HálóZsák fórum

HálóZsák fórumok => Pozitív/Negatív vélemények => A témát indította: killjoy - 2004. December 23., 09:43:34

Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2004. December 23., 09:43:34
A Rex Mundi világában játszódó képregénysorozat eredetileg heti rendszerességgel jelent meg a kiadó weboldalán. A magyar változat megjelenésének üteme még kérdéses, de itt minden egyes rész azonnal ki fog kerülni, ahogy elkészül.
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2004. December 23., 10:12:38
Rex Mundi - Brother Matthew - Isten hozta Párizsban

(http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_01_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_01.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_02_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_02.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_03_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_03.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_04_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_04.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_05_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/bm_preview_05.jpg)
Cím: Rex Mundi
Írta: regnar - 2004. December 24., 06:36:06
Meglepő volt ez a pár oldal, főleg így, hogy fórumon belül kellett megnyitogatni, nem tudom van-e célzatossága, esetleg emberek becsalogatása stb...


Ez mindig így lesz? mármint hogy egyenként kell megnyitogatni az oldalakat?

Először nem kellett volna befejezni a "nagy" képregényt? Vagy eljutni legalább egy olyan "szintre" hogy többet megtudjunk a világról?


Amúgy véleményem nincs a dologról, hiszen ez pár oldal csak lóg a levegőben minden előzmény nélkül.... majd kiderül mi lesz a történet, ezekből tényleg nem tudni meg semmit. Grafikailag amúgy ugyanúgy tetszik, mint elődei, szépek a rajzok, a beírás is jó, csupán:

Az első oldalon a magyar felirat szerintem nagyon elüt az eredeti oldaltól. Túl éles, és kontrasztos a rex mundi felirathoz képest.

E miatt jobb lenne az ez miatt helyett.
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2005. Január 06., 11:48:21
Rex Mundi - Brother Matthew - 1-3. fejezet

(http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch01_p1_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch01_p1.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch01_p2_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch01_p2.jpg)
 
(http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch02_p1_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch02_p1.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch02_p2_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch02_p2.jpg)

(http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch03_p1_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch03_p1.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch03_p2_thumb.jpg) (http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch03_p2.jpg)

Egyébként Regnar kérdésére válaszolva: nem kell mindig megnyitogatni a képeket, ha Flashgettel akarod szedni, akkor minden kép alatt ott az URL, tehát egy "Minden letöltése Flashgettel"-lel is leszedhetők az oldalak.
Cím: Rex Mundi
Írta: letsgo - 2005. Január 06., 20:13:22
Én is írok egy kicsit:
Szerintem jó ez a képregény fórumosdi. Csak őszintén azt nem tudom, hogy miért lett így? Nem azért mondom, mert rossz lenne, hanem csak szimplán kiváncsiságból.
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2005. Január 07., 07:45:57
Idézet
Csak őszintén azt nem tudom, hogy miért lett így?
Az okok? Hát több is van:

1. Mivel egy egy fejezet KÉT képből áll és a teljes történet 38 fejezet, így elég nyögvenyelős lett volna a normál frissítésekkel megoldani a megjelenést, illetve azon a módon, ahogy a többi képregény megjelenik nem lett volna szerencsés a részeket külön-külön letöltetni. Így a frissítés és a kapcsolattartás/visszajelzések kezelése is sokkal egyszerűbb. (Bevallom, ha én most saját oldalt csinálnék, akkor nem vacakolnék semmilyen csilli-villi dologgal, egyszerűen csak kitennék egy fórumot, ahova mehetnek az új képregények és így talán (sőt csupa nagybetűvel: TALÁN) egy-két emberrel többen szólnának hozzá a munkámhoz.)

2. Legalább azokat, akiket érdekel a Rex Mundi világa mindenképpen behozzuk a fórumba

3. Aki veszi a fáradtságot és bejön letölteni a képregényt, az AZONNAL láthatja mások véleményét is a történetről. Ez is lehet egy motiváció arra, hogy valaki írjon véleményt. (Akár pozitív, akár negatív az a vélemény!!!)

Mindig sírunk, hogy a kutya sem foglalkozik a fórumon történő visszajelzéssel, de amíg a képregény és a kapcsolódó fórum teljesen külön vannak, addig ez sajnos nem is fog változni.
Cím: Rex Mundi
Írta: letsgo - 2005. Január 07., 20:28:11
Értem. Ez a emberek becsalása a fórumba az tényleg jó ötlet. Remélem bevállik, mert Ti már megtettétek amit lehet, most már az olvasókon múlik minden. Remélem nem csalódunk.
Cím: Rex Mundi
Írta: VTomi - 2005. Január 09., 11:18:13
Még mindig fogalmam nincs róla, miről szól, de maga a rajzolás korrekt. Sztem kicsit kicsi a képméret, de biztos az eredeti szkennméret ekkora.
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2005. Január 10., 07:42:49
Kicsit kicsi a kép, de nem azért mert az eredeti szkenméret ekkora, hanem azért, mert ez a képregény SOHA nem jelent meg nyomtatásban, kizárólag netes "heti képregény" volt, vagyis az egészet képernyőre szánták, és valszeg gondolván a 800x600-at használókra is lőtték be ezt a 720-as (ha jól emlékszem) szélességet.
Cím: Rex Mundi
Írta: Spidáj - 2005. Január 11., 08:21:56
Nah elolvastam én is a Rex Mundikat itt a fórumon.

NEm tudom nekem tök úgy tűnik hogy Matthew csukjája alatt 1 nő lapul.
Tök nő feje van.
Különben tetszik.
Mikor a nagy oldalakat olvastam, már épp írni akartam a fórumba hogy annak a történetét ahogy +szerzi azt a gyűrűt, nem lehetne e kitenni a HZS-ra.
És láss csodás milyen gyors itt a kiszolgálás, Killjoy az utsó oldalon még válaszolt is a gondolatbéli kérdésemre  

Killjoy gratula egyébként a munkádhoz
Cím: Rex Mundi
Írta: Troll - 2005. Február 12., 20:46:26
én még úgy gondoltam, hogy így rakod be a képeket
(http://halozsak.tlof.hu/_mas/brothermatthew/brothermatthew_ch02_p2.jpg)
Cím: Rex Mundi
Írta: Spidáj - 2005. Március 26., 01:22:06
Nah sajna ez a téma is  csúnyán +halt  
Folytatódik még ez a fórum comics?
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2005. Március 29., 07:10:12
Amint időm engedi, folytatódni fog. A múlt héten végre elkészültem a Rex Mundi 2. részének fordításával, így most majd az jön. (Abban a részben már van egy rövid jelenése Matthew testvérnek is
Cím: Rex Mundi
Írta: Spidáj - 2005. Július 16., 13:16:18
Idézet
Nah sajna ez a téma is  csúnyán +halt  
Folytatódik még ez a fórum comics?
Ezt a kérdést még1szer feltenném  
Cím: Rex Mundi
Írta: letsgo - 2005. Július 16., 16:04:43
Hát ami azt illeti télleg kihalt! Az a terv, hogy becsalogasuk az olvasokat a fórúmba, sajnos kudarcba fulladt        
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2005. Július 19., 15:21:24
Sziasztok!

Nagyon tetszik a Rex Mundi című képregény... Örülök, hogy folytatjátok és nagyon várom már a következő részt...

A történetben szereplő Sauniére név a valóságban is létezik, egy abbé neve volt, aki Rennes-le-Chateau helységben munkálkodott a XIX. sz. végén és a XX. század elején... Mindenféle titok övezte az életét... Egyesek a keresztesek kincséről beszélnek.... Bár azóta napvilágot látott egy olyan feltételezés is, ami szerint az egész csak humbug...
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2005. Július 19., 15:36:41
Az eredeti Rex Mundi 2. részének fordítása már jó ideje kész, csak nincs időm beírni. Viszont a Brother Matthew fordítására szívesen látnék egy jelentkezőt.
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2005. Július 20., 10:29:20
Mivel kedvenc sorozatom a Lost éppen véget ért (egyenlőre)... Ezért érzékeny lelkem visszafordíthatatlan sérülését elkerülendő kérem, hogy mostantól minden héten új Rex Mundi fordítás jelenjen meg a honlapon...  

Jó.... tudom, hogy ez nem lehetséges... de legalább a második résszel könyörülj meg rajtam killjoy!
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2005. Július 20., 16:06:58
Először a jövő hét vége felé sötétségbe borítóm a Hálózsákot, de utána ígérem a Rex Mundi 2. része lesz a következő.

Viszont:
Hosaka! Néztem az oldalad és nagyon tetszett, amit láttam. Mivel csináltad a kártyákat, mert párat megnéztem és nagyon tetszettek. Én is nagy stratégiai és társasjáték fanatikus vagyok, így külön melengette a lelkem az oldalad.

Esetleg nem lenne kedved grafikai tudásodat a képregények rejtelmes világában is kamatoztatni?

A Lostnak hol lett vége? A Pro7 most kezdte még csak el
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2005. Július 21., 08:59:31
Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett az oldal, a rajta levő játékokhoz (ha elkészíted őket) jó szórakozást...

A grafikai tudásom nem olyan hatalmas, inkább csak megpróbálom ügyesen összerakosgatni azt, amit a NET-en, illetve saját forrásaimból elérek. A képregények rajzolása már-már művészi feladat, nem gondolom, hogy az én képességeim megengednék, hogy ezzel foglalkozzam. Ezt nem szerénységből mondom, nagyon komolyan ez a véleményem...

Társasjátékozni nagyon szeretek, sajnos az időm (a gyerekek, meg az asszony) nem mindig engedi, de én szorgalmasan próbálkozom...

Ha van kedved, és szeretnél új társasokat megtanulni és kipróbálni, akkor figyeld EZT (http://forum.rpg.hu/index.php?showforum=195) a fórumot!

Itt mindig kaphatsz hírt a legközelebbi Bp-i Társasjáték Találkozóról is, ahol rendkívül jó hangulatban hódol a sok nép a társasozásnak! (Bp. Deák Ferenc Könyvtár 1074 Rottenbiller utca 10.
 

Garantáltan jó arcok és nagyon nagy Társas-hittérítő mind...

JAh! A Lost-ot én az AXN (http://www.axn.hu/) magyar nyelvű kábelcsatornán néztem! Ott már vége van sajnos... Mind1, várom a második évadot!!!

Szia!
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2005. Július 21., 09:02:36
És elnézést, ha egy hangyányit offtopic voltam!
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2005. Szeptember 15., 09:06:32
Sziasztok!


Killjoy!

Várható mostanában Rex Mundi folytatás...?

Hosaka
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2006. Január 11., 09:58:49
Úgy nézem Rex Mundi senkit nem érdekel rajtam kívül... hmmm  

 
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Július 29., 19:55:17
Hello!

Elkezdtem fordítani a Rex Mundi 3. részét, ez az lesz első fordításom, ha elfogadják, akkor lesz
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 03., 20:34:42
Frissülés!

Rex Mundi #003
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Augusztus 03., 20:39:23
Hm, akkor a jelek szerint el lett fogadva...
Cím: Rex Mundi
Írta: Spidáj - 2006. Augusztus 04., 00:18:21
Már nem azér de ez nem csak hasonlít a Da Vinci Kódra hanem köze is van hozzá.
Javítsatok ki ha tévedek (de ne mfogok) A Da Vinci Kódban a főszereplő csaj nagyapja akit az elején kinyírnak: Jacques Saunière

és itt így hívják (félig) az 1ik főszereplőt

amugy a comics nagyon jó
remek rajzolás
a sztori is bejön
a főszereplő doki
és a befejezés is klassz

magyarosítás: 100%      
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2006. Augusztus 08., 00:58:28
Kicsi Dumas-sarj! Nem tévedsz, de közben igen

Sauniére van a Da Vinci kódban és a Rex Mundiban is, sőt egy kicsit közelít is a sztori egymáshoz, bár csak a francia királyi sarjak vérvonalát érintendően. De egyébként a két történetnek vajmi kevés köze van egymáshoz. (Ami persze nem jelenti azt, hogy a képregény készítőinek fantáziáját nem ragadta meg egy-két mozzanat a Da Vinci kódból, de azért a Rex Mundi világa sokkal sokrétűbb, hogy csak egy egyszerű Da Vinci kód koppintásnak tekintsük.)

Egyébként a Rex Mundi átkerült a Dark Horse szárnyai alá, így van remény egy újabb felfutásra, az első rész kint már megjelent és jelentem az eddig látottak alapján egészen meggyőző.

Ja, és el ne felejtsem: az új honosítókat méltó utódaimnak tekintem. Nem mondom, hogy nem piszkáltam volna meg itt-ott a szöveget - nem is én lennék, ha nem mondanám - de összességében kellemes meglepetés volt a harmadik rész. Csak így tovább, gyerekek!
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Augusztus 08., 19:03:34
szerintem pedig Eco Foucault-inga cimu muvehez hasonlit a Rex Mundi, egy picit
templomosok, szabadkomuves paholyok, vilagmeretu osszeeskuves stb., azzal hogy a RM alternativ vilag...
---
ez amolyan forditoi betegseg, mindenkinek van sajat stilusa es ahhoz igazitja a szoveget... nincs is ezzel semmi baj  en is fekezem magam, hogy ne irjam at a szoveget beiraskor, engedni kell a forditot kibontakozni
Cím: Rex Mundi
Írta: d-mon - 2006. Augusztus 09., 15:10:09
ez a sorozat nagyon király.most olvastam el az első négy részt.jól csavarják a történetet és a misztikus szál    ez a fehér ruhás pali meg nagyon profi és kegyetlen.ez a történet annyira jó,annyira aprólékos, hogy simán 100%. még az se zavart,hogy 10 oldalon keresztül nincs szöveg  szóval csak így tovább remélem hamarosan jön a 04
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 11., 14:09:15
Frissültünk!

•Rex Mundi #004
Cím: Rex Mundi
Írta: d-mon - 2006. Augusztus 11., 17:07:51
Nagyon jó rész volt,bár kicsit "Nuff Said"es érzésem volt.ami nem nagy baj,de azért a főszereplő gondolatai nem ártanának azért...
Cím: Rex Mundi
Írta: regnar - 2006. Augusztus 11., 17:20:02
Rex Mundival emlékszem eléggé leszámoltam a második szám környékén (talán túl keményen is), nagyon nem nyerte meg a tetszésemet a történetvezetés, (maga a képregény tetszett). Most ebbe belekukkantottam, és nem tudom..mintha valami... lehet, hogy újra előveszem az előző számokat, ha lesz időm, és elejétől fogva végigolvasom, hátha...  akkor majd nyilatkozom róluk, mert eléggé fel kell frissíteni az első két szám történéseit..
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 11., 23:29:33
Sziasztok! Örülök, hogy van visszajelzés a munkámra. Mivel ezek első fordításaim, kíváncsi voltam nagyon a véleményekre. Ha magát a fordítást nem is sokan véleményezték, örülök, hogy van érdeklődés a képregényre, mert szerény véleményem szerint nagyon izgalmas, és még csak most kezd majd beindulni. Külön köszönet Zeritnek a beírásért. És remélem Hosaka is meg lesz elégedve, ha jól láttam, őt nagyon megfogta a Rex Mundi világa. Jó olvasgatást mindenkinek!
Cím: Rex Mundi
Írta: d-mon - 2006. Augusztus 12., 09:05:15
bocsi Erac, de a fordítást néha elég nehéz véleményezni,mert alig van benne szöveg  amúgy tetszik.
Cím: Rex Mundi
Írta: Gabe - 2006. Augusztus 16., 13:05:21
Frissülés!

Rex Mundi #05
Cím: Rex Mundi
Írta: Zodiak - 2006. Augusztus 17., 08:16:53
Az az igazság, hogy ha komoly képregényt akarok olvasni, akkor mangát olvasok. A képregényrajzoló tanulhatna...
(no offense nem a fordítást vagy a beírást minősítem, az szép)
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Augusztus 17., 10:34:38
no offense, nem is ugy vesszuk a hozzaszolasod
izlesek es pofonok, nincs ebben semmi rossz
kinek ez tetszik, kinek az... en pl a mangat nem tudom komolyan venni  de en nem vagyok mervado ebben a temaban
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 17., 10:38:34
Az az igazság, hogy nem teljesen értem a dolgot. Mert azt elismerem, hogy a japán cuccoknak sokszor mélyebb és komolyabb történeteik vannak (szeressük is őket), de a mangát pont a rajzok teszik komolytalanná szerintem. Most képzeld el, Rex Mundit gyerekfejjel, meg akkora szemmel mint egy serpenyő. Neadj isten, amikor megtudja, hogy meghalt a barátja, és kis könnycsepp jelenik meg az arcán   Szóval én maradnék a hagyományosnál.
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Augusztus 17., 10:58:12
A manga azért nem csak az olyan képi világú képregényekből áll, mint amit említettél. Némelyik realisztikusabb, mint egy nyugati fajta. Még a Mangazinon is lehet találni hasonlókat.
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 17., 11:13:11
Akkor bocsánatot kell kérnem
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Augusztus 17., 11:25:10
Nem kell, egyszerűen Te is annyit ismersz a mangákból, mint amennyit a tv-ben lehetet esetleg látni animében. Az országban nemigen terjedt el széles körben a mangarajongás. Egyébként én se vagyok - sajnos - nagy olvasó, de azért körülnézek időről időre, hogy mi a helyzet arrafelé.
Na jó, ennyit az offolásról, térjünk vissza Rex Mundi világába...
Cím: Rex Mundi
Írta: Zodiak - 2006. Augusztus 18., 07:28:00
Egy pici off még ha szabad: a MGS is manga, és bizony brutális képi elemekkel dolgozik.
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 24., 16:08:56
Frissülés!

•Rex Mundi #006
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 24., 17:07:14
jó kis rész....innentől már majdnem teljesen tiszta hogy mi folyik itt...látszólag...
már most várom a következő részt....érdekes az egész sztori, engem nagyon megfogott....viszont vicces volt ebben a részben a az a két papír amit nem tudott mefejteni...határozottan a Jesus szót lehet kivenni a második oldal első sorának kezdéséből...viszont, azthiszem az ott sémiül, azaz héberül akart íródni..na most ők meg ha jól tudom jobbról balra, fejjel lefelé írnak...vagy csak az ékezeteket teszik lentre...franc se tudja már  szóval érdekes volt...kíváncsi lszek a papír a sztori szerint micsoda....mert ugye ez itt egy fiktív világ, tehát amit most mondtam, még a nem fiktívben is lehet hogy hülyeség, nem hogy ott  nah, szóval gratula a készítéséhez! A Magyar változat készítőjének, és a Borító formálójának
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Augusztus 24., 17:30:12
a szoveg latinul van, de baromi nehez kiolvasni, mintha runakat is belekevertek volna a szovegbe... de lehet hogy ez csak az en maniam
mivel toredekes az iras, csak kovetkeztetni tudok: talan Lukacs evangeliumanak 6ik fejezete, vagy legalabbis nagyon hasonlit ra, igy kedodik:
Factum est autem in sabbato secundo, primo...
Lõn pedig a húsvét szombatját követõ második szombaton...
tovabbi textusban is talaltam azonossagot, szal ez egy korai ujszovetsegi masolat lehet... de nem vennek ra merget
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 24., 19:11:02
Nos, valóban...nem héber a szöveg...ezt be kellett látnom, mégcsak nemis utalás...így beszéljen hülyeségeket az ember  
Nos, nem tartom kizártnak az elméleted, viszont az a kis kiemelés amit te tettél, nem húsvét utáni második szombatról beszél...hanem a Kezdet második szombatjáról...azaz a teremtés második szombatjáról, és a következő szó, pár karakterrel odébb, már a teremtő....ami arra enged utalni hogy az első szombaton, azaz a teremtés 7. napján, megpihent a teremtő. A másodikon, szerintem ismét megpihen....de sajna nem ez jön a kibogarászott szöveg szerint...hanem ami a te verziód támasztja alá a tanítványok keverednek bele a szóba....  de azért jól elbogarásztam...és az tuti hogy nem tiszta a szöveg...hajlok a rúnás verziód felé  
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Augusztus 24., 20:04:40
ENNEK (http://gportal.hu/gindex.php?pg=1629742) a honlapnak a legaljan olvashatsz Berenger Saunière abberol, sok dolgot megtudhatsz...
ITT (http://www.rennes-discovery.com/luke6.htm) pedig a bibliai szoveg es a peragamenen olvashato szoveg osszevetese van...

figyelmeztetetlek, a fenti linkek nagy mertekben rombolhatjak a nyomozasod a Rex Mundi vilagaban  ezert csak sajat felelosegre nezd meg oket
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 24., 20:58:56
Igazából írtam egy hosszú szöveget, amit most kitöröltem. Fölösleges lett volna ide beírni...A Da Vinci kód, és a körülötte támadt kultusz véleményezése volt...
Amúgy visszatérve a szövegrészletünkre, ez így valóban más fényben vázolja a dolgokat  de ugye a kivehetetlen szövegből, a  "abire per"....én úgy vettem ki, tekintve hogy úgy izgalmasabb volt hogy: az "abi"-val nem tudtam mit kezdeni, de a reper-ről, visszavezettem a repertor-ra, amiből gondolván a ragozások során rövidült repers-re  jó mi? és bumm, benne is van a teremtő, meg elötte a primo...na az kivételesen tényleg a kezdetet jelenti.... meg mondjuk vicces hogy abire szót nem találtam latinszótárban, pedig hármat néztem meg....ebből kettő netes, egy kézi...a factum szó iszonyat sok jelentéssel bír, az eum szócska, magában szintén nem létezik...még hiányzik belőle betű....nah, szóval én most a szöveg segítcségével játszom...  köcce hogy megmutattad, mert most tuti nem unatkozom egy darabig, előveszem régen tanult latintudásom, és nekiállok játszani  Jah és persze várom a kövi REx Mundit...ne mbánnám ha már a holnapi frissítésben ott lenne    
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Augusztus 24., 21:07:06
hehe, Da Vinci kodrol nekem irhattal volna, nem volt hozza szerencsem sem konyvben, sem filmen... azonban annak orulok, hogy egy kepregeny ilyen kutatasra sarkall minket
hajra, ha minden jol megy heti rendszereseggel kapunk Rex Mundit
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 24., 22:46:49
Jaja...na akkor várjuk együtt a REx Mundit...jöjjön már...különben kutatómunkám nem járt sok sikerrel...majd ha valami hasznosat találok, pl egy Római polgárt, aki lefordítja, akkor jelzem feltétlen  Rex Mundi! Rex Mundi!!!!    
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 25., 03:05:11
Öröm látni, micsoda mozgalmat indítot el a képregény:D Hát annyit mondhatok, lesz benne még meglepetés, bár én sem olvasom nagyon előre, megtartva a felfedezés örömét. Azt az egyet sajnálom, hogy a következő rész legjobb része elveszett számunkra, mivel az utolsó oldalra beszúrták az iraton látható idézetet, plusz egy olyan verzióját, ami... nah mind1, nem árulom el, nem akarom elrontani az örömötöket. De a lényeg az volt, hogy adtak egy internet oldalt, ahol bizonyos tanácsok segítségével te magad fejthetted meg a kódot. Nah sajnos ez az oldal már nem létezik, így ebből kimaradunk:( De talán volt olyan okos ember, aki lementette, és egyszer még belebotolhatunk. (Zerit, ha sok időd van, feladom házi feladatnak:D)
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2006. Augusztus 25., 07:44:56
"A gép forog, az alkotó pihen..." (Madách Imre)  
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 25., 13:07:52
Idézet
"A gép forog, az alkotó pihen..." (Madách Imre)  
Igen, valami ilyesmire próbáltam kilyukadni a kezdet második szombatjával..sztem nagyon eredeti...csinálok belőle egy sztorit sztem....  
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 25., 14:56:16
Talán jó hír, hogy holnapra részemről kész leszek a beírással, a borító. és a megjelenés időpontja onnantól már nem rajtam múlik. (persze előbb megy lektorálásra is a drága) Ezen kívül sikerült megtalálnom a kódfejtő játék "megoldó kulcsát". még nem próbáltam ki, de amennyiben működőképes, leközöljük azt is. És igyekszek egy magyar verziót összedobni abból is, de mivel még nem tudom a megoldást, ezért ezt egyenlőre ne vegyétek készpénznek.
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 25., 18:34:19
Nos, fejtegetés közben sikerült rájönnöm, hogy bizony az egész úgy nemjó ahogy van, így az interneten talált feljegyzésekből ha minden jól alakul, Gabe-bel összerakunk nektek egy kis rejtvényt, amilyen az eredeti verzió is lehetett, persze magyarul. Ezért kcisit még várni kell majd következő részre, de remélem azért tetszeni fog. (a megoldást majd a 10. számban találjátok, ha addig nem sikerül megfejtenetek.)
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 25., 19:49:47
Oké, OkéOké!! Addig is itt várok ám nagyon...most előlépett a Rex Mundi a legeslegkedvencebb képregényemmé...
Cím: Rex Mundi
Írta: Bubbax - 2006. Augusztus 28., 17:57:16
Jó ez a képregény, de miért nincs benne Magyarország? Mondjuk lehetne a neve Habsburg Birodalom, így mégiscsak közelebb állna a valósághoz.
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 28., 18:17:18
a 4-ik rész végén van egy térkép, arról leolvashatod, hogy Magyarország a Rex Mundi világában beleolvadt a Szent Római Birodalomba
Cím: Rex Mundi
Írta: Bubbax - 2006. Augusztus 28., 22:02:22
A térképen Britt Birodalom az van persze meg van Franciaország is. IMHO azért mert az író hapi angol és Párizsban jött rá az írhatnék. Európa nagy része viszont megrekedt a korai századokban.  (nem technológiai szempontból)
Olvastam egy interjút vele, de ott nem mondja, hogy miért épp így osztotta fel a kontinenst. Arabok uralják a Hispán félszigetet  ...micsoda perverzió!
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Augusztus 28., 22:11:29
poroszok es az oroszok is jelentosek
a papai allamrol nem is beszelve
ez egy alter vilag, valahol megcsusszant a tortenelem a mienkhez kepest es pl meg mindig aktiv naluk az inkvizicio
probald igy szemlelni a dolgokat
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 28., 23:07:37
Ráadásul valahogy még varázsolni is tudnak. Hol ronthattuk el a történelmet, hogy mi már nem tudunk?
Cím: Rex Mundi
Írta: Dórika - 2006. Augusztus 29., 07:47:02
Idézet
Ráadásul valahogy még varázsolni is tudnak. Hol ronthattuk el a történelmet, hogy mi már nem tudunk?
NE sírj Erac, tudunk itt mi is varázsolni, csak a többség "elfelejtette" hogyan kell, vagy csak nem arra használják, amire való, és így olyan, mintha nem működne.
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Augusztus 29., 17:59:16
Hm, böngészem a netet, és mit látok? Van Rex Mundi v2! Most jelent meg az első rész. Pár hónap, és ha lemegy ez, lesz mivel pótolni
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 29., 18:03:55
Idézet
Hm, böngészem a netet, és mit látok? Van Rex Mundi v2! Most jelent meg az első rész. Pár hónap, és ha lemegy ez, lesz mivel pótolni
igen, átvitték a fiúk az Image-től a Dark Horse-hoz  
de nagyon ocsmány logója lett  
pedig már épp kezdtem megszokni a régit  
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Augusztus 29., 18:14:34
Hm, látom, semmi se kerüli el a figyelmedet. Én meg már reménykedtem, hogy valami újságot mondok.    A logó tényleg elég érdekes.
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 29., 18:26:40
Nekem sem újdonság:D A logora nem emlékszem, viszont nekem a rajzok jobban tetszenek.
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 29., 18:32:03
Idézet
A logora nem emlékszem

de a képregényen abszolút csúf, és koncepciót is váltottak borító ügyileg... nekem az eddigiek teljesen rendben voltak.  
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 31., 09:33:45
Frissülés!

Rex Mundi #7
Cím: Rex Mundi
Írta: majki - 2006. Augusztus 31., 11:49:08
Hali mindenkinek én a csütörtöki hálózsákbamacska kapcsán regeltem magam, de túl nagy aktivitásra ne számítsatok.... tőlem távol áll az ilyesmi, csak megköszönném a fordító/beíró csapatnak, hogy ilyen ügyik vagytok! Thx

További jó munkát
Cím: Rex Mundi
Írta: gomi - 2006. Augusztus 31., 11:53:22
Ismét egy nagyon érdekes rész. Köszi szépen a honosítást!
Cím: Rex Mundi
Írta: Gabe - 2006. Augusztus 31., 12:40:26
Idézet
de a képregényen abszolút csúf, és koncepciót is váltottak borító ügyileg... nekem az eddigiek teljesen rendben voltak. 
Én most kukkantottam bele a V2 #1-be, nekem a borító abszulút tetszik, és a logó sem olyan vészes belül. Bár hol vagyok én attól még hogy elérjek odáig.

Na mi van emberek, vagy a feladvány lett túl nehéz, vagy érdektelenségbe fullad?     Ne már, Erac meg én elég sokat szenvedtünk vele, reméllem páran eljuttok a megoldásig. Légyszi, ha valaki megoldotta, akkor egyelőre ne árulja el senkinek a megoldást, vagy a végeredményt, mert majd pár számmal később leleplezük a megoldást. Addig is jó kódfejtést mindenkinek.  
Cím: Rex Mundi
Írta: beigli69 - 2006. Augusztus 31., 14:19:44
Pöttyet megszenvedtem a kódszó megtalálásához szükséges honlap címével, de megvan.....  
A megfejtéssel majd este otthon próbálkozom.  
Az az érzésem hogy végre el kellene olvasnom az eddigi összes REX MUNDI számot.  
A Brother Matthew összes kis csíkja le van fordítva valahol?
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Augusztus 31., 14:28:48
Idézet
A Brother Matthew összes kis csíkja le van fordítva valahol?
sajnos nincs, killjoy azt se csinálta tovább.
Erac majd nyilatkozik, mikor szeretné beékelni, de azt hiszem, egyelőre a fő cím fontos, hogy pörögjön  
Cím: Rex Mundi
Írta: Balazsao - 2006. Augusztus 31., 16:06:23
Jól esett elolvasni, izgalmas, érdekes. Várom a következő részt
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 31., 18:42:29
Oké...táblázatos oldal, hip-hop megvolt....de onnan nemmegy a tovább....már értem a kódfejtés renszerét meg minden...itt agyalok rajta már vagy fél órája...nah mind1, csak kitalálom....csak mert azért.
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 31., 19:12:36
A Brother Matthew bizony itt figyel a vinchesteremen, a maga 77 oldalnyi ! teljes terjedelmével. Egyenlőre biztos, hogy a Mundi V1 lesz befejezve, utána ha még korai lenne elkezdeni a V2t, akkor az jön, hogy ne maradjatok rejtélyek nélkül. A táblázatos oldal lehet nem lett a leg egyszerűbb, de elvileg már van 2 helyes megfejtőnk, chi, illetve Micho egyik ismerőse. De ne aggódjatok, ha túl nehéznek bizonyul, akkor majd segítünk picit, de még pár napig biztosan hagyjuk, hadd szórakozzatok vele:D
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 31., 19:23:02
Na ja...nekem egyenlőre nehéznek tűnik....legalábbis nem megy  mondjuk azért csinálok most mást is...próbálok nem begolyóni tőle   Amúgy az a zavaró, hogy most az a kijelölendő rész, csak a példa, nincs köze a kulcs megtalálásához....igazából tekinthetjük költőinek a kérdést, de tuti ami fix, feltettem
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 31., 21:35:21
Igen, annyit elárulok, hogy a kijelölendő példa az csak gyakorlás, hogy leellenőrizhessed megértetted-e a kódfejtés módszerét:D Nem kell beleőrülni, van időd bőven:D
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Augusztus 31., 21:57:38
Nah, csak megvan a szöveg....remélem jól fordítottam....
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Augusztus 31., 22:57:47
Ha többnyire értelmes, akkor igen:D:D De pszt. Amúgy akinek megvan a megoldás, írhatna véleményt, hogy mennyire tartotta nehéznek, érdemes volt-e vele annyit szórakoznunk, hogy elkészítsük, szóval, hogy kinek mennyire jött be:D De megoldásból semmit nem árulni el
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2006. Augusztus 31., 23:55:46
Jelentem a kód megfejtve...

A Las Bandidas felénél (hogy miért pont ott, azt nem tudom ) egyszercsak beugrott, hogy eddig mit rontottam el. Ezek után már csak egy Excel és néhány használható függvény kellett (Mikre nem jó ez a színes-szagos abakusz.), hogy a piros betűvel kiemelt sorokban megjelenjen a megoldás. (Értitek!? Salma Hayek és Penelopé Cruz vizslatása helyett betűket bogarásztam!!!)

Szó se róla, jó móka volt. (De az tény, hogy egyesével betűzni lusta lettem volna  Bár így is ráment egy kis időm, mire megcsináltam a függvényekkel

Uraim, ritkán dícsérek valakit fésztufész, de azt kell mondjam, jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a Rex Mundi. Elismerésem!

Egyébként lehet, hogy érdemes lenne ezeket a rejtvényeket (kisebb kiszerelésben) rendszeressé tenni. Komoly kultuszt teremthettek
Cím: Rex Mundi
Írta: Dórika - 2006. Szeptember 01., 09:36:55
Idézet
Amúgy akinek megvan a megoldás, írhatna véleményt, hogy mennyire tartotta nehéznek, érdemes volt-e vele annyit szórakoznunk, hogy elkészítsük, szóval, hogy kinek mennyire jött be.
Én is megoldottam, és tetszett. Nagyon jó ötlet volt ezt létrehozni, csak gratulálni tudok hozzá, és szerintem lehetne újabb rejtvényeket kreálni, esetleg más kódolási módszereket alkalmazva (van belőlük bőven). Nekem nem volt olyan nehéz. Ha pedig valaki olvasta a képregényt (akár csak a 7. részt), akkor a kulcsszót is könnyen megtalálja.
Viszont én úgy ahogy illik, PC (papír-ceruza) segítségével oldottam meg, mert mivel ez csak egy rövid szöveg volt, és játék, ezért ezt élvezetesebbnek tartottam, mint valamilyen formában leprogramozni ezt a viszonylag egyszerű algoritmust.

Mi mást mondhatnék összegzésként:
Várom a következőt!
Cím: Rex Mundi
Írta: Oliwer - 2006. Szeptember 01., 11:58:04
//OFF:Erac, ment belső üzi....  //
Nehézsége: Tényleg nem volt egy komplikált dolog, így utólag  azért közben sikerült egy kicsit megszenvednem, a hülyeségem miatt...viszont jól modtátok az első lapon, hogy szükségem lesz a szerencsére: a második oldalon, jól jött a szerencse  Kódot amúgy énis PC-vel oldottam meg (nagyon tetszik ez a PC  ) ÉS tökéletesen egyetértek Killjoyyal azon téren, hogy lehetne még ilyeneket, mert nagyon bejött nekem is.....
Cím: Rex Mundi
Írta: Bubbax - 2006. Szeptember 03., 00:05:54
Rex Mundi 1-7 nagyon tetszett.  
Érdekesen mutatja be a félfasiszta Fro.-t.
Kösz Erac.
Várom a folytatást.
Cím: Rex Mundi
Írta: Gabe - 2006. Szeptember 03., 01:23:05
Idézet
esetleg más kódolási módszereket alkalmazva (van belőlük bőven)
Valóban, mit szólnátok az enigmához?    
Azt már nem programoznátok le olyan könnyedén. Valamennyire még korhű is lehetne.
Csak az a gond, hogy a dolog nem rajtunk múlik, mert a képregényhez eleve tartozott egy rejtvény, ami hasonlóan volt megoldva, mi ezt ültettük át, némileg átalakítva. Nem tudom van e még ilyen rész, de ha lesz, akkor a sikerre (  ) való tekintettel megoldjuk valahogyan...
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Szeptember 03., 09:15:38
Enigma? Ugyan már, egy 60 éves, megfejtett algoritmust akarsz felhasználni?  Inkább valami modernebbet, mondjuk egy Pentagon által használt véletlenszerű váltakozó szekvenciás algoritmust...
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Szeptember 03., 11:10:47
A pentagon bizonyára ajándékcsomagot is küldene nekünk, amiért reklámozzuk a kódolási módszerüket:D:D Az máskérdés, hogy esetleg robban is a csomag:D
Cím: Rex Mundi
Írta: Gabe - 2006. Szeptember 03., 11:33:36
Idézet
Enigma? Ugyan már, egy 60 éves, megfejtett algoritmust akarsz felhasználni?
Igen, mert korhű(bb), és nem hinném hogy könnyedén megfejtenék, úgyanis kell hozzá tudni pár dolgot, úgyhogy max. csak egy két ember tudná megfejteni (bár ezt is erősen kétlem  ). Képzeld csak el: morze kódokkal írnánk, milyen könnyű lenne, de azt sem tudnák sokan visszafejteni.

Na akkor térjünk vissza az off-ból:

Már a múltkor is meg akartam kérdezni, hogy úgye bejött a V2, akkor most volt valami átmenet, vagy csak úgy a la Nature, egy kis pénzszerzés érdekében a befejezett sorozatot vitték tovább? Mert úgye kiadóváltás is történt. Ezzel együtt a külsőt is megváltoztatták. Reméllem nem a rókabőr szindrómával állunk szemben...  
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Szeptember 03., 11:45:49
Nem ez volna az első sorozat, ami egy kiadónál kezd, aztán vándorol tovább. Ott a TransFormers, a Powers, a Street Fighter, Conan, Red Sonja (és ez csak ami az eszembe jut)... ha az alkotói gárda ugyanaz - vagy legalább az író - akkor nem lehet ok az aggodalomra.  Én nem nagyon emlékszem olyanra, hogy egy kiadó átvesz egy címet, és újrakezdi a történetet, nem folytatja.
Cím: Rex Mundi
Írta: Gabe - 2006. Szeptember 03., 11:57:31
Nem úgy értem hogy újrakezdi, hanem úgy hogy úgyanabban a világban egy teljesen más sztoriba kezdenek. Bevallom, én már belekukkantottam a V2 #1-be, és feltünt pár dolog: a rajz-stílus megváltozott, és mintha több lenne az akció is.

az író:     Arvid Nelson  (a beírás is az övé, de reméllem már nem sokáig   )
rajzoló:    Juan Ferrerya
Cím: Rex Mundi
Írta: beigli69 - 2006. Szeptember 04., 08:59:40
Rex Mundi eddig megjelent részei sikeresen végigolvasva.+ csekély angoltudással a Brother MAtthew is végigdöcögve.
Nagyon jó a fordítása a füzeteknek, a rejtvény is jó, (de sajna nem jutok vele semmire  )
Eredetileg akkor most hány füzet is jelent meg ? 10?
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Szeptember 04., 09:03:48
Idézet
Eredetileg akkor most hány füzet is jelent meg ? 10?
eddig 18... mert ongoing sorozat, de kéthavi megjelenésű.
Cím: Rex Mundi
Írta: Torda - 2006. Szeptember 05., 09:23:43
Üdvözletem!

A zsákbamacska kapcsán regisztráltam és ennek kapcsán is szólok hozzá: Már rég óta olvasom a Rex Mundit, remek történek és élvezetes fordítás. Szeretném megköszönni mindenkinek, akinek része volt a létrehozásában, hogy ennyit fáradozott vele. Kicsit off: javasolnám, hogy a letöltésket csak regisztráltak érhessék el, talán így nőne a forum hozzászólások mennyisége is, ugyani kicsit furcsának tartom, hogy letölteni lehet, hozzászólni meg nem regisztrálás nélkül.

Torda
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Szeptember 05., 09:26:50
Idézet
kicsit furcsának tartom, hogy letölteni lehet, hozzászólni meg nem regisztrálás nélkül.
szia Torda, üdv nálunk  
a helyzet az, hogy itt a fórumon azért szükséges a regisztráció, mert így ha egyes személyekről kiderül, hogy nem idevalók, akkor távol tudjuk tartani őket.
a képregények letöltését pedig valóban liberálisan kezeltük eddig, ezzel kapcsolatban lehet lesz majd változás.  
Cím: Rex Mundi
Írta: beigli69 - 2006. Szeptember 05., 09:29:04
Tordának valamilyen szinten igaza van. Így működik már most egy pár oldal (Xfanzine, Comix-Art)
És tegyétek kötelezővé a heti 1 hozzászólást    (na jó ez nem komoly)
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Szeptember 05., 09:33:20
Idézet
Tordának valamilyen szinten igaza van. Így működik már most egy pár oldal (Xfanzine, Comix-Art)
a helyzet az, hogy emlékszem, mikor az X-Fanzine-on 1000-en felül volt a tagság, és közben a fórum csak úgy pangott, ez sajnos nem megoldás a problémára.  

Idézet
És tegyétek kötelezővé a heti 1 hozzászólást   

ez már annál inkább  

na jó, de elég az OFF-ból
Cím: Rex Mundi
Írta: thurye - 2006. Szeptember 05., 15:17:46
Valószínűleg én vagyok egy pöttyet agyilag a padlón, de egyelőre a kulcsszót rejtő honlapig sem sikerült eljutnom.    De azért még igyekszem agyalni rajta, mert nagyon érdekel a dolog.
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Szeptember 07., 14:17:09
Mostanában költözködök fel pestre, így nincs túl sok időm fordítani, plusz kis ideig netem sem lesz, ezért jelentem, hogy a rex mundi egy időre kiscit lelassul, de azért csinálni fogom. Viszont jövő 7vége előtt ne várjátok, mert csak 7végénként van netem:D És arról, hogy a V2 csak egy befejezett történet folytatása lenne, mint rókabőr: ki mondta, hogy befejezett a cselekmény? Nah jó, persze van neki befejezése, de még marad jócskán megmagyarázni való, plusz egy fordulat is várható, nahde erről ennyit
Cím: Rex Mundi
Írta: killjoy - 2006. Szeptember 08., 01:10:52
Idézet
Valószínűleg én vagyok egy pöttyet agyilag a padlón, de egyelőre a kulcsszót rejtő honlapig sem sikerült eljutnom.    De azért még igyekszem agyalni rajta, mert nagyon érdekel a dolog.
Idéznék a Gyűrűk urából, ha olvastad, akkor segít megtalálni a rejtvény nyitó oldalát:

"Mondd jóbarát, és lépj be..."

(Ha esetleg nem olvastad volna, akkor meg SOS bepótolni!  )
Cím: Rex Mundi
Írta: Petyaman - 2006. Szeptember 08., 13:38:28
Most olvasom a Rex Mundi-t, elég jó csak kár hogy a főhős (mittoménmilyen doktor) olyan szegény mint egy rossz b*zi azzal a csücsörítős szájával.    De amúgy télleg nem rossz, tetszik a története. Egyébként miért is nem lesz napi frissítés?
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Szeptember 08., 13:40:29
Idézet
Most olvasom a Rex Mundi-t, elég jó csak kár hogy a főhős (mittoménmilyen doktor) olyan szegény mint egy rossz b*zi azzal a csücsörítős szájával.
  végülis a történet a lényeg

Idézet
Egyébként miért is nem lesz napi frissítés?

miért, máshol van?  
Cím: Rex Mundi
Írta: Petyaman - 2006. Szeptember 08., 13:42:36
Hogyne lenne, pl MANGAzin.
Cím: Rex Mundi
Írta: Micho - 2006. Szeptember 08., 13:44:42
Idézet
Hogyne lenne, pl MANGAzin.
de mi nem foglalkozunk magánkkal.
azokból meg különben óránkénti frissítést is lehetne tartani, hisz oldalanként van bennük össz-visz vagy két mondat és mivel fekete/fehér sokat nem is kell retusálni  
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2006. Szeptember 08., 13:45:35
A MANGAzin egy teljesen más műfaj. Minden értelemben.
Ami itt ment, az nem tartható hosszú távon. Legfeljebb napi sorokkal(amik talán végre valamikor újra lesznek...).

Idézet
...hisz oldalanként van bennük össz-visz vagy két mondat...
Eh, Micho, te hány mangát olvastál eddig?
Cím: Rex Mundi
Írta: Petyaman - 2006. Szeptember 08., 13:59:36
Nem is a mangákra utaltam, csak a frissítés gyakoriságára, de az is csak kérdés volt. Csak jó volt amikor eszembe jutott, hogy fel kéne nézni a netre hátha van vmi jó comic, ránézek a KN-re, még ugyanazok, C4A, hát itt is majd max szombaton, de a Hálózsákon mindig volt egy két újabb szösszenet és nem kellet mindig várni a köv hetet, hogy mikor folytatódik az aktuális kedvencem.
Mondjuk nem tartozik a témához, de ha már leírtam, csak nem törlöm ki.
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Szeptember 08., 14:03:48
en azert annyit reagalnek az elozo hozzaszolasra, megha off is, mas oldalakon heti frissites alkalmaval 1 esetelge 2 kepregeny kerul ki, mig a hzs-n ennek duplaja vagy triplaja
Cím: Rex Mundi
Írta: Petyaman - 2006. Szeptember 08., 14:22:26
Mondjuk ez igaz.
Cím: Rex Mundi
Írta: wmitty - 2006. Szeptember 14., 17:07:48
Annyire kérleltek a szerkesztők, hát hadd ragadjam meg az alkalmat és lehetőséget, hogy köszönetemet és nagyrabecsülésemet fejezzem ki a Rex Mundi magyarítói felé, akik igazán hibahatáron belül mozognak, egy-két ordító, ám utólag korrigált bakit leszámítva különösebb gond nélkül végzik igényes munkájukat, így a szinkron-szöveg színvonala - amire a magam részéről különösképp igényes volnék -, azt hiszem, felülmúlja a legtöbb hasonló honosítási próbálkozást. Szép munka, fiúk, csak így tovább, várom a folytatásokat!
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Szeptember 14., 22:54:21
Nagyon köszönjük, jól esett! (pirulófej:D)
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Szeptember 15., 15:16:21
Idézet
egy-két ordító, ám utólag korrigált bakit
ordito hibak?  mire gondolsz?
Cím: Rex Mundi
Írta: wmitty - 2006. Szeptember 21., 14:45:07
"Királyok világa" avagy "Világ(ok) királya", nem mindegy. Ez, és még egy vagy két hasonló félresiklás tűnt fel a képregény szövegében, amikor a múlt héten nagyjából egyvégtében elolvastam az eddigi részeket. Sajnos, fejből nem tudom felidézni, de nem is ez volt a célom, amikor az iménti méltatásomban utaltam rá csendesen.

De ha már szó van a dologról: megmondom őszintén, a rejtvényes résznél a magam részéről elakadtam. Itt, sajnos, már erősen tettenérhető a némiképp pongyola nyelvhasználat. Nem vagyok teljesen járatlan a tradicionális kódolások történetében, ez a klasszikus eljárás is ismerős - de ahogy fordító/játékmester barátunk a 7-es rész utolsó lapján, illetve a rejtett weboldalon leírta, megfogalmazta, az igenis nehezen érthető és átlátható. Ez nem azért baj, mintha végképp megfejthetetlenné válna tőle a dolog - hanem mert az egyszeri olvasó kedveszegetté válik, ha egyből nem áll össze számára a kép. Hiszen, ne feledjük, nem valami megoldandó fontos feladatként, vagy élet-halál ügyként olvasunk rejtélyes képregényeket - hanem szórakozásból, a könnyed játék, a kellemes elmecsiszolás érdekében.
A "kód", "kulcs", "megoldás" szavak valamiképp úgy keverednek, hogy egyszeri vagy ktészeri elolvasásra sem világos: most melyik melyik, mit hova írjak, melyiket találom itt, melyiket ott, mit kell kitalálnom, és mit kiokoskodnom. Sajnálom, de számomra ez gondot okozott. Ha én vagyok az egyetlen, akkor biztos bennem van a hiba
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Szeptember 22., 10:14:19
Hát ha ez segít, akkor a kód az a kódolt szöveg, amit kézhez kapsz. A kulcs az a szó, aminek a segítségével megkaphatod a megfejtést. A megfejtés meg... hát azt hadd ne kelljen megmagyaráznom:D De amúgy elég sokan megfejtették, szóval valamennyire biztos érthető, még példa is volt hozzá. A sikertelenség oka lehet azis, hogy a weblapot nem böngészted át alaposan:D Hogy a megfejtést mikor adjuk közre, azt nem tudom. Elvileg a 10es résznél kellene, de lehet hogy mondjuk az első lépést eláruljuk majd következőben. Ez még nem alakult ki:D Meg "Királyok világa" sem rémlik. De ha valaki megtalálja, javítjuk azonnal
Cím: Rex Mundi
Írta: Zerit - 2006. Szeptember 22., 17:19:12
a 0, 1 es 2 resz Killjoy munkaja, ehhez nem nyultunk hozza
a tovabbi forditasokban eszkozoltunk nehany kiigazitast, talan ezeket vetted eszre, nem tudom...
Rex Mundi = Világ királya
Rex Mundorum = Világok királya
Mundus Regum = Királyok világa
Cím: Rex Mundi
Írta: wmitty - 2006. Szeptember 25., 19:39:01
Köszönöm a segítségnyújtást - azóta, bevallom, nem néztem újra az anyagot, lehet, hogy most már könnyebben menne. De legvalószínűbb, hogy megvárom a megfejtést

Ami pedig az oda-vissza fordítást illeti: igen, nekem úgy tűnt az egyik korai epizódnál (a második oldali összefoglalóban), mintha a 'rex mundi'-t elferdítette volna a fordító 'királyok világává'. Legalábbis így nézett ki, félreérthető volt. A későbbi összefoglalókban már 'világok ura' szerepelt.
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2006. Szeptember 25., 21:43:28
Én csak szeretném megköszönni a fordítók és az egész stáb munkáját, életem egyik legjobb képregénye a Rex Mundi...
Cím: Rex Mundi
Írta: Erac - 2006. Október 11., 00:14:36
Ugyan senki nem panaszkodik, hogy hiányozna a Mundi, de azért szeretném megjegyezni, hogy várhatóan a 300 maradék 3 része után jönnek majd a folytatások. Addig türelem:D
Cím: Rex Mundi
Írta: wmitty - 2006. Október 12., 13:50:08
Akkor én "panaszkodom": reménytelten várjuk a folytatást!
Cím: Rex Mundi
Írta: Coverex - 2006. December 01., 22:13:47
Valóban köszönöm a fordítást hiszen a Rex Mundei nem egy olyan képregény amilyet belátható időn belül kiadnának viszont szegényebb lennék egy élménnyel ha nem olvastam volna
Cím: Rex Mundi
Írta: Hosaka - 2006. December 03., 11:05:37
Nos ameddig epedve várjuk az új részeket, egy kis apróság - ami lehet, hogy sokatoknak ismerős:

Et in arcadia ego - Rennes le Chateau (http://www.rennes-le-chateau.com/)

Érdekes a sztori... Bár állítólag semmi sem igaz belőle, mivel valami francia nacionalista társaság műve a '60-as években...

Kár
Cím: Rex Mundi
Írta: Torda - 2006. December 27., 11:05:35
Csak jelezném, hogy igencsak várom a Rex Mundi folytatását..
Cím: Rex Mundi
Írta: cornelius - 2007. November 01., 17:03:26
Most jutottam odáig, hogy a Rex Mundit végigolvassam... és attól, hogy nagyjából 10 hónapja várják a folytatást, eléggé elkenődtem. Lesz még valami belőle, vagy végképp megrekedt a munka? Nagyon sajnálnám, ha így lenne, minden szempontból nagyon jó a képregény.

Találtam továbbá a neten némi anyagot a sztorihoz: Lélek és tudomány, II. évfolyam 8-9-10. szám, "A megfejtés kulcsa" című cikk.
Itt olvasható: http://www.csend.hu/magazin/evfolyam2.html (http://www.csend.hu/magazin/evfolyam2.html)


Üdv!
C.
Cím: Rex Mundi
Írta: talgaby - 2007. November 01., 17:54:54
Hát, Erac nem nagyon honosítgat mostanában... úgyhogy úgy néz ki, sikerült egy sorozatot kétszer is megakasztanunk...
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: turkia - 2010. Október 18., 13:08:57
3 éve komor hallgatás a témában. Ez most megtört. Még ha nem is érdemi hozzászólással... ez annak köszönhető, hogy nincs sok kedvem dolgozni...
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: turkia - 2011. December 01., 11:21:44
Hm. A legutolsó hozzászólás az enyém, ami több, mint egy éves. Előtte 3 évig csend.  :lol: Ezentúl évente írok egyet ide. ;D
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: Usagi Yojimbo - 2012. Július 02., 12:12:02
Üdv!

Most olvastam "végig" a Rex Mundi képregényeket. Nagyon bejött a történet, csak kár, hogy abbamaradt.  Van esély rá, hogy folytatódik?
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: talgaby - 2012. Július 02., 12:49:54
Csak matematikai. Az is nagyon erősen konvergál a nulla felé.
Igazából annyira szövevényes az egész, hogy a leginkább annak lenne értelme, ha egy teljes brigád (fordító-beíró) nulláról nekiesne és addig nem hagyná abba, amíg legalább az első széria nincs kész. Erre viszont aktív tagságból senki se érne rá, külső segítőt találni meg nem olyan könnyű (pláne ilyen szintű fordítási készséggel).
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: Z. Z. - 2012. December 14., 15:53:14
Azt szeretném kérdezni, a kód még megfejthető, vagy a webcím már nem él?
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: talgaby - 2012. December 15., 09:05:15
Úgy emlékszem, utóbbi. Az még az előző oldalhoz kötődött.
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: Z. Z. - 2012. December 15., 11:37:25
Ok, értem. Hát akkor sosem tudom meg mi volt a rejtvény megoldása :) Még egy kérdést feltennék, ha megcsinálom a fordítást, valaki elvégzi a beírást (ahhoz sajnos nem értek)?
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: talgaby - 2012. December 15., 12:59:43
Totális beíróhiányunk van sajna hónapok óta. És a felhívásra érkezettek is végül eléggé eltűntek.
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: Z. Z. - 2012. December 15., 14:04:03
Ohhh, és valahogy meglehet tanulni a beírást? Neten nem nagyon találtam erre anyagot
Cím: Re:Rex Mundi
Írta: talgaby - 2012. December 15., 19:37:36
Meg. :) Összeállítottam egy alap készletet, csak még nem került ki az oldalra. Írj a Zsák email-címére és elküldöm.