Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
61
OFF topik / Re:Csevej-csenöl
« Utolsó üzenet: írta elwood Dátum 2023. Június 15., 08:32:20 »
Szomorúság. De az életmű szép, kerek. :(
62
OFF topik / Re:Csevej-csenöl
« Utolsó üzenet: írta KiD Dátum 2023. Június 14., 18:34:44 »
63
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Igorovics Dátum 2023. Június 13., 08:08:47 »
Persze :)
Sajnos a papír alapú képregényeimnek már több, mint egy évtizede nyoma veszett, így az itteni digitális változattal kezdtem az újraolvasást :)
64
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta elwood Dátum 2023. Június 12., 20:36:28 »
De ugye megvan, hogy itt is olvashatod az összeset, kimaradt részekkel együtt? ;)
http://halozsak.hu/osszes-kepregeny/508-transformers/tf-marvel/transformers-elso-generacio-marvel/1511-tf-marval-g1-down

65
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Igorovics Dátum 2023. Június 12., 19:06:30 »
Egek ura, ez tényleg csavaros  :) Köszi szépen a kimerítő leírást.
Ma már szülőként sajnos nagyon kevés időm van arra, hogy képregényeket olvassak, de hétvégén elővettem az elsőt, és sokkal jobban tetszett, mint gondoltam volna. Szóval az hiszem, pár hónap alatt elolvasom majd. (tekinthetjük lassú darálásnak  ;D )
66
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta elwood Dátum 2023. Június 12., 09:59:50 »
Szia, Igorovics, a poszt alatt is válaszoltam volna, de akkor itt.
A magyar Transformers-kiadás jellemzően kettesével adta ki az amerikai füzeteket, egy-két kivételtől eltekintve, de ez most mellékes.
A lényeg: az első 7 magyar számban sorrendben az amerikai részek jelentek meg 1-14-ig.
A 15-16. szám nem jelent meg magyarul, csak itt, honosításban. A 15-ben lép színre Robotmester, és ezzel el is mondtunk mindent (illetve az álcák megtalálják Megatront, és kialakul Megatron-Sokkoló tandemvezetés), a 16. szám pedig egy feledhető történet Űrdongó főszereplésével, amit vendégszerző írt, és nincs befolyása a további eseményekre.
A 8. magyar számban jött a 17-18. amerikai szám, amiben visszatértünk a Kibertronra.
A 9. számban jött a nagy ugrás előre, innentől az amerikai 44. számtól folytattuk, és kronolgóiailag haladtunk a végkifejletig a 80. számban, ami magyar kiadásban a 27. szám első fele volt. Itt aztán visszaugrottunk a kimaradt részek legelejére: egészen a 19. számig.
Innentől a 28.-tól a 35. magyar füzeten át jutottunk el az amerikai sorozat 20. számától a 35. számig (micsoda egyezés!), amikor aztán a magyar kiadás abbamaradt.
Ami kimaradt az a 36-tól 43-ig tartó amerikai számok (ebből a 43. nem egy rajzfilmepizód átirata, nem a képregénykontinuitás szerves része), valamint a Fejmesterek 1-4. tartó minisorozat. Szintén nem jelent meg magyarul, és honosításra sem került az 1986-os rajzfilm háromrészes képregényváltozata, aminek első része a 13. magyar szám borítóját tartalmazza.
Az ez egy kicsit káoszos lett - mert hát az is, az alábbi Wikipédia-szócikk nyújthat még segítséget:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Transformers_(Semic)
67
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Igorovics Dátum 2023. Június 11., 20:04:33 »
Sziasztok, régóta követem az oldalt, de csak nemrég regisztráltam (long time lurker...  :) ). A friss megjelenésnél tettem fel a kérdést, hátha itt több szerencsém lesz.  :)
Az eredeti, kilencvenes évek elején megjelentetett Transformers képregénynek hány száma jelent meg magyarul? Én a tizedik (azaz az eredeti füzeteket számolva huszadik) albumig követtem őket, és meg voltam róla győződve, hogy az összes kijött utána, de ha jól értelmeztem, ez nem így volt. Valamint mintha azt is olvastam volna, hogy egy idő után nem is a megfelelő sorrendben jelentek meg magyarul a füzetek. Ezekről valaki fel tudna homályosítani esetleg?
68
OFF topik / Re:Sport
« Utolsó üzenet: írta Kayamiel Dátum 2023. Június 10., 15:58:26 »
Eltelt egy év, Újra Le Mans 24H Eurosport 1-2-ön. Hajrá - Hajrá  :ugral:
69
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta Kibertroni Űrtigris Dátum 2023. Június 10., 09:17:21 »
Az amcsi számok rajzolói elbújhatnak ezen brit számok rajzolói mögött. Sokkal jobb minőségűek a rajzok, legalább a nem befutott robikat is fel tudom ismerni.
70
Pozitív/Negatív vélemények / Re:Transformers
« Utolsó üzenet: írta elwood Dátum 2023. Június 09., 22:03:02 »
Annyi észrevételem lenne, ha a főöldalon mindegy melyik képe kattintok, mindig az első részt hozza, csak a számról tudom elérni.
Ez nem bug, hanem feature. A három borító egy képen szerepel - hogy a Facebook-poszt is mutasson valahogy - viszont egy fotóra csak egy linket lehet tenni, így az az első füzeté lett. A másik opció, hogy a kép csak kép, és nincs rajta link. Meg persze felrakhattam volna külön 3 képet és nem érdekel a Fb, de nem így döntöttem.

In other news, jövő héten jön ki az Image és a Sykbound Void Rivals c. új képregénye. Két egymással hadakozó faj fiai egy halálos bolygón kényszerleszállnak, ahol aztán együtt kell küzdeniük a túlélésükért. A szerző Robert Kirkman (The Walking Dead), a rajzoló Lorenzo De Felici, aki ilyeneket csinál: https://www.instagram.com/p/CsWdqbeKRkM/
Hogy miért érdekes ez? Mert a sztori egy olyan univerzumban játszódik, ahol a G.I. Joe-k és a transformerek is felbukkannak majd. Sőt, már az első számban is számíthatunk "meglepetés"-re. Na, vajon mi lesz az?
Itt a hír: https://bleedingcool.com/comics/exclusive-transformers-gi-joe-at-image-comics-with-void-rivals-1/

A filmet már látta valaki?
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10