Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1270731 alkalommal)

0 Felhasználó és 11 vendég van a témában

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #324 Dátum: 2008. Április 21., 13:41:51 »
Idézet
A G.I.Joe-Transformers cross-overrel végeztem a DW-s óta. Szörnyű lett.
Ezzel én is egyetértek. Ennél sokkal jobban is összehozhatták volna a frakciókat.

Nem elérhető Panni

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2008. Április 20., 15:40:45 »
Idézetet írta: Silver&Clio
Engem még az is érdekel miért akarják maguk közé a Kaszások Hatlövetet.

Szia!:)

Valószínűleg azért, mert csak pusztítani tud.

Nem elérhető Optimus Prime

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #322 Dátum: 2008. Április 20., 14:32:10 »
A G.I.Joe-Transformers cross-overrel végeztem a DW-s óta. Szörnyű lett. Bár, amit Warusz szerzett be az gyanítom a Devil's Due féle széria. Tavaly adták ki a Vol. 4-et. De én még a arvel-féle cross-overre se tudtam rászánni magam.
A rajfilmben, ha jól tudom két G.I.Joe-s cameót csempésztek be. Az egyik Snake (akak Cobra Commander) és Marissa Fairbourne.
"Give me your face!"

Nem elérhető Silver&Clio

• Garfield
  • **
« Válasz #321 Dátum: 2008. Április 20., 10:34:30 »
Szia Panni! Egy újabb ismerős !  Szia Warusz! Valahogy a TF és egyébb univerzumok keverésének nem vagyok a híve.
Bár a G. I. joe-nak mondjuk mondjuk van némi köze  Transformerekhez.. De mint játék és nem mint történeti.
De amikor az X-mann univerzumot összevegyítették a Tf univerzummal..hát.. én spec nem leszek az olvasója.

Napcsillantó és Hunter sorsa összefonódik! Nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.
 Engem még az is érdekel miért akarják maguk közé a Kaszások Hatlövetet. Valami lehet benne ami más mint a többi álcában..
Optimus gratulálok a DVD kollekciódhoz. Egyetértek továbbra is azokkal akik szerint   a G1 Marvel képregény sokkal jobb mint a rajzfilm sorozat.

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #320 Dátum: 2008. Április 19., 20:58:54 »
Kiss dicsekvés  az Animeconon be szervltam 1 G.I.Joe vs. TF BlackHorizon 1-es számot .

Nem elérhető Panni

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #319 Dátum: 2008. Április 19., 13:38:03 »
ez tényleg jó volt. Csak szegény Napcsillantó...

Nem elérhető Abyss

• Garfield
  • **
« Válasz #318 Dátum: 2008. Április 19., 01:53:41 »
Nagyon tetszik az idw-s transformers. Elég jó színvonallal nyomják, jók a sztorik, jók a rajzok, és remek a fordítás. Csak így tovább

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #317 Dátum: 2008. Április 19., 00:57:43 »
Ma értem a végére a G1 marathonnak. Végre teljes a G1 DVD gyűjteményem.
Ahogy néztem a Season 2. felét és a 3. nem találtam hibát a Transformerek eredet történetébe. Bár a Quintes verziót azt hiszem sokan nem szeretik pedig eme változat szerint jobb. Mert itt a Transformerek maguk ébrednek öntudatra és lesznek érzelmeik, pedig nem arra tervezték őket. Az alakváltátást is később sajátítják el. Az egyik legérdekesebb epizód a "The Dweller in the Dpeths", amiben a Quintek régi kísérletei tűnnek fel, eg félig organikus, félig kibernetikus szörny(ek). Ergo a BM az a fa nem is olyan lehetetlen.
Ja, és Galvatron meg tiszta őrült, a 3. évad legjobb karaktere.
"Give me your face!"

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
« Válasz #316 Dátum: 2008. Április 18., 09:13:09 »
Az Ok, tényleg nem volt semmi hogy lekapta a Bárkát, de Optimusz biztos szétrúgja érte a valagát...mivel nem terem minden bokorban Bárka 19  
Mondjuk Megatron is le tudta volna lőni az űrhajót , met fúziós ágyúja csodákra képes   - persze ő pont ezér hívta hősünket, hogy ne neki kelljen  - aztán Sokkoló (persze ö most még be van temetve meg valahol), Szuper Omega is le tudna durrantani simán egy Bárkát, de miért tenné   ...
Egy szó mint száz, kiváncsi vagyok mit tud valójában...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 18., 23:39:51 írta Hans von Luck »

Nem elérhető Silver&Clio

• Garfield
  • **
« Válasz #315 Dátum: 2008. Április 18., 00:58:22 »
Igen Röptűz és Napvihar összecsapás nekem is az egyik kiemelt kedvencem de ami főleg megragadt belőle egy jelenet amikor: Üstökös Röptűz kedvéért megmenti Ürdongót persze nem viszi túlzásba... A DW G1 nagyon hangulatos volt... nekem ezért is tetszett. Az álcarovaros rész is jó bár inkább Jazz és Napcsillantó miatt. Láttam  borító rajz tervezeteket  a soha el nem készült részekhez, nagyon sajnálom hogy nem folytatták. Az IDW-t most én is nagy izgalommal várom. Hatlövettől még a saját álcatársai is félnek. Érdekes azért a hozzáállása a pusztításhoz. Nem talál benne különösebb örömet inkább úgy van vele: erre építettek ez is meló el kell végezni.. érdekes..
A Marvel G1-et én sem olvastam még végig. Magyarul sokkal jobb olvasni mint angolul minden negyedik szót szótárazni.
A halott univerzum lehet Unicron után maradt felfalt és elpusztított világok dimenziója. Hogy mit keres itt Nemezis Prime? Az első Bárkán indultak hódító utra ekkor zuhant bele valamilyen anomáliába az ürhajójuk, még békeidőben. Asszem az Optimusz reflektorfényben-részben volt róla szó.. De lehet tévedek.
Most hírtelen több tucat Tf regényt olvastam el.

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #314 Dátum: 2008. Április 17., 20:57:13 »
Idézetet írta: Hans von Luck
Kiváncsian várom a Pusztítás folytatását, mert egyelőre nem értem hogy miért fosik mindenki Hatlövettől...

Hát nem is tudom... Szerintem elég meggyőző erődemonstráció volt az, ahogy egyszál magában lelőtte a Bárka 19-et... Már csak azért is, mert ha olyan könnyű lenne ugyanezt megcsinálni, akkor nem Hatlövetet küldik...

Igazság szerint nem nagyon tudok mit hozzáfűzni a DW-s TF füzetekhez. Olvastam belőlük, de nem tudom hogy végig jutottam-e rajtuk. Engem valahogy nem fogott meg annyira, noha nagy rajongója vagyok a sorozatnak. Az is lehet, hogy mindössze abból adódik ez a dolog, hogy még a Marvel G1-et se sikerült végig olvasnom, így sok utalást és egyebet, ami még arra építet nem tudtam megérteni. Talán ha itt végetér majd a sorozat újra megkísérelem...

"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
« Válasz #313 Dátum: 2008. Április 17., 19:56:43 »
A DW-s TF tényleg király volt. Jó volt a G1 és a WW is. Jó történetek és szép rajzok jellemezték...
kár hogy idö előtt vége szakadt...reméljük az IDW-nél nem fog ez megismétlődni...
Kiváncisan várom a Pusztítás folytatását, mert egyelőre nem értem hogy miért fosik mindenki Hatlövettől...félre ne értsetek, olvastam a róla szóló Spotlightot, erös meg minden...DE láttunk már más robiktól egy-két cifra dolgot...és persze nem minden az erő...
Szal kiváncsi vagyok...

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #312 Dátum: 2008. Április 17., 10:21:41 »
Igen a Bruticus-Predaking tényleg jó volt!  Főleg, hogy ebben a sorozatban a méretarányokra is figyeltek. Emlékszem a régi Marveles G1-ben mindig más volt a robotok mérete, az emberekhez és egymáshoz képest is. Persze ez lehet, hogy csak a rajzolók hibája, de itt legalább figyeltek erre is.  . Kedvenc részem még Röptűz és Napvihar bunyója. És az egész Mikromesteres történet is tetszett, szerintem nagyon jó, hogy egy külön rassz van még a TF-eken belül...És az a "báros" jelenet is nagyon ott volt.

Nem elérhető SkleshN

• Indiana Jones
  • *
    • http://
« Válasz #311 Dátum: 2008. Április 16., 18:31:00 »
Üdv!

Hatlövetet jó végre magyarra fordítva is látni. Tud valaki a neten vagy máshol található Hatlövetű karakterleírásról?

Amit nem értek ezzel a legutóbbi (IDW pusztítást 3.) résszel kapcsolatban:

- A halott univerzum hogy jön a képbe és mit keres az oldalukon Galvatron? Esetleg lesz itt is Galvatron vs. Megatron harc?

Köszi ha tudtok segíteni.

Üdv!
" Freedom is the right of all sentient beings. "
-- Optimus Prime

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #310 Dátum: 2008. Április 16., 17:56:45 »
A mai BW el marad? Mert már 18 óra lesz és csak a Kacsa mesék jönnek be nekem.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #309 Dátum: 2008. Április 16., 13:04:31 »
Bruticus-Predaking az jó volt, én bírtam az Álcarovaros két részest, Jazz, Csatár és Napcsillantó miatt különösképp.  De nekem az egész v2 is hangulatos volt. Optimuszt leszámítva Pat Lee rajzaival se volt bajom. A War Within v3. pedig szintén nagyon tetszett, pláne, amikor megláttam a 4. rész vázlatait. Huhú, lett volna na írtás!    (DeviantArton meg lehet nézni Joe Ng (NgBoy) oldalán). A TF/G.I. Joe crossover is jó volt.
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #308 Dátum: 2008. Április 16., 11:36:30 »
DW G1? Hm... Annyira nem csíptem a DWt, de a vége kezdett tetszeni, mikor már Figueroa rajzolta. Mondjuk a Szuper Omega kontra Napvihar és a Bruticus kontra Predaking párharcok elég jók voltak.

Nem elérhető Silver&Clio

• Garfield
  • **
« Válasz #307 Dátum: 2008. Április 15., 23:38:00 »
Idézetet írta: KiD
Clio, te vagy az? Ki az a Silver?

Ja ja én vagyok.  Már itt is kontárkodom..
Silver=Silver Hand egy Tf karakter. Avagy milyen lennék ha TF volnék... játék része. Már két különböző fórumon is beszélgettünk erről a témáról és nagyon jó ötletek voltak.. volt aki komolyan vette, volt aki nem és volt akit meg nem érdekelt.. részemről egy érdekes játéknak tartom. Ha eljutok odáig meg is rajzolom.

KiD! Neked melyik rész vagy jelenet( jelenetek) volt a kedvenced a DW G1-ből?
Szívesen olvasnám ha a többiek is kfejtenék.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #306 Dátum: 2008. Április 13., 22:41:25 »
Clio, te vagy az? Ki az a Silver?
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 13., 22:42:09 írta KiD »

Nem elérhető Silver&Clio

• Garfield
  • **
« Válasz #305 Dátum: 2008. Április 13., 21:46:08 »
IDW pusztítást  3.  ,már olvastam angolul, de nagyon jó volt most Magyarul is elolvasni, így mégtöbb részletet megértettem! Már első olvasásnál is elszorult a torkom amikor az utolsó oldalakon Racsni megjegyzi: " Ez itt az út vége!" Megkönyebbülés volt O-t és csapatát látni..  A halott univerzum még mindig sejtelmes..
Arcee spotlight-ra is nagyon kíváncsi vagyok.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #304 Dátum: 2008. Április 12., 11:26:44 »
Idézetet írta: holloo
Egyébként akkor vetődött fel bennem a kérdés amikor a Mikromesterek az akadémiát emlegetik és mind ott lettek kiképezve...Elképzeltem ahogy a végzős diákokért jönnek az álca és abot menedzserek és különböző ajánlatokkal csábítgatják őket...
Nos, a Mikromesterekben konkrétan ilyesmiről volt szó. Az energiatakaréskosságból létrejött a Transformerek új generációja, akiket az Autobotok-Álcák közösen képeztek ki, hogy aztán végül ők döntsék el, kihez akarnak csatlakozni. Aztán persze a beilleszkedéssel többeknek problémájuk voltak: az egykori társaikban nem láttak ellenséget, a "nagyok" nem fogadták be őket igazán a csapatba, kicsit a transformers világ gettólakói voltak, a kamaszkori lázadás minden velejárójával. (Plusz, hogy a dolog bonyolultabb legyen, volt köztük pár Mikromester, aki korábban rendes robot volt, csak átültették kisebb testbe.) Mondom, eltérő írók, eltérő koncepciók.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 12., 11:27:26 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #303 Dátum: 2008. Április 11., 23:39:43 »
Érdekes rész volt ez a Beast Wars epizód, azok a romok már amúgy is foglalkoztattak...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 11., 23:39:58 írta KiD »

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #302 Dátum: 2008. Április 11., 21:53:08 »
Szerintem lehetséges, hogy pár új robit épitenek beléjük épitenek némi gyakorlatott és ezért nem kezdőként ugornak bele az 1ső csatájukba. mert akkor kár lett volna meg épiteni öket, ha máris bele rohannak az 1ső lézer találatba.
Megatron eredet részében látni Portyázót aki végül el dönti, hogy el hagyják a várost, így szerintem korábban valahogy szerzett ilyen tsztséget amit talán tanulással kapott.
A régi Marvelben jegyeztem meg 1szer Kup, hogy Optimus tette biztonsági tiszté a Bárkára, amit szerintem tapasztalatai miatt kapott.

De Elwoodnak igazat adok abban nem lehet igazán tudni.

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #301 Dátum: 2008. Április 11., 14:47:43 »
Hát köszönöm      .tehát akkor mégsem én vagyok a hülye... Egyébként akkor vetődött fel bennem a kérdés amikor a Mikromesterek az akadémiát emlegetik és mind ott lettek kiképezve...Elképzeltem ahogy a végzős diákokért jönnek az álca és abot menedzserek és különböző ajánlatokkal csábítgatják őket...

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #300 Dátum: 2008. Április 11., 14:24:22 »
Szerintem nem feltétlenül érdemes ezt ennyire gyakorlatiasan átültetni a hétköznapi nyelvre. A Transformers univerzum ilyen szempontból sokkal kevésbé kidolgozott, mint a Star Trek vagy a Star Wars univerzum. Az elképzelések írónként, felfogásonként változnak. Vannak robotok, akiknek a háború előtti foglalkozása a meghatározó - Grapple (Csáklya?) például építész - másokat különleges képességeik predesztinálnak feladatokra, de a "ranglétrán" - már ha van ilyen - nem sok mozgás van, mindenki elégedett a beosztásával . A Fővezéreket vagy Prime-okat választani szokás, akár a Mátrix átadásával, (amibe a Mátrixnak is van beleszólása, lásd Rodimusz a rajzfilmben), vagy az Autobot tanács által (War Within v1, DW képregény).

A robotok kora megint nem egy teljesen végiggondolt koncepció, ami szintén alkotónkként változó. Simon Furman a G2-ben a legtöbb kibertronon született robotot egyidősnek mondja, akik - pont Kup és Nagyágyú példáján - másképp váltak éretté az évek során. Ugyanakkor vannak újjonnan készült robotok, akik cseppet sem viselkednek kezdőként, és vannak igencsak kölyökképű robotok, (pl: Wheelie). Szerintem ezek olyan dolgok, amivel kapcsolatban mindenkinek lehet saját elképzelése, amiről lehet értekezni, beszélgetni, de semmiképp sem érdemes egyik teóriát sem kőbe vésettnek felfogni.

Update: Ja és ma újra BEAST WARS! Egy általam kedvelt résszel.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 11., 14:39:34 írta elwood »

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #299 Dátum: 2008. Április 11., 13:47:21 »
Hmm  ..igen akkor pontosítok. Tehát, minden TF-nek van valamilyen feladatköre, néhányuknak pedig tiszti rangjuk is. Tehát, a TF seregekben mindenki gyalogként kezdi (mint a földi hadseregekben) és később eredmények alapján sorolják be őket vagy már a speciális feladatokra "születnek"?  Jó belegondolva ez elég hülye kérdés, de én sehol sem találtam erre magyarázatot. Pedig a robotok is különböző korúak pl Cup a nagyöreg stb...

• Garfield
  • **
    • Iacon Reborn
« Válasz #298 Dátum: 2008. Április 11., 11:39:08 »
Idézetet írta: holloo
Egy nagy kérdésem van a TF-el kapcsolatban ami mostanában foglalkoztat. Lehet, hogy volt már róla szó, de engem az érdekelne, hogy a robotok, hogy kapják a rangokat. pl. Valaki kiérdemli a fővezér címet vagy már eleve erre építik?

Nos, ha  Prime-ságra gondolsz az úgy átszáll egyik vezérről a másikra. Megörökölvén a Mátrixot. Klasszikus példa erre a TFTM: Optimus -> Rodimus.
"Give me your face!"

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #297 Dátum: 2008. Április 11., 09:58:59 »
Egy nagy kérdésem van a TF-el kapcsolatban ami mostanában foglalkoztat. Lehet, hogy volt már róla szó, de engem az érdekelne, hogy a robotok, hogy kapják a rangokat. pl. Valaki kiérdemli a fővezér címet vagy már eleve erre építik?

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
« Válasz #296 Dátum: 2008. Április 11., 07:54:09 »
Király rész volt, köszi...Szegény Racsni megint beletenyerelt a lecsóba...
Mint annak idején a Marveles TF-ben Megatronnal került szembe, ráadásul úgy emlékszem hogy 2x...és mind a 2x szembeszállt vele, úgyhogy bírom a dokit mert amikor kell, mindig a sarkára áll és odavág  

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #295 Dátum: 2008. Április 10., 19:51:15 »
Idézetet írta: KiD
Ez a Galvatron nem az a Galvatron.  
Az igaz KId, de talán pont ettől olyan érdekes meg attól, hogy 1 ex főverér áll a háttérben .