Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1261755 alkalommal)

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
Re:Transformers
« Válasz #3714 Dátum: 2015. Július 05., 14:42:48 »

Úgy ahogy mondod, szeptembertől jönnek az új címek. Ez a meglátás szerintem is helytálló, most, hogy a MTMTE ismeretében tekintek vissza a Káoszra. Ha történet írói felosztását nézem, erős a gyanúm, hogy Costa itt már csak mint ötletgazda vett részt a dologban, mert a dialógusok pergőssége erősen Robertsre vall.
Roberts egyik hatalmas erénye, hogy rendkívül fordulatos történeteket tud papírra vetni, és olyan ötleteket lő el, hogy a hajam leteszem tőle néha - mint pl. amikor az Elveszett fény legénységének egyik megbecsült tagjáról kiderült, hogy igazából nem tudni mióta álca kettős ügynök, és még sorolhatnám, de inkább majd mindent a maga idejében. A másik remek tulajdonsága, hogy képes Costával szemben egyszerre sok szereplővel zsonglőrködni, és nem igazán jellemző rá ez a "Pokéformers" hangulat, amit Costa hozott össze - esküszöm, pár helyütt már azt vártam, hogy az aktuális "gőzöm-sincs-eddig-hol-volt-de-most-itt-van" típusú felbukkanáskor valamelyik karakter kezében ott lesz egy piros-fehér labda... Ezzel pedig együtt jár, hogy rengeteg kevésbé ismert karaktert hoz be akiknek rendszeresen kell nevet kiagyalni - szegény Ambulonnal még mindig nem vergődtem zöld ágra, miután orvos/mentő de van már Mentő, Riadó és Roham is a listákon... - úgyhogy lesz pár új arc a sztoriban. Kanyar amúgy hatalmas arc, az idióta humora nagyon sokszor feldobja a hangulatot...
Ambulonra adja magát az Ambuláns név, ha még nem adtál neki nevet. :D És ami Roberts sztorijait illeti 3 és fél éve írja az MTMTEt, de nem hogy rosszabb lenne a színvonal, hanem még mindig emeli azt. A 40. szám pl. egyszerűen zseniális. Majdnem megkönnyeztem, pedig semmi drámai nem történik benne. Na ez James Roberts! 

Hivatalosan most Fülelő a góré az Álcák között, igaz Galvatron sokkal aktívabb.
Ez mondjuk jogos, viszont ahogy írtad is, Galvatron a nagyobb szarházi, emellett meg... Fülelő mint vezér? Hát ezt viszont nehezen tudom hová tenni...
Galvatron a sokkal nagyobb szarházi, míg Fülelő kvázi a szakrális vezér. :D  Mondjuk ha minden igaz a jövő heti (már nem) RID egyik főszereplője Fülelő lesz, kíváncsi leszek ő mennyire szemétkedik majd Kozmosszal(a másik főszereplővel).
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 05., 15:14:49 írta iktriad »

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #3713 Dátum: 2015. Július 05., 13:07:12 »
Köszönet a fordításért. Kiváncsi vagyok, hogy Roberts mennyire volt ebben a számban benne, mint író. Szerintem az első 2 oldal volt össz-vissz az övé... Ott az MTMTE számos kulcsszereplője előkerül már, plusz ott találunk poénokat, ami majd Robertsre nagyon jellemző lesz. Nagyon tetszik Swerve(most már Kanyar) magyar neve. :D
 :worship: :worship: :worship:
Az MTMTE (és a RID) előreláthatólag szeptemberben indul a Hálózsákon?
Úgy ahogy mondod, szeptembertől jönnek az új címek. Ez a meglátás szerintem is helytálló, most, hogy a MTMTE ismeretében tekintek vissza a Káoszra. Ha történet írói felosztását nézem, erős a gyanúm, hogy Costa itt már csak mint ötletgazda vett részt a dologban, mert a dialógusok pergőssége erősen Robertsre vall.
Roberts egyik hatalmas erénye, hogy rendkívül fordulatos történeteket tud papírra vetni, és olyan ötleteket lő el, hogy a hajam leteszem tőle néha - mint pl. amikor az Elveszett fény legénységének egyik megbecsült tagjáról kiderült, hogy igazából nem tudni mióta álca kettős ügynök, és még sorolhatnám, de inkább majd mindent a maga idejében. A másik remek tulajdonsága, hogy képes Costával szemben egyszerre sok szereplővel zsonglőrködni, és nem igazán jellemző rá ez a "Pokéformers" hangulat, amit Costa hozott össze - esküszöm, pár helyütt már azt vártam, hogy az aktuális "gőzöm-sincs-eddig-hol-volt-de-most-itt-van" típusú felbukkanáskor valamelyik karakter kezében ott lesz egy piros-fehér labda... Ezzel pedig együtt jár, hogy rengeteg kevésbé ismert karaktert hoz be akiknek rendszeresen kell nevet kiagyalni - szegény Ambulonnal még mindig nem vergődtem zöld ágra, miután orvos/mentő de van már Mentő, Riadó és Roham is a listákon... - úgyhogy lesz pár új arc a sztoriban. Kanyar amúgy hatalmas arc, az idióta humora nagyon sokszor feldobja a hangulatot...

Ez mondjuk jogos, viszont ahogy írtad is, Galvatron a nagyobb szarházi, emellett meg... Fülelő mint vezér? Hát ezt viszont nehezen tudom hová tenni...
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #3712 Dátum: 2015. Július 05., 12:50:10 »
Mondjuk lehetett a Kibertronon is. Ha már úgyis otthon voltak, hazaugrott érte.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3711 Dátum: 2015. Július 05., 12:48:10 »
Egyfajta vírus, amivel az Űr magához húzta az álcákat, hogy átadják magukat neki. Megatron persze megmutatta, hogy ő olyan tápos, hogy senki sem állhat az útjába... A páncél mibenlétére meg nem adnak magyarázatot. Van és kész. Ami mondjuk nevetséges. Egy Apex fekszik Omega 1xx-es raktárában. Akkor mi a kankósért nem húzta magára Optimusz, amikor az Álcák bosszújában Megatron ellen indult?

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #3710 Dátum: 2015. Július 05., 12:47:26 »
Köszönet a fordításért. Kiváncsi vagyok, hogy Roberts mennyire volt ebben a számban benne, mint író. Szerintem az első 2 oldal volt össz-vissz az övé... Ott az MTMTE számos kulcsszereplője előkerül már, plusz ott találunk poénokat, ami majd Robertsre nagyon jellemző lesz. Nagyon tetszik Swerve(most már Kanyar) magyar neve. :D
 :worship: :worship: :worship:
Köszönet a fordításért. Még 3 szám az Ongoingból, és jön a szép új TF világ. :D

Az MTMTE (és a RID) előreláthatólag szeptemberben indul a Hálózsákon?

Most ugyan magamra posztolok, de ezúttal is jelezném, ha valakit érdekel, hogy végre-valahára elkészült a Transformers idővonal. Gatyába rázva, felfrissítve, némileg átszerkesztve áll rendelkezésére minden érdeklődőnek...
Köszönet az indővonalért.
 :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Bár én főleg azt várom majd, hogy: a két álcavezér egymásnak essen. Várható ilyesmi majd?
Hát egyelőre még nem került rá sor, de nem lehet kizárni, mivel az amerikai aktuális helyzetben Megatron autobot lett, Galvatron meg az új álca vezér...

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3709 Dátum: 2015. Július 05., 11:56:39 »
Hát egyelőre még nem került rá sor, de nem lehet kizárni, mivel az amerikai aktuális helyzetben Megatron autobot lett, Galvatron meg az új álca vezér...

Kezembe került egy új rész nem olyan rég. Azt kell mondjam még meglepően elhivatott autobot lett. Az idegbeteg kirohanásai megvannak, a többi autobt pedig kerüli, de igen fontos része lett a csapatuknak perpill. Ha fejeket kell bezúzni arra ő az egyik legjobb kalapács.

Viszont köszi az új részt és köszi az idővonalat. Brutális volt, ahogy egyedül draálta a tisztogatókat. :violent: :violent: :violent: :violent: Napcsillantó pedig nagyon eltette Pusztítót.  :violent: Amúgy honnan szedte azt a páncélt? :D Kíváncsi leszek ezzel a nagy döggel, mire jut az übertáp Megatron. Mi ez a tikkelés ami rájött a robikra?
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 05., 12:42:06 írta Feast4 »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3708 Dátum: 2015. Július 05., 11:38:15 »
Bár én főleg azt várom majd, hogy: a két álcavezér egymásnak essen. Várható ilyesmi majd?

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3707 Dátum: 2015. Július 05., 10:37:45 »
Hu, nagyon rendben volt ez a mai frissítés! Számomra most kezd igazán izgalmassá válni a sztori, eddig ez a következetlen ide-oda
csapkodás az Autobotok részéről Galvatron seregei felé  - úgy érzem, nem volt igazán átgondolt. De most így, hogy megjelent az űr,
és Mega is fetápolt, lesz igazán érdekes az eddig, szerintem igencsak érdektelen sztori. Bár én főleg azt várom majd, hogy:
a két álcavezér egymásnak essen. Várható ilyesmi majd?

És hatalmas köszönet az idővonalért!!! Gondolom igencsak nagy meló lehetett. Viszont nagyon hiánypótló dolog végére
tettetek ezzel pontot. Vaqy legalábbis egy pontosvesszőt:) Köszi!

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3706 Dátum: 2015. Július 05., 09:08:18 »
Tetszik ez az új Transformers idővonal. Nagyon jó. :bravo:
A Transformers - Első Generáció idővonalnál kétszer szerepel a G.I.Joe és a Transformers 1-4. Tudtommal a Fejmesterek mini volt a másik.
A többi címekkel minden rendbe van.
És köszönöm ezt az idővonalat! :worship: :worship:
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3705 Dátum: 2015. Július 04., 23:47:18 »
Most ugyan magamra posztolok, de ezúttal is jelezném, ha valakit érdekel, hogy végre-valahára elkészült a Transformers idővonal. Gatyába rázva, felfrissítve, némileg átszerkesztve áll rendelkezésére minden érdeklődőnek...
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 05., 09:21:40 írta Aldarion »

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3704 Dátum: 2015. Július 02., 16:46:00 »
Még nem, és egyelőre nem lehet sejteni, hogy erre a lépésre készülnének.

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3703 Dátum: 2015. Július 02., 09:10:15 »
Űrdongó amúgy a Dark Cybertonban meghal nem? Egyébként ha jól tudom ott teljesedik ki Sokkoló igazi oldala is. Sőt ott Megatron is már autobot illetve Dongó halálakor illetve amiatt lesz az. Úgye?
Igen, igen és az utolsó verzió az igaz. Sőt, én kimondottan örülök annak, a karakter mostanra Roberts sorozatának egyik díszes szereplője lett.

És azóta nem támadt fel?

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3702 Dátum: 2015. Július 01., 12:12:34 »
Űrdongó amúgy a Dark Cybertonban meghal nem? Egyébként ha jól tudom ott teljesedik ki Sokkoló igazi oldala is. Sőt ott Megatron is már autobot illetve Dongó halálakor illetve amiatt lesz az. Úgye?
Igen, igen és az utolsó verzió az igaz. Sőt, én kimondottan örülök annak, a karakter mostanra Roberts sorozatának egyik díszes szereplője lett.
Amúgy hétvégén Regen? :)
Nem. A hétvégén Ramondelli és Káosz 3. rész.

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3701 Dátum: 2015. Június 30., 23:09:41 »

Amúgy hétvégén Regen? :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 30., 23:28:34 írta Feast4 »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3700 Dátum: 2015. Június 30., 21:49:44 »
Tetszett az eddigi TF képregények.
A Káosz és Rendőrségi bevetés jól megy párhuzamosan. Nem semmi, hogy ezért is ment felváltva.
Livio Ramondelli rajzai lehet hogy szokatlanok. Mivel olyan nehezen felismerhetőek az arcok, meg minden. De jól passzol az ilyen sötét, komoly hangulatú történethez. Mint most a Káosz és az Autokrácia.
Reflektorfényben Űrdongó: jó volt ezt is elolvasni. Nem is gondoltam, hogy ilyen rész is volt, hogy ez egy időben játszódik a Rendőrségi bevetéssel.
Ezer köszönet érte! :worship: :worship:

Intruder jól mondta, a Reflektorfényben Csatár részben jelent meg utoljára, aztán eltűnt.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3699 Dátum: 2015. Június 30., 19:54:59 »
Jó kérdés, Blast Off a Reflektorfényben Csatár óta eltűnt.

Nem az AHM-ben?

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3698 Dátum: 2015. Június 30., 18:20:07 »
Jó kérdés, Blast Off a Reflektorfényben Csatár óta eltűnt.
Wildman • Figueroa • Guidi • Su • Matere • Milne • Raiz • Griffith

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3697 Dátum: 2015. Június 30., 13:35:59 »
Idéznék a Reflektorfényben: Metroplexből: "Nincs aki nálunk gyorsabban térne ki az ellenség elől." Meg is említik, hogy amolyan futár szerepkört osztottak rájuk, valami titkos kutatás eredményeit kellett hogy megóvják attól, hogy az ellenség kezére jusson. Jópofa újítás volt, hogy Galvatronhoz hasonlóan Aranybogár is önálló karakter lett, és hatodik tagként Emeltyű lett Ő is. Gondolom nem véletlen, hiszen az ő alakváltása is kb ugyanaz mint a többieké. Ha jól emlékszem a régi Marveles "Csavaros" sztoriban is éppen valami beszivárgós küldetésben ismerhetjük meg őket, és hát alul is maradnak szegények...
Ehhez az "alcsoportos" témához hozzászólva: ha belegondolunk az IDW és Dreamwave-verzumban a legtöbb csapat már akkor is együtt volt, mikor még nem volt meg a "logikai kapocs", pl. Dynobotok a Kibertronon, nem is beszélve arról, hogy a kapcsolódók közül az IDW még csak hármat sütött el (Szerkesztettek, Sztuntikonok, meg ööö, Monstruktor csapata). Ettől függetlenül a Csatarobotok is egy csapat, pedig nekik még az altmódjuk között is csak annyi az összefüggés, hogy egytől egyig hadieszközök. Apropó Csatarobotok: Svindlit értem, hogy magányos farkas, de Kilövő miért nem szerepelt Koreában? Róla tudni valamit? Mintha négy robit említett volna az Égfigyelő hírszerzése, lehet, hogy Kilövő mondjuk Föld körüli pályán dolgozott valamin?

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3696 Dátum: 2015. Június 29., 15:09:13 »
A hivatalos indoklás szerint az Emeltyűk (Throttlebots) azért tartoznak egy csoportba, mert
- azonos az átalakítási sémájuk (a játékoknál)
- mivel nem tartoznak az erősebb robotok közé így náluk a gyorsaság és az agilitás a mérvadó tulajdonság
- illetve feladatkörüket tekintve kém, felderítő és szabotőr küldetéseket bíztak rájuk.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3695 Dátum: 2015. Június 29., 14:34:33 »
Meg lenne egy olyan kérdésem, amit mindig is fel akartam tenni, de mindig elfelejtettem megtenni. Az Emeltyűk, akik régen Csavaros füzetben voltak, mitől számítanak csapatnak? Már mint az Álcarovarok rovarok, a Dinobotok dinók, a Légibotok repülők, de ők ugyanolyan kocsikká alakuló botok, mint Jazz, Dongó, vagy Portyázó, de akkor miért is alkotnak külön csapatot?

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3694 Dátum: 2015. Június 28., 20:56:28 »
Erre nem tudok válaszolni, legfeljebb a saját véleményem fejthetem ki. Bármi is volt az ok, egy biztos, hogy én személy szerint a Bayformers kevés pozitívumai közé sorolom, hogy Dongó kicsit komolyabb teret kapott. Sajnos a klasszikusban, de még az IDWerzum elején is arról szólt a karaktere, hogy "kicsi vagyok, úgyhogy jól lezúztak". A karakter személyiségét mindig is kedveltem, de kevés olyan jelenet jut az eszembe, amikor nem épp lábtörlőt játszott, ezért a v2 egyik érdekes húzásának tartottam az elején, hogy őt választották vezérré - és marha nagy kihagyott ziccernek, hogy ezzel nem kezdett semmit Costa.

Egyébként könnyel elképzelhető, hogy ez a filmek hatása, mert a Camaro altmód immár az animációs szériákból is visszaköszön és a legutóbbiban, a Robots in Disguise-ban ő lett a földi különítmény parancsnoka is.

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3693 Dátum: 2015. Június 28., 20:19:55 »
Köszi az új részt! Sajnos a rajzok csapnivaló minősége nagyban befolyásolta a történet élvezhetőségét. Nekem is lenne egy kérdésem Űrdongóval kapcsolatban: Michael Bay Transformers történeteinek népszerűsége miatt kapott ekkora "vezérszerepet" Dongó, vagy ennek más az oka? - köszi előre is a választ. (Már ha ez megválaszolható:)     

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3692 Dátum: 2015. Június 28., 18:46:14 »
Jaj, derék jó Barber. Kezdődik. :)

De ha túl sokat panaszkodok szóljatok majd rám nyugodtan.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3691 Dátum: 2015. Június 28., 18:19:31 »
Még ennél is hangsúlyosabbat? :-\ Azért vicces volt, hogy Dongó hazagurította Mexikóból a Sztuntikonokat, mint ganajtúró az elefántgolyót. :D
Igen, mivel a káosz után elég befolyásos vezéregyéniséggé avanzsál, akinek komoly beleszólása lesz a RiD-ben zajló dolgokba. Nem lesz erősebb vagy nagyobb, sem Fővezér, de megmutatja, milyen a szervezőkészsége és mennyire konyít a politikához...

Továbbra sem tudom, hogy hol a botok bázisa, mert Omega egyszerűen túl kicsi nekik.  Szerintem alatta alagútban rendezkedtek be.
Elvileg Omega földön maradt felében fészkelnek, kimondottan utalnak is rá a Rendőrségi bevetésben.

Viszont, hogy nem számíthat senkire annyira sántít. Csak a Védőrobik vannak foglalkoztatva, Jazz és Infernó pl tuti ráért volna.
Ez inkább Portyázó egójáról és irányítás mániájáról szól. Ő ugye egy megtestesült agytröszt, aki folyton tervez és kalkulál, és nem vette jó néven, hogy Dongó bele akart dumálni a dolgaiba. Ezért is volt érdekes, hogy a végén Dongó összeszedte magát és kiosztotta...

És lenne egy kérdésem: per pillanat hol vannak a Dinobotok?
A Dinobotok - miután Mogorva beköltözött a Garrus-9-be, ahonnan valaki ismeretlen körülmények között elrabolta egy sztáziscsőbe zárva és jelenleg ismeretlen helyen kallódik - nekivágtak az űrnek, és most új vezérük Salak irányítása alatt már évek óta vándorolnak, egész addig, amíg Acélfej vissza nem hívja őket a Kibertronra.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3690 Dátum: 2015. Június 28., 17:36:49 »
nem véletlen ment rá nagyon Dongó karakterére, mivel nála elég hangsúlyos szerepet fog kapni.

Az egyik polcomon.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3689 Dátum: 2015. Június 28., 17:34:45 »
nem véletlen ment rá nagyon Dongó karakterére, mivel nála elég hangsúlyos szerepet fog kapni.

Még ennél is hangsúlyosabbat? :-\ Azért vicces volt, hogy Dongó hazagurította Mexikóból a Sztuntikonokat, mint ganajtúró az elefántgolyót. :D Továbbra sem tudom, hogy hol a botok bázisa, mert Omega egyszerűen túl kicsi nekik.  Szerintem alatta alagútban rendezkedtek be.
Viszont, hogy nem számíthat senkire annyira sántít. Csak a Védőrobik vannak foglalkoztatva, Jazz és Infernó pl tuti ráért volna.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3688 Dátum: 2015. Június 28., 16:38:36 »
Igen. Ezért is akartam így a Káosz mellett kipakolni ezeket a Reflektorfényben füzeteket, mivel a saját idejében teljes értelmetlen lépésként egyszer csak megjelentek az álcák a Kibertronon. Ez annyira értelmetlen húzás volt, hogy végül négy Reflektorban egészítették ki a dolgokat, de így legalább érthető lesz a következő rész...

Azt elfelejtettem kihangsúlyozni, hogy a Villámcsapás/Űrdongó füzeteket már Barber írta, aki azon túl, hogy immár bemutatkozott előttetek, a Robots in Disguise füzeteket is jegyzi majd, nem véletlen ment rá nagyon Dongó karakterére, mivel nála elég hangsúlyos szerepet fog kapni.

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3687 Dátum: 2015. Június 28., 13:31:25 »
Ezek azálcák most a kitörő Mgatronnak mentek helpelni?

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #3686 Dátum: 2015. Június 28., 11:27:38 »
Köszönet a mai részért.  :worship: :worship:

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3685 Dátum: 2015. Június 22., 12:03:10 »
Illetve nem akarok hülyeséget mondani  de mintha Üstököst Unikron feje feltámasztotta volna mert szelleméként kísértette az álcákat vagy valami ilyesmi.

Igen, volt ilyen is. Persze utána nyomtalanul eltűnt.

De megjelent a Beast Wars-ban is.