Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 919369 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Aldarion

  • Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 3216
  • Karma: +37/-0
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #949 Dátum: 2009. Április 04., 21:56:44 »
Nézőpont kérdése.

Szerintem remekül ragadja meg egyfelől a jelentést, másfelől az összecsengést. A Primal, mint első, azaz utalás a vezéri posztra, illetve, ahogy te is írtad a Primal-Prime Fővezér-Ősvezér összecsengés a lényeg. Majd akkor kritizáld, ha tudsz jobbat mondani...
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Krizli

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 35
  • Karma: +1/-0
Re:Transformers
« Válasz #948 Dátum: 2009. Április 04., 21:43:41 »
Azért annyit hozzátennék, hogy azt az "Optimusz Ősvezér" dolgot el is lehet felejteni, mert egy kimondottan rossz fordítás.
Oké, azt elismerem, hogy nem könnyű lefordítani. Angolul ugye Optimus Primal, míg a G1-ből ismert Optimusz Fővezér neve Optimus Prime.

Na meg a képregény is olyan, mint egy rossz fan fiction, amit a rajzfilmhez írtak. Az viszont annál jobb.


Nem elérhető Dr.OGA

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Transformers
« Válasz #947 Dátum: 2009. Április 04., 17:54:34 »
elwood, KiD: Ezer köszönet nektek.

Ezek szerint a Beast Wars-szal kapcsolatban akkor valóban csak az én háttérismeretanyagom nem volt ezirányban felkészítve, mint gondolom akkor sejtitek, a tévésorozatot sajnos nem láttam.

No ezen új ismeretekkel így mostmár asszem nekiugrom mégegyszer, és talán nem lessz olyan képzavar bennem mint első nekifutásra, mégha nem is tudok mostmár mindent eme téren, de sokminden világossá vált.

A tévésorozatra is majd rákeresek, de nem tudom mennyire fogom tudni érteni, mert sajnos az angol nyelvtudásom nem éppen a legjobb... de azért megpróbálom...

Idézetet írta: KiD
...
A történetben szereplő Optimusz és Megatron sem azonos az általad ismert első generációs Optimusszal és Megatronnal...


Idézetet írta: elwood
...
Egy lázadó vezérük, Megatron - aki nem azonos a G1-es Megatronnal, csak tiszteletből vette fel a nevét...

...
Egy Maximal kutatóhajó Optimus Primal (Optimusz Ősvezér - szintén csak névrokon) vezetésével...

...
bár a nevek sokszor emlékeztetnek G1-es szereplőkre, ezek nem ugyanazok a karakterek. Két kivétel van egyedül, az egyik Romboló, a másik... az majd a füzetből kiderül...


Egyébként vicces, hogy mikor elkezdtem olvasni a megfelelő háttérismeret nélkül, atombiztosra vettem volna, hogy az emlegetett Megatron, és Optimusz az általam s ismert Megatron és Optimusz...  és mikor Romboló meg lett említve, azon kissé elbizonytalankodtam, hogy az e, mint akit a név hallatán elsőként gondolnék...
És most így vicces, hogy pont fodítva...

Ezzel elwood, most felkeltetted az érdeklődésem... Mármint, hogy ki lessz a másik aki szintén ugyanaz, mint a G1-ben.

Az általatok közölt új információkat az adattároló mátrixomba beintegráltam...

No, most megyek is olvasni
És mégegyszer nagyon köszi mindkettőtöknek.


Nem elérhető KiD

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2145
  • Karma: +28/-1
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
Re:Transformers
« Válasz #946 Dátum: 2009. Április 04., 16:25:52 »
Hűha, ez hosszú lesz...

Szóval a Maximalok és Prdeakonok nem az Autobotok és az Álcák alcsoportjai. Ők az Autobotok és az Álcák csoportjainak felbomlása után a két új kibertroni rend. A Bestiák háborúja sztorik a jövőben játszódnak, amikor már az Autobotok és az Álcák már csak a múlt emlékei, és egy új rivalizáslás vette kezdetét. Ha ezeknek a történeteknek az előzményeire vagy kíváncsi, akkor három évadnyi Beast Wars epizódot kell végignézned. A Beast Wars ugyanis számítógépes animációval készült tévésorozat volt eredetileg (mellesleg nagyon jó), amely kilencvenes években futott, és hozta el a Transformers új virágkorát. A youtube-on megtalálod az epizódokat, és szép sorban meg tudod őket nézni (google-ben rá tudsz keresni, mi a sorrendjük), de ezekből nincs magyar szinkron, úgyhogy angolul kell tudni hozzájuk.

A történetben szereplő Optimusz és Megatron sem azonos az általad ismert első generációs Optimusszal és Megatronnal.

SZERK: Hupsz, közben már elwood is válaszolt...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 04., 17:28:20 írta KiD »

Nem elérhető elwood

  • HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
  • Hozzászólások: 1093
  • Karma: +14/-0
Re:Transformers
« Válasz #945 Dátum: 2009. Április 04., 16:14:07 »
Dr.OGA: Nos, a Beastiák háborújával (jobb szeretem az angol címét, a Beast Wars-t használni, de a továbbikaban csak BW) alaposan benyúltál a tutiba. A BW nem az IDW-s képregények univerzumában játszódik, ez egy '90-es években készült tévésorozatnak a folytatása. A sorozat maga pedig nagyban a G1-es rajzfilm univerzumára épül, csak az idősíkok kicsit keverednek benne.
A történet valamikor több száz (talán ezer) évvel a jövőben indul. Az Autobotok és Álcák leszármazottai továbbfejlődtek Maximalokká és Predakonokká. A kibertroni birodalmat a Maximalok irányítják, elvben békés együttműködésben a Predakonokkal, utóbbiak azonban titokban még mindig világuralmi törekvéseket dédelgetnek. Egy lázadó vezérük, Megatron - aki nem azonos a G1-es Megatronnal, csak tiszteletből vette fel a nevét - ennél tovább is megy, ellop két arany lemezt, amik sokban hasonlítanak az 1977-ben fellőtt Voyager-1 szondán találhatókra, és az ezen dekódolt titkos információk birtokában visszaindul az időben, hogy megváltoztassa a történelmet. Egy Maximal kutatóhajó Optimus Primal (Optimusz Ősvezér - szintén csak névrokon) vezetésével azonban utánaindul, majd egy rövid csata után mindkét hajó lezuhan egy bolygóra, amiről akkor még senki sem tudja, hogy az őskori Föld, úgy 50 ezer évvel időszámításunk kezdete előtt. Itt robban ki a Bestiák Háborúja, aminek eseményeit most hosszú volna felsorolni, lényeg az, hogy a képregény a tévésorozat befejezése után játszódik.

A Beast Wars egyébként egy nagyon sikeres, és általam is nagyon kedvelt sorozat volt, az első full CGI rajzfilmek egyike. Volt egy folytatása is, az kevésbé volt sikeres, Beast Machines címmel, annak a történetébe most tényleg nem kezdenék bele. A képregény a két sorozat között játszódik. Ha mégis belevágánál az elolvasásába, annyit előljáróban közlök, hogy bár a nevek sokszor emlékeztetnek G1-es szereplőkre, ezek nem ugyanazok a karakterek. Két kivétel van egyedül, az egyik Romboló, a másik... az majd a füzetből kiderül.

A Tri-Predacus tanács a Predakonok legfőbb tanácskozó szerve, nem szeretik a Maximalokat, de ők még nem mernek nyíltan lázadni a Maximalokkal szemben.
Az idegen hold, egy másik civilizáció által épített, bolygó méretű eszköz volt, most nem mennék bele, hogy mi volt a funkciója a sorozatban, a képregény történetére nincsen kihatással.

Ami Viharhozóban emlegetett Mennydörgés elleni korábbi összefogást illeti, ezt csak a flashbeckekből ismerjük, nem készült belőle külön képregény - valószínűleg nem is fog belátható időn belül.

Angelus: Kicsit későn reagálok, de jó újra látni a régi fórumozókat!
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Dr.OGA

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Transformers
« Válasz #944 Dátum: 2009. Április 04., 14:48:00 »
Üdv nektek.

No most nagyjából végigolvastam a nálatok elérhető IDW-s dolgokat (Megatron eredetet, a Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatot és a Reflektorfényben-t, meg a Dicsőség Megatronnak-ot, már csak a Bestiák háborúja van hátra a nálatok olvasható történetekből)
A Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatban volt szó arról, hogy Mennydörgés majdnem elpusztította a Kibertront, és az Autobotok és Álcák békétkötve együttes erővel gyűrik le. Volna egy olyan kérdésem, hogy erről az esetről csak ilyen visszaemlékezés formájában van infó, vagy ez a képregényben is volt, csak egyenlőre nincs honosítva?

Aztán volna még egy kicsit öszetettebb, bonyolultabb kérdésem/kérdéssorozatom is ám...

Szóval elkezdtem beleolvasni a Bestiák háborújába... Hát nem is tudom, de nekem valahogy nagyon zavaros az egész... Persze könnyen lehet, hogy csak azért mert nincs ehhez a részhez számomra elég háttérismeret anyag... Csak az első részt olvastam el eddig, de egyenlőre nem is akarom tovább olvasni, amig nem értek pár dolgot itt...
Tehát egyáltalán, már magában az első rész bevezető szövegében foglaltak is kicsit zavarosak a számomra...
Kezdődik ott, hogy azt írja, az őskori föld a helyszín... na jó, de időben kb. mikor?

Aztán szóba kerülnek a Maximalok... na jó, de ők kik is? Annyi kiderül az elején, hogy "Optimusz ősvezér Maximaljai" tehát gondolom Optimusz alá tartoznak, de ők most akkor egy Autobot csoport, egység, vagy mi?

Főleg, hogy később szóbakerül olyasmi, hogy Maximal birodalom, ami csak újabb kérdőjeleket jelent számomra...

Aztán a predakonok... még a Marvel G1-ben a predakonok egy 5 tagú Álca alakulat volt, akik egy szuper robottá, Predakinggé tudtak egyesülni... de itt az IDW-s Bestiák háborújában gondolom, hogy nem róluk van szó, amikor a predakonokról esik szó. Szóval ők kik is itt akkor pontosan? No és a Tri-predacus tanács?

Meg az "idegen hold, ami megsemmisül és pusztító térgörbülethullámokat hoz létre"... no az milyen hold és mi történt vele???

És még vagy ezernyi kérdés tornyosul az agyamban a Bestiák háborújával kapcsolatban és nem hagynak nyugodni...
Szóval, ha valaki egy kicsit kítágítaná információs halmazomat ezen a téren, annak előre is nagyon megköszönném.


Nem elérhető Angelus (szabi)

  • Mulder ügynök
  • *
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
Re:Transformers
« Válasz #943 Dátum: 2009. Március 31., 14:28:46 »
Tiszteltem,hát a Comixart megszűnése után idetaláltam az utód fórumra:)
Nagyon örülök hogy végre beindult a G1 képregények fordítása.Emlékszem annó a Comixarton ez volt minden 2. kérdés hogy ugyan mikor indul már be.

AHM,háát hát hát.Szépek a rajzok jó a szöveg de még az alapötlet sem lenne rossz miszerint végre az álcáké a végső diadal és randalírozhatanak (G1.20szám:) De valahogy nem áll össze egy egésszé a dolog.
Annó nagyon sajnáltam hogy odalett a Dw mire végre sikeül megszokni az Idw-t erre itt az AHM.

(Egy a sok logikai baki közül,a karakterek átalakultak a Classics/Universe figura formába )

hajrá G1.

Mostpedig szépen elkezdem visszaolvasni a fórumot.

Nem elérhető Dr.OGA

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Transformers
« Válasz #942 Dátum: 2009. Március 29., 23:39:55 »
elwood és KiD, köszi nektek, hogy válaszoltatok.

Prímusz legyen veletek, és mindenkivel itt a TF szekcióban.  

Nem elérhető Silver&Clio

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 66
  • Karma: +0/-0
Re:Transformers
« Válasz #941 Dátum: 2009. Március 29., 23:23:50 »
Idézetet írta: zozi07
Amikor abba hagytam a gyűjtést Unicron közeledtéről volt szó..... ezzel a vonallal mi van, ez egy másik szériában jelent meg külföldön? Várható ezeknek a részeknek a lefordítása is?

A  hálózsákon  a G1 vagyis a marvel sorozat jelenleg még nem tart itt.. most volt az alapbázisos sztori és Üstökös Tf írtó ámokfutása..  Unicron  még csupán ezután jön..
 Én is nagyon örülök neki hogy sorbarakták itt. régen olvastam én is, és volt egy két kérdőjel...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 30., 07:39:24 írta Sepi »

Nem elérhető zozi07

  • Donald kacsa
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
Re:Transformers
« Válasz #940 Dátum: 2009. Március 29., 22:28:40 »
Hatalmas köszönet az oladal szerkesztőinek, a fordítóknak!
Gyerek koromban nagy transformers gyűjtő votlam, de kb a 36. résznél abbahagytam. Régóta kerestem már transformers képregényeket a neten....
Meglepett, hogy mennyi részt kihagytak a G1 szériából itthon ( bár anno is volt hiányérzetem mer sok sztorit félbehagytak, sok transformert bemutattak de soha nem szerepeltek egy részben sem stb), nagyon jó volt most elolvasni  a sok kimaradt részt! Nem is értem, hogy miért keverték a részeket így a képregény kiadónál!!!
Amikor abba hagytam a gyűjtést Unicron közeledtéről volt szó..... ezzel a vonallal mi van, ez egy másik szériában jelent meg külföldön? Várható ezeknek a részeknek a lefordítása is?
A válaszokat előre is köszi!

Üdv,
zozi07

Nem elérhető Abyss

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 95
  • Karma: +0/-0
Re:Transformers
« Válasz #939 Dátum: 2009. Március 29., 13:50:50 »
Kösz HZS TEAM a Dicsőség Megatronnak sztorit
Nagyon tetszik a fordítás

Rájöttem mit szeretek a TF képregényekben
ami teljesen új megközelítést ad (IDW Simon Furman munkái) azt azért, mert frissít.
Amelyik a régi rajzfilmet idézi, meg a régi képregényeket (AHM...illetve itt most DM) azt meg azért, mert azt a vonalat is élvezettel olvastam, olvasom

uff szólottam

Nem elérhető elwood

  • HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
  • Hozzászólások: 1093
  • Karma: +14/-0
Re:Transformers
« Válasz #938 Dátum: 2009. Március 29., 12:21:00 »
Idézetet írta: Dr.OGA
Mivel ahogy most a Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatot elolvastam, sok helyen volt utalás a reflektorfényben sorozatra, és felötlött bennem, hogy megkérdezzem tőletek, hogy pontosan milyen sorrendben íródtak a sorozatokat?
Nos, érdemes kiadónként csoportosítani, mert minden kiadó, bármennyire is hasonlóak a karakterek, más felfogásban mesélte a történeteket, és ezek között nincs a gyakorlatban összefüggés.
Tehát vannak a Marvel történetek, a Dreamwave (DW) kiadó történetei és az IDW kiadó füzetei, amik elvben egybe tartoznak.
A Reflektorfényben sorozat füzetei párhuzamosan jelentek meg az IDW sorozat többi füzetével. Önmagukban is kerek történetek, amik később kihatnak a fősodor eseményeire. És előre szólok, hogy a DW G1-es és War Within sorozata befejezetlen, mivel a kiadó becsődölt, így nem lett folytatás.
A Marvel füzeteket a terveink szerint havonta ötösével pakoljuk fel az oldalra, egyelőre hozzám még csak kettő jutott el, de bízom tyrantban, és hogy április 10. környékére megleszünk mind az öt füzettel.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 29., 12:21:20 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető dr samson

  • Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 5365
  • Karma: +14/-61
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #937 Dátum: 2009. Március 29., 09:12:23 »
Hát most csütörtökön úgy néz ki, hogy nem...  Legalább is még nem láttam az újabb adag Marvel G1 füzetet az ftp-n. amúgy elvileg úgy van, hogy 3 hét van betárazva egy hónapból, amikor elvileg biztos van, illetve van egy plusz negyedik hét meghagyva arra, ha "beesik" valami TF még melléjük.

Nem elérhető Silver&Clio

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 66
  • Karma: +0/-0
Re:Transformers
« Válasz #936 Dátum: 2009. Március 28., 23:27:02 »
Milyen érdekes hogy egyre többen találnak rá a Transformeres fórumokra... Én is nagyon örültem amikor itt a Hálózsákon "tobzódhattam" a Tf képregényekben..  Egyébbként tegnap volt egy éve hogy regisztrálltam itt ,ennek örömére van avatarom is immár.. A Csütörtöki Tf frissítésekért pedig külön köszönet!  Ezekszerint minden héten lesz újabb Tf képregény? Szuper!

Nem elérhető KiD

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2145
  • Karma: +28/-1
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
Re:Transformers
« Válasz #935 Dátum: 2009. Március 28., 22:00:30 »
Kronológiailag a Simon furman által írt sztorik még csak most következnek majd.

Nem elérhető Dr.OGA

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • http://
Re:Transformers
« Válasz #934 Dátum: 2009. Március 28., 21:52:21 »
Üdv mindenkinek.
Először is szeretném megköszönni a csapatnak, akik itt közreműködtek, hogy a TransFormers történeteket olvashassuk.
Tehát nagyon, nagyon köszi
Általános sulis koromban ('90-'98) a TransFormers volt számomra a nagybetűs KÉPREGÉNY sorozat, amit nagyon imádtam... sajnos csak elég kevés lapszám volt meg nekem, de egy jópárat azért ezeken kívül is olvastam a haveroktól kölcsönkérve
Régi szép idők...

Aztán most, múlthéten szombaton, tehát egy hete, véletlenül az oldalatokba botlottam  és ennek iszonyatosan örülök.

TransFormers Marvel első generációt, meg a történet szerinti kronológiailag megfelelő időben a Fejmestereket azóta már végig is olvastam, ja meg a Megatron eredetet, és a Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatot is... Szóval az elmúlt egy hétben a'sszem egész sokat töltöttem a TransFormers univerzumban...

Ha nem bánjátok, volna néhány kérdésem...

Mivel ahogy most a Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatot elolvastam, sok helyen volt utalás a reflektorfényben sorozatra, és felötlött bennem, hogy megkérdezzem tőletek, hogy pontosan milyen sorrendben íródtak a sorozatokat?
Merthogy nem tudom az írásuk kronológiai sorrendjét, pedig jó volna tudni  olvasási szempontból...

Én amúgy mielőtt rátok akadtam, csak az itthon '91-'97 között kiadott sorozatot ismertem.

Részben ehhez is kapcsolódik a másik kérdésem, hogy a Marvel első generáció "Győzedelmes Üstökös" című rész utáni részek, amiket ha jól tudom már nagyrészt Simon Furman írt, melyeknek betetőzése a magyar kiadás szerinti 24. számban az Unikron elleni harc volt, azok is fent vannak valahol az oldalon?
Vagy azok még egyelőre nincsenek? (Csakmert nem találom.)

Bocsi, hogy ilyen hülye kérdésekkel nyaggatlak titeket



Nem elérhető holloo

  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 145
  • Karma: +2/-0
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #933 Dátum: 2009. Március 28., 18:08:46 »
Köszi a Dicsőség Megatronnak első részét!  A fényképezős borító nagyon nagy!  A békével jöttünk beszólás még nagyobb!  A rajzok nagyon jók, a történet nagyon pörgősen indul, remélem a későbbiekben sem veszít a lendületéből...

Nem elérhető talgaby

  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 16175
  • Karma: +67/-25
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:Transformers
« Válasz #932 Dátum: 2009. Március 28., 16:54:39 »
elwood: Ismétlem, nem igazán a történetével van bajom. Elismerem, vannak benne jó elemek. A gond a dramaturgiával van. Nem tudja értelmesen strukturálni. A börzén is említettem, hogy a váltást meglehetősen érdekes ritmussal oldotta meg.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

  • Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 5365
  • Karma: +14/-61
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #931 Dátum: 2009. Március 28., 15:13:13 »
Idézet
Mi az az FQ?

Egy félig-meddig megszűnt/átalakult honosító oldal.

Nem elérhető elwood

  • HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
  • Hozzászólások: 1093
  • Karma: +14/-0
Re:Transformers
« Válasz #930 Dátum: 2009. Március 28., 13:55:21 »
Jae Lee rajzait én is bírtam - az előbb csak az IDW-s kínálatból válogattam - egyébként nagyon szerettem Geoff Senior rajzait is még anno.
Mi az az FQ?
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Dark

  • Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 135
  • Karma: +1/-0
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #929 Dátum: 2009. Március 28., 13:21:23 »
Kösz Elwood...hát igen, a marketing nagy úr...

A rajzolók közül kifelejtettem Jae Lee-t aki G I Joe-TF Dreamwave-s crosst rajzolta...hát ott tényleg nehéz kibogozni az akciókat...vagy pedig én nem ütök meg egy bizonyos művészi/értelmezési szintet...pedig már nem vagyok egy mai gyerkőc...
Amit itt leírtam Jae Lee-ről azért az FQ-n már falhoz álítottak volna  

Nem elérhető elwood

  • HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
  • Hozzászólások: 1093
  • Karma: +14/-0
Re:Transformers
« Válasz #928 Dátum: 2009. Március 28., 12:54:55 »
iktirad: Én nagyon karmoltam Alex Milne rajzait a Megatron Originben és legfőképp az Arcee Spotlightban, bár a filmes adaptációi nem állnak közel hozzám. Ő is a Figueroa vonalat követi, némi Pat Lee-féle mangás beütéssel. Bár vicces, hogy míg Figueroa rajzai kicsit zömöknek, vagy tömzsinek tűntek, Pat Lee rajzait meg szokás lufi meg pufi jelzőkkel illetni, addig Milne rajzai inkább "hegyesnek," "tüskésnek" tűnnek. De bejön Nick Roche stílusa is, amíg nem kezd saját designokat gyártani, mert a Dynobotjai, hát, nem állnak hozzám túl közel.

Hans von Luck: A "downgrade"-nek az is oka volt, hogy ezek a dizájnok egy-az-egyben megegyeznek a Masterpiece Starscream (és később Skywarp és Thundercracker) kinézetével, amit a Takara-Tomy és a Hasbro is árul, tehát a képregény némiképp visszatért marketinges gyökereihez.

talgaby: azért ez a lassúság már benne volt jóideje a Furman füzetekben is, például az Eszlaláció és a Pusztítás is kb. 2 vagy 4 párhuzamosan történő, ám valós időben alig 1-2 óra alatt lezajló eseményt mesél 6 füzeten keresztül, és tényleg nem történt olyan sok egyik füzetben sem. Aztán persze hirtelen fejreáll a dolog, mikor a 18 rész + nemtom hány Spotlight után 4 füzetben kell elvarni kb 10. párhuzamosan futó szálat. (Igaz, ez nem csak az ő sara.)
Hogy McCharty-val mi a baj a lassúságán kívül? Leginkább az, ami sokaknak csípi a szemét, hogy az áltlala elképzelt univerzum nem az, amit eddig olvastunk. Nem hiszem, hogy bárkinek ennyire fájna McCarthy lassúsága, vagy "rajongói" attitűdje és tárgyi tévedései, ha mondjuk az ő történetével kezdődött volna az IDW Transformers sorozata. Furman 20 évnyi rutinjával szemben senkinek sem könnyű teljesítenie. Nem akarom kidumálni a hibáját, voltak/vannak/lesznek védhetetlen tartalmi/logikai tévedései, de szerintem messze nem olyan rossz, mint amilyennek a kontraszt feltűnteti. Furmannak is könnyebb volt úgy mozognia ebben a világban, hogy ő rakta le az alapjait, és annak idején a Marvelnél neki is megvoltak a konfliktusai a kontinuitással. Ha a késleltetés dramaturgiai eszköznek számít, akkor nem spórol vele.  Nekem direkt szimpatikus, hogy szembe megy bizonyos közhelyekkel. Például az, hogy valaki hősként indul, nem garantálja, hogy megéri a füzet végét. De nem akarok előre menni az elemzésben, mert már olvastam 9 részt, és majd akkor szeretnék belemenni, hogy én mit olvastam ki ebből, amikor már ti is láttátok a sorozatot.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 28., 13:00:06 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Dark

  • Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
  • Hozzászólások: 135
  • Karma: +1/-0
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #927 Dátum: 2009. Március 28., 09:42:35 »
Köszi az új frissítést, nekem tetszett az indító rész...lehet hogy most megköveztek de Figueroa-nál néha az akciók elég kuszák...néha nemigen lehetett kivenni hogy mivan...Alex Milne a másik:Megatron eredet...mondjuk mind a két mester gyönyörűen rajzol, de Guidinál azért követhetö hogy ki pancsol be kinek, ki lő szét kit...az egyik kedvencem tőle az a poszter/háttérkép-sajnos nincs meg túl nagy felbontásban-amikor Predaking zúzza Defensort és Superiont-még DW-s égisz alatt rajzolta...

Érdekes még az All Hail Megatronban hogy a repülő trió -Üsti meg a haverjai-F15ök, holott elötte F-22ők voltak...downgrade  ...de nem gáz, biztos nosztalgiázott a mester mert ugye Marvel G1-ben/rajzfilmben is azzá változtak...

Ja, még annyit tennék hozzá hogy egyetértek Optimus-al aki lentebb írta hogy ezért  a 12-részes Megatronért vágták le a Furmanos vonalat...nem volt rossz a Revelation-os lezárás, de tulságosan összepréselték...kár érte...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 28., 09:51:29 írta Hans von Luck »

Nem elérhető iktriad

  • Megtorló
  • ***
  • Hozzászólások: 263
  • Karma: +2/-0
Re:Transformers
« Válasz #926 Dátum: 2009. Március 28., 02:04:34 »
Idézetet írta: elwood
Mindenkinek nagyon köszönjük a dicsérő szavakat!

grey gargoyle: Hát igen, ha valami tetszik az All Hailben (a rajzokon kívül), azok a dialógusok. Lesznek nagyon jól eltalált párbeszédek, amelyek olyan jól domborítanak ki jellemeket, ahogy azt Transformers füzetben korábban sosem láttam. Régóta bajom ugyanis Furmannal, hogy bármilyen jól is csavaja a történeteket, a karaktereinek többsége hasonló stílusban adja elő magát, sokszor még mondatokat is ismétel (ezeket hívják Furmanizmusoknak a rajongók) - és bizony, ennyi történettel a háta mögött, néha sztorikat is. Pl: nem is tudom összeszámolni, hányszor fogtak már össze Autobotok és Álcák, hogy szembeszálljanak egy "nagyobb" fenyegetéssel, legyen az a Unicron, Galvatron, Mennydörgés, az Elbukott, Jhiaxus, a Swarm vagy más. McCarthy-nál máshol jelentkeznek a problémák, erősen vontatott sokszor, és ha nem csak szkenben olvasol egy füzetet, hanem mondjuk ki is csengeted érte a négy dollárt (plusz még amíg ideér), hát akkor már egy fokkal kritikusabb az ember.

SilverTea, iktriad: Bár meg kell adni nagyon jól teljesít ezekben a füzetekben Guidi, azért szerintem elég hullámzó a teljesítménye, akár a Beast Wars utolsó füzetét nézitek majd a második sorozatban, akár a Délibáb Spotlightot, de én sokszor nem vagyok vele kibékülve.  Tehetséges, de nincs benne az a fantázia, az az ötletgazdagság, ami Figueroában megvolt. Még egyszer mondom, nagyon szépen rajzol, ez a sorozat nagyon rendben van, de akkor is hiányérzetem van sokszor, mikor a rajzait nézem. Mondjuk sokat számít az is, milyen színezést kap egy füzet, és itt szerencsére ezzel sincs probléma. De nekem akkor is a DW G1 marad az etalon, amit amúgy a 11. résztől szintén Gudio vett volna át Figueroától...


No igen a dialógusok, azokra nagyon érdemes odafigyelni ( Legfrisebb példa:AHM #9 19-21 oldal - ha majd odajutunk érdemes megfigyelni), abban nagy munkát végez Mccarthy, a cselekmény már nem ennyire rózsás néha, majd meglátjátok, és ha majd odaérünk egyes helyekhez kifejtem a véleményem.

Guidi: Igen Elwood, ő még nem ér el Figueroa szintjére ez tény, de ha összehasonlítjuk a többiekkkel, akik néha bele-bele rajzolnak az AHM-be, nos hozzájuk képest egészen jó. Van pár kivétel persze, Robby Musso jut eszembe így hirtelen, (tényleg Elwood neked Don után ki a kedvenc TF rajzolód a mostaniakből?) de a többikenek van hova fejlődni. Például nem mondom, hogy Nick Roche rossz, de azért látta már jobb TF rajzokat is, ehhez képest tömik G1 feladatokkal.
A DW G1-es Don: Wow, etalon, tényleg, A Napvihar- Szuper Omega csata képei, vagy mikor a Kibertronon maradt Autobotok tanácskoznak visszamenjenek-e segíteni a Földre , és közelről látjuk tökéletes kidolgozottsággal őket, na igen, az tényleg gyönyörű.
És persze a szinezés sokat számít, fel is dobhat, el is ronthat egy jó müvet.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 28., 02:06:13 írta iktriad »

Nem elérhető talgaby

  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 16175
  • Karma: +67/-25
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:Transformers
« Válasz #925 Dátum: 2009. Március 27., 17:51:54 »
Vezérlőpult -> Avatar beállítások.
(Máskor az ilyet inkább a Fórum topicba, légyszi.)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Silver&Clio

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 66
  • Karma: +0/-0
Re:Transformers
« Válasz #924 Dátum: 2009. Március 27., 17:43:11 »
Egy kis technikai kérdés.. Hogyan tudtok avatart feltenni a fórumba?

Nem elérhető talgaby

  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 16175
  • Karma: +67/-25
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:Transformers
« Válasz #923 Dátum: 2009. Március 27., 12:25:30 »
Idézet
McCarthy-nál máshol jelentkeznek a problémák, erősen vontatott sokszor
Utólag egyébként rájöttem, hogy ez még önmagában nem egy egetverő probléma, mert bár a TF-nél nagyon hirtelen jött ez a lassúság, de eleget edződtem már a modern képregényeken, amik gyakorlatilag 2-3 füzetes történeteket nyújtanak 6-8-ba. Az igazán nagy baj szerintem az, hogy zéró vagy annál is kevesebb dramaturgiai érzéke van. És ez az eddig olvasott füzetekre nagyon rányomja a bélyegét. Valaki írta lejjebb, tényleg olyan, mint egy fantörténet, lelkes, de érződik a kidolgozatlanság rajta.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető elwood

  • HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
  • Hozzászólások: 1093
  • Karma: +14/-0
Re:Transformers
« Válasz #922 Dátum: 2009. Március 27., 08:14:56 »
Mindenkinek nagyon köszönjük a dicsérő szavakat!

grey gargoyle: Hát igen, ha valami tetszik az All Hailben (a rajzokon kívül), azok a dialógusok. Lesznek nagyon jól eltalált párbeszédek, amelyek olyan jól domborítanak ki jellemeket, ahogy azt Transformers füzetben korábban sosem láttam. Régóta bajom ugyanis Furmannal, hogy bármilyen jól is csavaja a történeteket, a karaktereinek többsége hasonló stílusban adja elő magát, sokszor még mondatokat is ismétel (ezeket hívják Furmanizmusoknak a rajongók) - és bizony, ennyi történettel a háta mögött, néha sztorikat is. Pl: nem is tudom összeszámolni, hányszor fogtak már össze Autobotok és Álcák, hogy szembeszálljanak egy "nagyobb" fenyegetéssel, legyen az a Unicron, Galvatron, Mennydörgés, az Elbukott, Jhiaxus, a Swarm vagy más. McCarthy-nál máshol jelentkeznek a problémák, erősen vontatott sokszor, és ha nem csak szkenben olvasol egy füzetet, hanem mondjuk ki is csengeted érte a négy dollárt (plusz még amíg ideér), hát akkor már egy fokkal kritikusabb az ember.

Silver&Clio, Optimus Prime: Nekem semmi bajom a G1 rajzfilm utánérzéssel, gyerekkoromban a rajzfilm sokkal nagyobb hatással volt rám, mint a képregény, egészen addig, míg - és itt az ironikus fordulat - Furman fel nem tűnt, aki pedig épp a rajz-mozifilmből merített egy csomó ihletet.

SilverTea, iktriad: Bár meg kell adni nagyon jól teljesít ezekben a füzetekben Guidi, azért szerintem elég hullámzó a teljesítménye, akár a Beast Wars utolsó füzetét nézitek majd a második sorozatban, akár a Délibáb Spotlightot, de én sokszor nem vagyok vele kibékülve.  Tehetséges, de nincs benne az a fantázia, az az ötletgazdagság, ami Figueroában megvolt. Még egyszer mondom, nagyon szépen rajzol, ez a sorozat nagyon rendben van, de akkor is hiányérzetem van sokszor, mikor a rajzait nézem. Mondjuk sokat számít az is, milyen színezést kap egy füzet, és itt szerencsére ezzel sincs probléma. De nekem akkor is a DW G1 marad az etalon, amit amúgy a 11. résztől szintén Gudio vett volna át Figueroától...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 27., 08:15:41 írta elwood »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető iktriad

  • Megtorló
  • ***
  • Hozzászólások: 263
  • Karma: +2/-0
Re:Transformers
« Válasz #921 Dátum: 2009. Március 27., 01:55:59 »
Idézetet írta: Optimus Prime
Az All Hail rajzai tényleg szépek. Guidi mindig is tudott, itt olyanra vette a stílust, mint a rajzfilm. Sajnos a sztori is olyan.
Kár volt ezért eldobni a Furman vonalat. Reapers, Halott Univerzum, J'hiaxus minden sutba vágva. Új veszély: Megatron nagyon gonosz és szabadon randalírozik a Time Square-en.
Anno a preview láttán nem tudtam megállni ,hogy ne készítsek egy paródiát.


Én még nem mondanék le végleg a Furman vonalról. És végülis ennek a sorozatnak sem lesz mindig ilyen szinvonalú a története, sőt!
A paródia viszont frenetikus!

Nem elérhető Optimus Prime

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 90
  • Karma: +2/-0
    • Iacon Reborn
Re:Transformers
« Válasz #920 Dátum: 2009. Március 26., 22:11:19 »
Az All Hail rajzai tényleg szépek. Guidi mindig is tudott, itt olyanra vette a stílust, mint a rajzfilm. Sajnos a sztori is olyan.
Kár volt ezért eldobni a Furman vonalat. Reapers, Halott Univerzum, J'hiaxus minden sutba vágva. Új veszély: Megatron nagyon gonosz és szabadon randalírozik a Time Square-en.
Anno a preview láttán nem tudtam megállni ,hogy ne készítsek egy paródiát.
"Give me your face!"