Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1260452 alkalommal)

0 Felhasználó és 13 vendég van a témában

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #3894 Dátum: 2015. Szeptember 06., 11:18:02 »
Már most imádom ezt a sorozatot, öröm olvasni...tartalmas, jópofa és átjárja egy kis fekete humor...
Köszönöm!   :)

Jó hogy Ciklon is szerepelni fog Rodimusz oldalán...tetszik.

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #3893 Dátum: 2015. Szeptember 06., 11:06:46 »
Végre elindult az aranykorszak itt a Hálózsákon is. :ugral: :ugral: :ugral: :worship: :worship: :worship: :ugral: :ugral: :ugral:

Egyébként nagyon érdekes visszaolvasni a korai részeket a később események tükrében. Ez egy jó tanács is a sorozathoz, ajánlom majd a jövőben, hogy visszaolvassátok a részeket. Mivel Roberts hosszú távra(olykor ÉVEKRE!) előre tervez/tervezett, néhány régi rész akár teljesen új megvilágításba is kerülhet majd, és ezáltal még élvezhetőbbé válik majd. Részben ilyen ez a füzet is. 

Nagyszerű lett a fordítás. Egy aprócska megjegyzés. Amikor Pörgés/Whirl a Tisztogatókhoz intézi humoros szónoklatát, akkor többes szám második személyben beszél inkább a maradványokhoz és nem csak 1 roncshoz. De ezt leszámítva teljesen rendben van a füzet lefordítása.

Na már most. Több kérdésem is van:
-Ki volt az a pici félbe vágott robot?
-Pörgés ilyen erős?
-Ciklont magukkal vitték?
-Portyázó fel akarta őket robbantani?
1. Ha a kis fehér-kék robotra célzol, nos ő Tailgate/Hátsóajtó(remek magyar név  :D ) és főszereplő lesz a sorozatban.
2. Igen.
3. Igen. Ő is főszereplő lesz. A kis félbe vágott robottal érdekes párost alakítanak a sorozatban.
4. Majd kiderül. És nagyot fog mindenki nézni, ha kiderül mit rakatott Portyázó a hajóra....

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3892 Dátum: 2015. Szeptember 06., 10:56:30 »
Na már most. Több kérdésem is van:
-Ki volt az a pici félbe vágott robot?
-Pörgés ilyen erős?
-Ciklont magukkal vitték?
-Portyázó fel akarta őket robbantani?

Nem elérhető roberto

• Pókember
« Válasz #3891 Dátum: 2015. Szeptember 03., 23:25:10 »
1. mondatom elejéről lemaradt a kérdőjel.

Nem elérhető roberto

• Pókember
« Válasz #3890 Dátum: 2015. Szeptember 03., 23:24:26 »
Bűncselekményt követtem el azzal, h 1x 'átlapoztam'  ;D
De nem volt egy nagy durranás. Ennél komolyabbat el lehet sütni. Sztem a készítők kicsit unatkoztak, ilyenkor jönnek elő nem teljesen komplett ötletekkel.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #3889 Dátum: 2015. Szeptember 03., 23:05:58 »
Mit szólnál ahhoz, ha összeeresztenék a szuperhumánokat az alakváltókkal?

Olyan is van. A Marvel féle Tranformers 3. számában összefutnak Pókemberrel. Később kapnak pár saját szuperhőst, akik ellen harcolhatnak, a Neo Lovagokat.

Létezik egy Tranformers - Avengers közös történet is, ami annyira rossz, hogy remélem, sosem fogod elolvasni. Tényleg. Tudom, hogy csábítóan hangzik felkutatni, de jobban jársz, ha teljes erővel lefejeled a falat. Megnyugszol. Nem véletlenül nincs fent itt, az oldalon sem.

És végül koncepció rajzok készültek egy Igazság Ligájával közös történethez is, jól is néznek ki, de azt azóta lefújták.

Nem elérhető roberto

• Pókember
« Válasz #3888 Dátum: 2015. Szeptember 03., 22:43:27 »
Mit szólnál ahhoz, ha összeeresztenék a szuperhumánokat az alakváltókkal?

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3887 Dátum: 2015. Szeptember 03., 21:38:38 »
Egyébként az ongoing sorozatból az Észak-koreai rész jött be a legjobban. Megmutatta, mire lehet képes egyetlen diktátor, ha kap erős szövetségeseket, még ha ez kimerült pár csatarobotban.
Magam részéről még olyan alterverzumot is el tudnék képzelni, melyben az alakváltók a történelem vérzivataros korszakaiban-két világháború-, vagy a szuperhatalmi rivalizálás, a hidegháború idején kerülnek a középpontba.

Az Acélszívek és a Dreamwave féle G.I.Joe - Transformers miniket ajánlom ez esetben a figyelmedbe.  :bravo:

Nem elérhető roberto

• Pókember
« Válasz #3886 Dátum: 2015. Szeptember 03., 21:27:34 »
Egyébként az ongoing sorozatból az Észak-koreai rész jött be a legjobban. Megmutatta, mire lehet képes egyetlen diktátor, ha kap erős szövetségeseket, még ha ez kimerült pár csatarobotban.
Magam részéről még olyan alterverzumot is el tudnék képzelni, melyben az alakváltók a történelem vérzivataros korszakaiban-két világháború-, vagy a szuperhatalmi rivalizálás, a hidegháború idején kerülnek a középpontba.

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3885 Dátum: 2015. Szeptember 03., 16:07:57 »
Egyelőre nincs. Anno elgondolkodtam rajta, még a második film környékén, de végül meghiúsult, közben megkaptam a fősorozatot, így most azokra koncentrálunk. Ha kifut a Regeneráció, helyette az UK lesz az esélyes utód.
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető roberto

• Pókember
« Válasz #3884 Dátum: 2015. Szeptember 03., 01:27:11 »
Szimpla érdeklődés részemről.

Lehetséges a távolabbi jövőben a Bay-féle univerzum képregényeinek honosítása, vagy ez nem szerepel a tervek között?

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3883 Dátum: 2015. Augusztus 31., 17:18:25 »
Köszönöm a befejező UK sztorit, már épp kérdezni akartam, hogy mikor jön a befejezés.  :worship:
Ezen a vonalon volt minőségi rajz, vagy inkább ez volt a jellemző? Érdekes, mennyire megáll egy-két rajzoló egy bizonyos szintnél, Jeff Anderson erre az élő példa. A tegnapi Annual és a Regen 00 között van 25 év, mégis még mindig szétesnek sokszor a karakterei.

A két legjobb rajzoló itt is Geoff Senior és Andrew Wildman volt, őket innen vitték át az amerikai sorozatba. A rajzok minősége az itt látottakon belül ingadozott, és főleg a kezdetekben voltak még rosszabb rajzok is.

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3882 Dátum: 2015. Augusztus 31., 10:00:37 »
Furman egyik örök párharca. Szegény Magnust hányszor fogja még Galvatron rommá verni? :D
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 31., 13:13:42 írta Feast4 »

Nem elérhető SwitcX

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #3881 Dátum: 2015. Augusztus 31., 07:04:03 »
Köszönöm a befejező UK sztorit, már épp kérdezni akartam, hogy mikor jön a befejezés.  :worship:
Ezen a vonalon volt minőségi rajz, vagy inkább ez volt a jellemző? Érdekes, mennyire megáll egy-két rajzoló egy bizonyos szintnél, Jeff Anderson erre az élő példa. A tegnapi Annual és a Regen 00 között van 25 év, mégis még mindig szétesnek sokszor a karakterei.

Nem elérhető Zigota

• Fantom
« Válasz #3880 Dátum: 2015. Augusztus 28., 12:13:21 »
Köszi a választ, talán azt várom legjobban :)

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3879 Dátum: 2015. Augusztus 27., 14:11:22 »
Van még pár rész az első ReGen-ből is, nem?  :rolleyes:

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3878 Dátum: 2015. Augusztus 27., 13:26:29 »
Előbb-utóbb biztosan. A fordítás kész, már leadtam Tyrantnak beírásra.

Nem elérhető Zigota

• Fantom
« Válasz #3877 Dátum: 2015. Augusztus 27., 11:59:29 »
Ez a játék olyan mint ha Dragonball lenne robotokkal. (C-18 lesz benne?) A Regeneration is folytatódni fog?

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3876 Dátum: 2015. Augusztus 27., 11:45:02 »
Pont most végeztem a Rise of the Dark Spark-kal, ami nem annyira nagy gyöngyszem, úgyhogy ezzel engem is sikeresen felcsigáztál! :D

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3875 Dátum: 2015. Augusztus 27., 10:43:00 »
Na jó, ezt már most várom...

Hú. Ezzel a rengeteg fényeffekttel és soft metál zenével le se tagadhatja, hogy ez egy japán fejlesztés. Bár még mindig nem sikerült megszoknom a furcsán csillogó külsejűket, de az mindenképpen piros pont nálam, hogy a régi szinkron csapatból nem csak a Welker-Cullen párost sikerült leszerződtetni (pl. Mogorva, Űrdongó, Csatár és Bokszoló hangja is a régi). Viszont ha valami ennyire G1 hű, akkor Dongó miért nem lett VW bogár?
Wildman • Figueroa • Guidi • Su • Matere • Milne • Raiz • Griffith

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3874 Dátum: 2015. Augusztus 27., 10:05:43 »
Na jó, ezt már most várom...

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3873 Dátum: 2015. Augusztus 26., 08:24:30 »
Bakker, gondolhattam volna, hogy ugyanaz a tábla... Elvonta a figyelmem az akasztott bábu.
Intruder: én is a HARC-ból indultam ki, de nem sokra jutottam vele... :)

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3872 Dátum: 2015. Augusztus 26., 00:51:00 »
Ha engem kérdeztek nem vagyok megelégedve az idws alakjával, de remélem, hogy valaki más majd nem rajzolja ilyen nyulgára. És ha már a rajzolásnál tartunk miért kellett Üstökönek megint új testet adni?  :-\ Csak azért mert ekkor a WfC játék volt a menő? Az ilyesmit annyira utálom!
A RID 1-ben erre Acélfej adott egy magyarázatfélét. A lényeg, hogy kibertroniasították az altmódjukat, mert a földi formák nem bírják a megvadult Kibertroni terepviszonyokat.

Még az érdekelne, hogy ennek a három hétnek (amíg O. P. el volt tűnve) lesz még jelentősége, vagy ennyiben marad?
Emlékezetem szerint ennyiben hagyták. Gondolom, ez dramaturgiai szempontból kellett, hogy meg lehessen pörgetni a dolgokat egy kicsit.
Azon a képen ahol visszaér Iakónba és megjelenik a sok idegen robi között van egy tábla, mintha angol szöveg lenne rajta. Az mi?
Ezen az oldalon elolvasható: http://halozsak.hu/images/stories/kepregenyek/transformers/transformers-idw-mtmte/tf-tdoop/tf-tdoop-01-13.jpg
Ott azért nem lett magyarítva, mert elfeledkeztem róla, illetve amúgy sem akartam volna ezzel feleslegesen szívatni Tyrantot...

Most akkor MTME, RID, Monstrosity, UK sorrendben lesznek a képregények, vagy negyedik vasárnaponként valami más van betervezve?
Várható-e  valamikor a Transformers Universe(Marvel) vagy az MTME(DW) kiadványok fordítása? esetleg az IDW is adott ki hasonlót?
A MTMTE, a RID és a Monstrosity fix, hogy menni fog, ugyanakkor egyelőre a 4. vasárnap kérdéses. Lényegében mostanra letudtuk az elmaradásaimat, a raktáron lévő Reflektorfényben füzetek és egyéb minik mind később a két fősorozattal párhuzamosan játszódnak majd, így még nem döntöttem el, mi legyen a 4. vasárnap sorsa.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3871 Dátum: 2015. Augusztus 25., 23:11:00 »
C. S. A. T. A. (Célkeresésre Specializált Arrogáns Taktikai Automobil) pl.

Ez tök jó!  :) Én meg mit szenvedtem a H.A.R.C.-al.. :badteeth:

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3870 Dátum: 2015. Augusztus 25., 22:49:20 »
C. S. A. T. A. (Célkeresésre Specializált Arrogáns Taktikai Automobil) pl.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3869 Dátum: 2015. Augusztus 25., 16:36:28 »
Aldarion: szabad tudni mi a S. Z. Ö. G.  eredetije?
NAILs (Non-Aligned Indigenous Life-forms)
Fémhéja meg egy Autobot Színlelő volt a japán G1-ben, de szerepelt egy kockányit a Drift mini első számában, ahol Napcsillantó mentette meg.

Ha engem kérdeztek nem vagyok megelégedve az idws alakjával, de remélem, hogy valaki más majd nem rajzolja ilyen nyulgára. És ha már a rajzolásnál tartunk miért kellett Üstökönek megint új testet adni?  :-\ Csak azért mert ekkor a WfC játék volt a menő? Az ilyesmit annyira utálom!

Én is köszönöm ezt a tényleg érdekes füzetet Aldarionnak és Tyrantnak! Azzal, hogy Optimusz újraformázta Kibertront hatalmas, új lehetőségeknek adott táptalajt.
A kedvencem az volt amikor a végén kijelenti, hogy ő a múltat testesíti meg, akárcsak a Regenben, de legbelül neki is elege van már az egészből.

És OFF: kiváncsi lennék, hogy a Nails után ennek a robotnak a nevét minek fordítanátok? :D
W.A.R.S. (Wicked Attack Recon Sportscar.)
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 25., 16:51:06 írta Intruder »

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3868 Dátum: 2015. Augusztus 25., 15:46:21 »
Aldarion: szabad tudni mi a S. Z. Ö. G.  eredetije? Kíváncsi vagyok, gondolom nem keveset kellett agyalni rajta, de valóban nagyon elmésen megoldottad!  :D Még az érdekelne, hogy ennek a három hétnek (amíg O. P. el volt tűnve) lesz még jelentősége, vagy ennyiben marad? Azon a képen ahol visszaér Iakónba és megjelenik a sok idegen robi között van egy tábla, mintha angol szöveg lenne rajta. Az mi?
Fémhéja szerepelt már? Mert valaki mintha említette volna!

Nem elérhető joustoe

• Garfield
  • **
« Válasz #3867 Dátum: 2015. Augusztus 25., 13:31:03 »
Most akkor MTME, RID, Monstrosity, UK sorrendben lesznek a képregények, vagy negyedik vasárnaponként valami más van betervezve?
Várható-e  valamikor a Transformers Universe(Marvel) vagy az MTME(DW) kiadványok fordítása? esetleg az IDW is adott ki hasonlót?

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3866 Dátum: 2015. Augusztus 25., 00:04:51 »
Épp ellenkezőleg. Mostanra újra ép a Mátrix és az ereje is visszatért, de az még jóval odébb lesz. Addig abban a tudatban alakulnak a dolgok, hogy a Mátrix volt-nincs.

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3865 Dátum: 2015. Augusztus 24., 23:31:52 »
Idézet
A hagyományos status quo első felborítása már ebbe a füzetbe belekerült, a Mátrix pusztulására gondolok. Ha belegondoltok, ilyen még nem történt eddig...

Ebből a kijelentésedből arra következtetek, hogy ezek szerint az amerikai történetekben eddig még nem is tért vissza a Mátrix,
vagy a "mátrix bűvös ereje":) valamilyen formában...