HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Kibertroni Űrtigris:
--- Idézetet írta: Feast4 - 2022. Október 20., 09:47:37 ---
--- Idézetet írta: KiD - 2022. Október 19., 23:31:03 ---Szerintem belefért egynek, minden más szériában viszi a prímet. És se azt nem lehet mondani, hogy a többi Álca parancsnok ne lett volna szórakoztató, sem azt, hogy az újra felbukkanásai ne lettek volna emlékezetesek. Nekem nincs hiányérzetem miatta. Nem mondom, hogy nem gondolkodtam el rajta, hogy miért van ez így, de zavarni nem zavart.
--- Idézet vége ---
Nekem konkrétan Megatron G1.-es változatával az a legnagyobb bajom, hogy egy hőzöngő barom volt csak. Sokkolóval egyszer mert egy az egyben kiállni, Sokkoló akkor odavágta, utána csak a nyálverés ment. Értelmetlen volt felrobbantani a hidat, amikor ő volt a vezér. Egyszerűen ki kellett volna végeztetnie Sokkolót, ehelyett bekattant.
Amikor Skorponokot akarta megbuktatni, akkor se az volt, hogy gyere ki a hóra és játszuk le, jött az a bonyolult csapda Racsnival, a micromesterekkel és a feltámasztott Üstökössel. Sose tudtuk meg, hogy ez azért volt mert félt Skorponoktól, vagy mert nem bízott abban, hogy a többi álca mellé állna. (Egyébként szerintem a G1. legjobb története az, csak a motivációt és a miérteket sose tudjuk meg belőle)
A G2.-es Megatron sokkal inkább olyan Megatron volt, mint amilyennek az álcavezért elképzeled. Odament, kihívta Husángot, taccsra tette beült a székbe. Az idw.-s Megatron karakterének a kimunkáltságával meg ne is hasonlítgassuk.
Ha belegondolok a G1.-es Megatron azt a hihetetlen nagy álcevezéri erőt ami benne volt azt se sokat villantotta meg. A legfőbb harcait rendre bukta. A legtöbbször max. megvert egy alárendeltet. Sokkoló a maga kimért logikával párosuló szadizmusával, Mennydörgés a kérlelhetetlen matrix mániájával és tömény brutalitásával és Skorponok a személyiségében történő meghasonlásával, de szerintem Husáng és Féreg is a számító és háttérben megbúvó alattomosságával sokkal veszérszerűbb kidolgozottabb karakter nála. Megatron G1.-es változata lehetne kb. egy verőember is.
Gondolom ennek az lehet ennek az volt az oka, hogy a játékok miatt túl sok új karaktert kellett hirtelen beemelni és ő elfelejtődött.
Egyébként Titkok és hazugságok 3. rész második képkocka. Az ott Husáng középen?
--- Idézet vége ---
Kb. én is így vagyok Megatronnal. A rajzfilmben legalább szerethető volt, amíg nem lett Galvatron. A Fejmesterek rajzfilmben végre kezd főgonosszá válni, ott Skorponok a hülye, hogy nem teszi el láb alól, meg az írók, hogy 25 részt várnak vele.
keildavid:
A felsoroltakból tényleg érdekes, hogy mennyi mindenféle tényezők voltak a Transformerekkel. AZ IDW-félében is volt hasonló eset. Pl. az autobotoknál se volt könnyű dolguk.
Persze az álcáknál is voltak bizonyos zavarok. Pl. Löket, Sirató és Sugárhajtó keresték Sokkolót, a későbbiekben pedig már szövetségesek lettek, nem ellenfelek.
Mint régen említettem Röptűz(Égitűz) esetét is, hogy Dinobotok találkoztak vele. Ott meg mintha nem emlékeztek rá.
És persze megannyi mindent lehetne felsorolni.
Bár az tény, hogy a régi US-Transformers sorozatot Bob Budiansky írta, Simon Furman kicsivel később, mivel ő inkább az UK-sorozat szerzője volt. És így akkor teljesen más lett az eredmény. De még így is jó volt.
Pl. Az Acélemberre hasonló jelenet, ami a #0 számban volt.
--- Idézetet írta: Feast4 - 2022. Október 20., 09:47:37 ---Egyébként Titkok és hazugságok 3. rész második képkocka. Az ott Husáng középen?
--- Idézet vége ---
Bizony ő az, színlelő páncél nélkül. Először én se ismertem fel.
Feast4:
--- Idézetet írta: KiD - 2022. Október 19., 23:31:03 ---Szerintem belefért egynek, minden más szériában viszi a prímet. És se azt nem lehet mondani, hogy a többi Álca parancsnok ne lett volna szórakoztató, sem azt, hogy az újra felbukkanásai ne lettek volna emlékezetesek. Nekem nincs hiányérzetem miatta. Nem mondom, hogy nem gondolkodtam el rajta, hogy miért van ez így, de zavarni nem zavart.
--- Idézet vége ---
Nekem konkrétan Megatron G1.-es változatával az a legnagyobb bajom, hogy egy hőzöngő barom volt csak. Sokkolóval egyszer mert egy az egyben kiállni, Sokkoló akkor odavágta, utána csak a nyálverés ment. Értelmetlen volt felrobbantani a hidat, amikor ő volt a vezér. Egyszerűen ki kellett volna végeztetnie Sokkolót, ehelyett bekattant.
Amikor Skorponokot akarta megbuktatni, akkor se az volt, hogy gyere ki a hóra és játszuk le, jött az a bonyolult csapda Racsnival, a micromesterekkel és a feltámasztott Üstökössel. Sose tudtuk meg, hogy ez azért volt mert félt Skorponoktól, vagy mert nem bízott abban, hogy a többi álca mellé állna. (Egyébként szerintem a G1. legjobb története az, csak a motivációt és a miérteket sose tudjuk meg belőle)
A G2.-es Megatron sokkal inkább olyan Megatron volt, mint amilyennek az álcavezért elképzeled. Odament, kihívta Husángot, taccsra tette beült a székbe. Az idw.-s Megatron karakterének a kimunkáltságával meg ne is hasonlítgassuk.
Ha belegondolok a G1.-es Megatron azt a hihetetlen nagy álcevezéri erőt ami benne volt azt se sokat villantotta meg. A legfőbb harcait rendre bukta. A legtöbbször max. megvert egy alárendeltet. Sokkoló a maga kimért logikával párosuló szadizmusával, Mennydörgés a kérlelhetetlen matrix mániájával és tömény brutalitásával és Skorponok a személyiségében történő meghasonlásával, de szerintem Husáng és Féreg is a számító és háttérben megbúvó alattomosságával sokkal veszérszerűbb kidolgozottabb karakter nála. Megatron G1.-es változata lehetne kb. egy verőember is.
Gondolom ennek az lehet ennek az volt az oka, hogy a játékok miatt túl sok új karaktert kellett hirtelen beemelni és ő elfelejtődött.
Egyébként Titkok és hazugságok 3. rész második képkocka. Az ott Husáng középen?
KiD:
Szerintem belefért egynek, minden más szériában viszi a prímet. És se azt nem lehet mondani, hogy a többi Álca parancsnok ne lett volna szórakoztató, sem azt, hogy az újra felbukkanásai ne lettek volna emlékezetesek. Nekem nincs hiányérzetem miatta. Nem mondom, hogy nem gondolkodtam el rajta, hogy miért van ez így, de zavarni nem zavart.
elwood:
Annyi kiegészítést tennénk, hogy Megatron kb. az első perctől, hogy Sokkoló "feltámadt" a "jelen korban", parkolópályára állította Megatront. Bár mikor Megatron felépült a Racsnival és a dinobotokkal folytatott csatából, volt egy átmeneti hatalommegosztás Sokkoló és közte, de rövid életű volt, és miután Optimusz dicstelen véget ért, Sokkoló is hamar búcsút vett egykori főnökétől. Szóval a G1-ben Megatron eléggé sarokba volt állítva a Marvel G1 nagy részében, ami azért elég méltatlan volt szerintem vele szemben.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése