Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1271435 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető Optimus Prime

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
Re:Transformers
« Válasz #354 Dátum: 2008. Május 07., 11:37:25 »
Omega Supreme: nem szabad keverni a reégi képregénnyekkel. Marvel, Dreamave, IDW - mind új sztori és eredet. Furman egyébként direkt újított az ismert felálláson, hogy ne legyen uganaz úr és újra. Omega szerintem itt a rajzfilmes legendás Őrszemek egyike, így érthető a kora is.

Marvel 36 bakik: nos igen. Aki szemfüles sok bakit felfedezhet, főleg José Delbo rajain. Gyakran nem ügyelt kit milyen méretbe és hova szúr be. Főleg ha háttér szereplő. Későbbi számokban látni pl. egy kb. Jazz méretű Defensort vagy épp Runamuck/Runabout-ot látni az Autobotok között. Azon felül Soundwave-nek rendre sázjat rajzol.

Alárírás: ahogy aldarion is írja Vezérlőpult menü és ott van egy alárírás menü. Oda kell bemásolni a kapott kódott.
"Give me your face!"

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #353 Dátum: 2008. Május 07., 11:04:26 »
Nyisd meg a személyes adatok rovatban lévő aláírás szerkesztését, és oda másold be a kapott linket.
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #352 Dátum: 2008. Május 07., 09:49:37 »
Igen a kettőnek nincs semmi köze egymáshoz. Mondhatnánk, hogy az IDW egy alternatív  univerzum, és a karakterek származása, sőt néha a jelleme is egy kicsit más (vagy nagyon  ).

Ja és ezt a kvíz eredményt hova is kell bemásolni, hogy látható legyen?
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 07., 10:17:14 írta talgaby »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #351 Dátum: 2008. Május 07., 08:37:30 »
Idézetet írta: SkleshN
Optimusz tanácsot kér Super Omega-tól (Reflektorfényben: Optimusz).

Super Omega ismerte Nova Fővezért.

Lehet nem szabadna átvinnem az idősávokat a Marvel, kontra IDW (vagy más) szériák között, de

Super Omega a Földön látta meg a napvilágot, amikor védelem kellett a Bárkának (Marvel Generation 1. #9. szám). Nova Fővezér pedig millió évekkel azelőtt létezett Kibertronon, amikor még nem volt polgárháború, Álcák és Autobotok, hanem egy volt minden Transformer: Autobot!

Nos akkor, hogyan ismerhette Nova Fővezért? Az IDW magyarázza másként?
Nos, nem én vagyok a téma legnagyobb szakértője, de én ezt úgy látom, hogy a Marvel és az IDW teljesen eltérő alternatív univerzumot alkotott meg. Míg a Marvelben ha felmerült egy új ötlet, azokat gyakorta úgy hozták be, hogy a "szemünk előtt" születtek meg, addig az IDW-nél ilyen nincs. Azokat a karaktereket akik a Marvelnél születtek meg, mint alternatív univerzum, itt már rég létező karakterként kezeli, akit alkalomadtán egyszerűen behoznak a történetbe.

Épp ezért, minthogy a Marvel és az IDW Transformers idővonalainak nincs átfedése, épp ezért ezt nem minősíteném sem ellentmondásnak, sem hibának.

De vannak itt nálam illetékesebbek, akik majd kiigazítanak, ha valamiben tévednék.

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
    • http://
« Válasz #350 Dátum: 2008. Május 07., 00:05:44 »
Üdv!
Igaz vannak hibák, de szerintem nem is ez a lényeg... a maciról meg könyebb egy standard akváriumos üvegbúrát le-fel tenni (hátitáskájával együtt, ami szintén, hol vanb, hol nincs), mint Ösztüzet kidobni Légihiúzból, pláne ha előtte Kilövőben volt.  

És amikor Mogorva átalakul T-rex alt módba, hová tűnik a korona? Zsebre tette?  

Jah, még valami.
Várok minden TF fun-t (pláne akik a karakterleiírásokat is szeretik böngészni) a következő két oldal valamelyikén:

- http://www.tf-univerzum.atw.hu/ (ha lesz energia és idő végtelen - újraélesztem)

- http://hu.transformers.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap - no ezekhez kellene még Alkusz, Átejtő és a többi, ismeretlen, félismeretlen robi

Egy érdekes dolog vetődött fel a Reflektorfényben részek olvasása közben...

Optimusz tanácsot kér Super Omega-tól (Reflektorfényben: Optimusz).

Super Omega ismerte Nova Fővezért.

Lehet nem szabadna átvinnem az idősávokat a Marvel, kontra IDW (vagy más) szériák között, de

Super Omega a Földön látta meg a napvilágot, amikor védelem kellett a Bárkának (Marvel Generation 1. #9. szám). Nova Fővezér pedig millió évekkel azelőtt létezett Kibertronon, amikor még nem volt polgárháború, Álcák és Autobotok, hanem egy volt minden Transformer: Autobot!

Nos akkor, hogyan ismerhette Nova Fővezért? Az IDW magyarázza másként?

" Freedom is the right of all sentient beings. "
-- Optimus Prime

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #349 Dátum: 2008. Május 06., 16:48:32 »
Ja én meg is vettem, kíváncsiságból. Azt hiszem a KNET-en olvastam, hogy valakinek egy kilövő vagy mi a nyavaja volt benne, nekem viszont egy Autobot-logós kulcstartó jutott...
Viszont, egyfelől ennyiért sokallom azt a pénzt, amit elkérnek érte, bár az tény, hogy jó minőségű, igényes kivitelezésű, de kissebb méretben, nagyobb oldalszámmal elégedettebb lennék. Másfelől, jól láthatóan a fiatalságot célozza, tehát nem tudom megveszem-e a folytatást.

A 36. szám bakijairól: Én a 15. oldalon vettem észre, hogy a középső sor első panelén még van szkafander a macin, ugyanazon sor második és harmadik képén már nincs, de a következő oldalon már megint rajta van. Úgy látszik a kislány ráér öltöztetni a macit...

Ez a kvíz nagyon jópofa, Optimusz! Ajánlom mindenkinek. De azt továbbra sem tudom, hogy mi az eredete a LadyMen217-nek...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 06., 17:10:07 írta Aldarion »

Nem elérhető SilverTea

• R2-D2
  • *
    • http://0o-silvertea-o0.deviantart.com/
« Válasz #348 Dátum: 2008. Május 02., 23:34:13 »
Ez az oldal nagyon pöpec. (Transformers.hu) Köszi a linket Optimusz!
Apropó, nem tudod, hogy a képregényt, amit említettél, interneten meg lehet-e rendelni és ha igen, hol?

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #347 Dátum: 2008. Május 02., 19:33:06 »
Furcsálom, hogy még ide nem jutott el a hír, de... 11 év és 2 hónap után újra van itthon Transformers képregény!
Mégoedig az angol Titan Comic széria mintájára. Mi több a tartalom is ugyanaz. Vagyis rövid - ahogy az a UK-nél megszokhattuk - képregény, leírások, ismertetők, poszter, ajándék.
Ajándék eltérő, szóval érdemes szétnézni, megkérdezni. A magazint az Egmont Hungary adja ki és 699 Ft. Havonta jelenik meg.
"Give me your face!"

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #346 Dátum: 2008. Április 29., 19:00:27 »
Daisy aranyos volt mikor Wheeljack beöltöztette őket "porrá hamvaszt minket". Nos éppen megeshetett volna, persze nem szándékosan, de ahogy Wheeljack találmányai működnek...

A másik. Viccből beütöttem a böngészbe a trasnformers.hu-t és ez jött ki: Transformers.hu
Ez most egy nagyon jó fan oldal vayg tényleg végre egy hivatalos magyar TF oldal?
"Give me your face!"

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #345 Dátum: 2008. Április 29., 00:04:14 »
Szívesen!
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #344 Dátum: 2008. Április 28., 20:52:06 »
Ezzel én is így vagyok már vártam mikor olvashatok olyat ami még nálunk nem volt . Végre meg tudhatjuk a történet közepét is . Nagyon szépen köszönöm .

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #343 Dátum: 2008. Április 28., 19:35:46 »
Nagyon szépen köszi Elwood és persze tyrant. Egy régi álom kezdett ma el beteljesülni, azzal hogy olvashatom a hiányzó pár részt. Nagyon köszönöm nektek!

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #342 Dátum: 2008. Április 28., 18:10:09 »
Thx a Frissitést
Hibát máris találtam a 7 oldal alján Légihiúzt mutatják ahogy ki repül Kilövőből . Utána még 1 hiba a 9 oldal legtetején Össztűz mögött Kilövő ami valójában már a Bárkán van .
De elég jó szám lett.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #340 Dátum: 2008. Április 23., 21:15:41 »
Én 3 éve feltettem az összes képregényes jellemzést a honlapomra. Egyesével beírogattam az összeset, a maradék infó az adatar.hu-ról van. Meg párat azóta én is fordítottam.

http://iacon.atw.hu/Vectorsigma.html
"Give me your face!"

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #339 Dátum: 2008. Április 23., 14:42:58 »
A karakterleírások egy része fent van a neten, az adattar.kepregeny.net oldalon (alul a "belépés a régi adattárba" linkre kell kattintani, aztán a fejlécen a Transformersre) Van fent pár furcsa névmagyarítás, ami nem követi a Marvel füzeteket.

A beszkennelés elviekben menne, de kiskoromba jó szókás szerint kitépkedtem a karakterleírásokat, hogy egy helyre gyűjtsem őket. Később felhagytam ezzel, így vannak leírások, amiket a füzetekben hagytam. Elvben tehát megvan mind, csak össze kéne szedni, de, hm... őszintén szólva, nem visz rá a lélek. Szerettem én is a karakter leírásokat, de most már annyi helyen utána lehet ezeknek nézni. Lehet. Majd meglátom.

Igazából az van, hogy ezek a leírások egy négy részes füzetben jelentek meg, Transformers Universe néven. Aztán a későbbi figurák, akik kimaradtak belőle, a képregény utolsó oldalaink jelentek meg (ha összeszámolod az oldalakat a 45. rész fölött, vannak számok, amikben csak 18-20 oldal van. Ott a többi leírás volt.) Na ezeket kéne mind lefordítani. Vagy még inkább a DW féle "More Than Meets the Eye"-t, ami jóval több figuráról ad leírást.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #338 Dátum: 2008. Április 23., 10:22:30 »
A minap elővettem a Semic gondozásában megjelent Tf füzetek közül azt a párat, ami nekem is megvan, és amikor átfutottam felmerült bennem egy kérdés.

Arra lennék kíváncsi, hogy a Semic kiadásban szereplő ismertetőket tervezitek-e közzétenni, mint mondjuk a DW Mikromesterek sorozat esetében?

Én nagyon díjaznám a magam részéről, mert azokat mindíg szivesen olvasgattam, ráadásul azoktól valahogy jobban megragadtak a karakterek, mint a kpregényben.

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #337 Dátum: 2008. Április 23., 09:11:24 »
Köszi elwood !!!!!

Semmi gond, amíg a zavar elhárul nálatok, van mit bepótolnom az IDW-s és DW-s részekből is... csak nyugottan!
-- Optimus Prime

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #336 Dátum: 2008. Április 22., 21:36:21 »
Átejtő eredeti neve Doublecross, egy kétfejű sárkánnyá alakul át. Ő a harmadik Szörnybot, és Groteszkkel és Undorral együtt fel fog tűnni még a Fejmesterek negyedik részében. Ezen kívül nem nagyon szerepeltek, így tehát a magyar képregényben sem, ezért nem találkozhattál a nevével.

A frissítés terén apróbb gondjaink támadtak, ezért szíves elnézéseteket kérjük, de amint beindul ismét az üzem, jönnek a kimaradt részek, így a Fejmesterek 4., befejező része is, és az emlegetett sokkolós epizód is.

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #335 Dátum: 2008. Április 22., 19:41:40 »
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!

Felmerült bennem még valami.

Nem egy robotról begyűjtöttem már a jellemzéseket, és most találtam még egyet, akit a neten sem, sem eddig megjelent Marvel,IDW, DW-s képregény oldalain nem láttam...vagy csak jól elbújt...  

Első megjelenése a Marvel oldalain a Fejmesterek legeslő részének 7. oldalán van. Groteszkal és Undorral együtt ő is szeretne a Maximus által bemutatott Nebulos bolygón békére lelni...a neve Átejtő.

Számomra innentől kezdve el is tünt... vagy mégsem? Groteszk és Undor jellemzése megvan, bár még a Fejmesterek részeken kívűl nem igazán találkoztam velük.

Groteszk (Grotusque) jellemzése a Marvel első generációs részekből a 25. magyar kiadásban található, szörnybot alcsoport megjelöléssel. Nem említik hogy lenne bináris emberi, vagy nebulosi partnere.

Undor (Repugnus) pedig a Marvel első generációs részekből a 26. magyar kiadásban található. Róla sem említik hogy lenne bináris emberi, vagy nebulosi partnere.

Mindketten szerepelnek egy külföldi wikipediás Transformers adatbázisban, mint a Dream Wave comics felújított robotkiadásainál.

Átejtőről lehet tudni valamit? Aki olvasta már a kieső részeket, Groteszk és Undor csak említésként szerepel itt-ott jellemzésekben, vagy valamikor történetbeli szerepeik is lesznek, lehetnek?

Még egyszer: köszi előre is!
-- Optimus Prime

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #334 Dátum: 2008. Április 22., 19:34:35 »
Így utólag szereintem zseniális húzás volt anno a Semic részéről, hogy ugrottuk a sztorikat.

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #333 Dátum: 2008. Április 22., 19:32:56 »
Én türelmesen várok akkor addig .

1ként igen Optimusz amit be szereztem az DDP-től van.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #332 Dátum: 2008. Április 22., 19:14:08 »
A kimaradat részek 4 hét/füzet sebességgel elkezdődnek majd itt, amint kiraktuk az összes régi megjelenést. Kettő a fősorozatból már gyakorlatilag kész is van, nyugi (bár így olvasgatva őket lassan már nem is sajnálom, hogy anno csak egy összefoglalót láttam belőlük...).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #331 Dátum: 2008. Április 22., 18:35:58 »
Ezt a pár részt - pláne ha bővelkedik akcióban és kalandban - alig-alig, de csak kibírom.  

-- Optimus Prime

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #330 Dátum: 2008. Április 22., 18:02:36 »
Nemhogy esély van rá, de éppen nemsokára valamikor el is kezdődnek a kihagyott sztorik. A Sokkoló - Maximus harcig a 39. számig kell várnod.

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #329 Dátum: 2008. Április 22., 17:55:22 »
Idézetet írta: Optimus Prime
Hát Sokkolót azért nem olyan könyű elintézni.  
Anno én is furcsáltam rejtélyes visszatérését -> 6.szám után a 8.szám. De a hiányzó számok elolvasása után se értettem, figyeltem. De mint azt az autobotok is mondták a mocsárnál Optimusznak, hogy most végezzen vele, amíg lehet. De lévén Bustert sietett megmenteni ezt nem tette meg, és azt hiszem Portyázó említette is, hogy egyben még biztos lehetünk: Sokkoló visszatér.
A Fort Max-szal vívott csata során ég el a légkörben. Miután az űrhajó segírségével végez Fort Max-szal, majd az űrben Cerebros-szal is elbánnik végül csak megsebesül ő is és lezuhan. Bár én arra hivatkoznék, hogy mind Megatron és Sokkoló végső halála volt/lett volna Budiansky szerint. Hisz mikor később visszatérnek már Furman írja a képregényt. Szóval ez már inkább az ő abszúrditása.

Köszi a gyors választ.  

Mégis, hanyadik Marvel számban történik ez a csata Maximussal?

Anno vásároltam én is ezt a sorozatot az újságosnál, csak volt egy idő, amikor megszakatt a történet-szál, és egy nagy ugrással tért vissza a magyar olvasókhoz, majd mikor már kezdett vége lenni (és vége is lett) az első generáció részeinek, pótlásúl kiadták még a régebben megszakatt cselekményszálak egyes részeit. Ott szakadt me ismét, hogy Mogorva lett az új parancsok az Autobotoknál, és a Bárkát beüzemelve Ösztűz után ered az űrbe.

Van rá esély, hogy az ezekután is kimaradt részeked megismerhessük valaha itt a Hálózsák-on?????????
-- Optimus Prime

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #328 Dátum: 2008. Április 22., 17:53:40 »
Szerintem nem olyan hihetetlen a feltételezés, hogy Sokkoló ki tud mászni egy mocsárból, ezt én különösebb történetbeli megemlítés nélkül is alapnak veszem.

Ami a későbbi eltűnését és visszatérését illeti, nos arra várni kell még egy kicsit, mindenesetre a Föld légkörébe történő zuhanása (lásd magyar 12. szám összefoglalója) egyike azon történeteknek, amelyek egyelőre nem jelentek meg magyar nyelven. Most érkeztünk el ahhoz a ponthoz a Marvel történetek kiadásában, ahol pontosan ezek a kimaradt sztorik következnek majd, azonban Sokkoló zuhanása előtt még Mogorva és az alakváltók legújabb típusai követelnek majd maguknak megkülönböztetett figyelmet.

Opti, szerintem írj ki egy SPOILERT!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 22., 19:12:20 írta talgaby »

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #327 Dátum: 2008. Április 22., 17:46:13 »
Hát Sokkolót azért nem olyan könyű elintézni.  
Anno én is furcsáltam rejtélyes visszatérését -> 6.szám után a 8.szám. De a hiányzó számok elolvasása után se értettem, figyeltem. De mint azt az autobotok is mondták a mocsárnál Optimusznak, hogy most végezzen vele, amíg lehet. De lévén Bustert sietett megmenteni ezt nem tette meg, és azt hiszem Portyázó említette is, hogy egyben még biztos lehetünk: Sokkoló visszatér.
A Fort Max-szal vívott csata során ég el a légkörben. Miután az űrhajó segírségével végez Fort Max-szal, majd az űrben Cerebros-szal is elbánnik végül csak megsebesül ő is és lezuhan. Bár én arra hivatkoznék, hogy mind Megatron és Sokkoló végső halála volt/lett volna Budiansky szerint. Hisz mikor később visszatérnek már Furman írja a képregényt. Szóval ez már inkább az ő abszúrditása.

De gondolom majd Elwood úgyis ad az enyémnél összeszedettebb és értelmesebb magyarázatot.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 22., 17:49:31 írta Optimus Prime »
"Give me your face!"

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #326 Dátum: 2008. Április 22., 17:26:38 »
Üdv!

Újra átolvastam a Marvel - Transformers G1-es részeit és van egy-két rész ahol Sokkolót találtam hírtelen magyarázat nélkül feléledtnek. Tudnátok segíteni, hogy honnan bukkan elő?

A 12. számban (6. magyar kiadás) miután Optimusz visszakapja eredeti fejét, behajítja Sokkolót a mögöttük lévő mocsárba és Sokkoló elmerül.

A 13. rész (A mesterlövész) Megatron és Joey Slick történetével telik, más transformer Megatronon kívül nem szerepel ebben a részben.

A 14. (Robot Rock and Roll) részben biszont Sokkoló újra előtűnik (egész pontosan a 7. oldalon kirobban egy hegy oldalából egy energiaátalakítót víve magával.) Namármost ezekután Üstökösék is kíváncsiak lennének, hogy honnan tűnik újra elő, de erre nem térnek ki ebben a részben.

Sokkal későbbi részben viszont mintha ugyanerre a kérdésre lenne egy válasz. De ez a történet időben sokkalta később játszódik. (Transformers G1 - 19. szám, magyarországi kiadás)

Később eme helyzetről is kiderűl, hogy valamikor Sokkoló a Föld légkörébe zuhant és így csapódik az Óceánba, ahonnan a 19. számban feltűnik.

Nos akkor hogyan kerül elő a mocsárból, amikor Optimusz beletaszítja még a 12. számban? a 14.-ben meg már úgy néz ki, mint aki most jött le a futószalagról... csili-vili komplet felépítésben, üzemzavartól mentesen....  

Vagy ez egy tök lényegtelen kimaradt rész a Marvel G1 sorozatban? Köszi az útbaigazítást!

+++

Tényleg... Mikor folytatódik a G1 és a Fejmesterek Marvel sorozat?
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 22., 17:47:35 írta talgaby »
-- Optimus Prime

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #325 Dátum: 2008. Április 22., 08:08:17 »
Pontosítsunk: A Dreamwave által megjelentetett crossover címe: Transformers vs. G.I. Joe. (ez játszódik a II. vh alatt (helyett), amúgy szerintem ez egy k. jó sorozat, első két része honosítva fent van a Hzs-n.)
A Devil's Due által kiadott sorozat címe: G.I. Joe vs. Transformers. Ez több folytatást is megért, a rajzok minősége a végére feljavult, hála az ex-DW-s Joe Ng-nek, a sztorik azonban szvsz elég laposak, sőt, kifejezetten bénák voltak.