HálóZsák fórumok > a Zsák
Hibás dolgok
Nitro:
--- Idézet ---eltakarítom a koszt, maszatot, JPG-ZAJ-t a képről akkor nem fogom elmenteni úgy, hogy megint zajos legyen.... Bár neked is igazad van abban, hogy ha valaki olvas, nem nézegeti a zajokat, de ha sokat nézegsz képeket, retusálod a képeket, akkor egy idő után rááll a szemed ezekre is. Lassan kialakul a zaj-látásod, ami nem jó.
--- Idézet vége ---
Nos, sajnos már velem is így van. Amíg nem csináltam ilyesmit, csak fordítottam meg beírtam és nem mentem rá ennyire a képek minőségére, addig fel sem tűnt.
--- Idézet ---Nézegetés. A Cdisplay viszont nem tud Jpeg2000-et.
--- Idézet vége ---
Itt megint felmerül a képnézegető vs. képregénynézegető progi használata. Én is IrfanView-t használok már évek óta mindenféle kép nézegetésére. Valahogy a cdisplay és társai nem esnek kézre.
Video téma: én a wmv filetípust szeretném kiirtani az életemből, mert szerintem semmi értelme. Tekerni gyakorlatilag lehetetlen benne és egy óra, míg betöltődik egy 1 MB-os, valamint a tömörítése is vacak...
regnar:
--- Idézet ---2 CD-s, három órás avikat áttömörítek egy CD-re,
--- Idézet vége ---
Ebben veled vagyok Schmatzy Simán meg lehet csinálni egy két és fél , három órás filmet egy cd-s re főleg ha 2:35 : 1 vagy 2:40 : 1 a képaránya. Ki nem állhatom, amikor két órás filmeket két cd-sre csinál valaki, nem beszélve a másfél órásról. csak azért mert AC3 hangot hagy meg, de azt is stereoban. Nekem az .ogg nagyon bejött. Ja meg 128 kbit-ben is egyetértek.
Galen:
Schmatzy
--- Idézet ---A méretet. Vegyük pölö a BM pro kategóriát. Már nem emlékszem, hány kép volt, talán 14? És összesen 9 mega. 2/3-ad mega képenként. Marhaság! 200k-ban is bőven elég.
--- Idézet vége ---
No, méret. Nem értünk egyet.....Tény hogy a képregényeket nézegetni tölti le az ember, de ha már eltakarítom a koszt, maszatot, JPG-ZAJ-t a képről akkor nem fogom elmenteni úgy, hogy megint zajos legyen. Bár ha valaki az SW-ket megnézi, akkor látni fogja, hogy a borító/kreditoldalon kívül a lapok 500K-nál nem nagyobbak. szívem szerint 700K-nál nem lennének kissebek, de megegyeztünk Recsivel hogy ennyi a max és kész viszont boritónál azt csinálok amit akarok. Így kijön egy füzet 13 MB-ra...jó kerekítsünk 15-re. Egy DVD korongon elfér cirka 300 képregény. De mi van akkor, ha egy füzet mondjuk 50 MB ? Akkor is elfér egy korongon majdnem 100 füzet. Szóval a helyfoglalása miatt kár összenyomni. Akkor meg minek ? Egyedül a internet sávszélesség az, ami gátat szab a fájlok méretének. De szerintem ha valaki modemes akkor is inkább a 15 MB-ost tölti le mint a 5-öst. Bár neked is igazad van abban, hogy ha valaki olvas, nem nézegeti a zajokat, de ha sokat nézegsz képeket, retusálod a képeket, akkor egy idő után rááll a szemed ezekre is. Lassan kialakul a zaj-látásod, ami nem jó. Mi ezt próbáljuk megelőzni.
--- Idézet ---A megoldás a már említett IrfanView. A ComiX Artnál már mindenkit átszoktattam rá, tehát lehet szoktatni a népet, és nem hiszem, hogy zúgolódnának, ha javasolnátok az áttérést. Megrögzött ACDSee-seknek pedig biztos van plugin valahol (merthogy az Irfan is pluginnal működik).
--- Idézet vége ---
Én is azt használom, de csak a kis fájlméretek miatt. Viszont a boritó/crediteket szinte mindíg az PS ImageReady részével csinálom. Nagyobb a fileméret (még akkor is ha a metadata kimarad) viszont a színek tökéletesen azt adják vissza amit a PS-ben beállítottam. Ugyanis az Iviewnél van színtorzítás, színelcsúszás vagy hogy hívjam.Nem ugyanaz a forrás és a cél színe. Szerintem észrevehetetlen, vagyis csak nagyításnál vettem észre, de észrevettem és bosszant. Mondjuk a Jpeg Compressor is ugyanezt csinálta.
Nézegetés. A Cdisplay viszont nem tud Jpeg2000-et.
Schmatzy:
--- Idézet ---Rakd be a nagyon tömörítettet egy psp-be vagy ps-be és engedd rá az Alien skin plugin jpeg repair funkcióját, és látni fogod a különbséget a kettő között.
--- Idézet vége ---
De én nézni akarom és nem szerkeszteni. Ha pedig egy IrfanView-ban szabad szemmel nem látható, akkor nem is érdekel. És nem is fogok bezoomolni rá.
--- Idézet ---A KNet ritmus mit jelent?
--- Idézet vége ---
A méretet. Vegyük pölö a BM pro kategóriát. Már nem emlékszem, hány kép volt, talán 14? És összesen 9 mega. 2/3-ad mega képenként. Marhaság! 200k-ban is bőven elég.
--- Idézet ---A legszívesebben, jpeg2000-be mentenék, akkor a méret és minőség is rendben lenne számomra, Viszont nem minden képnéző ismeri.
--- Idézet vége ---
A megoldás a már említett IrfanView. A ComiX Artnál már mindenkit átszoktattam rá, tehát lehet szoktatni a népet, és nem hiszem, hogy zúgolódnának, ha javasolnátok az áttérést. Megrögzött ACDSee-seknek pedig biztos van plugin valahol (merthogy az Irfan is pluginnal működik).
Szumma szummárum: lehet, hogy én vagyok igénytelen? Az összes MP3-amat áttönöríten 128-ba, amitől mindenkinek égnek áll a haja. Nekem úgy jó. 2 CD-s, három órás avikat áttömörítek egy CD-re, mert nekem úgy jó. 5 mega feletti képregényeket mind áttömörítem, mert nekem úgy jó, és mert nem észlelem a különbséget. Egyébként remélem, nem PS-sel mentetek .jpg-be? Ha igen, próbáljatok egy külső programot. A hajamat rá, hogy ugyanolyan minőség mellett kisseb méretet tudnátok elérni így.
Nitro:
--- Idézet --- Én látom a különbséget...
--- Idézet vége ---
Énisénis. Rakd be a nagyon tömörítettet egy psp-be vagy ps-be és engedd rá az Alien skin plugin jpeg repair funkcióját, és látni fogod a különbséget a kettő között. A kockásodáson kívül nagy tömörítés esetén a kontúrok köré felépül a jpg zaj, ami ugyan csak úgy nem, vagy nehezen látható, de ha nagyítasz, feltűnik. Mondjuk nem feltétlenül kell nagyítani.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése