HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
roberto:
Ha már összeült a nosztalgiaklub, illő, hogy én is megosszak ezt-azt. Unokatesómmal én is belehabarodtam az alakváltók világába, tesónak volt egy nagy köteg képregénye, a robotokról nem is szólva, amikből nála már egy sincs. A képregények takarításkor kerültek a szemétbe, a robotok pedig elkerültek ide-oda. Így kettőnk közül egyedül én őrzöm ezt az időszakot kb 3 füzet és egy Mogorva robot képében. Nálam a kiadó utolsó 2 füzete van meg ép állapotban, mielőtt pénzügyi gondok miatt leálltak a szériával, illetve a Megadás, de az eléggé rongy állapotú, a dinobot pedig tesótól került át hozzám és még most is a padláson üdül. Annak idején szóltam tesómnak, a rajzfilm csatin megy az Alakváltók sorozat és nem hitte el. Mikor mutattam, majd leesett az álla. És mit ad Isten, az öregje épp akkor kapcsolt át másik csatornára, mikor már élveztük az 1. generációs rajzfilmet :P Nos, dióhéjban ennyit.
mad47:
Köszönet a Regen befejezésért! Akciódús, élvezetes történet volt, bár az utolsó pár oldal szerintem is elég tömör, elkapkodott. Szerintem ez nem varr el minden szálat, azon kívül, hogy Rodimusz meghal. Több, egyértelműbb utalás is lehetett volna, pl.hogy mennyi idő kellett az Alakváltók "végelgyengüléséhez". Elfért volna még 3-4 oldalnyi utószó pl. a Kibertron leépüléséről, a kirajzásról, az univerzum békéjéről. Ez az egy kardsuhintás tényleg elég egyszerű győzelem. Spike szerepe se lett kidolgozva.
Viszont a Sötét Mátrix visszaemlékezése tetszett, az elég részletes volt. Prímusz most akkor él vagy meghalt? Vagy végig csak a Mátrix személyesítette meg?
Na és akkor az én nosztalgirovatom:
A 21.szám volt az első, onnan egyből végig követtem a sorozatot. Egyik képregény se kötött le annyira mint ez. Később egy rokontól egy nagy szatyornyi TF adagot örököltem, azzal együtt kb a 3/4e meglett a teljes sorozatnak. Totális katarzis volt. 😀
A kedvencem talán a 16.szám volt, Mogorva újjászületése, Megatron, Optimusz, Skorponok, Üstökös, stb...
De nagyon sokszor olvastam a 22.et is, Mogorva a Nukleon nyomában, a MegatRacsni szörny, a megadás, nagyon tetszett a hangulata.
A rajzfilmhez gyerekként nem volt szerencsém, nem volt nálunk olyan csatorna amin adták volna. A 86os The movie megvolt egy havernak, fogalmam nem volt hogy egy sorozat része, önálló rajzfilmnek tekintettem. Nade a játékok...
A mai napig megőriztem(bár keresztfiamra hagytam) a G2es kiadású Optimusz Fővezért, utánfutóval, Gördülővel együtt, nagy büszkeség volt. Sajna fotók nincsenek róluk, de a szintén G2es Hollószárny is megvolt, a B-2es lopakodó/tank altmódokkal, meg a hatlövetű rakétavetójével, oltári nagy durranás volt. A kis mentőautó is volt több is a társaságunkban, az enyémnek piros volt a fémrésze (amúgy ez ki lenne, Fixit talán?). Nagyon sok olyan is volt, aminek nem tudok képregényes megfelelőt, nagy becsben voltak tartva, amíg fel nem nőttem és selejtezve lettek. Utána kikoptak a robik az életemből, egészen az első filmig, utána ugyanis keresgéltem a neten TF témában és a gugli kiadta a Zsákot, konkrétan az akkor kikerült Fejmesterek mini 4.részét. Azt hittem képzelődöm... Az az időszak igazi dőzsölés volt... A Marvel éra mellett a Dreamwave és az IDW univerzuma is magába szippantott és visszahozta a gyerekkori élményeket...
Ezek után bepótoltam a G1 rajzfilmsorozatot is, méghozzá én is az Általatok feliratozott verziót, amin szintén nagyot néztem...
Szóval ezer köszönet Nektek!
AdamK88:
--- Idézetet írta: Aldarion - 2016. December 25., 14:49:05 ---
--- Idézetet írta: AdamK88 - 2016. December 25., 13:05:35 ---Kedves Aldarion!
Köszönöm az utolsó részt! Fantasztikus volt! Méltó lezárása a világ egyik legjobb képregényének!
Csak egy kérdés: ki volt az a lény a legvégén?
--- Idézet vége ---
Örülök, hogy tetszett.
A kérdésed jó, nekem is utána kellett néznem, hogy mi is az, és arra jutottam, hogy egy zseniális átkötés, amely egybe fűz két történetet...
A primitív lények, érezve a fenyegetést, begubóztak a 99. számban. Na most az állatvilágban a gubó ugye a fejlődés része, így itt is erről beszélünk. A primitívek az Alakváltók kihalása után evolúciósan tovább fejlődtek, és létrehozták ezzel a bestia-gépezeteket, azaz üdvözöljétek körünkben a Beast Wars érát, és az első maximalt, Botanikát!
Ez összességében egy utalás arra, hogy a történetnek igazából sosincs vége.
--- Idézetet írta: hiphop - 2016. December 25., 11:15:47 ---Lehet, hogy a sok bejgli és a sok mák elbódított így az ünnepekre, de valahogy nem állt össze a sztori a végén a sok alter világgal...Jól értem, arról van szó, hogy a sötét mátrix lény be akart szivárogni más idő- és létsíkokba, így pl.: a The lost light, vagyis a Dreamwave világába is (mintha az a Nagyágyú, aki nyomta a szöveget, az lenne, amelyik a lost legénységét vezeti, plusz az animációs filmekből ismert Üstökös alakja...), és Rodimusz egy kardcsapással ettől mentette meg a többi univerzumot? Elvágva a világát a többi, úgymond TF száltól, így az ő világuk "megszűnt" folytatódni?
--- Idézet vége ---
Szerintem igen.
--- Idézet vége ---
Köszönöm szépen a választ Aldarion! Valahogy volt egy sejtésem, de így most már össze is állt a kép :)
hiphop:
Az a kemény - nem tudom én hányadik beszámoló vagyok, nem számoltam - de nekem megvolt az a kis kopott mentőrobot. És most, hogy kitettétek, tudatosodott bennem, hogy jé, nekem is volt egy ilyen játékom. Persze valahol már rég elhagytam, pedig hogy szerettem:) Bár nekem pont az átalakíthatósága miatt nem nagyon gurult jól. Nekem Cselcsáp volt meg, meg egy Pengeél utánzat oroszlán-robot, amire így elsőre emlékszem. Jól emlékszem rá, mert tetszett hogy az oroszlánfejet rá lehetett húzni a mellkasára robot módban:) Amúgy mindig is egy Optimusz fővezér, vagy Mogorva volt az álmom. Ha jól emlékszem, volt egy könyvecske, nagyon régi, abban volt benne mind. A dinobotok nagyon fényes anyagból voltak. Ja, meg volt egy Portyázóm is, messze a legjobb figura mind közül, de azt az egyik általános iskolai osztálytársamtól kaptam, odaadta, mert neki nem kellett. Imádtam, mert elég jól ki volt dolgozva, bár fegyvert, meg a hátán a kocsi fülke részét em kaptam meg hozzá.
Micho:
Szuper, köszönöm nektek... évtizedes rejtély oldódott meg :bravo:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése