdeztem, mert ha az elejétől olvasod, és elérsz a közepéig akkor jön egy hosszú unalom, amit kb.  a 45. számtól a 80.-ig kis megingással folyamatos királyság követ. Én pl. baromira nem adok jó pontot a Marvelnek azért, mert bevezetetett egy csomó újdonságot (egyébiránt itt jegeyezném meg, hogy az IDW-nek és a DW-nek sem jár plusz pont azért, hogy alig vezet be valami újat), de elég epikus történet kerekedik ki belőle és az még csak nem is az egész. De mondjuk ízlések és pofonok.

• Spawn
« Válasz #1558 Dátum: 2009. Augusztus 24., 14:38:21 »
végigolvastam a reflektorfényben történeteket is. Valaki kérdezte, hogy Kuppal mi van, hogy illeszthető be az all hail megatronba. Az optimuszos reflektorfényben leírták, hogy fizikailag felépült teljesen, gondolom onnan már csak egy lépés volt hogy az elméje is helyre rázódjon.

Ami fura volt, hogy fülelő meghalt az egyik részben, vadászeb letépte a fejét, de később ő teljesen épségben van a saját részében, és nincs megmagyarázva, hogy épült fel.

arra vagyok kíváncsi majd, hogy a földön maradt autobotok, hogyan illeszkednek majd be az all hail megatronba? Mint pl, napcsillantó, mogorva, nagyágyú, acélfej. Pontosabban, mivel az all hailban már a kibertronon vannak, az a kérdés, miért jönnek el onnan.

és ami számomra kicsit logikátlan volt, de legalább is elég fura ha az ember belegondol, amikor a dinobotok a földre jöttek, és új formát választottak. Jó volt az a szöveg, hogy nem olyan formájuk legyen, amin sokkoló halálra röhögi magát, de azért olyat meglépni, hogy egy kihalt életforma alakját veszik fel. hááát. Ennek az egész alakváltásnak, meg az új formák felvételének az volt mindigis a lényege, hogy a helyi életformákhoz hasonló alakot vegyenek fel, hogy beilleszkedjenek, vagy elvegyüljenek. Ehelyett mogorváék felveszik egy kipusztult faj alakját. Az író részéről ez egy nagyon elhibázott elképzelés, szóval csak azzal lehet megmagyarázni, amit skorponok is mondott mogorvára, hogy semmi taktikai érzéke nincs.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 24., 15:08:38 írta grey gargoyle »

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1557 Dátum: 2009. Augusztus 24., 09:16:56 »
Millió köszönet, imádom a Dinobotokat, ők már olyan vagányak, mint az Álcák és nem unalmas, hétköznapi Autobotok! Mogorva főleg eszméletlen, szóval KÖSZÖNET!  Sokkolónak iszonyú jó a külseje, amikor leégeti a szöveteket Mogorváékról. A két "fülecskéje" szerintem feldobja!

• Spawn
« Válasz #1556 Dátum: 2009. Augusztus 24., 08:17:16 »
A magyarul kiadottakból elég sokat, nem mindet. Miért?

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1555 Dátum: 2009. Augusztus 23., 23:33:41 »
Mennyit olvastál belőle?
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 23., 23:35:57 írta KiD »