Hát örülök, ha sikerült egy kicsit feldobnom az új év első napjait...

A Csöves név sokkal jobb, mint a Csőtörő volt a magyar kiadásban. Remek döntés.
Ez igaz, de nekem erről még mindig egy hajléktalan jut az eszembe, sem mint egy robot csövekkel a kezén. De majd megszokom.
De most nagyon drukkolok neki, annak ellenére, hogy ő is egy kis poéngyárosnak tűnik. Sőt, az Elveszett fény összes tagjának (többé-kevésbé) viccesre lett véve a személyisége. Mi ez? Breaking bad?

Nem, nem lesz olyan nagy poéngyáros. Az a helyzet, hogy a sorozat sok karaktert szerepeltet, kisebb-nagyobb neveket, de jónéhányuk csak vendég, aki fel-felbukkan a "vásznon". Ami meg a nevet illeti, ezt igazából elismerem, hogy benéztem, de tekintve hogy magyarul ezek szerint csak a karakterleírása került publikálásra - az a szám egyébként nekem spec. nincs is meg -, talán elnézitek ezt a kis bakit.
A két álca halálba sírták magukat, de a végén mégis előkerültek?
Igazából ez egy elég problémás pontja a történetnek. nagyon szerencsétlen a megfogalmazás, az angolban sem volt jobb és a magyarban sem sikerült jobban átadnom, de a betegek alatt nem kimondottan a két álcát kell érteni, hanem a Delphi pácienseit kollektíven. Az angol változat ráadásul meg csak úgy fogalmazott, hogy "Pharma sosem végezte el az operációt, mert nem sokkal a hívás után azok sírni kezdtek. Halálba sírták magukat." Úgyhogy még félreérthetőbb, és én sem értettem elsőre, hogy akkor most mi van? Végül Farek mester gyújtott fényt az agyamban egy diskurzusunk során, és komolyan tökön szerettem volna rúgni magam, hogy nem esett le előbb...
Az Á. I. D. meg gondolom csak az álcákra jelentenek veszély, a botokat csak békén hagyják. És már most meg lehet jósolni, hogy Pharma meghal, és Racsni megkapja a kezeit.
Ó, az Á.I.D. kapcsolat mögött sötétebb dolog húzódik meg mint hinnétek, és bár ez csak két fejezetes történet, azért Roberts bácsi odatette magát. Higgyétek el megéri kivárni a folytatást...