Bob Iger (dizni) nyilatkozta: "
George tudta, hogy a szerződés nem kötelez minket semmire, de azt gondolta, hogy a felvásárlással a kidolgozott történetet hallgatólagos ígéret arra, hogy követjük azokat (mármint a kidolgozott történetet, gondolom, csak furcsa a fogalmazás. -turkia) és csalódott volt, amiért a történetét elvetettük. Az első beszélgetésünk óta annyira óvatos voltam vele, hogy ne vezessem félre, és nem gondolom, hogy sikerült, de jobban is kezelhettem volna ezt. Fel kellett volna készítenem J.J. és Michael találkozójára, és mesélni a mi beszélgetéseinkről, hogy jobbnak éreztük, ha egy másik irányban folytatjuk. Átbeszélhettem volna vele ezt, ezzel elkerülve a meglepettséget és hogy megbántsam vele.
George már a Star Wars jövőjéről szóló első találkozón elárulva érezte magát, és bár a teljes folyamat soha nem volt könnyű számára, szükségtelenül kemény kezdést választottunk."[/i]
Mint kiderült, hogy McDiarmid még George Lucasszal is beszélt, aki elmondta neki, hogy az Uralkodó meghalt, vagyis Lucas nem hozta volna vissza a Sith nagyurat:
"Emlékszem, azt mondtam akkoriban, hogy „Meghalt, George?”, mire azt mondta, hogy „
Igen, meghalt. Abszolút halott”.
IAN MCDIARMID
Egyébként Lucas Boba Fettre nem halott karakterként tekint, ezt még vagy 10 éve olvastam valahol. Szóval őt nem szándékozott kinyírni, őt ezért én is élőnek fogadom el, aki kijutott a sarlacc-ból. Ebben mondjuk tisztelem Lucas hozzáállását, mert egy nyilvánvalóan meghalt karaktert (Palpi) nem akar visszahozni a nézettség kétségbeesett hajszolása végett. Ian McDiarmid-et sem tudom teljesen elítélni (kis erkölcsi ellenérzésem azért van, főleg mert állítólag imádja Palpit), de hát pénz. Ő színész. Pénzért játszik. Más pénzért dolgozik egy esetleg számára rettenet munkahelyen, szóval élni kell valamiből. Majd ad egy interjút, hogy milyen nagy kihívás volt bemutatni egy karakter életútját és drámai "feltámadását", stb.
Új ötlet kellene, ami nincs. Ne értsetek félre, nem baj ez. Semmit nem lehet túl sokáig tolni, mert a világ legjobb sztorijában sincs korlátlan számú lehetőség. A baj az, ha ezt nem ismerik fel. De szerencsére mi már szabad világban élünk és ha valami nem tetszik, nem nézem. Mint pl a Barátok közt-öt.

Igen, valóban másik irányba megy minden, de tényleg ilyen 180 fokban. Mondjuk Lucas nemtom, hogy lehetett olyan hülye, hogy eladja és annak ellenére, hogy nem kötött ki a szerződésben tartalmi kontrollt a maga számára,
reménykedett, hogy az általa
javasolt úton haladnak? Ez üzlet és gondolhatta volna, hogy sem logikai, sem érzelmi törvényeket nem fognak betartani a készítők. A dizni meg főleg nem. Most már ne panaszkodjon.
Mondjuk érdekelne a szerződés, hogy a filmes jogokat milyen módon idegenítette el, esetleg meghatározott időtartamra, vagy nem volt ilyen megkötés?