HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Optimus Prime:
Beast Wars, a Prime kérdés (Prime Problem? ) és a Transformers úgy általában.
A BW-s képregény még nekem is zanzás, ámde Don bácsinak hála már a bevezető is csak dobálja az eater eggeket, én nem egy epizódot megnevezek a képekről. De tény, az 52 részes sorozat híján egy szikrányit se ért belőle az újonc fan. A BW-hez pedig nem árt a 98 rész G1 és Mozifilm ismerete, majd ezek után a BM (Beast Machines). Számomra e három sorozat illik össze a legjobban. Az Animated pedig ezeknek az utóhangja.
A Primal kérdésben már én is kifejtettem nem tetszésemet, úgyhogy ettől eltekintek és inkább megpróbálom jobban megértetni a kevésbé angol tudóknak mint is jelent. Bár Elwood és Krizli is elég jól kifejtette és az egyes okokat is meghatározta. Az egyik, hogy az első BW figurák nevének szánták a Primal-t, hogy miért és mit jelent, miben más, mint a megszokott Prime azt csak az akkori Hasbro managent tudja. Persze ezek után a gorilla és többi Optimus neve is Primal lett, kivétel Optimal Optimus, de az megint egy... érdekes téma. A rajzfilmben ugye Copyright by Hasbro ezeket a neveket kellett használni. És bár, mind Optimus, mind Megatron, mind Silverbolt, mind Scorponok új karakter nevük eredetét a rajzfilmben konkrétan sose definiálták. No persze itt jön a TF guru filozófiája, hogy Optimus, Primal, Prime. Persze ha nincs Mátrix, eredet történet és Simon Furman ez nem lenne olyan kusza, de így.....
A sorozatot tudtommal '97 nyarán vetítették, jómagam akkor láttam, vettem fel és kaptam első BW figurám is. Azt hiszem még a sorozat előtt. A TF a reneszánszát élte, bár sokáig voltak itthon G2-es figurák. Az 1. ávad végén angolban The End? van írva, ami sejtető utalás a folytatásra, csak másként. Példa 2. évad: To be continued? A sorozat egyébként az effektjeiért Emmyt is kapott '97-ben. Számomra is ez a nyerőbb, mint a Disneys giccs parádé.
Egyenlőre ennyi, adok másnak is helyet a témákban.
keildavid:
FZoli a TF Armadát csak a történet elejét és a végét adták le,a sztori közepe kimaradt a németeknél.Amelyben kiderülne,hogy kerültek elő az új Transformerek,Optimus Fővezér halála és a rengeteg új Miniconok!Amit a Beast Warst illeti,arról a sztoriról beszéltem,amelyben Optimus Primal kirepült az űrben és felrobbant.Ekkor jelent meg a "Das Ende?"felírat kérdőjellel!
FZoli:
--- Idézetet írta: keildavid ---Elnézést Asys,FZoli!Pontosan a német RTL2-n adták le a Beast Warst!
--- Idézet vége ---
Hoppá, rosszul fogalmaztam, RTL nálam az RTL2-t jelenti (A simát nagyon ritkán nézem.) Azt nem tudtam, hogy volt G1 németül, de az Armada-t végig adta az RTL2, mert pont az Unicron Battles utolsó 3-4 részét láttam.
Tényleg, érdekelne, hogy milyen feliratprojektek vannak most? G1-et tudom, hogy elwood és tyrant készíti. Beast Wars és Armada (esetleg Energon és Cybertron, bár ezekhez van szinkron) várható esetleg a közeli vagy a távoli jövőben? Szeretem felirattal archiválni a dolgokat
mad47:
Minek tért volna? Piti kis autótolvaj. Bár ha Össztűz megerőltette volna magát és elfogja, akkor ez már nem is lenne kérdés. Csak aztán nehogy a Harmadik világban kezdjen el üzletelni az Autobotoktól lopott high tech cuccokkal. Olyan emberi karakterek, akik szerintem fontosabbat hozzátettek a TFek történetéhez azok Witwicky-éken meg Blackrockon kívül majd a Neo lovagok lesznek... Ők azért mégiscsak ott voltak a végső csatában.
keildavid:
A Szerelő sem tért vissza,ahogy "A Begerjedők"sem?Aki TF G1 26,28.számában szerepelt.Meg ráadásul a Szerelő ellopta az Autobot szerszámokat:a kriogén-sprét,a lézerszikét Racsnitól és az elektro-rudat!Ezek sosem kerültek vissza?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése