HálóZsák fórumok > OFF topik
Ivott már valaki fényt?
Daredevil:
Ja. Így már értem.
Jolly Jack:
Daredevil: Természetesen vodkáról van szó, ami nálunk át lett keresztelve szenteltvízzé.
Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy milyen hatása lehet a szenteltvodkának?
Sepi:
Csak nem lehetsz benne 100%-osan biztos, hogy az valóban megvan-e szentelve, vagy csak rá van írva. Mert a kettő között hatalmas a különbség.
Daredevil:
Akkor ez most szentelt víz volt, vagy vodka? Csak azért kérdem, mert én dolgozok ilyen cuccokkal és jól jönne az olcsó szentelt víz. (Ju rámagattam a képregényunderground Constantine-je jelzőt)
Jolly Jack:
Először is had válaszoljak a kérdésre, miszerint: Ivott már valaki fényt?
Nos a válasz röviden igen. De már nemigazán emlékszem rá hogyan is történt mindez.
De arra igen, amikor legutóbb egy számomra furcsa nevet viselő itallal kínált meg az egyik cimborám. A vodka kedvenc italaim egyike. Öcsém technikáját átvéve jómagam is citrom-vodkaként (kb. 4cl vodka + 1cl citromlé) szoktam magamba rántani. Azonban csak a Finlandiát szereti a gyomrom. Ez az élmény egyébként múlthéten történt velem. Kis iszogatást terveztünk az öcsémmel és néhány cimboránkkal. Igaz a végén csak egy cimbi csatlakozott hozzánk, mert a többi inkább a döglést választotta, mondván kell az erő a hétvégére. Jó, gondoltuk, elegen leszünk hárman is. Természetesen mindhárman megrohamoztuk a legközelebbi boltocskát, és jól bevásároltunk. A menü bor, sör, Jäger és vodka volt. Ez utóbbinál álljunk is meg egy picit. Ahogy azt már megemlítettem, vodkából csak a Finlandiát veszi be a gyomrom a többit nemigazán. Nos a számomra egészen a kóstolásig ismeretlen ital neve Beloe Voda volt. Ne tessék nevetni, nem vicc. ( ) Mikor megláttam, hogy 2,5 dl szenteltvizet tartalmaz egy üveg, ami kb. 300 Ft-ba kerül és nincs rajta feltüntetve a származási hely, majdnem összerosáltam magam. Mentségemre legyen, hogy a cuccot nem én vettem. Szóval az elején sem öcsémnek, sem nekem nem volt arról tudomásom, hogy a cimbi szenteltvizet vett. Szépen elkezdtük iszogatni a borocskát - nem kannást -, kb. egy jó fél óra alatt túl volt mindenki a bemelegítő üvegecskéjén, mikor előkerült a Beloe Voda nevezetű csoda. "Skacok ezt meg kell kóstolnotok!" - így szólt a cimbi. Mire én: "Mit ba.. .eg?" Tehát már akkor kijött belőlem a kultúra. Nos megkóstóltam az italocskát, és kellemesen csalódtam benne. Majd természetesen megkérdeztem, hogy mi ez a csoda. Cimbi kezembe adja az üveget, én pedig egyből imádkozni kezdtem: Uram most az egyszer ne hagyj el! Sokkolt a látvány. Na mindegy, gondoltam magamban, ez már megtörtént. A borocska, a sörike és a Jäger majd segít kitisztítani a gyomrom. Úgy is lett...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése