HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (1183/1241) > >>

elwood:
Igen, Optimusz, azért is linkeltem be

--- Idézetet írta: elwood ---Az „Attack on the Shuttle” nem szerepelt a filmben, ehelyett halljuk az Instrument of Destructiont, ami előzőleg került fel. Hogy ezzel milyen lett volna a film, azt itt láthatjátok.
--- Idézet vége ---

Optimus Prime:
Az Attack on the Shuttle szintén jó szám. Bár szinte minden fan szerint jobb választás volt az Intruments of Destruction. Egyébként egy fan összeollózta a jelenetet a zenével: http://youtube.com/watch?v=fWmfOxBvvoI

elwood:
Kint az új rész, itt van hozzá a hallgatnivaló:

[blockquote]Transformers 06 Vince DiCola - Attack on the Shuttle.mp3
Transformers 07 Vince DiCola - Gone Fishin'.mp3
Transformers 08 Stan Bush - Dare.mp3
Transformers 09 Vince DiCola - Autobot Decepticon Battle.mp3
Transformers 10 Vince DiCola - City Under Siege.mp3[/blockquote]

Az „Attack on the Shuttle” nem szerepelt a filmben, ehelyett halljuk az Instrument of Destructiont, ami előzőleg került fel. Hogy ezzel milyen lett volna a film, azt itt láthatjátok.

KiD: a probléma javítva.

--- Idézetet írta: Punkológus ---Nagyon köszi a válaszokat, már megérte írni, hisz sikerült okosodnom a témában
--- Idézet vége ---
Igazán nincs mit, szívesen válaszolok, ha tudok.

--- Idézet ---Azt nem lehet tudni, hogy anno a Hasbronak milyen kikötései voltak? Pl. nem határozták meg, hogy Optimusz és Megatron legyen a két vezér?
És vannak e olyan karakterek, amik már a képregényalkotók agyából pattantak ki és nem játékként szerepeltek először?
--- Idézet vége ---

Arról, hogy a Hasbonak milyen kikötései voltak, őszintén szólva nem tudok, de ettől még lehet, hogy lehet róla tudni. Szerintem a funkciókat és a hierarchiát nagyjából a Hasbro alakította ki, (ők mondták meg, kik a főnökök) de a személyiséget már a Marvel adta.
A képregényesek eredetileg megrendelésre dolgoztak, a képregény lényegében reklámfelület volt, így a készítőknek nem sok beleszólásuk volt a játékok készítésébe. Nekik az új játékokat kellett szerepeltetniük, innen egy-két kínos történet, és ezért kellett a régebbi figurákat idővel serényen háttérbe szorítani. A 2000-es években, mikor már felnőtt egy anyagilag is jól érzékelhető rajongótábor, az olyan kreatív, rajongókból lett rajzolók, mint Don Figueora, Guido Guidi, Marcelo Matere vagy Makoto Ono már terveztek olyan figurákat (képregényekbe vagy azon kívül), amelyekből később játék lett. Erre legjobb példa a War Within sorozat Optimusza, Megatronja, Üstököse és Röptüze. Itt azonban inkább a külsőre és nem a belsőre voltak hatással.

--- Idézet ---Legelőször felkel Optimusz és Megatron, a következő oldalon Opti sehol sincs, Megatron meg már bemutatja a haverjait. szerintem a szerkesztőségben kevertek el akkor egy oldalt vagy valami hasonló történt.
--- Idézet vége ---
Kézpeld el úgy, hogy az Autobotok és Álcák egyszerre éledeznek fel. Optimusz és Megatron is. Ezek után Megatron saját katonái felé fordul, akik a dramaturgia kedvéért egy képkockába állnak, és mind be is mutatkoznak.  Aztán erőgyújtés céljából odébb állnak.

--- Idézet ---Budianskyt nem is fikázom, nekem bejön az a hangulat, amit ő teremtett a robotok körül, kár, hogy nem a legelejétől ő írta a sorozatot.
--- Idézet vége ---
Talán az egyes sorokat-mondatokat nem ő írta, de a cselekmény irányának kijelölésébe szerkesztőként igenis nagy beleszólása volt már az első négy rész idején is. Ezért is kapta ő a sorozatot, mikor miniből ongoinggá lett.

Punkológus:
Nagyon köszi a válaszokat, már megérte írni, hisz sikerült okosodnom a témában
--- Idézet ---irigylem az időd és az energiád, hogy olyan mélységekbe merészkedtél, amit szerintem ez a téma amúgy nem érdemel meg.
--- Idézet vége ---
Valójában kevés időm van olvasni, ezért is tudok egy dologban elmerülni, mert egy nap egy képregény és akkor azt elemezgetem magamban végig. Ha meglenne a 10 kképregény/nap átlag, nem másznék bele minden témába, ami elémkerül.  
--- Idézet ---Erre a fanok kitaláltak egy koncepciót, az a neve, hogy "mass shifting" vagy tömeg áthelyezés, amit "a nagyon fejlett kibertroni technikával" magyaráznak.
--- Idézet vége ---
Nah, akkor van rá valami válasz, köszi szépen. És ilyenkor van az, hogy lehet egy magyarázat bármilyen gagyi, de akkor is magyarázat. Nem csak lóg egy dolog a levegőben. Hisz ez tulajdonképpen egy fantázia szülte dolog, így bármilyen hökkenetes dolog belefér, lényeg az, hogy a saját szabályai betartsa a történet, illetve, hogy meglegyenek ezek a szabályok, magyarázatok.

Azt nem lehet tudni, hogy anno a Hasbronak milyen kikötései voltak? Pl. nem határozták meg, hogy Optimusz és Megatron legyen a két vezér?
És vannak e olyan karakterek, amik már a képregényalkotók agyából pattantak ki és nem játékként szerepeltek először?
--- Idézet ---Nem hiányzik, így van az eredetiben is.
--- Idézet vége ---
Hát akkor uramatyám, eléggé amatőr módon oldották meg ezt a helyzetet. Legelőször felkel Optimusz és Megatron, a következő oldalon Opti sehol sincs, Megatron meg már bemutatja a haverjait. szerintem a szerkesztőségben kevertek el akkor egy oldalt vagy valami hasonló történt.
--- Idézet ---Az Autobotok fele kis töpszli, semmire se jó, de hát, megint a játék nézett így ki, nem lehet mit csinálni
--- Idézet vége ---
Az még érthető is, hogy az Autobotok töpszlik, hisz alapjában véve ők nem akarnak háborúzni, nekik nem volt túl nagy kedvük gyilkológéppé alakítani magukat. Ez így magyarázza a dolgokat, azt már nem, hogy miért viszi őket magával Optimusz a bárkára. De értem, hozot anyagból erre futotta.
--- Idézet ---És lehet bár Budianskyt fikázni - sokáig tettem én is - a robotok személyiségeit, tulajdonságait nagy mértékben ő találta ki, írta meg, még a Hasbro játékok kedvéért.
--- Idézet vége ---
Budianskyt nem is fikázom, nekem bejön az a hangulat, amit ő teremtett a robotok körül, kár, hogy nem a legelejétől ő írta a sorozatot.
--- Idézet ---A karaktereket én túl erőltetnek tartom, olyan sablonos vagy milyen. Ergo optimus a nagyon nagyon jó, okos és becsületet. Megatron a nagyon gonosz arc. Vagy Starscream, aki mindenáron a nagy vezér akar lenni, nagyon lerí róla, hogy ő az áruló típus. Eme jellemvonások nagyon dedós módon az agyunkba van vésve már az elején
--- Idézet vége ---
Ezzel nekem annyira még nincs is problémám, hisz ez a 4 rész tényeg nem a jellemépítésről szólt, elég volt ide pár elnagyolt jellemvonás is. Az a gondom, hogy ez az autobotoknál messze nem sikerült olyan jól, mint az álcáknál. Teljesen megjegyezhetetlen bagázs.
--- Idézet ---Eredet. Hát igen, ez sokáig nem lett részletesen kifejtve. De miért baj? Senki nem képes elfogadni egy olyan civilizációt, ahol gépek (ez esetben TF-ek) a fejlett lények? Csak én tudok ezzel 100%-ig azonúlsolni?
--- Idézet vége ---
Nem, ez nekem is nagyon tetszik, sokkal jobb mint, hogy a Földön lettek ezek tervezve és megépítve, csak valami jobb, teljesebb eredetlegenda után vágyakozom, amit szerencsére később más írók meg is adnak majd.
--- Idézet ---Caesar, Napólen, Hitler. Miért voltak olyanok? Miért követte őket annyi ember?
--- Idézet vége ---
Azért a történelemszemlélet más '84-ben is bőven túljutott olyan magyarázatokon, hogy Hitler és a németek a gonoszok, ezért volt a sok szörnyűség.

KiD:
Ez a Galvatron nem az a Galvatron.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése