Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1260805 alkalommal)

0 Felhasználó és 12 vendég van a témában

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #3624 Dátum: 2015. Május 31., 12:14:47 »
Rodimusz csak akkor badass, ha a Mátrix átváltoztatja, az Ongoingban kicsit gyorsan ledarálták a "fejlődést" amin keresztül megy, a ReGenben pedig egy az egyben kihagyták.
Ez így nem egészen igaz. Pont, hogy az átváltozására szenteltek egy egész Regen füzetet...
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #3623 Dátum: 2015. Május 31., 11:14:01 »
Az angol füzetekben ragadt rá ez a Kibertron legnagyobb harcosa szöveg.

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3622 Dátum: 2015. Május 31., 11:09:54 »
Miért mindenkinek Maximus az első?? Azon kívül hogy félmunkát végzett egy bekómált Galvatronon, meg a rajzfilmben Metroplexre hajazó bázisrobotként szerepel neki sincs semmi a dicsőséglistáján... Amit a Nebuluson végzett se volt kiemelkedő, a méretnövelés után is csak lövöldözött ide oda, Mogorva ellen se mert kiállni, "Garrus 9 Maximus" meg egy niemand. Szerintem köze nincs a Top3hoz... Rodimusz csak akkor badass, ha a Mátrix átváltoztatja, az Ongoingban kicsit gyorsan ledarálták a "fejlődést" amin keresztül megy, a ReGenben pedig egy az egyben kihagyták. Optimusz, Mogorva, Álcáknál Megatron/Galvatron, meg Sokkoló, nálam ennyi a Top. Idevehetjük Ultra Magnuszt, csak szintén furcsa, hogy úgy lett "Kibertron legnagyobb harcosa", hogy a G1-ben nem is létezett... Vagy az utóbbi 21 évben, a béke alatt lett "kinevezve"?
Amúgy köszi az új részekért! Végre Galvatron is fekszik! :D

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3621 Dátum: 2015. Május 30., 22:41:30 »
Én is köszönöm a TF - Első Regeneráció 94-et! :worship: :worship:
Tetszik ez a képregény. Mozgalmasan és folyamatosan halad a történet. És ebbe is sok autobotok és álcák bukkannak fel. És persze régi ismerősök is visszatértek. Pl. Szuper Omega.

Transformers - Refekltorfényben - Villámcsapás: ez a történet is tetszett. Érdekes módon ebbe is voltak köztük beszélgetés Űrdongóval és Villámcsapással, ahogy az Ongoing 10-12-ben is látható volt. És ebből a részből valamennyit meglehetett érteni, hogy Villámcsapás teljesen más, mint a többi álca.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3620 Dátum: 2015. Május 30., 21:57:59 »
Még annyi, hogy én azért kíváncsi lennék ebben a G1 univerzumban egy erősorrendre az Autobotok részéről. Gyanítom, hogy Maximus az első, utána vagy Optimus vagy Magnus, de ha ráaggatták az utóbbira a "Kibertron legnagyobb harcosa" címkét, akkor gondolom ő a második. És a rajzfilmeket nézve, és azokat a külföldi füzeteket, amiben már Hot Rod Rodimus, én őt tenném meg a fővezér után a negyedik helyre. Utána némi szünettel Mogorva jönne, aztán rohamosan zuhanna a színvonal. Nektek mi a véleményetek?

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3619 Dátum: 2015. Május 30., 21:52:39 »
Köszi!!! Zseniális, pörgős, akciódús rész volt. Csak hát persze természetesen a legizgalmasabb résznél szakad félbe a sztori, és várhat az ember a következő részre :( De mindenképp megéri. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy az este folyamán gyanútlanul felnézek a Zsákra, és hopp, Transformers rész, és nem is akármilyen:) Köszi srácok!

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3618 Dátum: 2015. Május 30., 19:24:32 »
Furman kedvenc párosításai. Szuper Omaga-Monstruktor, Galvatron-Ultra Magnus Olvastram a következő részt nem is olyan régen. Magnus amúgy nagyon kemény! Abszulut nem az IDW-s  okoskodó idióta aki két pofontól fekszik. :D, Fülelő-Össztűz. Ezer éve vártam, hogy annak a sunyi mindent megúszó kis köcsögnek beverjék a fejét. Szegény Husinak is komoly gondja lesz ha Rodimus visszatér.
Amúgy nekem kicsit fájó pontom, hogy nem Rodimussal hozta össze Galvatront.
Primus miért beszél ilyen idiótán?  :badteeth:

Már előre várom a 0. részt. :)

Nem elérhető Zigota

• Fantom
« Válasz #3617 Dátum: 2015. Május 30., 18:53:23 »
Köszi az új részt! Mintha minden résszel nőne a színvonal! Magnusz végre méltó a hírnevére. A harca Galvatronnal kegyetlen, őrült, zseniális! Galvatron egy civil robotot csap szét a fején!
És a C borító nagyon állat.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3616 Dátum: 2015. Május 30., 18:00:34 »
Benéztem. Bár mentségemre mind a karmok, mind az agresszivitás inkább Dinobot sajátja, mint az övé.

Én is csak a fejformáját néztem és, hogy Maximal jel van a homlokán, ami Cheetor védjegye (de lehet Tigatron is).
Megint csak bánom, hogy Haláldarázst, Rattrap-et és Sky-bite-ot már ellőtték. Viszont remélem, hogy ez a társadalom nem olyan lesz, mint a Cybertron sorozatban a Dzsungel bolygói. Hogy hiába vagyunk robotok, akkor is az erősebb dinó b*szik alapon működik a civilizációnk.

És köszönöm a spoileres válaszokat! :) Bár nem tudom, hogy háború nélkül mi lesz az olyan karakterekkel, mint Galvatron, Fülelő, Üstökös és Pusztító? De majd kiderül ha honosításra kerül a sor.

Ráadásul Rattrapből milyen antipatikus karakter lett. Ami nem lenne gáz, egy jól megírt antipatikus karakter kincset ér, csak hát ő tök szimpatikus volt korábban a maga morgós, sopánkodós módján. :D

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3615 Dátum: 2015. Május 30., 13:44:38 »
Köszönöm a füzetet! Volt itt aztán akció rendesen!  :brow: És persze, hogy megint kapunk egy óriási cliffhangert!
Magnusz még sose volt ilyen badass, Őssztűz és Fülelő végreeeeeee összecsap! :woot: :ugral:
És már kezdem azt hinni, hogy Guido jobb Wildman rajzokat készít, mint maga Wildman. :lol:
Wildman • Figueroa • Guidi • Su • Matere • Milne • Raiz • Griffith

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3614 Dátum: 2015. Május 30., 12:39:18 »
És köszönöm a spoileres válaszokat! :) Bár nem tudom, hogy háború nélkül mi lesz az olyan karakterekkel, mint Galvatron, Fülelő, Üstökös és Pusztító? De majd kiderül ha honosításra kerül a sor.
Mi lenne? Természetesen kavarják majd a szart... :D

Egyébként csak jelzem, hogy kb. két óra magasságában érdemes lesz felnézni a főoldalra, mert a heti TF adag most egy nappal előbb érkezik... :nezze:

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3613 Dátum: 2015. Május 30., 12:18:58 »
Benéztem. Bár mentségemre mind a karmok, mind az agresszivitás inkább Dinobot sajátja, mint az övé.

Én is csak a fejformáját néztem és, hogy Maximal jel van a homlokán, ami Cheetor védjegye (de lehet Tigatron is).
Megint csak bánom, hogy Haláldarázst, Rattrap-et és Sky-bite-ot már ellőtték. Viszont remélem, hogy ez a társadalom nem olyan lesz, mint a Cybertron sorozatban a Dzsungel bolygói. Hogy hiába vagyunk robotok, akkor is az erősebb dinó b*szik alapon működik a civilizációnk.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3612 Dátum: 2015. Május 29., 21:09:18 »
Dinobot? :)

Geptor (Cheetor).

Ezt a kérdést meg Aldarionnak és KiDnek tenném fel (vagy bárkinek aki olvassa a friss tf füzeteket: Agytröszt akkor hivatalosan is Álca lett?

Nem elérhető FZoli

• Pókember
« Válasz #3611 Dátum: 2015. Május 28., 23:31:34 »
De ha vége a polgárháborúnak, akkor miről szól a RiD és a MTMTE?

RiD: A háború vége nem jelent egyből békét, Űrdongó és kis csapata próbála Kibertronon egyensúlyozni az Autobotok, Álcák és a bolygóra visszatért függetlenek közt. Később más irányba megy a sztori, de a helyszín főként a Kibertron marad. MTMTE: Rodimusz és egy rakás "válogatott" Transformer útra kell az Elveszett Fény nevű űrhajó fedélzetén, hogy megtalálják a Kibertron legendás Lovagjait. Persz ez túl egyszerű lenne, úgyhogy mindig közbejön valami vargabetű.  ;D

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3610 Dátum: 2015. Május 28., 22:50:25 »
Ezt a kérdést meg Aldarionnak és KiDnek tenném fel (vagy bárkinek aki olvassa a friss tf füzeteket: Agytröszt akkor hivatalosan is Álca lett?

Igen, Álca titkos ügynök volt, bár elég lightosan nyomta a dolgokat, túl fontos/aktuális infókat sose küldött a vezérkarnak. Mivel az MTMTE indulására vége már a háborúnak, az Álca jelvény nem jelent semmit, így maradhat majd a hajón, persze szigorú megfigyelés alatt.

De ha vége a polgárháborúnak, akkor miről szól a RiD és a MTMTE?

Nem elérhető FZoli

• Pókember
« Válasz #3609 Dátum: 2015. Május 28., 22:07:51 »

Igen, Álca titkos ügynök volt, bár elég lightosan nyomta a dolgokat, túl fontos/aktuális infókat sose küldött a vezérkarnak. Mivel az MTMTE indulására vége már a háborúnak, az Álca jelvény nem jelent semmit, így maradhat majd a hajón, persze szigorú megfigyelés alatt.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3608 Dátum: 2015. Május 28., 21:59:47 »

Geptor (Cheetor).

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3607 Dátum: 2015. Május 28., 21:43:05 »

Nem elérhető TFxlr8r11

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #3606 Dátum: 2015. Május 27., 20:58:47 »
Hát lassan az új sorozatokban (MTMTE, RID) is előkerülnek valahogy.

http://www.seibertron.com/transformers/news/idw-publishing-august-2015-transformers-comics-solicitations-beast-wars-rid-gi-joe/32958/

a harmadik borítót tessék nézni
és a szöveg alatta:
Another colony found—but will they be friend or foe?
Fan favorite characters make the comic-book universe debut!

hát majd meglátjuk.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3605 Dátum: 2015. Május 26., 11:56:42 »
Lett volna egyáltalán folytatás? Ott kezdődött volna a Beast Machines.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3604 Dátum: 2015. Május 26., 10:00:00 »
Nem folytatódott, mert nem volt iránta akkora az érdeklődés, mint a G1 iránt.

Nem elérhető mad47

• Fantom
« Válasz #3603 Dátum: 2015. Május 26., 07:41:32 »
Egyszer sok éve elkezdtem, de most szerintem megint belevetem magam. Az IDW nem folytatta a képregényt, a Kifejlődés után annyiban maradt?

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3602 Dátum: 2015. Május 25., 21:33:51 »
Ez így van, akkoriban még nagyobb tabula rasat akartak csinálni, mint a 86-os mozifilmmel.

Amúgy mindenkinek ajánlom a Beast Wars sorozatot, érdemes végignézni, szerintem a legjobb TF sorozat animációs fronton. (Animatedet nem láttam mondjuk.) A 3D olyan, amilyen a 90-es években lehetett, ez tuti sokakat fog zavarni, meg az is amit mondasz, hogy tök nulláról kell megismerni minden karaktert. Az első évad egy jó kis becsületes sorozat, semmi extra, de a második évadban viszont már bőven lehet tapsikolni a hú bazz momentumoknak, nekem konkrétan minden idők 5 legjobb TF pillanata közül az egyik a BW-hez köthető. De lehet, hogy top 3-as...

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3601 Dátum: 2015. Május 25., 20:06:18 »
Hmm.. Hát azt beismerem, hogy nem láttam minden részét, de nekem csak Romboló szereplése maradt meg.

Viszont ez nem változtat azon a szemponton, hogy csak vendégszerepeltetik őket, de nincs olyan maximal vagy predakon, aki elmondhatná magáról, hogy "hogy amikor még autobot/álca voltam..."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3600 Dátum: 2015. Május 25., 17:18:22 »
Én az animációs sorozatra gondolok, és nem a képregénybe beépített összekötő elemekre. Épp hogy a Gyülekező és a Kifejlődés tette meg az első lépéseket a két idővonal összekapcsolása felé. Az animációs sorozatbeli névazonosságokról lejött, hogy nincs kapcsolatuk a G1-es verziójukkal, ezen csak a képregény fordított pár ponton.

De hát az animációs sorozatra gondolok én is. Benne van Romboló, Üstökös, Megatron és megtalálják a teljes G1 Bárkát.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3599 Dátum: 2015. Május 25., 14:26:42 »
Én az animációs sorozatra gondolok, és nem a képregénybe beépített összekötő elemekre. Épp hogy a Gyülekező és a Kifejlődés tette meg az első lépéseket a két idővonal összekapcsolása felé. Az animációs sorozatbeli névazonosságokról lejött, hogy nincs kapcsolatuk a G1-es verziójukkal, ezen csak a képregény fordított pár ponton.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3598 Dátum: 2015. Május 25., 13:59:48 »
Akkor a BW-ben miért nem bukkant fel egyetlen eredetileg autobot vagy álca karakter sem? Nekem ez volt az ami hiteltelenné tette a történetet és teljesen elvágta egymástól a két kontinuitást...

Felbukkannak, mi az hogy.  ;)

Romboló, Mogorva, Üstökös és talán idesorolható Haláldarázs Srapnel cameoja, de az csak vicc volt szerintem.
És köszönöm Aldarionnak az összefoglalót! :worship: Sok minden a helyére került.
A Tripredakusz tanács hátsó szándékáról (miszerint ők nem is valódi predakonok, akárcsak Tarantulasz) tudtam, de az viszont egy kicsit zavart, hogy Megatron és Magmatron szemtől-szembe találkoztak. Kár volt Megát belevonni a képregény történéseibe.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3597 Dátum: 2015. Május 25., 12:15:40 »
Akkor a BW-ben miért nem bukkant fel egyetlen eredetileg autobot vagy álca karakter sem? Nekem ez volt az ami hiteltelenné tette a történetet és teljesen elvágta egymástól a két kontinuitást...

Felbukkannak, mi az hogy.  ;)

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3596 Dátum: 2015. Május 25., 12:10:07 »
Ahogy KiD is mondta, a BW gyakorlatilag a távoli jövő, amikor már nem létezik a két frakció, csak az utódaik, a maximal és a predakon. A két oldal vezérei "véletlenül" hasonló nevet kaptak, mint a két nagy vezér (ccc), amit a fanok azzal magyaráztak ki, hogy így tisztelegtek a legendává vált elődeik előtt.

Lényegében arról szól a történet, hogy az autobot-álca hadakozás lezárultával megköttetett egy békeszerződés, a Pax Cybertronia, amit sok év elteltével a két fél eszméinek örökösei is betartanak, azonban a predakonok között egyre több elégedetlenkedő elem üti fel a fejét - mint az új Megatron is - aki végül nyíltan szembement a szerződést kézzel-lábbal betartani akaró Tripredakusz tanáccsal, és megtámadta Optimusz Ősvezér hajóját, amely semleges protoformákat szállított, hogy a rakományt megszerezve háborút indítson a Maximalok ellen. A két hajó az összecsapást követően visszakerül a földtörténeti őskorba, és lezuhant, a túlélők pedig felöltve az akkori fauna küllemét megvívták a Bestiák Háborúját. Így lehetett, hogy a történet egyszerre játszódik a G1 előtt és után is.

A széria lezárultával, amikor az IDW rátette a kezét a franchise-ra, megpróbálta ezt is kiaknázni, így lehetett, hogy a képregény a múltbéli eseményekre épül, azzal kezdve, hogy a Triperdakusz visszaküld az időben előbb egy ügynököt (Rombolót), majd egy vadász csapatot (Magmatronékat) hogy még azelőtt iktassák ki a renegáttá lett Megatront, mielőtt túl nagy szart kavarna. Csakhogy senki sem sejtette, hogy az őskorban a fázis eltolódás leple alatt ténykedő Magmatron és csapata szintén Megatron nézeteit osztja, így a vezér nem azért akarja Megatron fejét, mert áruló, hanem mert a helyére pályázik, hogy átírja az egész Bestiák Háborúját.

Ami meg a BW karakterek G1-es feltűnését illeti, szerintem rendben van ez így, mert számomra úgy hat, mintha megalapoznák a BW létjogosultságát. Elvégre a G1-ben vannak karakterek - Galvatron, Alfa Trion, Metroplex, és még sorolhatnám... - akik több millió évesek. Akkor a BW-ben miért nem bukkant fel egyetlen eredetileg autobot vagy álca karakter sem? Nekem ez volt az ami hiteltelenné tette a történetet és teljesen elvágta egymástól a két kontinuitást...

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3595 Dátum: 2015. Május 25., 11:35:38 »
Egyébként, ha már a Beast War felmerült. Az a történetszál hogyan kapcsolódik be a Transformers sztori egészébe? Én anno próbáltam elolvasni, értelmezni a dolgot, de Magmatron, aki Megatronra vadászik, és vagy három tök hasonló Optimus-szerű karakter teljesen összezavart engem...És valamiért az rémlik, hogy ott hivatkoznak az eredeti álcákra (talán autobotokra is), így az lenne a jelenleginek egy
lehetséges jövőbeli kifutása? (Ugye nem, és könnyen zárójelbe tehető párhuzamos univerzum).

Az IDW féle Beast Wars az eredeti Beast Wars sorozatot gondolja tovább. Az eredeti sorozat pedig a G1 folytatása a távoli jövőben, amikor már nincsenek Álcák és Autobotok csak szellemi utódaik, Predaconok és Maximalok. Akik a múltba keverednek... Az IDW univerzumban ezt jelenleg zárójelbe tették, és használják az ott megismert szereplők egy részét is a jelenben.

Az Optimuszra hajazó karakterek vagy éppen Beast Wars Megatron egyébként minden valószínűség szerint a legendás elődök iránti tiszteletből felvett nevek és külalakok.