Tisztelt O-ER-TÉ-TÉ!
Az elmúlt évben a következő műsorokat találtam kifogásolhatónak gyermekvédelmi szempontból:
1. Hófehérke és a hét törpe
Most komolyan micsoda brutális dolog már valakinek mérgezett almát adni??
Még azt hiszi szerencsétlen kölök, hogy mikor anyuci megtiltotta neki, hogy megnézze 'A bolygó neve halált', akkor elég a maminak mosogatószerbe mártott almát adni és fél pillanat múlva már alszik is amíg az apu haza nem jön és le nem kapja szegényt. Csak akkor van bibi ha a művelet alatt kiderül mégsem ő a lelkitárs.
2. Bolondos Dalamok
Mondanom sem kell mennyire ki tud hozni a sodromból az mikor azt látom, hogy emberkék puszta élvezetből páncélszekrényeket, zongorákat, és egyéb tonnás dolgokat hajigálnak egymásra. Némely részekben pedig egyenesen felháborító mikor már már a szexuális zakaltásra való felbújtást eszközölnek ki büntetőeljárásjogilag, mert hiszen megengedett, hogy a lányokra simán rámásszunk egy parkban és a következmény minden esetben szerelem lesz. Pláne ha figyelembe vesszük, hogy ezen műsorok eredeti célközönsége kábé 4év-től koporsóig, de itt értelemszerűen az első számocskán (4!) van a hangsúly. Minimum tizenhatos karikát szeretném ha eszközölnének
3. Tom és Jerry
Na hát ez aztán már mindennek a tetején is túlnő, ha szabad így fogalmazni. Most csukják be egy kicsit a szemüket, és képzeljék el a következő jeleneteket:
Na ha már kinyitották akkor beismerem, hogy én voltam a hibás, hogy nem írtam már az elején, hogy tessék végigolvasni őket és majd a végén lehunyni, és képzelegni. Szóval az első:
3.1: Adva vagyon egy hisztis kisgyerek, aki elszalad az anyukája elől a metróban simán beszalad az alagútba mert tudja, hogy nincs mitől félnie, mert hiszen szerelvény az üldözöttnél sosem jön, mindig csak akkor amikor az üldözött lép rá a nagyon is tiltott ösvényre, de akkor aztán tényleg nagyon jön. Akkor itt most lehet egyet hunyni. Megvan a kép?? Hát tényleg nagyon mennyei látvány ahogy mondja. Egy ilyen rész után nem ártana azért egy kis felvilágosítást adni, hogy például egyáltalán mi az a fogalom, hogy harmadik sín. Valamint, hogy az alagútban mindig csak jobboldalon a kijelölt útvonalon szabad haladni. Ráadásul az egyszerű mezei embernek nem árt továbbá azt is tudnia, hogy a metróban, de az egész békávéban zárt telefonhálózat működik amibe nem kell semmiféle kártyát dugdosni, semmilyen pénzérmét vagy éppen tantuszt a megfelelő helyre célirányosan belepottyintani. Mivelhogy tök ingyenes, éppen ezért nem árt ha tudja, melyik számon éri el a mindig éberen alvó biztonsági szolgálatot, vagy éppen a KNY-i KFM-et (42583, 42585), hogyha valami történik vele mégiscsak tudjon kitől segítséget kérni, ha már egyszer volt olyan okoska, hogy beszaladt oda a szentem. (Zárójelben megjegyzem ezeket maga sem tudja mi? na szépen vagyunk.)
3.2: Ezt nem fejtem ki annyira mint az előzőt, de mint a Zöld fű és Zellerféléket védő Profit Szolgálat nevében hadd fejezzem ki mélységes megvetésemet az iránt, hogy olyan epizódokat a fentebb említett rajzfilmsorozatban kora délután van képük leadni, amiben kifejlett felnőtt emberszabású egyedeknek megrajzolt karakterek, úgy rúgnak bele páros lábbal szerencsétlen háziállatukba, hogy azok a szó legszorosabb értelmében véve, a világ másik feléig elszállnak. Felháborító kéremszépen. Minimum este tíz után kerülhet csak adásba. Na majd felneveljük a következő állatkínzó szaporulatot, ami után már csak egy lépcsőfok a megtébolyodott sorozatgyilkolászósdi. Na nem azt már nem. Tíz után az ilyet jó???
3.3: Arról már ne is beszéljünk, hogy már csecsemőkorban büntetlenül besétálhatunk egy felhőkarcoló építkezésére úgy, hogy senki nem vesz minket észre. És mindezt ejtőernyő nélkül.
3.4: Már elvárnák, hogy az ember csecsemőkorban is dohányozzon mi? És mindjárt egyszerre négyet dugnak le a torkán. Azt a büdös mindenit neki. Gondolkozzanak már!!! Én meg nem tudok normálisan üríteni az alsós vécében, mert folyton el van dugulva valamitől a tartály. Ha meg nem húzom le és otthagyom bűzölögni, akkor én vagyok a gonosz meg a elmeroggyant és kapom az intőt mi??? Na nem ne tanítsuk ilyesmire a fiatalokat, jó?
De ha már így szóba került a dohányzás, mint a Tiszta Levegőt oxigénjogi aktivistája ezúton szeretném felhívni a figyelmét minden nagyüzemnek, szemétégetőnek és társaiknak, hogy megelégeltük a dolgot és egy hetet adunk arra, hogy felszereljék a környezetvédő berendezést, különben véresebb eszközökhöz fogunk folyamodni, ami abból fog állni, hogy a Hágai, Washingtoni, Kijevi, Moszkvai és Pekingi Bíróságokon fogunk pereskedni és minden egyes szénmonoxid molekula után száz, azaz egyesszáz forintot fogunk követelni. Higgyék el ahogy maguknak megéri inkább bírságot fizetni, úgy nekünk is megéri minden egyes kémény és kipufogócső mellé megfelelő sugárbiztos ruhába, műszerekkel felszerelt aktivistát állítani.
A frellbe is de megéheztem....
maradtam tisztelettel....