HálóZsák fórum

HálóZsák fórumok => Hazai és külföldi megjelenések => A témát indította: Micho - 2013. Szeptember 26., 16:47:00

Cím: zoli fura kérdései
Írta: Micho - 2013. Szeptember 26., 16:47:00
zoli, ezentúl ide várjuk furábbnál furább kérdéseid. nyugodtan írhatsz annyit egymás után, amennyit bírsz, csak várd ki türelemmel, míg valaki idejön, és megválaszolja azokat.
felhívom a figyelmed, hogy a többi topikot hanyagold, mert azokból törölve lesznek a hozzászólásaid.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 26., 17:23:50
Vagy áthelyeznénk, ha tudnánk, hogyan kell. :)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Micho - 2013. Szeptember 26., 17:24:34
törölni könnyebb  :hehe:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 26., 20:37:21
Üdv, 1. Mi a különbség a Hagyaték és  a Techno organikus  vírus  közt , hiszen mind a kettő az embert megfertőzve   gépszerűvé , teszi  őket akiket megfertőz . 2. Terror tudja-e az arcát is cserélni  , vagy mindig ilyen Macska pofájú volt  :D.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 26., 20:50:44
1. Az elsőt a Földön fejlesztették ki, a másik egy idegen faj reprodukciós/nyersanyagszerző technológiája.
2. Nem, csak a végtagjait tudja.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 26., 21:08:13
Üdv, köszönöm a választ . Na bocs és akkor egy utolsó kérdés mára ;)  Ki az a a csávó aki az egyig újabb x-es képregény cím lapján szerepel :headscratch:. Olyan  Árnyék  és Rozsómák hibrid külseje van , kék bőr , karmai mint Rozsónak  és vörös haja. 1. EGY  új szereplő . 2, Mimmus   :nemtudom: lenne az , aki visszatért és most éppen az ő képességeit vette át. Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zozi56 - 2013. Szeptember 26., 22:20:40
Üdv, hm...ha már ahogy meg szoktátok tőlem , hogy  hülye kérdéseket teszek fel. Akkor legyen a kis képem ami a nevek mellet szokott lenni , PL SZID A LAJHÁR. vagy Ubul, a garfieldböl . Esetleg Tigris a Micimackóból . Akik hozzám hasonlóan kicsit lökött fazonok. ;) Talán még illenének is ,azokhoz a fura hozzá szólásokhoz ,amiket írni szoktam  :P { Különben is bírom az ilyen enyhén elvarázsolt figurákat } Kösz  :worship:
Kaptál avatart. :)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 26., 23:10:48
Üdv,és tényleg kösz és hála .  :worship: :worship: :pogo:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 27., 21:05:04
Üdv, érdekes ötlet jutott eszembe { JA JA  az a kicsit fura ötleteim } Vannak olyan DC, Marvel szereplők akik képességeit  nem nagyon használják ki  . És sajnos tényleg alig pár számban szerepelnek  ;)Pedig egész jó sztorikhoz adhatnának alapötleteket. Ilyen pl  a DC-nél HI-TECH a robot,vagy kiborg csaj. Ő ugye magába tud építeni gépi alkatrészeket , pl Jimmy hozzá vágta a mixert. És mert a vírus megfertőzte , azonnal  ellene fordította .Szerintem a szerkeztöségnek  ,néha-néha  meg kellene kérdezni az olvasókat , hogy hogyan  dobhatnák egy-egy pangó karaktert. Akik elég jó alap ötletre épülnek csak úgy tűnik , nem tudják elégé felhasználni őket . Hát ha az ottani  olvasóknak akik kedvelik az adott karaktert  volna  olyan saját története amit az írók is felhasználhatnának . Pl ha már HI-techböl   1, Jó harcos válna  csak hozzá kellene kapcsolodina  valam fegyverhez { De talán egy egyszerű korongvágót , is kiválóan használ hatna   :D } 2. Esetleg  kiváló szakember is lehetne csak  magába kell hogy olvasszon  szerszámokat ,így  kiválóan megtudna szerelni szinte bármit. Autó, Számitógép , TV  , stb Kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 27., 21:13:11
Ennek az a legfőbb akadálya, hogy az olvasók által küldött ötletek nagyon zűrösek. Mert teljes egészében nem használhatóak, plusz nehéz jogilag megoldani, hogy javadalmazzák őket, anélkül meg ugye akár plágium (vagy manapság írva: pálgium) volna. De ilyen ötletekkel már hatvan éve bombázzák őket.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 27., 21:32:33
Üdv,kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 27., 23:21:54
ÜDV, Na ugye mondom én Plastickman érdekes egy csávó,  hiszen a humoros történetektől  ;),egészen  a horrorisztikus történetekig  felhasználható . Hisz pl amikor a Flashpointban  :headscratch:, egy rab szájából mászik elő , :huh: :o hát nem egy gusztusos látvány.Kösz  :worship:Na egy kis gondolat lefekvés előtt . Nitro a robbanó ember is képes ,minden robbanása után újra ősze raknia magát. Annyira tudja uralni a testének molekuláit . Akkor TALÁN ,majd Molekulaember is rá jöhet ., arra hogy  ö is  hogyan épitse újra magát ,molekuláról - molekulára  ; }
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Asys - 2013. Szeptember 28., 11:11:16
Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt ez az új topik, de Béke Nobel-díjat neki, azonnal!  :worship: ;D
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 28., 11:44:58
Üdv,  HŐ. Ki nyúzta meg Joker arcát, és mikkor  :headscratch:. NA és EZT  :nemtudom:, azért HOGYAN élte túl  :blink:. Ebbe jobb helyeken azért kimurdelnek . ENNEK  meg SEMMI baja sem lett , csak szépen vissza kapcsozta a lenyúzott bőr . Hm ,mégis van a fickónak valami szuper ereje ha még ebbe se döglött bele .Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zozi56 - 2013. Szeptember 28., 12:21:03
Dollmaker.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 28., 20:47:32
 Üdv, gyenge vicc mára. Haspók  dicsekszik a társainak . Képzeljétek el , mindössze  15 perc alatt  , sikerült a súlyomból  25 kg   leadni. Gratulálunk  mondják neki .És hogyan csináltad kérdezik . Mire Haspók ööö... hát én csak ültem  a WC -n
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 28., 23:11:06
Üdv, néhány ötlet a Tudástár témához, hátha akad ami jó. Ha meg nem, nem probléma , föleg ha  van más képregényes oldalon és igy ott  is meglehet keresni. 1, ST világa fajok , világok . 2. a SW világa  szintén fajok-bolygók. 3.  Dr Who   lexikon . 4. Képregény művészek mint pl Valejo . 5, A Marvel és a DC kiadókon kívüli   cégek , pl Image, Valiant, Dark Horse, Dynamite, stb. 6. a legjobb írók , rajzolók, munkatársak . életrajza pl Stan Lee. Kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 28., 23:22:43
1. NewGen 2. szerintem van valami ilyen egy SW-fansite-on 3. értelmetlen 4. meglehet 5. senkit se érdekelne igazából 6. lesz nemsokára, a kibővített képregényes alapfogalmak keretében
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Szeptember 29., 10:33:14
Doctor Who kapcsán pedig itt van ez: http://www.gunda.hu/drwho/
Ennél részletesebb szerintem nem is kell.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Szeptember 29., 11:58:57
Idézet
Doctor Who kapcsán pedig itt van ez: http://www.gunda.hu/drwho/
Ennél részletesebb szerintem nem is kell.

Csatlakozom, én is ezt szoktam elsősorban olvasni Doctor Who témában.

zoli: az 5-ös kérdéseddel kapcsolatban úgy gondolom a Wikipédián keress. Nekem sokat segített, amikor érdekelt 1-2 dolog. Sok száz kiadó van/volt.

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, ha lehet: az imprint az kb. leányvállalatot jelent? Pl. az Image Comics és a Top Cow Productions kapcsolata. Amikor a logón mindkét cég neve ott van. Mert ha jól értettem az Image Comics az anyacég, a többi (stúdiók) alatta van.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 29., 12:02:41
Akárhány imprint lehet egy kiadónál. Az Image spéci eset, mert az igazából eleinte egy rakás stúdió összefoglaló neve volt, nem is volt önálló kiadványuk.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Szeptember 29., 12:31:52
Köszönöm a választ.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 29., 21:10:01
Üdv, olvastam  Geekz  írását  ,  Az nem úgy volt ,  a Retconokról . Szerintem elég jó kis ismertető.  Különösen  a Rozsomákról    szóló  írása volt jó , főleg a eredet történetét át-át írókat kritizálja , { valószínű  joggal }  mert az egyik író története szerint Wolverine  egy farkasfajból kífejlödött   humanoid  faj tagja . Pedig már egyszer  { szerencsére } valami hasonlót elutasítottak  .Azt  , hogy  Rozsó  tényleg egy IGAZI  rozsomák volt , csak   az  Evulució Mestere fejlesztette  humán lényé .   Kösz U.i . Még néhány javaslat a Tudástárhoz  pl 1, A Morlock csapat ismertettetése  ,ott a kedvenceim pl Maró, Tommy , { apropó  visszatérve a feltámadásokra , hogy lehet az hogy valaki többször is meghal.  aztán mintha mise történt volna  későbbi számokban megint ott vannak } PL Tommy is akit  mégis csak lemészároltak a Martalócok , később mégis megjelenik . Mert ugye  Jaen Gray  hála talán a Főnixerőnek  , MÉG ELFOGADHATÓ , hogy időként vissza - vissza tér a halálból . Meg mondjuk MR  Halhatatlan a GLA-GLX -böl feltámad mert ö szintén szinte elpusztithatatlan , vagy Ajtón Álló  is ugyan ebből a csapatból  { őket is csipem }    Vagy a többi néhány karakter akit szintén nehéz elintézni . PL 1. Rozsomák,2.  Deadpool, 3. Terror , 4. talán Homokember is    , és 5. Klaw is aki hangenergia . Na meg a  a gépi karakterek 1. Ultron, 2 Nimrod  akik képesek  tovább fejleszteni magukat a legkisebb meg maradt részeikből . Ezek még elmennek , DE...A Többit hogy eszi vissza a fene .  2. Az Embertelenek csapat  tagok bemutatása a  leírása  szintén a Tárban ott Medúza a kedvenc. MÁS, Harcolt -e egymás ellen a két dalmata ruhás fickó  Pont , és Unit Zero  . {aki mintha  megint csak egy élő energia lény volna } Megint KÖSZ
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 30., 13:05:17
Üdv, egyszer fel kellene  sorolni  hogy , melyik  kiadóknak  pl  A DC-nek  { talán a Milllestone }  melyek a leány vállalatai , és kiadó  csoport tagjai. És hogy melyik cégeknek vannak egy  csoporton belüli társai pl az Image is egy ilyen , több  tagból összeállt ,képregényeket elő állító  lazább csapat szövetsége Nekik kii a társaik  :headscratch:. Kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 30., 13:38:55
Wikin ezek fenn vannak.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Szeptember 30., 21:57:41
Üdv,  hm.., úgy látom , ez igen bonyolult kapcsolat. Pl Jim Lee  lelépett { néhány haverjával   ;)   } a Marveltól , mert nem volt elégedett a körülményekkel . Majd  megalapították a  saját csoportjukat . A Wildstrom\Image -t . Aztán ott egy csomó saját ötletet ,történetet, karaktert.  Többek közt a  Stromwatch csapatot , vagy a  Grifter nevű karaktert. Aztán vissza a Marvelhez egy kis időre , néhány sorozat felerősitésére .  Utána a kapitalizmus törvényei szerint { A nagy hal megeszi a kicsit  ;) elven  . [ Kivéve a  Piranját  ott fordítva van] , lehet hogy nekik is ezt kellet volna tenniük   ;D}  Az egész Wildstrom\ Imaget  megvette a DC,ott  kicsit szabadabb kezet kapott .No akko azé  van hogy  mondjuk a Stromwatch-on , és a Gifteren ott van ,néha együtt-néha külön  ezek   a cég logók . Szegények hiába akartak  szabad úszók , függetlenek  lenni  . Ez  a  törekvésük csak kevésbé jött be  :(   Pedig  a DC-nek már ott volt   már  alkiadónak  a Vertigó komolyabb\ sötétebb   sztoriknak .  Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Szeptember 30., 21:59:32
Stimmt, pont így volt. Viszont ezáltal Jim Lee most a DC egyik fő embere.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 01., 00:04:01
Üdv, a mai  két útólsó  kérdés  1, hányszor játszották el  az  A, Hulk { Hulk Zuz } vs Lény { Most jön a bunyó } párbajt . Vagy B, Hulk vs Rozsomák balhét  a Marvelnél. { Mekkorára tud nőni Hulk az egyik Crossower  képen ép Supermannal hadakszik  és legalább  :omg: háromszor akkora ott mint Supi  aki fel emelte  öt.  A végén}  És hm mintha az Ultimate-i Hulknak és Haspóknak kissé izé fura étkezési szokásai vannak  . :bad teeth:.MÁS.Milyen faj tagja  a  Star Wars Mesékben  az a  nőnemű izé aki meg akarja      enni  Jabbát , még egy huttnál is nagyobb és négy vékony csáp szerű keze amivel felemeli a szájához a huttot ,de aztán ráfarag . { És a Huttoknak is érdekes a táplálkozása , csak   nagyon is   friss  kaját fogyasztanak} pl  Ewok, Gamoreai, Twillek , stb Kösz . :worship: U.I . AZÉRT  az írók is kitudnak ám találni néha BlödBaromságokat  pl aszonygya hogy X-prof  az ANYAMÉHBEN .hehe köldök zsinórral fojtogatta a  iker tesóját .
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: hopkin - 2013. Október 01., 08:32:18
Üdv nem akarok nagyon kötöszködni, de jó lenne ha mondjuk különböző kérdéseknél esetleg tördelnéd a mondandódat. Elég idegesítő néha a sok egymással nem összefüggő gondolatok folyamatos egymás után hànyàsa. Hidd el jó dolog  az az Enter gomb. Ha màr számos felsorolást használsz nem tart semmibe új sort is kezdeni.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 01., 22:27:19
Üdv, na akkor újra a kérdések

1, A Marvel hányszor játszotta el  a következő  . A ,Hulk  { Hulk zúz }  vs Lény { Most jön a bunyó }    meccset  :headscratch: B, és  a második  fajta  szintén Hulkkal  verekedő Rozsomák  párharcot . { Mert Hulk általában  ,napi három adagban  velük b@sz@k0d :D  }

2, Mekkora volt a legnagyobb alak amit  Bruce elért  :nemtudom:,  mert van olyan kép ahol  Supermanal  hadakozik  és mire Szupi végre lenyomja és felemeli az ájult  Bannert  . Ott már legalább háromszor akkora mint  Clark . Gondolom  csak néhány karakter  tud nála is nagyobbra nőni  pl   Góliát formában  Henry Pym  ha jól emlékszem a 616-os  univerzumban  közzel száz méterig , az Ultimate-beli  pedig még ennél is nagyobbra  ott ÁLLÍTÓLAG    több mint 300 { Háromszázra is}  :blink: :huh:. Aztán  de csak talán néha-néha Szivacsember  ,akinek az a főtulajdonsága hogy , felveszi a megérintet anyag  tulajdonságait . Igy lehet  fém, kő, jég, folyadék  példul amikor  alkohol formában  . Lemossa barátnőjéről a rovarokat . A nagysága általában  kb marad akkora mint volt. { Valószínűleg  ö  az egyik legjobb utánzó is, mert csak olyan anyagot kell érintenie  amilyen az ellen fele is  } Jégember ellen jeget, Lény ellen sziklát , Homokember ellen homokot stb,stb . És ily majdnem olyan lesz mind ők .  Csak  saját formájában  lesz  egy  jégből , homokból , kőből  , vasból , kialakitott  szoborra hajazó alkat . DE...találtam róla olyan képet ahol Ö IS HATALMAS , olyan mint  egy épületekből össze hordott  , felhőkarcoló   :o nagyságú ember. HM mintha Thorral  gyepállnék   egymást . Esetleg még  csak  Erik Josten  Atlasz  formában lehet még Hulknál is hatalmasabb . És végül  Homi  is talán akkor ha sikerül még  több homokot magához gyűjtenie . Filmben is elég nagy volt. Na kb ök azok akik  Hulknál is nagyobbak néha. Az ultimate -beli Hulknak { ha jól tudom nem vagyok biztos benne }  kissé FURA  étkezési szokásai vannak  :hehe:. Mint az ottani Haspóknak is  { De neki tényleg meg van ez a fajta khm  a nagyon is  friss   csemege  :o iránti vonzalom } Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Farek - 2013. Október 01., 22:33:15
Zoli, újratörtem a hozzászólásod. Ahogy hopkin is mondta, légy szíves, próbáld meg így, hogy a különböző kérdéseidet elkülöníted egymástól, hogy átláthatóbb legyen, jó? Könnyebb elolvasni, értelmezni és reagálni rá.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 01., 23:30:01
Üdv , akkor rövidebben  Hány  1, Hulk-Lény, 2, Hulk-Rozsomák csata volt eddig a Marvelnél . Gondolom számtalan . 2. Milyen nagyra tud válni  Bruce  Hulk  formájában . És végül azokat  a karaktereket  akartam jobban  megismerni  akik még   néha talán  nála is  nagyobbak ,hatalmasabbak .  Ők kb  Henry Pym , mint  Óriás  { állítólag  ö közel 90 méteres is lehet }  Erik Josten    Atlasz  változatban . Az Ultimatebeli  Pym   még ennél is  nagyobb. Ö még  talán a 200 felettit is  :blink:. É végül a 616-on kívüli   világokban   pl Szivacsember aki  amikor Thor ellen küzd FELHŐKARCOLÓ  :omg: nagyságú  és  úgy is nézki mintha élő házakból  állt volna össze . Ennyi .Szomorú vagyok , hogy tényleg nem nagyon tudom megfogalmazni  érthetőbben  ,azt amit kérdezni akarok . Pedig sok-sok könyvet elolvastam már , és  azokból ragadhatott volna meg bennem  valami  jobb   megértés  és  érzék  a fogalmazásokhoz .Eh , egy pszihomokús  biztos tudná a választ  :hehe:  .Sosem  voltam jó fogalmazásban . És úgy látszik ezmán   így marad sajna .Kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Farek - 2013. Október 02., 00:00:54
Zoli, nem rövidebben. Hanem elkülönítve. Így:

1. kérdés

2. kérdés

3. kérdés

satöbbi...
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 02., 11:47:25
Szerintem a topic neve eleve hibás. Nem zoli fura kérdései, hanem Fura Zoli kérdései.

1. Hogy a Hulk és a Lény pontosan hányszor csapott össze azt szerintem ember nem tudja észben tartani. Max Talgaby. De ez talán segít:
http://eoinvahey.wordpress.com/2011/01/09/top-10-hulk-vs-thing-battles-2/

2. Hulk vs Wolvie erre hadd válaszoljak egy videóval
http://www.newgrounds.com/portal/view/615503

3.
.Eh , egy pszihomokús  biztos tudná a választ 

4 évig tanultam pszichológiát. De itt boruljon rám egy taliga aprómajom, ha értelek. Grécsi Laci bácsi meg most ventilátort játszik ezres fordulaton a sírjában.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Farek - 2013. Október 02., 12:29:31
Grécsi Laci bácsi meg most ventilátort játszik ezres fordulaton a sírjában.
Miért, élve eltemették szerencsétlent?
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 02., 12:33:39
Et tu mi fili Farek?
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 02., 14:35:43
Üdv, kösz. Sértődés nincs , :bravo: , Eh, mi a fenének kellene kiakadnom  minden féle apróságon. Csak kibogoztátok ,hogy mit akarok . Na akkor először a fura-duma ahogy szoktam .Megint találtam olyan szereplőt a DC-nél , akit { szerintem }  jobban is fel lehet használni . DE CSAK két Superboy  füzetben szerepel. Pedig legalábbis nekem teszik a képessége  , kb olyan mint Szivacsember a Marvelnél. A neve . B.E.M.   1. Szerint a  Benrad  Emil Morlock . rövidítése 2. Szerint a Bug-eyed Monster-é. . Csak az a különbség hogy nem ember mint Szivacsember , hanem valami manó féleség . És abban hasonlít  hogy , amit meg érint olyan lesz, 1, Óriásgyík ,2. Fa, 3.Gépi, 4.Elektromos töltés  stb .Öt is jobban ,és többször is fellehetne használni  ezzel a kaméleon szerű képességgel .Na akkor MOST  ,  a kérdések.  1.Mekkora volt az a magasság ,nagyság , tömeg, méret, stb amit valaha is  Hulk elért..2,Igaz-e hogy az Ultimate Univerzumbeli Hulknak khm kannibál hajlamai vannak, vagy csak kacsa az egész .Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 02., 21:06:13
Üdv, bocs hogy még az előtt hogy ,válaszoltatok volna az elöbbi  két kérdésemre . DE ....rájöttem ,hogy  még miért  is léptek le a Marveltöl  Jim Lee , meg a többiek . Túl sokat koppintani más karakterek . Koppitani ők  ,Rozsomákról  pl  Kilgore , és Shadow hawk .  ;) .És ezért  Marvel megharagudni  rájuk . És elzavarni üket  Kösz { és bocs }  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 02., 21:25:39
Ó, nem, a legkevésbé sem. Hosszabb ügy volt mögötte.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 02., 22:19:43
Üdv, jól van azt én is tudom . AZÉRT hagyták ott a Marvelt mert csak az elkészült oldalakért volt hajlandó fizetni nekik.Akár milyen minőségű  volt az a rajz, vagy történet . Ha jobb ,ha rosszabb ugyan az az ár. Ők pedig inkább  minőségért  és az elkészült munkájuk ért  szeretek volna kapni { És lássuk be NEKIK VOLT IGAZUK  ;) }  Jobb minőségért és több  munkába fektetett  idő ért mégis csak több jár. Ti is mondtátok hogy van olyan fan aki csak azért veszi meg a lapot mert az adott karakter van benne . Pedig a történetek számítanának , hisz róluk is lehet az adott írótól függően  hullámzó minőségű a történet . Talán annak idején azért halasztották meg Supermant  is a DC-nél mert akkoriban elég gyenge történetekben szerepelt . U. I. Ja , köszönet az Adattárbeli  infók ért  Ben Rellynek , na tényleg ott vannak az adatok hogy kik azok aki kb  Hulknál is nagyobbra nőhetnek  1, Fullánk \ Goliát 3cm -töl 30 méterig { néha 90-re is }2. Az Ultimatebeli megfelelöje pedig csak kb 400cm vagyis kb 4 méterig } Nem pedig 400 méterig ,hm ezt jól benéztem ; }  és összekevertem Mr Fantasztikussal aki tényleg volt már kb annyi. 3. Atlasz pedig kb 30 Méterig . Csak ők a Pym részecskéknek köszönhetően . Hulk pedig a dühétől függően növekedík meg. Oh , hogy ez eddig nem jutott eszembe ,hogy megnézzem ott. Kösz .Újra
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 03., 16:19:06
Üdv, JAJ tényleg  kannibál  az Ultimatei Hulk, most néztem meg :o. Na ahogy mondják ,Örűlt de, van benne rendszer .Na EZÉRT ,kapcsoltam  össze látszólag értelmetlenül  a Star Warsban szereplő Jabbaval  a közös nevező AZ HOGY   a Huttok is kannibálok  . Ez ért volt akkor az a KÉRDÉSEM hogy . 1. Milyen fajú volt az a nőnemű  hatalmas izé { aki még hasonlított is egy kicsit a Huttokra csak náluk is nagyobbak ,és négy olyan hajlékony   szalag-csáp szerű kezük van  }  Na ö meg Jabbát akarta meg enni . Biztos emlékeztek rá a Star Wars, Mesék  sorozatban volt. Hátha aki jobban ismeri az SW fajokat az a leírásból , vagy  a sztoriból emlékszik rá és tudja valaki azt hogy milyen faj .gy biztos nem olyan amit  jobban ismerünk .Tehát  NEM. 1 Ewok, 2, Wookie, Twilek, stb Kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 06., 19:57:42
Üdv, KÉRDÉS. Hogyan vált olyan külsejűvé Lény , abban az ismertetőben amit ajánlottatok  , Hulk és Lény TOP 10 Harca . című cikk FF 320 # -ban . Az 5. -nek besorolt  ütközésben .Kösz. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 06., 20:03:19
Kozmikus sugárzás érte, és tovább mutálódott.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 06., 20:36:39
üdv,kösz :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 07., 13:11:18
Üdv, 1.KÉRDÉS. Hova lett Deadpool  képinduktora amivel álcázta magát. [ Beszerezhetne e egy újabbat pl Kaméleontól , aki tovább fejlődőt  és mivel már flexibilis bőrével képes bárki arcát le utánozni .Neki akkor meg  már úgysem kell az a holokívetitő amit eddig használt ] 2. KÉRDÉS. Hány fő folyamatos univerzuma van a Marvelnek. [ Én , csak háromról tudok. 1. A 616-os,2.  Az Ultimate, 3. Mc-2-es ] De lehet hogy ezek vannak . A többi pedig mind Wath If -beli . Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 07., 14:50:19
1. Eltűnt, nem használja. Valószínűleg ott van, ahol a Martalócok és Apokalipszis lovasainak személyes teleportálói, azt se használja senki vagy tizenöt éve. :)
2. 2099, New Universe, MAX, zombiverzum, Mutant X, Earth X, Legfőbb Légió világa, Marvel UK, 1602, AoA, na és persze a legkézenfekvőbb, az 1218-as Föld. :)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 07., 17:33:54
Üdv. Köszönöm a válaszokat.  Biztos a Borg adoptálta \ asszimiláta   Holokívetitőket  és  teleportokat hogy álcázzák magukat és így jobban elvegyülhetnek és gyorsabban eltűnhetnek . :worship:. MÁS .Van néhány ötletem arra hogy hogyan lehetne  jobban felhasználni azt a két DC karaktert akit találtam és csak { szerintem ,sajnos } keveset szerepeltek. Hi.tech- röl , és B.E.M. -ről van szó . Pl  1.Hi-tech-et ellenfélként akkor , szinte bármilyen fegyverrel egybetud olvadni .A hadtechnikai tudást pedig az internetre  kapcsolódva bármikor feltöltheti az agyába. Ha pozitív karakter akarnék csinálni belőle  akkor pedig  pl amolyan univerzális  szakembert  aki szerszámokat tudna magához olvasztani . A szükséges szaktudást  pedig szintén elsajátíthatná  a  számítógépéhez  kapcsolódva. 2 . B.E.M. pedig mivel  kaméleon szerű  beolvadó -átvevő képességével  néhány terepen  kiválóan tudná kamatoztatni a tudását. PL Erdő, Roncstelep, Elhagyott gyár, Sziklás vidék , stb . Csak hasonulnia kell az ottan viszonyokhoz . És az ellenfél csak annyit észlelne hogy pl egy fa pofán vágta . Vagy egy autó roncs belerúg. Vagy egy szikladarab elgáncsolja . stb. u i. Nyugottan lehet véleményezni  a felvázolt  terveimet. Én magamnak egy  kicsit jobb kettest , vagy egy gyengébb közepest adnék . Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 09., 22:09:44
Üdv. Belehetne-e  a Linkek közzé sorakoztatni  egy újabb  társoldalnak a GEEKZ .Blog.hu -t. Ott is érdekes ismertetök vannak pl a képregényekről , filmekről , stb . Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 09., 22:25:21
Ööö… nem. Az érdeklődők körében elég ismert magától is, és nem dedikált képregényes (pláne nem honosító) oldal.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 09., 22:51:40
Üdv, köszönöm a választ  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 10., 00:06:29
Üdv,és elöre is bocs azért amit most mondok  .Nem értem hogy miért lettem ide számüzve :nemtudom:. Főleg az Off topikbl. Ami tényleg elég széles körű . A filmes, a sport, számitógépes , képes , stb alfejezetek vannak. S persze tudom hogy  , értelem szerűen , ezekben a témákban a  az oda való ,oda vonatkozó dolgokról kell írni.De nekem ebben a topikon belüli altopik  címe a csevej-chenölben olyan dolgokról lehet írni  ,kérdezni  . Ami nem illik a  Filmes,Sportos, stb témába .Tehát {nekem legalább is azt súgalja  hogy }ott  szabad,kötetlen, beszélgetést lehet folytatni bármi olyan témáról ami érdekel engem { vagy talán mást is }.Olyan könyvek amit olvastunk, olyan emberek akik érdekes dolgokkal foglalkoznak PL A 3D -s toll fel találója , művészek  ,épitészek,  tervezők , mondjuk azok akik   a Magyar art .izében is szerepelnek . Vagy a hasonló témájú  Amerikai Devianartban  szereplő emberek akik munkáját érdekesnek találjuk. Mind a két oldal elég széles körű , igy a fényképészektől ,müvészi színvonalú számitógépes alkotásokig sok téma szerepel .Szerintem ezekről a témákról  is lehet\ lehetne  ott beszélni . Kősz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Micho - 2013. Október 10., 00:17:52
Nem értem hogy miért lettem ide számüzve :nemtudom:.

senki sem várja, hogy megértsd, csak maradj ebben a topikban... ha van kérdésed máshová, akkor is itt tedd fel, és ahogy mondtam, itt is válaszolni fog neked az, aki akar.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: hopkin - 2013. Október 10., 08:27:53
Üdv,és elöre is bocs azért amit most mondok  .Nem értem hogy miért lettem ide számüzve :nemtudom:. Főleg az Off topikbl. Ami tényleg elég széles körű . A filmes, a sport, számitógépes , képes , stb alfejezetek vannak. S persze tudom hogy  , értelem szerűen , ezekben a témákban a  az oda való ,oda vonatkozó dolgokról kell írni.De nekem ebben a topikon belüli altopik  címe a csevej-chenölben olyan dolgokról lehet írni  ,kérdezni  . Ami nem illik a  Filmes,Sportos, stb témába .

Talàn azért mert te nem az off-topicba, hanem a marvel dc spoiler topicba írtál folyamatosan olyan bődületes ertetlenségeket, ami minimàlis jó szàndékkal tartozik csak oda. Már alapból nem értem ha felfogod az off-topic létezését és értelmét akkor miért nem oda kezdted írogatni az agymenéseidet.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 10., 10:14:48
Üdv,oké :bravo: de ha nem kérdés akkor,azért  és nem baromság akkor maradhat. ;) KŐSZ, :worship:.Na akkor a kérdés , hogyan tért vissza Tommy ,a lány,aki papír   vékonyságúra  tud lapulni és át csússzani a réseken. Hiszen a rohadék MartalócoK  meg ölték őt , hiába próbált menekülni . És kicsoda Cerberus a DC-nél . Érdekes de a saját  DC karakter lapján is csak annyi adat van róla ,hogy 7 számban szerepelt. { Tudjátok ,az a hasszájú , cserefejes } hm..jobb szó hilyán  egy olyan   izé .Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 10., 14:35:28
Cerberus egy ismeretlen eredetű mesterséges lény, aki amellett, hogy képes mások levágott fejeit életben tartani, átvenni a tudatukat, emlékeiket és személyiségüket, egy zsoldos terrorista. Tattamalia nevű a DC univerzumban létező ország bérelte fel, hogy mérjen csapást a LexCorp (Lex Luthor cége) metropolisi székhelyére. Cerberus kiborgot és robbanóanyagokat vitt oda, de Superman elfogta a kibernetikus lényt. Cerberus ezután egy Rorc és egy Belcher nevű őrnagyot küldött Metropolisba a cég ellen, de megint kudarcot vallott. Később Cerberus elfogta Lois Lane-t, magába olvasztotta Metallo-t de Superman végül elkapta.
(http://images.wikia.com/marvel_dc/images/c/c6/Cerberus_02.jpg)
Első megjelenése a Man of Steel 1. számában volt.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 10., 21:14:27
Üdv. Úgy látszik a DC -nél létezik  olyan ,néhányszor használható aztán eldobandó ellenfél ,{ főleg  Superman  }akivel NEM tud mit  kezdeni . Hi-Tech , Cerberus,Vérszomj , stb Ráadásul  a Semic rosszul  válogatott { találom szerűen } kiadott részek .Ráadásul mindegyik szereplő ezek közül csak egy-egy  részben volt  . Ezért értetlenek voltak a történetek .Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 11., 18:23:23
Üdv. Van-e Starknak , olyan folyékonyfém\ alakváltó  a testet fokozatosan befedő  páncélzata. :nemtudom:Mint pl az X-0 manowar, Boszorkánypenge jellegű  szerelése. HM meg fogom nézni a füzetben, ha nincs akkor  ö is készíthet egyet . És mivel minden kiadónál van hasonló alapra-ötletre alapuló sztori  a Marvel ,könnyen kivághatná magát a plágium vád alól  ;), mondván ,Nézzétek hiszen mád kiadóknak is vannak hasonló képességű figurái mégsem lopás .{ pl Plastickman [ DC]-Mr Fantasztikusf Marvel]    }Kösz  :worship:,U.I. Megnéztem, van . Úgyhogy   mivel a többi kiadó ,akik hasonló ötletekre { és sok ilyen van }építenek ,elnézte nekik .Erre szokták mondani hogy ˝ Saját és idegen ötletek nyomán ˝
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Asys - 2013. Október 11., 18:25:32
Zoli, már régóta meg akarom kérdezni, nem muszáj válaszolnod...
Hány éves vagy?
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 11., 19:02:04
 :whistle:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 11., 19:12:13
Üdv, meg ugyi Terminátor film robotja is az .Folyton ölre mennének ,hogy ˝Ez az én ötletem volt, nem mert az enyém ˝ Kösz. :worship:Most olvasgatom GeexKomixon a Kritikákat .HM...na ugye az íróknak is vannak elég elrúgaszkodott történetei pl  Az Uncanny x-men vol 2. 16  vagy a 14.szám ahol Buldózer \Kolosszus szét roppantja az egyik klón fejét. ; }
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 12., 17:05:02
Üdv, A  ComiXology oldalon,   sikerült elolvasni pár oldalt UXM  vol2 ből. { 14#-18# } hm ....hát...lehet hogy az írója. 1, Vagy Oz könyvet olvasott, vagy  2,  Alice tükörországban című regényt a  stílusa szerintem olyan ;)   Kösz  :worshp:   Plusz meg találtam  a Kábel és Deadpoolban az a rész ahol Rinó visszavág  Deadpoolnak. És a Kábel és Deadpool  5# számot  ;}  U.I.  REMÉLEM . Lesznek honosítva.  Jó sztorik. Egy kis  Jules Verne beütéssel. { 19. századi technikával.}
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 13., 00:07:42
Zoli:  a stílusodból és a kérdéseidből, kicsapongásodból, türelmetlenségedből látszik, hogy fiatal vagy még. Ha lehet átgondolnád amit most írok? Köszi.

A hozzászólásod előtt olvasd át a kommentedet. Sokszor szóköz után rakod az írásjelet, nem a szó után, ami elég zavaró. A másik dolog, hogy ha beraksz egy smiley-t, akkor rakj utána légyszives egy szóközt, mert ha közvetlenül utána írsz, kiírja betűvel a rendszer, nem képpel, és ez szerintem elég zavaró. Ha nem vagy biztos valamiben, ott az "Előnézet" gomb, megnézheted küldés előtt, hogy fog kinézni az irományod.

Ezzel kapcsolatban eléggé régimódi fazon vagyok, úgy vélem, hogy az interneten is normálisan kell írni, mint a való életben. Persze én is használok smiley-t, stb., de törekszem a világos fogalmazásra, és a lehető legkevesebb helyesírási hibára. Aki veszi a fáradtságot arra, hogy elolvassa amit írok, annak a lehető legkevesebb fáradtságába kerüljön.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 13., 00:28:17
Zoli: amit felvetettél ki-kitől lop témában... ez nem egyszerű kérdés.
Egyszerű példa: vámpírok. Ugye a csapból is ők folynak. Ki a leghíresebb? Drakula. 1897-ben írta meg Bram Stoker a történetét (olvastam is gyerekkoromban, tetszett). Az alapjai: egy 1400-as években élt kegyetlen uralkodó tettei nyomán szárnyra kelt szóbeszédek, mondák. Csinált egy karaktert, amit mondákból, és egy létezett személyből gyúrt össze.

Hidd el, senki sem plagizálná a Marvelt, nyúlós, vagy folyékony hős miatt. Nem tudhatod, akár az 1930-as években volt-e olyan képregény, vagy novella amiből az író gyerekkorában meríthetett?
Persze, ha egyértelműen lenyúlás, és lehet bizonyítani, gondolom az már per lehet. Ha tudják bizonyítani.

Ellenfelek akikkel nem kezdtek semmit: lehet nem reagáltak jól az olvasók, vagy az első írói nem  tudták izgalmasra megírni a karaktert, és később senki sem érzett ingert arra, hogy visszahozza.

A másik véglet, amikor rengetegszer visszatérnek ugyanazok az ellenfelek, mert mondjuk egy figura 50 éves történetében talán 5 évente találnak ki olyan ellenséget, akit van értelme többször is elővenni, nem 1-2 alkalommal.

Én nem merném kijelenteni, hogy a Semic rosszul választott... ez több, mint 20 éve volt. Áttekintetted 1990-ig az addígi megjelenéseket? Gondolom nem.
Supermant nem szerettem, de jó volt a Pókember, Batman, Marvel Extra, X-Men, Fantom, stb. Válogatni kellett.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 13., 10:47:32
Üdv. Köszönöm a válaszaitokat. Kösz.  :worship:  U.I.Azoknak, akik szoktak Fanartokat írni, és talán szerinte,  jobban ki dolgozva a felvázolt ötleteimből, { B.E.M.}  ezen belül  pl  a Roncstelepes helyszínből, kilehetne  hozni értelmes történetet. PL egy Batman vs B.E. M. harcot.  Az  az  alakváltó manó szerű figura , folyton változva, valaminek az alakját felvéve  pl  Autóroncs. Rozsdás alkatrész. Toronydaru, stb. Megírhatná. Kösz. MÁS. Természetesen Rusznyák Csaba kritikája, keltette fel az érdeklődésemet, a UXM volumen  2. sztorikra. Bele lapozva a történetekbe,   Mondjuk az UXM  vol 2.  vagy a Kábel és Deadpoolba.  A ComíXology, vagy  Didital Comics Shop, oldalakon kissé furcsa hangulata van a történeteknek. PL Danger  alaposan redukálja a klónok számát.  ;  }   .Szerintetek is érdekes történetek-e, ezek.  Ha igen,lehetne -e  honosítani őket itt. MÁS.  Köszönöm, [talán] Sámson Doki. Fantom idővonal írását.     
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 14., 17:37:43
Üdv, Aha, megvan mit fogok csinálni. Ajánlókat, pl NAGYON JÓ stratégiai játékokat találtam. A Képek keresőn, a Wikipédián { muszály megjelölni a forrásokat, mert még plágiumnak vennék   ;)   }  ilyeneket, mint pl Gembolo, Heximoes,  Vagy az építő játékokat. Például a termék díjas Magyar   Logívár.  A külföldi Geomag, Java, stb Ezek azért jók mert, az egész család játszhat velük. Le a kalappal azok előtt akik ezen egyszerű elemekből  szó szerinti MŰVÉSZI színvonalú dolgokat alkottak. De találtam olyan oldalakat is, ahol 3D nyomtatóval készítettek   érdekes dolgokat. Szerintem érdemes megnézni őket.   U.I. Javaslom honositásra, a Slingers  című  sorozatot. Javaslat  Ben Rellynek  következő  műveihez, felhasználásra. 1, 198 akták. 2 Dark Reing  akták. KÉRDÉS, Van-e rájuk esély.  Kösz.   :worship
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 15., 20:10:36
Javaslat  Ben Rellynek  következő  műveihez, felhasználásra. 1, 198 akták. 2 Dark Reing  akták. KÉRDÉS, Van-e rájuk esély.  Kösz.   :worship

Tervbe van véve, hogy egy mutáns enciklopédiát összehozok. De azt már csak jövőre, év első negyedében. Két okból, egyrészt mert elég jó téma és rengeteg az ismeretanyag, másrészt mert Talgaby ettől biztosan agyfaszt kapna. Dark Reign addig nem lesz amíg Harza Tomi barátom el nem jut a kiadással odáig a köteteivel. De nem elképzelhetetlen. Bár az abban szereplő karakterek javarésze már vagy a Pókfej 2.0-ban vagy a szöveges dokumentációimban bemutatásra került.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 15., 20:15:55
Én nem, inkább te, ha a végén meglátod, hány százalékát írom át, mert a hivatalos kézikönyvben marhaságokat írtak és lefordítod. :)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 15., 20:39:39
Üdv, mai ajánlat. TALÁLMÁNYOK. 1.Rátai Dániel 3D-s tolla a hivatalos neve, Leonar3do,  { Forrás, Wikipédia.} Ez olyan 3D  technika ami a számítógép képernyőjén lehet térhatású dolgokat rajzolni, vagyis a virtuális térben. 2. egy másfajta 3d-s toll { Külföldi} ennek a neve 3Dooler. Ez a fajta  inkább a  3D-s nyomtatók családjába tartozik. Vagyis TÉNYLEGESEN a térbeli alakzatokat lehet készíteni. Abból a műanyag szerű  plasztikus anyaggal ami ki jön belőle. { Forrás.  Technet. hu.} 3. Sipdron  Erdélyi Dániel találmánya még 1979-böl . Könnyű  rátalálni az írására. Mert tele van olyan a sarkára állított kockákkal amiben egy kérdőjel van. {Az a fajta jel ami a  [szerintem] vacak minőség FíreFox  keresőjébe be írjuk az ő betűt , majd ráklikkelünk a Searcra , az jel jelenik meg. Én kipróbáltam  be írtam az ő betűt majd klikk a keresőjére .Ez ti is ellenőrizhetitek   ;) .DE viszont a cikk végén csodaszép  szürke és fehér spidronokból  kialakított ábrák vannak.  MÁS. Javaslataim a Tudástár bővítésére . 1, Morlockok.  Tagok, képességek, életrajz, stb. Esetleg honosíthatnátok a Morlockok 2002-es 4  részes minit. 2. Az Embertelenekkel ugyan ez. Köszönöm
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 16., 11:51:44
Üdv, szeretném tudni hogy,1. KÉRDÉS. Tommy a Morlock  lány hogyan tért vissza a halálból  :headscratch:. Hiszen ahogy már mondtam  az UXM 210#-ben végeztek vele a Martalócok. Mégis feltűnik későbbi számokban is. Pl  Szintén az UXM 529 # -ben is.   :nemtudom:.   2, KÉRDÉS.  Mire célzott azza  Susan  Richars,  hogy a férje teste változik  vagyis olyan mint az lassan olvadó  jégkrém { szerintem akkor kb úgy nézhet  ki  mint az olvadt viaszgyertya, vagy műanyag  }  Mi történt vele. 3. KÉRDÉS. Észre vették-e, hogy Parker megváltozott . {Superior Spiderman }
 Az Ajánló. OLDALAK. 1. Képtelenség. hu 2.Holcimamawrds. hu 3. Printsreen.hu 4. Rinus Roelofs. Index { Érdekes témák oldalai }   Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Sepi - 2013. Október 16., 17:29:56
3. KÉRDÉS. Észre vették-e, hogy Parker megváltozott . {Superior Spiderman }
Nehéz lett volna nem észrevenni, hiszen meghalt.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 16., 19:23:20
ÜDV,Megtaláltam a Marvel Universe Wiki oldalt, ahol elég részletesen ismertetik a karaktereket. Köszönöm.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 16., 19:39:22
Idézet
Idézetet írta: zoli - Ma - 11:51:44

    3. KÉRDÉS. Észre vették-e, hogy Parker megváltozott . {Superior Spiderman }

Nehéz lett volna nem észrevenni, hiszen meghalt.

Zoli: igen, meghalt, és annak idején rengeteg oldal lehozta, hogy meghalt Peter Parker (nem képregényesek is).
De ha úgy érted, hogy a környezete észrevette-e hogy valami nem stimmel... nos az elme csere természetesen személyíség változással járt. Szóval másképp reagált dolgokra, és az ellenfeleinek is feltűnhetett, hogy változott a stílusa. Persze ebből nem arra gondol mindenki, hogy Ő nem is Peter. Gondolom.

Tommy: különböző információs oldalak szerint ez Uncanny X-Men 210 volt az első és egyetlen feltűnése. Az 529-ben csak említették, vagy valakinek a látomása volt, ilyesmi. Szóval nem támadt fel.

Zoli: épp most akartam javasolni a Marvel wikia oldalt.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 16., 19:48:32
Üdv, igen az elme cserére gondoltam. Tommyról a sztorit nem olvastam a 529ben. Csak a szereplők közt említette  Csomic Vine.Onnan gondoltam hogy visszatért. Bocs. Kösz  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 16., 19:56:42
 Mivel Octopus doki Parker bőrében Pókemberként már gyilkosságot is elkövetett az Avengersnek is feltűnt a dolog. Vizsgálat alá is vetették, de az agyalap tagok (Stark, Pym) épp akkor nem voltak elérhetők, így Oki megőrizte a titkát. Peter egy barátnőjének is gyanús lett a dolog, és megfogadta hogy kinyomozza. De innen már nem olvastam tovább ezt az újabb rétestésztát.  :D
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 16., 20:02:38
Idézet
Üdv, igen az elme cserére gondoltam. Tommyról a sztorit nem olvastam a 529ben. Csak a szereplők közt említette  Csomic Vine.Onnan gondoltam hogy visszatért. Bocs. Kösz  :worship:

Én sem olvastam, a Marvel wikia oldalon néztem meg most. Mert emlékszem a régi Semices X-Menből, hogy rövid úton elintézték. Nem tűnt olyan karakternek, hogy évtizedek múltán visszahozzák.

Marvel wikia
Comic Vine
comicbookdb oldalakról szoktam kihámozni, ha érdekel valami.
Meg persze ott vannak a specifikusabb oldalak is, amik pl. az X-Men, vagy az Avengers, stb. köré csoportosulnak.

Gorgonita: köszi, ez nekem új. Kb. a 6-ik számíg nézegettem (gyenge angol tudással).
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 16., 20:30:00
Üdv.Köszönöm a válaszaitokat.  U. I . Tényleg érdemes megnézni Rinus  Roelofs munkáit, nem semmi amit tud az ürge az biztos.  ITT tényleg érdemes a Képek { Google} keresőt  használni. Így legalább látszanak a művei.Vagy hasonló művek vannak a Deviantart oldalon. Csak írjátok   be a keresőbe a Topmod  szót, HŰ azok a találatok amit kiad  azok is LENYŰGÖZŐEK.   :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 17., 10:50:12
Üdv, hm ...érdekes  a Comic Vine-n az áll hogy Tommy összesen  19 számban szerepelt. Annak ellenére ,hogy UXM 210.ben elintézték .PL UXM 529-ben, az X-MEN 126-ban, stb.  :headscratch: .Lehet hogy tényleg csak említés , vagy  emlékezés formájában. Kösz. U. I. beleolvasva a Wolvwerine and X-men  néhány számába.{ a ComiXologi oldalon} Nekem úgy tűnik, mint ha kissé humorosabb történetek lennének, a többi X-Men címhez képest. A Uncanny  X-MEN   vol 2. -ben  Mr Sinister nagyon furán viselkedik a főld alatti Londonban. { Lehet hogy enyhén becsavarodott  ; }    } Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 17., 16:34:59
Idézet
Üdv, hm ...érdekes  a Comic Vine-n az áll hogy Tommy összesen  19 számban szerepelt. Annak ellenére ,hogy UXM 210.ben elintézték .PL UXM 529-ben, az X-MEN 126-ban, stb.  :headscratch: .Lehet hogy tényleg csak említés , vagy  emlékezés formájában. Kösz. U. I. beleolvasva a Wolvwerine and X-men  néhány számába.{ a ComiXologi oldalon} Nekem úgy tűnik, mint ha kissé humorosabb történetek lennének, a többi X-Men címhez képest. A Uncanny  X-MEN   vol 2. -ben  Mr Sinister nagyon furán viselkedik a főld alatti Londonban. { Lehet hogy enyhén becsavarodott  ; }    } Kösz.

Nem tévedtem (csak akkor, ha a Marvel Wiki is), csak egyszer szerepelt ténylegesen. Nézd meg figyelmesebben a 19 szám borítóját, és láthatod, hogy nem mind angol. Sőt ha rákattintasz, kiírja, milyen kiadás. Pl. az az X-Men 126 brazil kiadás, stb. De szerepelhet esetleg más forrásokban Handbookban, vagy gyűjteményes kötetben, stb.

A comicbookdb.com megnevezi az Uncanny 210-et, egy finn X-Men közlést, meg egy Marvel Handbook-ot. Ebből leszűrheted, hogy egyszer szerepelt.

Nem állítom, hogy ezek az oldalak tévedhetetlenek, de nekem mint laikusnak megfelelnek.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 17., 17:19:58
Üdv,köszönöm. Igen,  így van. Bele számítják  a Marvel Lexikonokat is, és a Kézikönyveket is amiben ismertetik.  Így már kijön  a 19 szám.{Na akkor ez olyan mint a statisztikai adatok ;}  } Pl ha össze adnánk a különböző statisztikai adatokat Magyar országon is ,akár 50 millió lakos lehetne. pl, Nyugdíjasok száma,plusz, Állás keresők száma, plusz, 18 év alattiak száma, plusz, Sportolok száma,plusz Képregény rajongok száma,stb. Mind ezeket külön főnek véve és összeadva. Kiderül hogy nálunk akár 25 millió ember élhet  ; D.Kösz U.I.  Ha jól tudom,akkor Vészmanót nyiffantotta ki. Póki-OkiDoki  a Superior#16-ban. Félek hogy mind a három cím { Superior, Avenging, Scarlet,}véget ér ,úgy az #50 kőrül. Most néztem meg a 2014 januári kínálatot . Jó, lesz még Superior #26, #27 ,DE kitart-e az  #50 -ig. .Más. Miben különbözik az IDW\ Marvel  Póki  az ˝Igazitól.˝Láttam  ők is  meg írták Gwen halálát. Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 18., 10:30:32
 Ha jól emlékszem egy Massacre nevű tömeggyilkost tett el láb alól, de azóta lehet Vészmanóra is sort kerített.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 18., 12:40:35
Üdv, csak azért gondoltam hogy, kb 50. számok körül vége. Mert ha kiderítik  hogy, Oki imposztorkódik, Parkerként. Akkor annyi neki. Hacsak Pétert ,vissza hozzák abból, amennyi még meg maradt belőle. {Remélem.Majd csak sikerül nekik} Ha meg nem. Egy Marvel legendával kevesebb  :(  .De olvastam a Sörözőben másokat is ki akarnak csinálni. Hm...majd elpártolnak tőlük az olvasóik. Ki derült-e azóta melyik Bosszú Angyal halt meg. Majd csodálkozhatnak,miért csökken az olvasó táboruk.  Kösz. :worship: U.I. Tényleg sok  Avengers cím van már.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: KiD - 2013. Október 18., 13:50:33
Ha jól tudom,akkor Vészmanót nyiffantotta ki. Póki-OkiDoki  a Superior#16-ban.

Nem.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 18., 14:09:24
Üdv,1.KÉRDÉS  Akkor ki az a figura a. Superior 16.számban keresztül szúrva a  lángoló kardal. Mert Vészmanó kinézete van. :headscratch:  2. KÉRDÉS. És ki az a Superior  Venom, megint valaki máson van, vagyis talált  Flash  után magának valaki mást. 3. KÉRDÉS. Az Avenging Spiderman. A 22. számával, Augusztusban véget ért-e ,mert a Comic Vine adatai szerint  már nem voltak, újabb megjelenései. utána.  És ezek szerint Skarlát Póknak is vége lesz,kb 25. számmal. Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: KiD - 2013. Október 18., 17:33:33
Venomot egy ideje nem követem, de lehet, hogy csak a cím változott meg. Illetve elvileg majd valahogy visszamászik a lény Garganra.
A borítók túloznak néha, ezúttal is ez volt a helyzet a Superior SM esetében.
Avenging helyett Superior Team-Up van.
Skarlát Pókot én is úgy hallottam, hogy lefújják majd.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 18., 18:27:16
Üdv, köszönöm a válaszaitokat.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Usagi Yojimbo - 2013. Október 18., 18:38:01
Sajnálatos módon az utóbbi időben eléggé vacakolt a gépem, de most már minden rendben, így olyan két-háromhetes szünet után öröm volt látni ezt az új topikot  :badteeth:. Minden elismerésem annak, aki létrehozta! :bravo:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 18., 20:43:41
Üdv, na akkor a mai ajánlat ,{ de egyszer már beszéltem róluk} DAMON 1984 aki a Devianarton alkot első sorban Star Trek témában. És Lirbarian -bot , pedig Dr Who-hoz kapcsolódó  alkotásokat szintén a Devianarton  { Nem is akár hogy  ;)  :bravo: } KÉRDÉS.  És ha már Star Trek, létezik-e az IDW kiadó, New Frontiner sorozata ,honosítva valahol. l Kösz { szerintem jó }  Én is gondoltam  amit, Matrixhv  mondott a Sörözőben. Csak DC fronton. Vagyis nem megy-e már TÚL RÉGÓTA, a New 52 téma. És nem bukhatnak-e bele . :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 19., 12:17:55
Üdv, hm,.....érdekes nézve a később megjelenő Superior Spider-man címlapjait. Nekem úgy tűnk hogy, Venom. Flasht ott magára fogja hagyni a #23-ban.ÉS ráakaszkodik, Superior Spiderman{OKI,PÓK}Ra # 25-ben,
Kösz. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 19., 13:13:16
Star Trek történeteket a newgencomics és a hálózsák honosít. A New Frontier nem szerepel köztük.

http://newgencomics.hu/kepregenyek/idw/star-trek.html (http://newgencomics.hu/kepregenyek/idw/star-trek.html)

http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1032&Itemid=2 (http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1032&Itemid=2)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 19., 14:04:26
Üdv, Köszönőm.   :worship: Olvasom a Sörözőbeli vitákat . Biztonsági okokból itt szólok hozzá.{ ne hogy valami hülyeséget írjak } Szerintem még a Valientnek, sikerülhet felzárkózni a két nagy mögé harmadiknak. Kidolgozott univerzuma van, elég magas szintű történetek .A rajzolók munkái is ki tűnőek.stb. Hát ha őket nem bírják elnyomni .Pl a Quantum and Woody páros elég szórakoztató.  ; } KÖSZ.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 19., 15:51:39
Nem tudom, Zoli... ránéztem a Valiant honlapjára, nem ismerősek a képregényei... ez persze az én tájékozatlanságom.
Ok, honosító oldalon van Valiant képregény, de akkor sem ismerem a kiadót, és a kínálatukat.
Ja és itt a képregény eladásos cikkekben is szerepel - innen ismerős a neve.

Azért a Marvel és a DC keményen tartja magát a köztudatban, úgy gondolom. Nem csak a képregények, és a reklámok, hanem a filmek, rajzfilmek, rajzfilmsorozatok, sorozatok, ajándéktárgyak stb. révén, ill. a több évtizedes múlt, és ikonikus figurák által. Ezzel arra célzok, hogy nem csak a képregényt vásárolók ismerik őket, hanem olyanok is, akik nem vettek/vesznek képregényt, de látták a filmet, rajzfilmet, stb.

Ha tényleg olyan jó a Vailant, akkor meglesz a piaca, elfogják tartani a rajongók. Gondolom.
De nincsenek ismert licenszei, mint pl. az IDW-nek.

A Dark Horse meddig adhat ki Star Warst? Vajon mennyit csökkenhet az elvesztése miatt a piaca?
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 19., 16:06:43
A Valiant sose lesz már olyan, mint régen. A vicces az, hogy ha anno nem adják el az Acclaimnek, akkor könnyen lehet, hogy ma az egyik, ha nem a legnagyobb amerikai képregénykiadó lenne, mert a kilencvenes években tényleg a Marvellel és a DC-vel vetekedett. Erre mára alig páran emlékeznek, itt, Európában meg szinte senki se tud róla, pedig tényleg így volt. Valahogy sokkal jobban megmaradt a köztudatban a rossz, vagyis a korai Image.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 19., 16:21:28
Üdv,Köszönöm. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 19., 16:39:16
Köszi, Talgaby.
Kicsit utánaolvastam.
Vetekedett a DC-vel és a Marvellel? Nem semmi.

Úgy látom voltak licenszeik, a játékiparból: Mario, Zelda, Turok.
Shadow Man: most is fut náluk. A képregény volt hamarabb. Ebből készült a játék? Csak a neve ismerős... az Acclaim adta ki.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 19., 17:42:59
Igen, abból volt a játék.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 19., 17:50:54
Üdv, Nem sokat tudok az Avengers Arénáról . Csak az amit félig meddig hallottam róla. Hogy a  gyilkolászda    :violent: rohadék  tulaja,   összegyűjt különféle szuper képességű fiatalt ,és harcoltatja őket .Miért nem fognak össze ellene, és intézik már el végre  :headscratch:
. Kösz.  U.I.  Hm Nem tudom meddig maradhat a Dark Hore-nál, gondolom addig amíg más cégeknek  sikerül a  jogokat megszerezni {hm pl többet kínál érte} A Star Wars { és  a Star Trek is} megfordult már több kiadónál is
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 19., 21:50:51
Zoli: úgy értettem a kérdést, hogy a Disney a tulaja a Marvelnek és nemrég óta Lucas birodalmának és a Star Warsnak is. Miért tartaná meg külsősnél a képregényt, ha a Marvellel is megtudja csináltatni?
A Clone Wars rajzfilmsorozatnak is véget vetettek, és már készül az utódja, amit házon belül, Disney csatornán fognak adni úgy tudom. Ja és több elkészült részt le sem adhattak a jelenlegi csatornán.

Igazad van, több kiadót is megjárt, mint a Star Trek vagy a Transformers.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 19., 22:05:36
Az animációs sorozat más. Azt a Lucasfilm maga csinálta és így került a Disneyhez. Az SW képregények egy külső licenc, és semmi okuk nincs arra, hogy lecseréljék… de nem is fogják.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 19., 23:05:18
Idézet
Az animációs sorozat más. Azt a Lucasfilm maga csinálta és így került a Disneyhez. Az SW képregények egy külső licenc, és semmi okuk nincs arra, hogy lecseréljék… de nem is fogják.

Köszi.
Régebbi hírben olvastam, hogy a felvásárlás miatt nem lehet tudni... akkor azóta gondolom megerősítést nyert, hogy a Dark Horse-nál marad. Elnéztem a DH honlapjára, és februárig vannak betervezett képregény megjelenések rajta, szóval minden rendben.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 19., 23:09:20
Úgy emlékszem, már volt hír a szerződés pár éves meghosszabbításáról – mármint hogy már aláírták –, de ebben nem vagyok tökéletesen biztos. Abban viszont igen, hogy nem kerül el. Sem ez, sem az összes többi eladott licenc.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 20., 00:02:25
Idézet
Úgy emlékszem, már volt hír a szerződés pár éves meghosszabbításáról – mármint hogy már aláírták –, de ebben nem vagyok tökéletesen biztos. Abban viszont igen, hogy nem kerül el. Sem ez, sem az összes többi eladott licenc.

Amúgy egyetértek veled, és logikus amit mondasz. Egy teljesen jól működő gépezet van (képregények,  könyvek, stb.) a licensz díjat úgyis kapják, és nem kell energiát ill. pénzt beleölniük ezeknek a prodoktumoknak az előállításába.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 20., 12:46:15
 Amikor legutóbb elterjedt a neten, hogy az SW visszakerül a Marvelhez, az egyik Dark Horse-os szerkesztő azt nyilatkozta, hogy nem kell mindent elhinni, ami a neten olvasható. Úgyhogy a jelek szerint tényleg marad a DH-nál. Hála a Tervezőnek!
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 20., 12:50:25
Üdv,először köszönöm a válaszokat . Sikerült bele olvasni az Avengers Arenaba,a Comixologi oldalon. Hát nem igaz hogy még Rozsomáknak sem sikerült kicsinálni azt a férget. {Teleportálta
,vagy mi a franc } Miután annyi  fiatalt megölt.Remélem ,egyszer mégis csak elkapja Rozsomák. És a hosszában elfelezi a csávót. Kösz. :worship: AJÁNLAT. Jen Stark  művei. Az is ˝ Hú hogy ö mit tud ˝kategória ; }. Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Intruder - 2013. Október 20., 22:39:59
Helló! Ha már ez úgyis egy kérdezős topic, én azt szeretném megtudni, hogy ki ez a lila maszkos fickó? Köszi!
(http://www.filmuniverzum.com/wp-content/uploads/2013/06/ultimate-spiderman-painting-tutorial.jpg)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zajrus - 2013. Október 20., 22:45:37
Ha jól tippelek akkor ő lesz az: http://www.comicvine.com/prowler/4005-14874/
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Intruder - 2013. Október 20., 22:54:34
Jó volt a tipp, köszi! A Prowler régi külseje meg mennyire hasonlít Spawn-éhoz, szinte csak színben különböznek.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 20., 23:55:09
Üdv,és kösz,hm lehet hogy most a szímbióta tényleg ráakaszkodik Superior Pókira :headscratch:, Mert úgy fest mintha, még  a fémcsápos Dr Okít bóritaná be. Szegény Flash meg elég kétségbe esetten nyúl az őt ott hagyó szímbióta után {Rá adásul mivel így megint csonka lett, nem is bír utána menni}  :( .Hát ha tényleg EZT akarja meglépni a Marvel {szerintem } megint baklövés lenne.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 21., 12:23:09
Ezek szerint ,Anti Venom nem más, mint Toxin és az eredeti Venom hibridje :headscratch:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 21., 12:57:06
Nem. Anti-Venom egy kísérlet eredménye. Mr. Negatív emberi és szimbióta antitestekkel szórakozott, és rákból felgyógyuló Eddie Brock épp a közelben volt amikor a kísérlet betetőzött egy segélykonyhán. Az Anti-venom úgy rémlik a Spider-Island sztori alatt murdelt meg.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 21., 13:21:05
Ó hogy a magasságos, NEM tudtam teljesen törölni a saját idézeteimet. AZOK A  HÜLYE [ -OK , Nem tüntek el. :violent:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 21., 13:58:53
Üzenetet törölni csak admin-moderátor tud. Attól hogy te kitörlöd az üzenet szövegét, még nem tűnik el a bejegyzés. Csak módosítani tudod.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 21., 14:03:21
És ez meg is történt, kiszedtem a felesleges/duplikált/törölni próbált hozzászólásokat.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 22., 20:08:41
Üdv,KÖSZÖNÖM :bravo:. Más,  csak  azért hittem hogy hibrid, mert ha jól tudom . Akkor Eddie Brock-on.Volt már a Venom,  az Antivenom, és a Toxin, szimbiota is. AZT gondoltam hogy a másik két szimbíóta, keveredéséből lett az Antivenom. 1,KÉRDÉS. akkor most tényleg Agent Venom   ott  hadja  magárára Flasht, hogy most Superior Sipermanra   akaszkodjon. Vagy hogy is van ez.Kösz.
Jé , nahát  Pókinak nem csak kb 3-4 klónja van\volt  :blink:,1. Kaine,2.Scarlet Spider,3.Spidercide. Hát most láttam hogy van MÉG ,legalább kettő. 1.Jack,2. Guardian, 2,KÉRDÉS. Hm....hányan is vannak akkor most ők :headscratch:. { A klónok} Kösz. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 23., 22:26:44
Üdv, sikerült  a Clone Saga #3-ba beleolvasni. Szerintem {bocs} de kicsit mintha röhejes lenne. Kösz. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 24., 18:58:15
Üdv. a Clone Saga  # 6. inkább meg már tragikus. Az a féreg Zöld manó kegyetlenül veri  Bent { :violent: } Más, szegény Bestia aki jövőből jött, még tovább mutálódott. { A Battle of atomban } Szegénynek már szarva is van   :(   .    Xornról kiderül , hogy ö Jean Grey.Szegény Bendis  alaposan belekavart .  {Bocs} Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 25., 11:05:24
Üdv, Mai ajánlat, new moebius  ring form torlof  ; }. Valódi neve, Torolf  Sauerman.{ A  cgarchitech oldalon} Meg még más oldalakon is léteznek munkái. Ö is a ˝Hű hogy ö mit tud kategória ˝   U.I. Sikerült letölteni, Scans Daily  oldalról a Battle of atom #1-et  hm szerintem DIREKT kissé parodisztikusra veszik a  történetet. PL a  jelenkori, a múltból való , és a jövőből jött X-MAN találkozását.   ;}  Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 26., 13:47:36
Üdv.Ó hogy az a ......... Lehet hogy jövőre, mégis csak ki akarják csinálni Rozsomákot :headscratch:.Mint ha ilyesmit írtak volna, hogy Rozso jövőre meghalasztják. Ó az a ganajpüré Marvel . :violent: Kösz :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 26., 13:53:13
 Ha meg is ölik, úgyis feltámasztják, lásd Amerika kapitány esetét. Ezért se olvasok már nagyon szuperhős történeteket. Nincs tétje a kalandoknak. nem tudok izgulni a hősökért, ha úgyis visszatérnek még a halálból is. Bezzeg ha a Star Warsban vagy a Star Trekben megmurdál valaki, akkor az úgy is marad (kivéve Spock :)) Na ott lehet félteni a hősöket. Éljen az űropera! :)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 26., 14:28:15
Star Trekben megmurdál valaki, akkor az úgy is marad (kivéve Spock :)

Igazából ott csak azok vannak közvetlen életveszélyben akik vörös zubbonyt viselnek és a biztonsági részleg tagjai. Az eredeti sorozatban szinte csak azért járkáltak vissza a határmenti bázisokra, hogy új biztonságiakat vegyenek fel. Rengeteg  poén is származott ebből aztán.
(http://static.fjcdn.com/pictures/Star_7a6ac5_770527.jpg)
(http://img.pandawhale.com/44057-star-trek-redshirts-captain-ki-QTdN.jpeg)
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 26., 15:09:07
Azért a végére Kirk is megmakkan. :) Meg Tasha Yar, Jadzia, Data és Trip (őt mondjuk nem fogadjuk el :)). Amott meg Solo két fia, Mara Jade, Chewbaaca, Biggs Darklighter, általában a mesterek, etc. De persze írhattam volna a Babylon 5-öt (Marcus Cole, Warren Keffer) vagy a Firefly/Serenityt (Wash, Book) vagy a Farscapet (Zhaan, Jool) stb.
 De persze nem csak ezért nem fogyasztok már szuperhősöket. Azt is unom, hogy az Infinity típusú agymenések nem követhetők, ha nem ismerem az egész univerzumot. Illetve hiányzik a régi hangulat is, amikor még az Avengers kúriára futott be a riasztás a monitorfigyelő szobába, és Jarvis teával kínálta a viharistent. Most mindenki nagymenőzik, meg begonoszul de valahogy már nem hősies a cucc. Lőttek a régi jó ki csapatdinamikáknak is, mert állandóan változik minden felállás is.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 26., 15:57:44
Üdv.Egyszer már meghalasztották  2OO8-as sorozatban. Az 57-61.számokban. Logan Dies címen. Amit 2OO8-ban egy össze foglaló gyűjteményben, ki is adtak.  Ha  2014ben  tényleg megölik , Rozsomákot , és a  Skarlát Pókot  { Kaine}  elintézi Kraven . Akkor  mivel már Parkert elintézték.  Szerintem megint bukás lesz a vége. Kösz. 
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 26., 18:45:25
Gorgonita: A Farscapeből számomra Ka D'Argo halála volt a legmegdöbbentőbb. Egyetértek azzal, amit mondasz.

Ben Reilly: jók a képek, köszi. Mondjuk nem feledkezhetünk meg a felrobbanó panelek stb-k áldozatairól sem. De tény, hogy a biztonságiaknál a legnagyobb a ráta. :)

Igen, a Marvelnél én sem tudom felkapni a fejemet arra, hogy meghal valaki... na és? Egyvalaki jutott eszembe, aki semmilyen formában nem támadt fel (se klón, se semmi): Peter Parker Ben bácsikája. Na, az öreg meghalt. Meg Jean DeWolff is halott.

Manapság meg halott lesz 1-2 évig bárki, majd visszahozzák. Ki a csúcstartó? Jean Grey? :) Most él, vagy halott? Hanyadjára? Sőt, ahogy láttam, kapinak az újságja sem szűnt meg közben, pedig halott volt. :)
Így elvan bagatellizálva az egész. Na de ki olyan hülye, hogy végérvényesen kinyírja az egyik népszerű figurát, és később nem lesz támasztja fel? Itt most szerkesztőkre gondolok.
Azért a Marvelt hangsúlyoztam ki, mert jobban ismerem, mint a DC-t. Persze a DC-seket sem kell félteni, gondolom.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Gorgonita - 2013. Október 26., 20:29:38
 Steve Rogers halálakor jól megírták, hogy Bucky átveszi a helyét. Egy történetben Wolverine utalt rá, hogy Spideyre is (aki akkor még felnőtt volt, tanár és házas) vár Cap öröksége. Aztán mindent visszacsináltak. Steve visszatért, Bucky meghalt, Spidey meg megint kölyök lett (felelősség  és feleség nélkül). A Marvel egyébként itt a DC örökösödési módszerét próbálta követni, ahol az eredeti szuperhősöket esetenként felváltják az utódaik. Hal Jordant a később Zöld Lámpások, Zöld Íjászt a Vörös Íjász s így tovább. Csak ott is mindig visszahozták az aranytojást tojó tyúkot.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 26., 20:41:29
Üdv, Köszönöm a válaszokat. Most néztem át a Venom sorozatot. Hát.......hm, van benne néhány érdekes dolog.   ;)  pl Venom Klón, Mánia nevű újabb színbióta,stb. Brock-on , volt már a Venom, az Antivenom, és a Toxin színbióta is. Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 26., 22:49:58
Idézet
Steve Rogers halálakor jól megírták, hogy Bucky átveszi a helyét. Egy történetben Wolverine utalt rá, hogy Spideyre is (aki akkor még felnőtt volt, tanár és házas) vár Cap öröksége. Aztán mindent visszacsináltak. Steve visszatért, Bucky meghalt, Spidey meg megint kölyök lett (felelősség  és feleség nélkül). A Marvel egyébként itt a DC örökösödési módszerét próbálta követni, ahol az eredeti szuperhősöket esetenként felváltják az utódaik. Hal Jordant a később Zöld Lámpások, Zöld Íjászt a Vörös Íjász s így tovább. Csak ott is mindig visszahozták az aranytojást tojó tyúkot.

Köszi.
A DC számomra eléggé kaotikus. Nyilván mert 2-3 alap karaktert ismerek behatóbban (Batman, Superman)... de DC karakterlapokból láttam, hogy sok figurából volt már egy raklapra való. Pl.: Flashből is, meg Clayfaceből, stb.

Én nem tudom mi folyik az elmúlt években, néha újság ismertetőt, meg fórumot olvasok, kb. ennyi a tudásom az elmúlt x évről.
A múltkor olvastam, hogy már van Red Hulk, Red She-Hulk, Wolverine-nek fia van, meg Batmannek is, stb. Szóval rendesen levagyok maradva.

Zoli: ez a szimbióta dolog sem egyszerű. http://marvel.wikia.com/Symbiotes (http://marvel.wikia.com/Symbiotes) Csak nézek, mi van.  :) Venom, Carnage világos, Toxinról is olvastam már. Meg még párról akiket az Élet Alapítvány klónozott. De ez a lista hosszabbnak tűnik.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Ben Reilly - 2013. Október 27., 07:10:04
A szimbiótákról a 101 földönkívüli fajban és a Pókfej 2.0-ban is írtam.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: matrixhv - 2013. Október 27., 08:59:02
Idézet
A szimbiótákról a 101 földönkívüli fajban és a Pókfej 2.0-ban is írtam.

Tényleg, köszi.  :worship: Olvastam őket, csak régen. Akkor innen rémlett 1-2 dolog.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 27., 11:14:56
Üdv,Köszönöm , hű de sok  szimbióta  akik ráadásul, mindig új és új gazdatestre vándorolnak .  És úgy látszik  hogy,  a személyiségük  függ a hordózó tulajdonságaiktól. Kösz.  :worship: U.I. Találtam egy vicces rajzot, ahol Venomot  ölelgeti  Vérontó, és Toxin. És azt mondják neki ˝ Apa, nagypapi ˝   ; D .Ha jól tudom, a Venom szimbióta volt már Skorpión, és Fortunáton is. Egy más után. KÉRDÉS, DE...Hogy lehet pl a  VENOM # 32ben  ahol Eddie és Flash találkoznak{ mintha } MIND A KETTŐN. A  Venom szimbióta lenne ,egyszerre. Akkor hogy is van, most ez. { Mert ugye először Péteren volt, utána  Eddien,  aztán Fortunáton,  Skorpión,  majd Flashen,vagyis  HA ,  Brockon is és Flashen is a Venom szimbióta van\volt ,  a találkozásuk  kor is   kb ez volt a helyzet  [ vagy nem  ; }  ]  Nos hogy is volt ez  } Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 28., 13:34:45
Üdv, Hm.......most már tényleg nem értem. PL A Venom   #4O-#42ben is  Flash-en is, és társán Mania-n  is  :nemtudom: a  Venom szimbiota VAN   :headscratch: :blink:  hogy lehet ez     { Egyszerre kettő  személyen UGYANAZ   a szimbiota }                                                                                                             
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2013. Október 28., 13:40:14
Lehet, nem egy időben. Vagy nem ugyanaz a szimbióta.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 28., 17:00:33
Üdv,Kösz. Lehet tényleg felváltva hordják. Mert az Adatbázis szerint ő Flash szomszédja és tanítványa . Egyszer Flash, mint tanár, utána Mánia mint a tanítványa.  ;) Kösz U.I. KÉRDÉS, Mikkor zakkant meg Phill Urlich, hogy ö lett a az újabb Vészmanó.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: KiD - 2013. Október 29., 14:14:57
A csaj, akire hajtott a Harsonánál Zöld Manós sztorikra utazott. Phil elment egy Osborn raktárba, hogy keressen valamit, amivel felvághat nála. Ekkor érkezett meg ugyanoda az eredeti Vészmanó is (legalábbis ezt hitte Urich és az olvasók is, később kiderült, hogy Kingsley az öccsét küldte maga helyett). A Vészmanó meg akarta őt ölni, de végül alul maradt, Urich az új kardjával levágta a fejét, és elhatározta, hogy átveszi a helyét. Akkor már elég zakkant volt, hogy előtte pontosan mikor ment el nála a világosság, azt meg kell mondanom, nem tudom.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 29., 20:37:30
Üdv. Köszönöm a választ.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 29., 23:29:31
Üdv, szerintem  az e-papírokból  { amik már elég vékonyak ,és hajlékonyak } amik különféle méretűek . így képregény nagyságúak is. Össze állított  képregényeket is lehet ma már csinálni. ;)  A megszokott  oldalszámmal , ki adni. Csak kissé vastagabb lenne , mert az e-papír is kicsit vastagabb a rendes papírnál. És kissé műanyag hatású ,de egye fene. Csak valami  adat  hordózott  {pl chip} kellene hozzá adni , amire a nettről  letöltenénk az újabb  képregények tartalmát , és mivel a mai chipek elég nagy kapacitásúak , biztos ráférne egy évnyi képregény számainak a tartalma. Majd a az adathordózott az e-képregényre illeszteni { biztos volna egy hely ahová rakni lehet }  Így csak egy ilyen E-újságot kell megvenni. A chip segítségével pedig , mindig azt a számot előkeresni amit olvasni akarunk. Csak egy nagy hátránya volna az  ÁRA  CSILLAGÁSZATI VOLNA. Legalább is eleinte , és így még kézbe is lehet venni  és a polcra tenni mint egy rendes újságot. És nem kell a képernyőn olvasni. Kösz :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 30., 10:41:46
Üdv. Ó jaj  a Marvel  már megint a klón történetet akarja elsütni , a Superior Spiderman Team-Upban  :headscratch:. :omg: és  :dry:. Mert  az egyik képen ott van Sakál { Na meg klónjai pl Dögvész } ,na meg egy csomó klón csecsemő  inkubátorokban . Szerintem ha ez van , akkor a Marvel megint csak a saját pofára esését segíti elő.  ;) {Bocs} Kösz :worship:  U.I. KÉRDÉS. Hm...senkinek nem tűnt fel a történetben szereplőknek  hogy, Parker kissé durvább { PL Superior Spiderman # 13 és a Superior Spiderman Team Up # 1ben} Szegény Kardnak is lekever egy öklöst .Vagyis Póki agresszívabb mint  szokott.  Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 30., 23:03:13
Üdv,bocs az az eredeti Dőgvész,NEM a Skakál klónja.DE ...Póki viselkedéséből,rá jöhetek volna hogy valami NEM stimmel nála.Kösz. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. Október 31., 18:21:52
Üdv. Kár hogy a két gondolatolvasó Xavier és Jean  Grey  meghalt.{ Egyelőre , úgy is vissza térnek  majd valamikor. Régi Marvel szokás szerint.} Ők lebuktathatnák Oki\Pókit, a gondolatai \ emlékei alapján.  ;) .Talán van még mód  vissza hozni Parkert, mert néha-néha szelemként  megjelenik. Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 02., 11:59:55
Üdv. JÉ elő került a klón Gwen. Mint a Sakál felesége.KÉRDÉS. Hol volt eddig. Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 03., 19:02:48
Üdv. Bocs,tudom hogy nem nagyon szoktunk itt politizálni. DE....szerintem Amerika a fegyverkezés után , a magát a világ csendőrének képzelő USA . Mivel  minden belügybe beavatkozik, és azt hiszi hogy  ˝Mindenki  minket bánt, pedig mi csak jót  akarunk ˝ a saját képére akarja formálni az egész világot. És vannak olyanok akik ezt NEM szeretnék .Így valószínű hogy ezért van most ez a lehallgatás  botrány, mert  SIKERESEN bele hülyültek a paronóid  hozzá állásba { vagyis beparáztak ,de nagyon  ;) }  Aba, hogy az egész világ ellenük van. { BOCS } Kösz
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 03., 22:47:17
Üdv, hm  Waid ,elég érdekes kalandokba keveri szegény Fenegyereket. PL #19-#24ig. A #31-#35ig pedig veszélyes helyzetekbe.  { Szegény Spot a #21ben , elégé megjárta  ; } Kösz.   :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 04., 14:27:06
Üdv, HURRÁ , találtam olyan oldalt ahol lehet elfogadható áron képregényeket rendelni  :ugral: .CI-röl  van szó. Ott kb 600-1100Ft-ig terjednek az árak. Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Balakin - 2013. November 04., 14:34:39
hogyha nem preferálod a füzeteket a kötetekkel szemben, akkor ajánlom, hogy nézz utána a kötetes rendelésnek (legegyszerűbb: bookdepository.com) mert pl egy 10 részes sztorit, így füzetekben kb 10 ezerért fogsz megvenni, míg kötetben mondjuk a felébe kerülne.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 04., 17:21:58
Üdv.Köszönöm a választ. :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: Micho - 2013. November 04., 21:40:35
zoli, láttam, hogy a Marvel/DC sörözőbe írtál, és egy kérdőjel volt a mondatodban... ne keresd a hozzászólásod  :nezze:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 05., 20:32:30
Üdv. JÉ, hát a Marvelnél mindig  vissza esz a fene a halálból  valakit.  :dry:,  Izé {bocs } feltámad. Pl Ben Reilly is megint itt van. KÉRDÉS, Na őt hogyan, hozták vissza  :headscratch:.  Hisz neki a hátába fúródott a röpdeszka.Kösz.  :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 06., 18:34:39
Üdv. Hm egy ütődött ötlet. Ha már megint klónozzák Pókembert. Akkor Péter vissza térhetne úgy hogy, elfoglal egy klón testet  ;) , :hehe:. A Mostani történet, és a klasszikus közt  az a különbség hogy, a régi  sztoriban a Sakál a három fickót kapta el.{ Parker, Kaine, Ben,} Most meg csak a kettőt . A kigyógyult Kaine\ Skarlát Pókot, és Oki\ Pókit. Kösz  :worship: U.I. Ha más honosító  oldalon nincs fent , akkor itt. Kilehetne adni a Teljes  Ben Reilly  Eposz című 6 részes minit.  Vagy a szintén  6 részes mini Klón Saga-t. Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 07., 11:44:45
Üdv, a Skarlát Pók  #21ben kiderült hogy akit Bennek hitt az Kraven. Most pedig  Kraven alaposan elveri öt.  A  #23ban. Nem valószínű  hogy ezt túléli.  :( . Kösz   :worship: U.I. KÉRDÉS, Hm ....hát lehet hogy rövidített  2009-es  6 részes mini  Clone Saga-ban tért vissza Ben Relly .Mert mintha  ott kicsit más kép volna \ van elmesélve a sztori.Aha igen IGY VAN, találtam egy oldalt ahol össze vetik a régi és az új Klon Sztori közti különbségeket. Az eredetiben Ben hátába fúródik a röpdeszka. Míg az új változatban  a Klónozott { EH, már MEGINT  egy újabb klón  ; p } Zöld Manci hátába   Gyorsan el is mentettem az oldalt. Kösz.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 08., 16:16:23
Üdv. KÉRDÉS, Lett-e  valami következménye az új Klón Sztorinak . :headscratch:. Mert ott visszakapták a kisbabát. PL Keletkezet-e  egy új 616\B  Univerzum. ;) . Vagy ez csak amolyan Wath if -szerű dolog.  KÖSZ.   :worship:
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 11., 11:21:55
Üdv. Érdekes észrevételt találtam a Parker klónok és a feltámadásaik közt ime. 1. KLÓN\ FELTÁMADÁS. Kaine Parker . Ahogy Ben is írta az ismertetőjében, Kaine valóban nem is halt meg csak helyett cserélt Pókival akkor amikor Kravenék  mágikus szertartásának ˝Köszönhetően˝ az amúgy is sérült arcú Kaine tovább mutálódott.Majd a Póksziget történetben szerencsésen meggyógyul.Kár hogy a nyomoronc { és szintén feltámadt } Kraven azzal szívatta, hogy ő Ben, amíg fel nem fedte kilétét. Most pedig állitólag meg is akarja ölni a 25. számban. { Vagy csak tényleg  ˝ Az haszon mind felett  ˝ alapon állitják , hogy jobban fogyjon}  2. KLÓN\FELTÁMADÁS. Ben Reilly, itt pedig valószínűleg az olvasók kérésének eleget téve { Hogy hozzák vissza Bent} Kissé átírták a Klón Sztorit . Mert az eredetiben Ben meghal és elporlad, majd Péter a hamvakat kiöntve elbúcsúzik  a barátjától. Az új változatban pedig megmarad és Parkeréktöl  elköszönve új kalandokra indul. Kaine pedig vissza adja nekik  a gyermeket. Kösz.U.I. Éljen Parker visszatért, még ha csak egy 5 részes miniben is. A Marvel Lovagokban. Más. Igaza van a Geekz Blogban megjelent cikknek ,hülyeség volt az hogy azért törölték Póki házasságát mert a mai fiatalok nem tudnak azonosulni egy nős karakterel. { RÖHÖHÖ}  Ez alapján Mr Fantasztikus és Láthatatlan házasságát is eltörölheték volna. Érdekes vele tudnak azonosulni a fiatalok. Pedig ö is családos karakter. Más. Egy újabb hülye ötletem legyen Ghosth Spider-man  ; }. Parker főszereplésével ott is a kék szellem formájában szerepelne. Hm...habár  néha-néha a Marvel is elkövet hülyeségeket {  Persze ez, csak magán vélemény } De az hogy összehozzák a három  idő síkról származó X-csapatot . Vagy hogy ÁLLÍTÓLAG  jövőre az Avengerssel is elakarják játszani  ugyan ezt. Ezek is elég fura ötletek.Kösz.Ja,és a KÉRDÉS.Állítólag Pókgyilok sem murdelt meg a Maxium Clonage Omegában { Ami nekem is meg van. És ott Pókgyilok a Sakál klónnal együtt leesett a tetőről és szét kenődött a járdán } Hanem éppen a folyékony teste miatt túlélte ö is. És most valahol fogva tartják. Remélem ez csak rémhír.Mert azért EZ MÁR TÉNYLEG TÚLZÁS VOLNA. A Marveltöl is.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: zoli - 2013. November 12., 19:06:52
ÜDV. Szerintem  tényleg kifejlődhetne az új átírt klón történetből  egy újabb, ha nem is folyamatos,  de  egy  időszakos   Marvel univerzum, ahol   1, Ben Relly él. 2, Pókember  pedig továbbra is Péter marad, és Oktopusz NEM veszi  át a testét. 3, A kis May Paker  gyermek korától a szüleivel élne. { Ha már Kaine Parker vissza juttatta nekik} Ahová az olvasók nyomon követnék az eseményeket. A univerzum neve lehetne Pl  Mc1,  ami az  Mc2 jelenkori előzménye lehetne. Kösz.    :worship: U.I. Remélem az AA végén Arisztid is megmurdel  ; }
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: turkia - 2019. Március 28., 12:04:37
zoli, láttam, hogy a Marvel/DC sörözőbe írtál, és egy kérdőjel volt a mondatodban... ne keresd a hozzászólásod  :nezze:

Srácok, ezen jót röhögtem, "kérdőjel volt a mondatodban"!!. Előzmény volt, hogy Micho jelezte, hogy máshol ne tegyen fel kérdést. Ezek szerint tett.  :D

Próbálok tapintatos lenni  :cool:, de mi a csoda történt itt 2013-ban kb 2 hónap leforgása alatt? 5 oldal, oldalanként vagy 20-30 kérdés... és mi történt azóta? Semmi?
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2019. Március 28., 17:34:02
zoli elhagyta a belépési adatait 2013 végén.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: KiD - 2019. Március 28., 17:45:45
Véletlenül?
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: talgaby - 2019. Március 28., 19:03:06
Legjobb tudomásom szerint igen.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: HeirToGrievous - 2019. Március 28., 19:59:16
Srácok, ezen jót röhögtem, "kérdőjel volt a mondatodban"!!. Előzmény volt, hogy Micho jelezte, hogy máshol ne tegyen fel kérdést. Ezek szerint tett.  :D

Próbálok tapintatos lenni  :cool:, de mi a csoda történt itt 2013-ban kb 2 hónap leforgása alatt? 5 oldal, oldalanként vagy 20-30 kérdés... és mi történt azóta? Semmi?

Lehet látta a "sztrájk" topikot, és így akart életet lehelni a fórumba.  :hehe:
De ez a topik tényleg nem semmi.
Cím: Re:zoli fura kérdései
Írta: turkia - 2019. Március 29., 08:45:16
zoli elhagyta a belépési adatait 2013 végén.

Talgaby, minden tiszteletem, hogy ilyen sztoikus nyugalommal tudod ezt így előadni, én ezeket a sorokat is vigyorogva írom a reggeli turmix mellett.
Ilyen 9-10 kérdés egymás után válasz nélkül. Kész!  ;D
Regisztrálhatna új néven.:D