HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
elwood:
--- Idézetet írta: keildavid ---TF G1 62 számban Éjvadász említett egy bizonyos Peter Lorre-t. Az kicsoda? Nekem ismeretlen ez a név.
--- Idézet vége ---
Igen, valószínűleg sokaknak nem ismerős Peter Lorre neve - sajnos - ezért az eredeti magyar fordításban Schwarzenegger nevét írta be ide Bárány Ferenc fordító. A kérdésre válaszolva Peter Lorre magyar származású színész, eredeti nevén Löwenstein László, aki azonban Németországban és az Egyesült Államokban csinált karriert az 1930-as, 40-es években. Egyik legfontosabb főszerepe a Metropolist is rendező Fritz Lang: M - Egy város keresi a gyilkos című filmjének főszerepe volt. A nácik elől zsidó származása miatt az USÁ-ba emigrált, ott egy Mr. Moto című detektívsorozatban játszotta a címszerepet, de rendszeresen szerepelt más thrillerekben, krimikben és horrorfilmekben, többek között a Drakulaként halhatatlanná vált Lugosi Bélával is. Karakterszínészként feltűnik mellékszerepekben többek közt a Casablankában, de ebben a Transformer-történetben viszont a Máltai sólyom című krimiben nyújtott alakítása miatt idézik - ez a történet annak a filmnek a parafrázisa. A Máltai sólyomban Joel Cairót alakítja, aki egy pitiáner gengszter és egy aranyozott madárra pályázik, a figuráját most B'hgdad karikírozza, akit szintén egy afrikai/közel-keleti fővárosról neveztek el. Sok ilyen apró utalás van a történetben, ami közül nem akartam, hogy ez elvesszen, egy humorosnak szánt, ugyanakkor ide nem illő Schwarzenegger megjegyzéssel.
Amúgy Peter Lorre színjátszásával, gesztusaival és különleges hanghordozása miatt nagyon ismert az angol nyelvterületen, manapság is sokszor idézik pl. őrült tudósként is. Itt van róla egy kis film egy előzetesből:
http://www.youtube.com/watch?v=YMhS4LnqaA8
Habba:
Pedig az [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Sokkoló![/span]
keildavid:
Az nem lehet Sokkoló a közjátékban. Hiszen mi láttuk, hogy megsemmisült. Meg amúgy Sokkoló mindig amolyan filozófus dolgokat beszél, mint egy tudós. De majd meglátjuk. Talán pár hét múlva amikor megjelenik a következő 5 adag Marvel TF képregény, akkor biztosan kiderül. Bár azt már mondtam, hogy ezeket eddig még nem ismertem. De itt a HZS-n tényleg jó volt elolvasni. Asys azt jól fogalmaztad, a történet és a karakterek jelleméről. Tényleg olyanok voltak.
KiD:
Szerintem a végét spoilerezd, hátha vki nem tudja!
Asys:
Elwood-nak és Tyrant-nak köszönöm a mai (heti) adag G1-es Transformers megapack-ot!
Élmény olvasni az ilyen történeteket!
61.rész:Mogorva,Jazz és Űrdongó triója remek;a dinobot képviseli a nyers erőt,Jazz az eleganciát és a lazaságot,Dongó pedig mindannyiuk lelkiismerete!Primuszhoz intézett monológja fenomenális volt!Szépen elintézték az álca Színlelőket! Unikron flashback-szerű megjelenése zseniális!
62.rész:Éjszárny humora és talpraesettsége volt a középpontban!A többiek (Tömlőfej és Szirén) kicsit háttérbe szorultak miatta...A két,rivalizáló bandavezér külsője emlékezetes marad még egy darabig!
63.rész.Mennydörgés méltó utódja lehetne Megatronnak, rendkívül ravasz és hatalmas erejű álca!
Bár a megszállottsága kicsit riasztó!A leginkább kiszámítható rész volt az ötből...
64.rész.Érdekes volt az a bálna;örülök,hogy végül Agyar jól döntött és győzőtt a józan ész!
65.rész.Ismét fantasztikus szereplők,csodálatos harc,nyomasztó hangulat és megdöbbentő vég!
A képregénykészítők zseniálisan megteremtették nem egy filmklasszikus légkörét,hangulatát!
U.i.:ha nem tévedek,akkor a közjátékban Sokkoló szerepelt!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése