megpróbálom feldobni itt a témát, egy olyasmivel, ami biztos, hogy előkerült már, de szerintem rajongók között örök téma, én meg mostanában kicsit jobban rá vagyok kattanva a TF-re mint kéne, szóval... Kik a legerősebb autobotok?
Az álcákba nem akarok belemenni, mert rengeteg van, és nehezebben meghatározható, ki milyen erős, váltakozó is. Autobotoknál viszont az egyesülőket leszámítva összeszedtem azokat akik szerintem ott vannak. A marvel g1 és g2 a DW és az IDW képregényekből. Az alter rajzfilmeket meg nem ismerem. Hozzátenném még, hogy nem a legtöbb súlyt felemelő autobotokat szedném össze, hanem a legnehezebben legyőzhetőket.
Akikbe szerintem a legtöbben egyet értenénk: Optimus, Rodimus, Ultra Magnus, Maximus, Metropelx, Szuper omega és Mogorva.
Akiken lehetne vitatkozni sokat:
Kup (Az egyik legjobb harcos, kb mindegyik autobot tanítója, nincs gyenge pontja)
Inferno (marveles leírás, az egyik legerősebb autobot)
Röptűz (Mindenhol nagyobb és erősebb az átlag autobotoknál)
Össztűz (Marvel, semmi baja nem lett egy űrjármű meghajtójától, annyit mondott, jaj, ez meleg. szintén az egyik legjobb harcos)
Iszap (Az egyik legkeményebb autobot, csak elég lassú)
Keményfej (IDW)
Arcee (IDW világ egyik legveszélyesebb autobotja)
Deltás (A tripla változók mindig erősebbek az átlag autobotoknál, ráadásul ő egy óriás anyahajóvá változik, és a DW és IDW képregényekben is jóval nagyobb a többieknél)
Légihiúz (Bár nem harcos, a mérete miatt jóval erősebb a többieknél, és a megjelenése egy csatában bármikor az autobotok oldalára fordíthatja a küzdelmet. Volt már rá példa.)
Útszaggató (ha jól emlékszem a DW-s képregényekben egy "kicsit" erősebb volt a többieknél.)
Szökkenő (bár nem fővezér szintű, mert az erősebb álcák legyőzik, de szintén a legerősebb autobotok között van szerintem.)
Drift (majdnem kihagytam, elég top harcos, nehezen legyőzhető)
Továbbá az összes tankká alakuló autobotnak szerintem erősebb páncélja van és nagyobb tűzereje, össze is lehetne gyűjteni még 4-5öt, de őket asszem annyira nem emeleték ki soha.
plussz, néztem még multkoriban listákat, és ez volt az, amivel a legjobban egyet tudtam érteni, de nem mindenben:
http://screenrant.com/transformers-powerful-autobots-ranked-optimus-rodimus/Mert pl én űrdongót én nem tenném a legjobbak közé.