Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Intruder Dátum 2023. Május 18., 19:13:41 »
Érdekes, hogy a Maximálok Légszelő kivételével, aki elvileg Légpenge lesz, a Királyság nevüket kapják, amit Geptor esetén sajnálok a legjobban érthető okokból.

Ne mond már, hogy Dávid komolyan a netflixes neveket használta a fordításhoz, mert én is átalakulok mindjárt! :badteeth:
82
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Kibertroni Űrtigris Dátum 2023. Május 18., 18:38:13 »
Hát igen, a Car Robots messze nem a legminőségibb TF alkotás, de a japán Beast Erával ellentétben végig tudtam nézni.
(A Beast Wars II eleje borzalmasan unalmas, ezért 3. nekifutásra sem sikerült végignézni, a Neo jobbnak tűnik, de előtte az előzmény sorit kéne megnéznem.)
Építősrác/Hasító (Build Boy/Wedge) nekem kicsit irritáló, de Sebességtörő/Gyorshajtó (még ?-es, hogy melyik lenne a japán név jobb fordítása) (Speedbreaker/Side Burn) egyeseknek szintén irritáló lehet, de én tudtam rajta néha derülni. Természetesen ehhez az animéhez ki kell kapcsolni az agyunkat bár ezt a Bayformersnél már megszokhattuk.
Japánul angol felirattal néztem meg, mert az amcsi változat módosított, illetve bizalmatlan vagyok az angol szinkronokkal, amelyek nem eredetileg is angol nyelvű cucchoz készülnek.

Érdekes, hogy a Maximálok Légszelő kivételével, aki elvileg Légpenge lesz, a Királyság nevüket kapják, amit Geptor esetén sajnálok a legjobban érthető okokból.
83
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta KiD Dátum 2023. Május 16., 16:15:28 »
Sajnos én falra mászom a főhős gonosz alteregóitól, Black Gokuktól, Nemezis Fővezérektől, Dakenektől. Michael Knight gonosz ikertestvére természetesen kivétel.
84
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Star Wars
« Utolsó üzenet: írta Greedom Dátum 2023. Május 16., 11:14:45 »
Még nem olvastam, de gyanítom, hogy sokkal magasabb minőséget képvisel, mint bármelyik Disney wars történet. Ekkora csapás még sosem érte a szórakoztatóipart, mint ez a felvásárlás. Ha ez nincs, akkor a Star Wars még mindig a fénykorát élné.

 :lol:
85
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta elwood Dátum 2023. Május 16., 05:41:28 »
Azért ennek a filmes Ostornak lesznek olyan vonatkozásai, amik a '86-os filmbeli Ostornak (és Ciklonnak, de legfőképp Galvatronnak) voltak. Hivatalosan egyébként nem álca, hanem Terrorkon. De ezzel együtt megáll a 2001-es RiD-es párhuzam is.

Ami az animét illeti, poénra van véve, hozza a szokásos japán kliséket, amik az Armada-Energon-Cybertronból ismerősek lehetnek. Itt született meg Sky-Byte, a haikukat író predakon költő alakja, aki messze a legjobb karakter volt a sorozatban. De tagadhatatlan, hogy Ostror indította el a fekete Optimuszok - gonosz Optimusz klónok - sorát, akiket ma Nemezis fővezérekként szokás emlegetni. Ezzel együtt azért leginkább az 5-9 éves korosztály tudja leginkább értékelni.
86
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Intruder Dátum 2023. Május 15., 22:15:25 »
Én csak pár részt láttam belőle, tűrhető.
87
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta roberto Dátum 2023. Május 15., 22:00:46 »
Az alakja valóban hajaz Fővezérére. Az eredetére vonatkozó teória pedig a Doctor Strange 2-ben látott multiverzumra. Mellesleg az animéhez nem volt szerencsém, nézhető?
88
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Intruder Dátum 2023. Május 15., 20:59:57 »
Nem roberto. Sanszos, hogy ez az Ostor inkább az az Ostor lesz, aki a 2001-es Robots in disguise animéban is szerepelt:

Sőt! Van egy olyan teória az eredetével kapcsolatban, hogy ő Bayformers Optimusz, akit Unikron kiragadott a Bay filmes univerzumból és átalakította.
89
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta roberto Dátum 2023. Május 15., 20:38:29 »
Picit belekottyintanék: lehetne ennél rosszabb is a robot nevek honosítása?
A másik: látom a robotok között Ostort. Álca légi robotként ismerem, talán itt is az lesz?
90
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Star Wars
« Utolsó üzenet: írta HeirToGrievous Dátum 2023. Május 15., 17:13:15 »
Igazából néhány hónappal a felvásárlás után jelent meg az első szám. 2012 októberében történt meg a deal, 2013 márciusában pedig megjelent a Legacy Vol2. első száma.
Gondolom már kész volt minden a comiccal kapcsolatban, így azt nem törölték. Ettől függetlenül nem tartozik a kánonba, legenda lett.

A felvásárlás után még lebegett a törlés réme sem e képregény, sem másik, sem pedig egyetlen akkortájt készülő mű felett, mivel akkoriban ilyenről szó sem volt.
Sőt, akkoriban még a Hagyaték II. Felvonás készítői is elég optimistán nyilatkozták miután kijelentették, hogy az ő művük biztosan nem fog bekavarni az az időtájban bejelentett és készítés alatt álló VII. részbe, mivel az övék az új film után valamivel 100 évvel játszódik.
A törlésre csak az új Kánon rendszer bejelentése után került, amire valamikor (ha jól emlékszem) 2014-ben került sor, így az akkor futó sorozatok (Brian Wood: STAR WARS Ongoing, The STAR WARS, Hagyaték II. Felvonás stb.) készítői 2014 végéig kaptak haladékot, hogy valami lezárást készítsenek sorozataikhoz, mely sietős lezárás nagyon is meglátszik az utolsó kiadott képregény sorozatokon.

Ezt valaki törölné? Módosítás helyett véletlenül idéztem magam.
Köszi!
Oldalak: 1 ... 7 8 [9] 10