HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Nimrod84:
Sziasztok!
A Transformers '84 honosítás nem került be a kategóriák közé?
grey gargoyle:
Kettősalkusz is megszokott név. Ez Doubledealer nem?
Aldarion:
Mondjuk a névadás iróniája, hogy Roberts bevezette a "vezetékneveket" az univerzumba, így oldva fel a gondot, hogy az egyszer használt karakterneveket újra fellehessen használni - Tarni Megatron (Megatron of Tarn) vagy épp Tetrahexi Ciklon (Cyclonus of Tetrahex) -, még humorizált is egyszer Portyázóval - nem az a Portyázó, ez egy másik -, de a lényegen nem változtat, Elwooddal értek egyet, szerintem sem lenne szerencsés visszamenőleg változtatni a neveken. Mindig is az volt az egyik főcél, hogy aki a semices G1 után felveszi a fonalat, az tudja követni itt is, hogy ki kicsoda, ebben pedig Elwood elég határozott volt, és én igyekeztem követni a példáját.
elwood:
--- Idézetet írta: Intruder - 2020. Április 23., 11:59:24 ---Hun-Grr nem eshetne át egy névváltoztatáson? Tudom, hogy egy angol szóviccet szinte lehetetlen átűltetni magyarba, de a Hur-kúr sose volt jó szerintem.
--- Idézet vége ---
Igen, nem szerencsés, de a "hivatalos" nevek birodalmát általában nem bolygatjuk, mert ha elindul a dominó, nem lenne megállás. Több félrefordítás, szerencsétlen névadás is volt a semices sorozatban, de ezek többségében már így égtek bele az agyakba, hiába félreértés pl. a szerkesztettek neve is, ezekhez nem nyúlnék. De ne legyünk igazságtalanok. Akik ezt anno fordították, nem ismerték annyira behatóan ezt a világot, hogy feltétlenül értsék az összefüggéseit. Amúgy meg a saját névfordításaimmal sem vagyok mindig elégedett. Szegény Doubledealert még most is sajnálom. De egy jó javaslat mindig érdekel.
--- Idézetet írta: grey gargoyle - 2020. Április 23., 10:37:35 ---És Impactor ütközőnek? Magyarul asszem még nincs Ütköző, és az olyan Transformerses név.
--- Idézet vége ---
Ütközőnk már van. Bumper szerepelt a Dreamwave-képregényekben, és kicsit feltűnt a Megatron Eredetben van, illetve a 2019-es IDW történetben is előfordult már. Egy excelben összeírtam azt hiszem minden eddig előfordult nevet és fontosabb koncepciót, úgyhogy remélem, a következetességgel már nem lesz baj a jövőben.
Intruder:
--- Idézetet írta: SuperSkrull - 2020. Április 23., 06:36:09 ---Jobb, hogy maradt az Overlord.
--- Idézet vége ---
Szerintem is. Picit kilóg a sorból, de nem vészes.
Hun-Grr nem eshetne át egy névváltoztatáson? Tudom, hogy egy angol szóviccet szinte lehetetlen átűltetni magyarba, de a Hur-kúr sose volt jó szerintem.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése