A Terminatorra én is kíváncsi vagyok, de igazából csak azért, mert Cameron csinálja, aki az egész sztorit kigondolta.
Az 1-2 zseniális. Nekem főleg az 1. Semmi poén, semmi lazaság. Éjszakai jelenetek, '80-as évek szintiszólamai (Technoir klub, meg Tahnee Cain And Tryanglz - Burnin In The Third Degree...REMEK!), kamion, acélváz, présgép. Cyberdine felirat a gyáron, végtelen időhurok ezáltal, mert a
gép oda megy be, ahol majd megtalálja a cég a csipet és abból lesz a
gép. Jó kis végtelen időörvény.
A 2. részben tök szerethető a robot, érzelmi húrok, jó sztori.
A 3. rész nekem ilyen délutáni matiné a tejbegríz mellé egy kellemes tavaszi napon, tehát sima akció. A 4. próbál "mély" lenni, ezért kicsit fárasztó. Az 5. meg... a Genezis, vagy milyen cím alatt futott...nagy Arnold-rajongó vagyok, részben miatta kezdtem el anno sportolni, meg a régi filmjei hatalmas retro-ágyúk, de ez... online néztem anno és elaludtam rajta. A 20. perc után beletekertem és kb a végét próbáltam végignézni.
Kíváncsi leszek, mennyire lesz erőltetett ez az új. Bár lehet, hogy Cameron kitalált valami eredetit, ami nem ilyen manapság a régi klasszikusoknál szokásos lapos "folytatás".
Apropó, film! Nézitek a Templomosok c. sorozatot? Tegnap kezdtem el, nem rossz, nem rossz. Nyilván nem kell benne figyelni a történelmi "feljavításokat", IV. Fülöp idealizált alakja is furcsa, de szerintem hangulatos kis sorozat. Nem tudom, mennyire lesz lapos idővel.
Most erről jut eszembe, hogy korunk egyik legjobb színésze, Fassbander pl hogy tudta elvállalni az Assasin-t?! Ott már eleve a játék kiveri nálam a biztosítékot azzal, hogy a Templomosok a rosszak (lényegében Jézus halálát is az ő nyakukba varrják, ami eleve fogalmilag nonszensz - "Krisztus szegény katonái"), egy kábítószerhasználó mohamedán orgyilkos-szekta meg valahogy "jó" lett.
Fantázia, szórakoztatás, igen, de azért na, ez hogy jött egyáltalán. Kolombusz se viking katonákat szállított a filmben Kínába.