No akkor én mint olvasó szólnék hozzá. (Meg egy kicsit grafikában érintett személy )
Ha csak nem szarvashiba a maszatosodás, vagy zajosodás, akkor oda sem figyelek rá, legalábbis amikor először olvasom a képregényt. Teljes mértékben nem érdekel. De mivel értékelem is őket ezért olvasom el úgy másodszorra, vagy többedszerre, hogy megnézek minden apró részét. De az átlag olvasó (értds aki letölt és olvas egyáltalán nem azzal foglalkozik, hogy a scann pötttyős-e vag vannak-e scannvonalak), mert ÖRÜL, hogy egyáltalán olvashatja régen vágyott képregényét. Sok emberrel beszélgetek képregényekről és képregény letöltésről, kikérek véleményeket, és tény, hogy nagyon nagyon ritkán hallom, hogy a minőséggel lett volna baj. Inkább a történet hibáit, vagy esetleg a beírás/fordítás hiányosságait említik.
Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell tenni a minőségről. Sőt. Nekem külön élvezet egy csodálatosan elkészített borító, (főleg, ha előtte láttam az eredeti scannt - és sok ronda scannt láttam már életemben, nem most kezdtem a képregény olvasást/gyűlytést a neten ) Ugyanez áll az oldalakra is. Egy sima, letisztult oldalt többedszerre is szívesen nézeget az ember.
Én ACDSee-s vagyok, de nem 6-os hanem előtte. a 6-os széria egyszerűen kezelhetetlen.
Persze a készítő soha nem lesz elégedett a munkájával, mindig alakítana rajta valamit és ez így van jól. Mindig a jobbra fog törekedni. De ugyanakkor van egy határ, ahol eltűnik a javulás, és nincs értelme továbblépni, mert az átlag olvasó úgysem veszi észre a különbséget. Ez már inkább az időt rabolja és hátráltatja a munkát szerintem.
Persze kívülállóként nem foglalhatok állást teljes rálátással, csak abból tudok ítélni, amit magam is átéltem.
a tömörítés témára úgy reagálnék, hogy nekem a hátam borsodzik, ha tömörített file-t látok, mert bárki-bármit mond nagy a hiba lehetősége. Ha megsérül a file akkor veszik az egész, egyenkénti letöltésnél, meg csak egy oldal veszik el, ha megsérül.
Persze ez csak a saját szerény véleményem.