HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (1900/2259) > >>

Sepi:
A Matrix annyiban forradalmasította a filmek világát a technikai újdonságokon kívül, hogy utat nyitott a természetfeletti képességekkel rendelkező karakterek számára. Valamilyen szinten ennek köszönhetjük most ezt a rengeteg képregényes filmet. Az tény, hogy a történet nagyban hasonlít a Johnny Mnemonic-ra, de azért valamivel kerekebb a történet. Bár a befejezése elég érdekesre sikerült.

talgaby:
A Mátrixban semmi eredeti nincs, legfeljebb a bullet time, mint technikai újítás. A történet viszont a cyberpunk alkotások egybevegyítése, csak nyugaton tűnt nagy újdonságnak (mivel az embereke a jelek szerint még a Johnny Mnemnomicot is elfelejtették).

Punkológus:
Végül is én is erre akartam kilyukadni, csak én a pesszimistább oldalról közelítem meg, ráadásul megfelelő mennyiségű információ hiányában.

Sepi:
Ki tudja mit hoz a jövő. A Mátrix-ig például évekig azt lehetett érzékelni, hogy befulladt az akciófilm kategória. Lehet, hogy most is egy ilyen átmeneti időszakot élünk meg, egészen addig amíg kialakul az az irány amely forradalmasítja a filmipar sablonos témáit.

Punkológus:

--- Idézet ---ha megnézed egyébként a zene- vagy játékipart, ott is ugyanez a helyzet.
--- Idézet vége ---
Minden színten dúl a retro, sőt azzon már túl is léptünk. Hisz retro szakaszok mindig is voltak a divatban/szórakoztatásban, de mostanában egyre több embert hallok teljes kifulladásról beszélni. A közönség ennek hatására még inkább visszafordul a régi felé és az újat ellenzővé válik. Ezt az igényt pedig próbálják kiszolgálni felülröl. Az alternatív filmek pedig, mint ilyenkor szokás annyira új eszközökkel próbálkoznak, hogy egy szűk rétegen kívűl sokan nem tudják értékelni.

Tulajdonképpen a képregényfilmek népszerüsége is a kifulladást erősíti, hisz ez sem saját kútfőböl származó ötlet, sőt inkább csak stílusgyakorlat, hisz a készítőknek nincs más dolguk, mint megtalálni az arany középutat a képregényes igény és a filmes igény között. Aztán jöhetnek a számítógépes trükök. Persze ez csak a helyzet kisarkitása, de úgy gondolom van benne valami. Az utóbbi évek legnagyobb húzása (eredetiségét és bevételét tekintve) talán még mindig a Mátrix.

Bár lehet, hogy csak én látom rosszul a helyzetet...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése